extrawagancja 17.05.11, 13:46 Myślicie, można zjeść czasami taki deserek. Ostatnio w sklepie znalazłam, moja uwagę przykuł napis 0%, ale węgle ma :-( bakoma.pl/pl/tabela/desery/satino_light Link Zgłoś Obserwuj wątek
odsrodkowa Re: Deser - czy można 17.05.11, 15:13 Ja sobie na niego pozwalam. Węgle co prawda ma, ale widziałam jogurty naturalne 0% z większą ilością węgli. Waga spada. Ale nie wiem co na to ortodoksy.. Ja sprawdziłam czy mi nie szkodzą i skoro waga nadal leci, to wolę wcisnąć taki deserek niż np. patrzeć na czekoladę ;) Link Zgłoś
bkasiab Re: Deser - czy można 17.05.11, 16:58 z tego co wiem to połowa dukanowiczek się nim regularnie objada. Ja kiedyś jadłam jeden dziennie i waga spadała. Chociaż jak nie jem tak czesto (teraz to tak raz na tydzień - znudził mi się) to leci trochę szybciej. Ale też i z powodu innych zmian w diecie. Jak dla mnie: można ale z umiarem i obserwować jak wpływa. Link Zgłoś
fiabei Re: Deser - czy można 17.05.11, 19:33 Ja jadam - albo to albo Bakomę Light - 1 na dzień w pracy. Węglowodany w tym to laktoza, czyli ten sam cukier co w mleku, jogurcie czy innej maślance... Link Zgłoś
lucjola Re: Deser - czy można 18.05.11, 06:49 Mniej więcej od połowy diety jadłam regularnie najpierw odtłuszczone Jovi pitne później Satino Light a teraz minimum 3 małe odtłuszczone owocowe Bakomy light. Dodatkowo przez całą dietę jadłam codziennie suszone śliwki ( minimum 3 ) Jeżeli ktoś ma problemy z załatwianiem się - polecam. U mnie waga spadała dalej. Oczywiście trzeba codziennie zjeść również odpowiednią porcję mięsa lub jaj - nie zapominajcie o tym :) Na suwaczku możecie zobaczyć, że u mnie II faza poszła mimo odstępstw szybko. Link Zgłoś
niemogewtouwierzyc Re: Deser - czy można 17.05.11, 20:04 a nie lepiej zrobic sobie wlasny, pyszniejszy i tanszy? ja robie 'bakusia' z serkow homo: 3 serki homo, 3 jajka, slodzik, dowolny aromat, 3 lyzki zelatyny, ok. 50 ml goracego chudego mleka zelatyne rozpuszczamy w goracym mleku, trzeba dlugo mieszac, studzimy zoltka ucieramy na kogel mogel ze slodzikiem bialka na sztywna piane wszystko miksujemy z zelatyna, do lodowki na kilka godzin, po godzinie jest juz lekko sciete Link Zgłoś
extrawagancja Re: Deser - czy można 18.05.11, 08:14 Moja waga po dość długim zastoju znowu ładnie zaczęła spadać i się trochę obawiam kolejnego po takich deserkach. Chociaż robię sobie domowe z serka, słodzika i kakao i waga nadal spada jak spadała. Ale wiecie, bardziej mnie martwi rozpoczynający sie sezon truskawkowy. Uwielbiam i nie wiem jak dam sobie radę. Link Zgłoś
niemogewtouwierzyc Re: Deser - czy można 18.05.11, 11:48 tak: 3 serki homo: ja kupuje w Simply 1 zl za sztuke, po 140 gram (3% tluszczu) 3 jajka: 1,2 zl zelatyna: ok. 0,4 zl mleko: ok. 0,1 zl (liczac po 2 zl litr) aromat zawsze jakis sie znajdzie, nie jest konieczny lacznie: 4,7 zl za ok. 650 gram gotowego produktu cena za 130 deseru gotowego to 1,19 do 1,35 co daje min. 0,91 za 100 gram domowy deser: 0,72 za 100 gram Link Zgłoś
madzioreck Re: Deser - czy można 18.05.11, 11:55 No tak, 19gr oszczędności, tylko roboty nie policzyłaś :D Link Zgłoś
niemogewtouwierzyc Re: Deser - czy można 18.05.11, 13:13 19 groszy na 100 gramach i to jeszcze jesli deserek kupi sie w promocji..., jak zrobie to kilka razy w miesiacu to oszczednosc wieksza, nie mowiac juz o skladzie Link Zgłoś
leluchow1 Re: Deser - czy można 18.05.11, 12:01 Dziewczyny ale tam jest węgli -10g w tym cukry 6g białka 6g I to jest dozwolone? Link Zgłoś
niemogewtouwierzyc Re: Deser - czy można 18.05.11, 13:23 no wlasnie watpie :) domowy deser w 100 gramach (liczone lacznie z zelatyna, ktora ma duzo bialka): 20 gram bialka, 5 wegli, 10 tluszczu (tluszcz pochodzi tylko z zoltka, mozna zrobic w proporcji 2 zoltka i 3 bialka, bedzie go mniej) Link Zgłoś
slonce12 yes, you can but you may not 18.05.11, 13:45 to zależy czy chcesz się trzymać zasad diety dukana czy wymyśliłaś jakąś własną dietę. potem będzie"ratunku, mam zastój, waga nie spada, co robić?" ja Ci nie powiem co robić Link Zgłoś