Dodaj do ulubionych

proszę o wsparcie

IP: *.p-net.pl 14.07.11, 04:40
i dobre słowo. Jestem osobą z problemami emocjonalnymi (przyjmuje leki antydepresyjne i stabilizujace nastrój). Od lat walczę też ze zbednymi kilogramami (mam 78kg przy wzroscie164cm). Ostatnio znowu nie udało mi się wytrwać na diecie i mam z tego powodu strasznego doła. Miałam idealny, jak mi się wydawało, okres na odchudzanie i nie wykorzystałam go. Moje pytanie moze się Wam wydać głupie, ale zadam je: jak znaleźć w sobie siłę, żeby nie patrzeć wstecz, tylko znowu się pozbierać i zaczać od dzisiaj?
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: proszę o wsparcie IP: *.lublin.mm.pl 14.07.11, 13:56
      myślę, że podjęcie diety w przypadku twojej choroby, to świetny pomysł. Nie oczekuj jednak natychmiastowych rezultatów, bo to nierealne. Na początek dobrze byłoby, żebyś wyszła z domu na wycieczkę po sklepach w poszukiwaniu np. brązowego ryżu czy brązowego makaronu. Wycieczka i obmyślanie co zrobić z zakupionych produktów , aby było zgodne z zasadami diety też ci zajmie trochę czasu i odwróci uwagę od choroby.
      Znalazłam taką ciekawą stronkę o diecie Montignaca

dietamm.com/forum/index.php?showtopic=530

To jest właściwie forum tej strony, ale wyjaśnia dlaczego tyjemy i dlaczego jeść w określonym połączeniu pewne produkty, aby schudnąć. Ja np. lubię wiedzieć nie tylko co jeść ale i dlaczego.
    • Gość: Monika Re: proszę o wsparcie IP: *.home.aster.pl 14.07.11, 14:18
      Moim zdaniem masz złe podejście do diety. ALbo polubisz zdrowsze odpowedniki pewnych produktów np zamiast białego ryżu parbioled, zamiast makaronu nitki makaron z pszenicy durum lub pełnoziarnisty albo ciężko będzie ci wytrwać w diecie. Ja schudłam bo polubiłam nowy sposób odżywiania. Myślę że to jest racjonalne podejście a nie trzymanie się restrykcyjnie jadłospisów itp., bo znimi czlowiek długo nie wytrzyma. Pozwalam sobie na odstępstwa od zdrowych zasad, właśnie dlatego aby wytrawć ze zdrowym żywieniem. Myślę że w dziseijszych czasach keidy w sklepie jest tyle samcznych i neizdrowych produktów to aby być szczupłym albo trzeba raz na jakiś czas pozowlić sobie zgrzeszyć (inaczej rzucimy się na słodycze w zły dzien) albo nie mieć kasy na zbędne wydatki :)
      Przydałaby Ci się także grupa wspracia, warto poszukać osób z którymi wspólnie mogłabyś odchudzać.
      Poecam fora gdzie możesz poczytać inne osoby jak sobie radzą a jesli profesjonalna pomoc to stronę www.dieta-kobiety.pl i powodzenia,
    • Gość: pati Re: proszę o wsparcie IP: 83.218.113.* 15.07.11, 12:17
      Od lat zmagałam się z moimi kg! Próbowałam różnych sposobów na pozbycie się nadwagi, ale waga wracała. Aż wreszcie ktoś polecił coś rewelacyjnego!Nawet nie wiem kiedy zgubiłam te kg, wiem tylko ze nie glodowalam i jadłam ulubione moje potrawy a chudłam. Waga nie wróciła:) Chcesz się dowiedzieć więcej? zajrzyj (idealna-figura.eu)
      • marinka3 Re: proszę o wsparcie 18.07.11, 14:26
        Najlepsze co może być na zbicie zbędnych kg to sport i dieta wiem to po moich doświadczeniach z wieloma dietami.
    • mrukmrukmruk Re: proszę o wsparcie 18.07.11, 12:57
      Jeśli masz takie problemy o których wspominasz to może skorzystaj z usług specjalistów. Zajrzyj np. na stronę vimed.pl/ to bardzo profesjonalna klinika, zajmują się leczeniem otyłości i chorób metabolizmu. Na pewno ci pomogą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka