Dodaj do ulubionych

Deser - czy można

17.05.11, 13:46
Myślicie, można zjeść czasami taki deserek. Ostatnio w sklepie znalazłam, moja uwagę przykuł napis 0%, ale węgle ma :-(

bakoma.pl/pl/tabela/desery/satino_light
Obserwuj wątek
    • odsrodkowa Re: Deser - czy można 17.05.11, 15:13
      Ja sobie na niego pozwalam. Węgle co prawda ma, ale widziałam jogurty naturalne 0% z większą ilością węgli. Waga spada.
      Ale nie wiem co na to ortodoksy.. Ja sprawdziłam czy mi nie szkodzą i skoro waga nadal leci, to wolę wcisnąć taki deserek niż np. patrzeć na czekoladę ;)
    • bkasiab Re: Deser - czy można 17.05.11, 16:58
      z tego co wiem to połowa dukanowiczek się nim regularnie objada. Ja kiedyś jadłam jeden dziennie i waga spadała. Chociaż jak nie jem tak czesto (teraz to tak raz na tydzień - znudził mi się) to leci trochę szybciej. Ale też i z powodu innych zmian w diecie.

Jak dla mnie:
      można ale z umiarem i obserwować jak wpływa.
    • fiabei Re: Deser - czy można 17.05.11, 19:33
      Ja jadam - albo to albo Bakomę Light - 1 na dzień w pracy. Węglowodany w tym to laktoza, czyli ten sam cukier co w mleku, jogurcie czy innej maślance...
      • lucjola Re: Deser - czy można 18.05.11, 06:49
        Mniej więcej od połowy diety jadłam regularnie najpierw odtłuszczone Jovi pitne później Satino Light a teraz minimum 3 małe odtłuszczone owocowe Bakomy light. Dodatkowo przez całą dietę jadłam codziennie suszone śliwki ( minimum 3 ) Jeżeli ktoś ma problemy z załatwianiem się - polecam. U mnie waga spadała dalej. Oczywiście trzeba codziennie zjeść również odpowiednią porcję mięsa lub jaj - nie zapominajcie o tym :)
        Na suwaczku możecie zobaczyć, że u mnie II faza poszła mimo odstępstw szybko.
    • niemogewtouwierzyc Re: Deser - czy można 17.05.11, 20:04
      a nie lepiej zrobic sobie wlasny, pyszniejszy i tanszy?
      ja robie 'bakusia' z serkow homo:
      3 serki homo, 3 jajka, slodzik, dowolny aromat, 3 lyzki zelatyny, ok. 50 ml goracego chudego mleka

zelatyne rozpuszczamy w goracym mleku, trzeba dlugo mieszac, studzimy
      zoltka ucieramy na kogel mogel ze slodzikiem
      bialka na sztywna piane
      wszystko miksujemy z zelatyna, do lodowki na kilka godzin, po godzinie jest juz lekko sciete
      • ola_mi Re: Deser - czy można 17.05.11, 21:07
        Twoja wersja ma byc tańsza????
        • extrawagancja Re: Deser - czy można 18.05.11, 08:14
          Moja waga po dość długim zastoju znowu ładnie zaczęła spadać i się trochę obawiam kolejnego po takich deserkach. Chociaż robię sobie domowe z serka, słodzika i kakao i waga nadal spada jak spadała.

Ale wiecie, bardziej mnie martwi rozpoczynający sie sezon truskawkowy. Uwielbiam i nie wiem jak dam sobie radę.
        • niemogewtouwierzyc Re: Deser - czy można 18.05.11, 11:48
          tak:
          3 serki homo: ja kupuje w Simply 1 zl za sztuke, po 140 gram (3% tluszczu)
          3 jajka: 1,2 zl
          zelatyna: ok. 0,4 zl
          mleko: ok. 0,1 zl (liczac po 2 zl litr)
          aromat zawsze jakis sie znajdzie, nie jest konieczny

lacznie: 4,7 zl za ok. 650 gram gotowego produktu

cena za 130 deseru gotowego to 1,19 do 1,35
          co daje min. 0,91 za 100 gram
          domowy deser: 0,72 za 100 gram
          • madzioreck Re: Deser - czy można 18.05.11, 11:55
            No tak, 19gr oszczędności, tylko roboty nie policzyłaś :D
            • niemogewtouwierzyc Re: Deser - czy można 18.05.11, 13:13
              19 groszy na 100 gramach i to jeszcze jesli deserek kupi sie w promocji..., jak zrobie to kilka razy w miesiacu to oszczednosc wieksza, nie mowiac juz o skladzie
          • leluchow1 Re: Deser - czy można 18.05.11, 12:01
            Dziewczyny ale tam jest
            węgli -10g w tym cukry 6g
            białka 6g
            I to jest dozwolone?
            • niemogewtouwierzyc Re: Deser - czy można 18.05.11, 13:23
              no wlasnie watpie :)

domowy deser w 100 gramach (liczone lacznie z zelatyna, ktora ma duzo bialka):
              20 gram bialka, 5 wegli, 10 tluszczu (tluszcz pochodzi tylko z zoltka, mozna zrobic w proporcji 2 zoltka i 3 bialka, bedzie go mniej)
    • slonce12 yes, you can but you may not 18.05.11, 13:45
      to zależy czy chcesz się trzymać zasad diety dukana czy wymyśliłaś jakąś własną dietę.
      potem będzie"ratunku, mam zastój, waga nie spada, co robić?"
      ja Ci nie powiem co robić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka