Dodaj do ulubionych

dieta niskoweglowodanowa

28.11.11, 21:24
dziewczyny, stosowalyscie kiedys ta diete? byly efekty? jesli tak to jakie dania serwowalyscie sobie?
ja zaczelam dzisiaj. nie moge sie doczekac co zobacze na wadze za dwa tygodnie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: bietka Re: dieta niskoweglowodanowa IP: *.multimo.pl 29.11.11, 11:35
      To co zobaczysz na wadze, nie będzie adekwatne do tego ile ubyło sadełka.
      W pierwszym okresie odchudzania ( ok.2 -3 tygodni) ciężar ciała bardzo spada a to dlatego,że głównie ubywa wody w organizmie. Później waga przyrasta lub stoi. Dopiero po ok.miesiącu trzymania diety ubytek sadełka jest zgodny z tym co pokazuje waga. Taka jest fizjologia.
      Wiedząc o tym mechanizmie nie będziesz rozczarowana okresowym brakiem efektów.Przetrzymaj go. Dalej będzie już z górki :)
      Wytrwałości i powodzenia !
    • emilia.gnybek-ciosek Re: dieta niskoweglowodanowa 29.11.11, 15:57
      Diety niskowęglowodanowe nie są bezpieczne dla zdrowia. Podstawowym źródłem energii dla mózgu jest bowiem glukoza. Gdy jej brakuje pojawia się osłabienie, zawroty głowy, problemy z koncentracją. W dietach tych w nadmiarze są białka i tłuszcze. To z kolei wpływa negatywnie na wątrobę, nerki, układ krążenia. W poniższym artykule znajdzie Pani informacje na temat diety Dukana, która zalicza się do diet niskowęglowodanowych.

Dieta Dukana
      • rotkaeppchen1 Re: dieta niskoweglowodanowa 29.11.11, 16:34
        Dieta niskoweglowodanowa nie koniecznie musi byc dieta Dukana.

Ja stosuje z powodzeniem metabolic balance, gdzie bardzo ogranicza sie weglowodany. Ale nie oznacza to, ze sie je eliminuje. Nie spozywam wiec chleba, ryzu, makaronow - nawet tych zdrowych, pelnoziarnistych. Jem za to warzywa - do kazdego posilku i owoace - w najbardziej restrykcyjnej wersji - 1 jablko dziennie. Ta ilosc weglowodanow doskonale zaspokaja zapotrzebowania mozgu, przynajmniej mojego. I schudlam przez 10 tygodni 12 kg mimo choroby hashimoto.
        • Gość: iziamizia Re: dieta niskoweglowodanowa IP: *.docsis.tczew.net.pl 29.11.11, 22:55
          Możesz napisać coś więcej? Podchodziłam do tej diety już dwa razy i po tygodniu bez minimalnego efektu - rezygnowałam. Wiem, że to za krótko na jakikolwiek efekt ale oczekiwałam choć 0,5 kg spadku ale waga ani drgnęła. Być może coś źle robiłam, może w sumie jednak bilans kaloryczny wychodził na plus i stąd brak efektu. Nie wiem, w każdym razie chcę podejść raz jeszcze i może doświadczenie innych pomoże mi zrozumieć jakie błędy popełniam? Może wspomnę ze uwielbiam mleko i jego przetwory i być może ich nadmiar w diecie powoduje, że tak ciężko mi spada sadło. Jak z tym było u Ciebie?
          • rotkaeppchen1 Re: dieta niskoweglowodanowa 30.11.11, 08:52
            Masz na mysli metabolic balance? Jezeli trzymalas sie swojego planu, nie mozliwe, zeby bilans kaloryczny byl za wysoki - duga faza diety bazuje jednak na obnizonym bilansie kalorycznym. Musisz w 100% trzymac sie planu, ktory dostalas.
            • Gość: iziamizia Re: dieta niskoweglowodanowa IP: *.docsis.tczew.net.pl 30.11.11, 13:52
              Masz racje, przeczytałam tytuł wątku, "dieta niskowęglowodanowa " i tym się zasugerowałam, nie doczytawszy ze chodzi o coś innego. Przepraszam za zamieszanie.
      • Gość: agati80 Re: dieta niskoweglowodanowa IP: *.himax.com.pl 29.07.13, 16:41
        Jestem na diecie niskowęglowodanowej od 15 lat (max 50g węglowodanów na dobę). Nie mam żadnych problemów z zaburzeniami koncentracji i uwagi (wręcz przeciwnie), narządy wewnętrzne pracują koncertowo, cholesterol jest niski i nie mam problemów z tyciem. To bzdura, że dieta ta jest niebezpieczna dla zdrowia a po tak długim okresie jej stosowania chyba już mogę coś na ten temat powiedzieć.
        Oczywiście dieta diecie nierówna. Ja od 15 lat jestem na diecie dr Jana Kwaśniewskiego i nie zamieniłabym jej na żadną inną bo WIDZĘ EFEKTY NA SOBIE a nie jedynie wierzę w to co mi mówią.
    • ona_zmeczona Re: dieta niskoweglowodanowa 01.12.11, 17:18
      tesknie za chlebem :(
      • krzysztofsf Re: dieta niskoweglowodanowa 01.12.11, 17:26
        ona_zmeczona napisała:

> tesknie za chlebem :(

Pomysl o ciepłych pączkach, posypanych skórka pomarańczową, z konfitura z rózy w srodku..... ;)
        • ona_zmeczona Re: dieta niskoweglowodanowa 01.12.11, 22:42
          :) akurat rozy nie lubie, wiec mnie malo ruszylo. nie trafiles
      • rotkaeppchen1 Re: dieta niskoweglowodanowa 01.12.11, 20:09
        E tam, nie ma co tesknic. Po zakonczonej sukcesem diecie mozna sobie pozwolic raz w tygodniu na drobny, jednorazowy wyskok. Wtedy nie ma tesknoty i grozby, ze czlowiek sie na cos rzuci i pusci po trzech miesiacach :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka