Dodaj do ulubionych

odchudzanie

17.11.11, 21:44
jak można szybko i skutecznie zmniejszyć obwód brzucha? TYLKO OBWÓD BRZUCHA !
Chodzi mi jakie ćwiczenia. Bo mniej jeść to wiadomo. Ale jakie ćwiczenia takie do robienia w domu będą najskuteczniejsze???????

Proszę o odpowiedzi :)
Obserwuj wątek
    • grazkavita Re: odchudzanie 24.11.11, 12:24
      Ja znam dwa sposoby. Pierwszy to tzw. brzuszki: z leżenia próbujesz podnieść głowę i barki ku klatce piersiowej z rękami założonymi na karku.Robisz to szybko i ruchy są krótkie. Zacznij od 100, a skończ na 200.Drugi sposób to bielizna wyszczuplająca, która powoduje, że spala ci się tłuszcz głównie na brzuchu....Pamiętaj, aby spalić tłuszcz , a nie rozwijać umięśnienia wszystkie ćwiczenia musisz wykonywać szybko i niedokładnie....Pozdrawiam
      • matiooo Re: odchudzanie 03.03.12, 09:48
        grazkavita napisała:

> Pamiętaj, aby spalić tłuszcz , a nie rozwijać umięśnienia wszystkie ćwiczenia musi
        > sz wykonywać szybko i niedokładnie....Pozdrawiam

A nie lepiej od razu sobie kształtować piękny, umięśniony brzuszek? Wszystko rób dokładnie! A co prędkości to popieram. Szybsze powtorzenia sa lepsze
        • jamminson Re: odchudzanie 03.03.12, 21:44
          Dziekuje za wyjasnienie, przesyłam Bila
          www.youtube.com/watch?v=eIGfDiGAdI0
    • anetqu Re: odchudzanie 26.11.11, 10:56
      Robiac brzuszki nie spalisz tluszczu. Zeby zmniejszyc obwod brzucha musisz robic aeroby i oczywiscie przydalaby sie dobra dieta (najlepiej redukcyjna).
      Są różne strony gdzie możesz wyliczyć zapotrzebowanie kaloryczne i produkty, które nalezy wziać pod uwagę ,jest ich cała litania, kilka z nich to:
      -drobne kasze: manna, krakowska, jęczmienna, łamana, ryż
      -3. 2 % mleko słodkie i zsiadłe, mleko w proszku odtłuszczone, ser biały chudy
      - jaja gotowane na miękko, w koszulkach, ścięte na parze, jaja sadzone, omlety
      - mięso chude: wołowina, cielęcina, wieprzowina - dobrze wziąć pod uwagę tej wysokiej jakości z certyfikatem PQS, kurczaki; ryby chude: dorsz, leszcz, płastuga, sola
      -wędliny chude: szynka, polędwica, kiełbasa chuda szynkowa
      -owoce dobrze dojrzałe bez pestek, jabłka, truskawki, morele, brzoskwinie, pomarańcze, banany, maliny, por
      -cukier w bardzo ograniczonych ilościach, miód, dżem
      - łagodne przyprawy: sól, sok z cytryny, koper zielony, kminek, cukier, cynamon, wanilia ...
      I tak samo jest tabela z produktami, które utrudniają zredukować tkankę na brzuchu.
      No i trening aerobowy.
      Powodzenia ;)
    • Gość: bietka Re: odchudzanie IP: *.multimo.pl 26.11.11, 15:18
      Chudnięcie i to w konkretnych miejscach to wcale nie taka prosta sprawa.
      Nasz organizm zgodnie z odziedziczonymi skłonnościami ,tłuszczyk odkłada w miejscach dla niego charakterystycznych i to w kolejności też nieprzypadkowej a zaprogramowanej przez odziedziczone geny.
      Gdy chudnę, to najpierw szczupleje mi twarz, potem gubię biust , biodra a na końcu oponkę na brzuchu i wałeczki na biodrach.
      Dlatego oprócz diety dobieram odpowiednie ćwiczenia modelujące sylwetkę tam, gdzie zwykłe odchudzanie to za mało.
      Myślę ,że najlepiej zacząć ćwiczyć pod okiem wykwalifikowanej osoby bo ona dobierze nam indywidualnie zestaw ćwiczeń. Później już można kontynuować gimnastykę samemu :)
      Powodzenia!
    • Gość: poniekad2 Re: odchudzanie IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.12, 01:26
      Brzuszki, dieta oraz silny preparat odtłuszczający - actislimfa.

To jest przepis sprawdzony przez kilka kobiet i działa. Przepis na sukces.
    • Gość: Ja Re: odchudzanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.12, 08:56
      Ćwicz jogę.Są super ćwiczenia na wyszczuplenie talii.Nie długo minie miesiąc jak ćwiczę i mam mniej 7 cm. w talii.
    • janfranco1 Re: odchudzanie 04.03.12, 22:01
      Nie da się zrzucić z "tego co się chce". Wyobraźmy sobie że kobiety które się odchudzają zrzucają tylko z brzucha i ud, a na pośladkach i piersiach zostaje. Po ulicach chodziły by tylko sexbomby...
      Jeśli ktoś się odchudza i masa spada to spada najczęściej równomiernie, ale jeśli nie to tylko organizm decyduje skąd pobiera zapasy.
    • Gość: monia6523541. Re: odchudzanie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.07.14, 21:25
      Ja jakoś nie potrafie się zmotywować aby regularnie uprawiać sport. Od jakiegoś czasu jem codziennie błonnik witalny www.sklep-vitality.pl/produkty-sypkie/455-blonnik-naturalny-360g-witalny.html i dodatkowo biorę zieloną kawę w kapsułkach dokładnie tą www.sklep-vitality.pl/409-green-coffee-1600-800mg-90-kapsulek.html
      Do dnia dzisiejszego przez ok 2,5 miesiąca schudłam 8 kg mam nadzieje, że na tym nie stanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka