Dodaj do ulubionych

zbędne kilogramy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.14, 21:39
Witam. Mam 20 lat. Mam 167cm wzrostu i ważę ok. 64kg. Chciałabym pozbyć się tych kilku zbędnych (powiedzmy 4-5) kg. Jak to zrobić np. w ciągu jednego miesiąca? Co jeść i w jakich godzinach? Co robić kiedy np. w ciągu dnia nie będę mogła zachować odpowiednich pór posiłków i nie będę miała czasu na jedzenie, natomiast później dopadnie mnie głód i będę chciała nadrobić to jedzenie, które "straciłam" w ciągu dnia? Nie mam jakiejś dużej nadwagi, ale te kilogramy naprawdę męczą mnie już od jakiegoś czasu. Z góry dziękuję za pomoc ; )
Obserwuj wątek
    • ew00 Re: zbędne kilogramy 08.07.14, 23:38
      Przejrzyj wątki z tego forum, szczególnie te, w których wypowiada się Pani Ekspert, jest tam cała masa cennych rad.

Posiłków nie możesz omijać, jeśli wiesz, że nie będziesz miała czasu na regularny posiłek, miej pod ręką zdrowe przekąski, np. owoce, czy orzechy.
    • Gość: Margo Re: zbędne kilogramy IP: *.rfc.pl 09.07.14, 02:43
      Zaplanuj od 3 do 5 posiłków dziennie. Owoce i węglowodany typu pelnoziarnisty chleb lub płatki owsiane jedz tylko na śniadanie lub II sniadanie. Na obiad zaplanuj coś bialkowego (np. chude mięso) + zdrowe tłuszcze roślinne + warzywa, a na kolację coś bialkowego (np. ryba na parze lub pieczona) + warzywa lub jakaś chuda zupę. Podwieczorek moze być np. w formie jogurtu lub małej garści orzechów lub 2 kostek czekolady gorzkiej lub gałki sorbetu. Do tego dużo wody + ruch kilka razy w tygodniu.
      Posiłków nie powinnaś omijać. Jak Cie dorwie głód wieczorem to pamiętaj, aby na kolacje przyrządzić coś lekkiego, ubogiego w tłuszcze i węglowodany (poza warzywami - je możesz do woli).
      Zapoznaj sie z pojęciem indeksu glikemicznego. Odchudzaniu sprzyjają weglowodany o niskim indeksie (np. produkty pelnoziarniste, płatki owsiane, mąka gryczana, quinoa, soja, soczewica, większość warzyw), a tłuczą te o wysokim, czyli słodycze, biała mąka, biały ryż, kukurydza.....
      Uważaj na owoce, szczególnie na czereśnie !
      Pamiętaj, ze aby schudnąć musisz jeść! Jedzenie odchudza (dobre oczywiście), a nie porcje glodowkowe. Po porcjach glodowkowych możesz sie co najwyżej jojo nabawić.
    • agnieszka_bialek Re: zbędne kilogramy 09.07.14, 08:59
      Witam,

Odsyłam do mojej wypowiedzi w innym wątku:
      forum.gazeta.pl/forum/w,1137,151083140,151327700,Re_Jak_schudnac_3_kg_.html
      Dodam jeszcze, że Śniadanie i Obiad to posiłki bardzo ważne - powinny być pełnowartościowe. Kolacja powinna być lekka - wieczorne nadprogramowe kalorie najbardziej lubią się odkładać w postaci tłuszczyku :)
      Proszę się postarać jeść rano Śniadanie i danie obiadowe w połowie dnia. Wtedy wieczorne napady głodu powinny ustąpić.
      Pozdrawiam
      • piotrkaczmarek01 Re: zbędne kilogramy 09.07.14, 12:31
        Jak na twój wzrost to jest to dobra waga. Ale jeśli chcesz jeszcze schudnąć to idź na basen i biegaj kilka razy w tygodniu. Po jakimś czasie efekty przyjdą same.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka