Dodaj do ulubionych

Dieta kopenhaska

IP: *.play-internet.pl 14.04.12, 00:05
Hej, szukam ostatnio informacji na temat diety kopenhaskiej. Słyszałem wiele pozytywów i negatywów, trafiłem między innymi na to

fithealthblogg.blogspot.com/2012/04/dieta-kopenhaska-zbawienie-czy.html
i się zastanawiam, czy jest tak tragicznie, że głód itp?
Mam 89 kilogramów przy 179 i potrzebuję zrzucić "sporo" sadełka.
Próbowałem różne diety, bywałem u dietetyków. I nic.
proszę o odpowiedź!
Z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: dietekkropkapl Re: Dieta kopenhaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 21:40
      Próbowałeś może odchudzania połączonego z kompleksowym oczyszczaniem organizmu?
      Poczytaj, może to coś dla Ciebie... dieta
    • Gość: to ja Re: Dieta kopenhaska IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.12, 16:10
      Ja zaczynam od jutra. Mam 168cm i pozimie waże 66 kg. MASAKRA. Dziś po przejrzeniu letniej garderoby połowa sie nie dopina. Zobaczę jakie będą efekty.
      Uważam że dieta jest restrykcyjna ale sa w niej produkty z każdej grupy zywieniowej : białko, tłuszcze, owoce, warzywa, troche węglowodanów. Ja liczę przede wszystkim że skurczy mi się żołądek. No i gdybym zgubiła ok. 4gk to nie byłoby źle.
      Tobie równiez powodzenia.
      • Gość: AnkaKw Re: Dieta kopenhaska IP: *.ennet.pl 16.04.12, 13:24
        Przestrzegam przed tą dietą.
        Owszem,można zjechać 4-5 kg ale...to tylko sama woda.
        Gdy powraca się do normalnego jedzenia efekt jojo murowany!
        Sprawdziłam na sobie.
        • 91inka Re: Dieta kopenhaska 18.04.12, 10:39
          Potwierdzam. Również stosowałam tę dietę i nie polecam. Tak, schudłam parę kilogramów, ale gdy tylko zaczęłam wychodzić z diety, przynajmniej połowa (w postaci wody) wróciła. Moim zdaniem nie warto się tak katować. Lepiej zastosować zdrowszą dietę, ale przez dłuższy okres czasu. Efekty będą dużo trwalsze.
          • solaris31 Re: Dieta kopenhaska 18.04.12, 20:42
            ja także potwierdzam. nie warto. owszem, schudłam, i nie była to sama woda na pewno, ale nie było warto, czułam się fatalnie, słabłam, bolała mnie głowa z głodu - masakra. i oczywiście, za jakiś czas waga wróciła.
    • emilia.gnybek-ciosek Re: Dieta kopenhaska 24.04.12, 15:54
      Tego typu diety niestety nie są dobrą metodą na odchudzanie. Owszem masa ciała może się na nich zmniejszyć jednak w głównej mierze będzie to woda, a w niewielkim stopniu tłuszczyk i niestety też mięśnie. Tego typu restrykcyjne kuracje bowiem nie tylko nie odżywiają odpowiednio ustroju mogąc prowadzić do niedożywienia jakościowego, ale także wymuszają na ustroju pozyskiwanie energii ze swoich zapasów. Organizm jednak czerpie wtedy nie tylko z tkanki tłuszczowej, ale tez pozbywa się energochłonnych mięśni.

Lepiej więc poświęcić czas i energię na trwałą zmianę nawyków żywieniowych. Dieta nie powinna być epizodem, lecz wstępem do trwałych zmian na lepsze. Zachęcam do sięgnięcia po poniższe publikacje.

Jak rozpoznać dietę cud?
      [url=http://vitalia.pl/artykul1071_Male-modyfikacje-duze-zmiany.html]Małe modyfikacje - duże zmiany[/url]
    • 4one_day Re: Dieta kopenhaska 16.05.12, 14:38
      próbowałam, było ciężko szczególnie na początku i na samym końcu (na początku byłam głodna, a na końcu diety było mi po prostu słabo). Schudłam 4-5 kg z czego 1 kg wrócił.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka