Dodaj do ulubionych

waga stoi - co robic?

27.10.11, 19:13
witam, jestem na diecie od 5 pazdziernika. zaczelam ja z planem schudniecia 6-7 kg, czyli zeby wazyc 60kg. najpierw faza uderzeniowa 3 dni, i teraz druga faza w systemie 1/1. no i schudlam - 3kg. tylko ze te 3 kg spadly w pierwszych 10 dniach i od tego czasu nic, czy to mozliwe zeby przez 13 dni waga nie drgnela? stosuje sie do wszystkich zasad wiec nie wiem co jest nie tak. czy dalej sie trzymac z nadzieja ze cos ruszy? przyznam ze troche mnie to meczy ze nie ma teraz juz efektow. czy ktoras tak miala? co robic? moze po prostu ta dieta nie jest dla mnie i ja odpuscic?
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: waga stoi - co robic? 27.10.11, 21:14
      Cierpliwosci.....
      Ile czasu hodowalas te kilogramy?
      Oczekujesz, ze skutecznie je stracisz w 2 tygodnie?

Na "pocieszenie" powiem, ze wiekszosc z tych utraconych 3 kilo to woda odciagnieta z komorek, a nie spalony tluszcz.
    • madzioreck Re: waga stoi - co robic? 27.10.11, 22:19
      Przyczyn może być kilka:
      -brak realnej nadwagi - Dukan działa najskuteczniej u osób z rzeczywistą nadwagą/otyłością
      -za mało jesz
      -za dużo nabiału
      -za dużo produktów tolerowanych
      itd.

Za mało danych.
      Napisz, jakie masz BMI, bo sama waga to za mało. Wstaw też przykładowy dzienny jadłospis, zobaczymy, co może być nie tak
      • tishka Re: waga stoi - co robic? 28.10.11, 08:04
        moje BMI przed rozpoczeciem diety to 21,6.
        moj przykladowy jadlospis to:
        -kawa
        -duzy jogurt naturalny 0% z otrebami
        -serek 0%+ np. jajo+ 10dkg szynki
        -kawa
        -grillowana piers z kurczaka
        -wedzona makrela

plus oczywiscie woda przez caly dzien

gdy dochodza warzywa to:
        -kawa
        -duzy jogurt naturalny 0% z otrebami
        -serek 0%+ pomidor+ogorek
        -kawa
        -grillowana piers z kurczaka + pomidor+cebula+ogorek+papryka
        -wedzona makrela
        • krzysztofsf Re: waga stoi - co robic? 28.10.11, 08:29
          tishka napisała:

> moje BMI przed rozpoczeciem diety to 21,6.

A gdzie tu nadwaga?

Dukan nie nadaje sie dla osob o wadze prawidlowej - to jest, pomaga ja utrzymac ale nie stymuluje chudniecia.
          Spadek wagi u Ciebie, po odciagnieciu wody, odbywac sie bedzie juz chyba raczej tylko kosztem utraty tkanki miesniowej a nie tluszczu, ktoreo raczej jest nieduzo.

Ja np mam BMI 31 (dwa i pol roku temu miałem 45 ) i jeszcze duzo przede mna........
          • tishka Re: waga stoi - co robic? 28.10.11, 08:44

wiem ze wedlug bmi nadwagi nie ma, z waga 60 kg przy moim wzroscie tez bede miec prawidlowe bmi, ale zle sie czulam z tymi dodatkowymi 6kg, skoro zawsze wazylam 60.
            • a.agena Re: waga stoi - co robic? 28.10.11, 11:25
              tishka napisała:

> wiem ze wedlug bmi nadwagi nie ma, z waga 60 kg przy moim wzroscie tez bede miec
              > prawidlowe bmi, ale zle sie czulam z tymi dodatkowymi 6kg, skoro zawsze wazylam 60.

Zawsze?! To Ty musiałaś być naprawdę wielkim niemowlakiem.

a.a

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka