Dodaj do ulubionych

oszukani - Acai Power

04.11.14, 23:23
Też jestem tą naiwną, najpierw kupiłam ....później weszłam na forum :( Acai Power nie działa , brak kontaktu z firmą . Jednym słowem oszustwo i to na dużą skalę :( jak widzę sporo jest tutaj oszukanych przez tą firmę www.acaipower.net/ , ja wydałam 192 zł ..... inni podobnie .... w pojedynkę pewnie marna szansa ale w kilka..kilkadziesiąt osób to już może coś zdziałamy ?! co Wy na to ? pomoże nam jakiś prawnik ? w grupie siła może jakiś pozew zbiorowy ? nas już oszukali ,ale może udałoby się zakończyć ten proceder ,bo na Onecie nadal wyświetlana jest reklama ( mimo,że poinformowałam Grupę Onet ,że to firma nieuczciwa :( ) i kolejne osoby zostaną oszukane !
piszcie do mnie e-mail : walczoswoje@onet.eu
Obserwuj wątek
    • alemonika7 Re: oszukani - Acai Power 05.11.14, 19:51
      Ja wydałam 245 zł za 3 opakowania - działanie - wręcz odwrotne, kontakt z firmą - zero,brak odpowiedzi na maile, podany tel. okazuje się punktem ekspediowania przesyłek wielu firm. Napiszę jutro na e-mail
      • rk-69 Re: oszukani - Acai Power 05.11.14, 20:08
        alemonika7 .... już jesteśmy dwie . Mam nadzieję ,że więcej poszkodowanych osób się zgłosi i wspólnie coś " wymyślimy "
    • 99emi Re: oszukani - Acai Power 06.11.14, 15:32
      Witam, też mnie oszukali a co najgorsze, to straszą mnie firmą windykacyjną. Zamawiałam, ale przesyłka do mnie nie dotarła, więc po ponad miesiąc zamówiłam ponownie i przesyłkę dostałam a teraz dostałam na maila wiadomośc, że jeżeli nie wpłacę na ich konto 100 zł to wyegzekwują to przez sąd. Niewiem co mam robic. a tej przesyłki nie dostałam za pierwszym razem, bo kurier nie znalazł adresu i co teraz mam ja za to odpowiadac. Ludzie nie dajcie się nabierac na te tabletki, mało, że nie działają to jeszcze straszą windykacją i sądem, ch- - - - - i naciągacze!!!!!!!!!!
      • rk-69 Re: oszukani - Acai Power 06.11.14, 18:57
        99emi _ pewnie już im opisałaś całą sytuację,a oni mimo wszystko Cię straszą ,czy tak ? zażądaj Zatem skanu potwierdzenia odbioru przesyłki - przesyłają to g**no "siódemką" i wysyłają sms z informacją o terminie dostawy - zatem masz nr przesyłek . Możesz sprawdzić co stało się z przesyłka w " siódemce " ...czy był to inny przewoźnik? ..... a e-mail przyszedł z jakiego adresu ? podaj go jak możesz :)
        • 99emi Re: oszukani - Acai Power 07.11.14, 06:30
          oczywiście, że odpisałam na tego maila i na razie się nie odezwali, ale nie wiem czy nie przyjdzie mi z sądu jakieś pismo i będę miała do zapłaty więcej niż głupie 100 zł. Ten mail, z którego dostałam wiadomość z firmy "ESPRIT Ltd" jest następujący: "Esprit Ltd" <shop@espritltdshop.com>
          Dzwoniłam tam ale oczywiście nikt nie odbiera tel.
          • 99emi Re: oszukani - Acai Power 07.11.14, 06:37
            ... zgłaszajcie się na tę stronę jak ktoś jeszcze dał się tak nabrać, czym więcej nas będzie to lepiej, może się z tego tak łatwo nie wywiną, chociaż troszkę wątpię, ponieważ firma jest gdzieś za granicą. Sama szczerze nie wiem co robić.
            • rk-69 Re: oszukani - Acai Power 07.11.14, 18:16
              jak pisałam , na e-mail ,który podałam napisz info ,stworzyłam go abyśmy właśnie się zorganizowały :) ... i tak jak pisałam , sprawdź po nr przesyłki co zadziało się z tą nieodebraną za którą każą Ci zapłacić . w sms masz na pewno potwierdzenie z info o przesyłce :) czasami w necie można spr. po tym nr / lub jak nie możesz to napisz pismo do przewoźnika . Sprawdzą gdzie trafiła przesyłka !!! ... jak to ustalisz ,masz problem z głowy z windykacyjna firmą przynajmniej :)
              • pol.mala.gosia Re: oszukani - Acai Power 08.11.14, 23:07
                ja waśnie jestem po przeczytaniu wspaniałych reklam i tych wszystkich bla bla bla..dziekuję bardzo za ostrzeżenia. Pozew zbiorowy to dobry pomysł, niech ktoś z Was zgłosi się z tą sprawą do najbliższego oddziału Federacji Konsumentów i tam znajdziecie dużą pomoc we wszystkim i to zupełnie za darmo. Powodzenia
                • rk-69 Re: oszukani - Acai Power 08.11.14, 23:26
                  Witaj , dzięki :) właśnie tak zamierzamy ...tylko musimy się zorganizować w większą grupę :)
      • abc4664 Re: oszukani - Acai Power 13.11.14, 21:21
        Jest Ustawa o ochronie niektórych praw konsumentów a w niej art.7.
        Art. 7.
        1. Konsument, który zawarł umowę na odległość, może od niej odstąpić bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie w terminie dziesięciu dni, ustalonym w sposób określony w art. 10 ust. 1. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie oświadczenia przed jego upływem.
        2. Nie jest dopuszczalne zastrzeżenie, że konsumentowi wolno odstąpić od umowy za zapłatą oznaczonej sumy (odstępne).
        3. W razie odstąpienia od umowy umowa jest uważana za niezawartą, a konsument jest zwolniony z wszelkich zobowiązań. To, co strony świadczyły, ulega zwro-towi w stanie niezmienionym, chyba że zmiana była konieczna w granicach zwykłego zarządu. Zwrot powinien nastąpić niezwłocznie, nie później niż w terminie czternastu dni. Jeżeli konsument dokonał jakichkolwiek przedpłat, należą się od nich odsetki ustawowe od daty dokonania przedpłaty.
        • rk-69 Re: oszukani - Acai Power 13.11.14, 23:20
          abc4664 , masz rację ,wszystko się zgadza tylko ich znajdź :( nie ma adresu firmy , kontakt tylko przez formularz itd
      • abc4664 Re: oszukani - Acai Power 14.11.14, 08:40
        Sprawa została zgłoszona do Federacji Konsumentów. Jest Ustawa "O ochronie niektórych praw konsumentów", która zabrania stosowania niedozwolonych klauzul a takie ewidentnie znajdują się w ich regulaminie. Firma będzie wciągnięta na listę przedmiotów stosujących niedozwolone metody. Straszą sądem bo liczą że ciemny lud to kupi, część ludzi zapłaci, zgarną kasę, zwiną sklep i rozpoczną następny interes. Biedni głupi cwaniacy.
    • stefaniakuna Re: oszukani - Acai Power 12.11.14, 17:57
      ehhh jak takie tabletki mogą odchudzać. Nie ma łatwych sposobów na zrzucenie wagi trzeba proszę się napocić.
    • abc4664 Re: oszukani - Acai Power 13.11.14, 17:31
      Potwierdzam, że to firma oszukańcza. Złożyłam zamówienie przez stronę, na drugi dzień zadzwoniła pani z pytaniem o potwierdzenie zamówienia. Ponieważ oferta była inna (nie 3 w cenie 2-ch ale 2 opakowania za 145zł) zrezygnowałam z zamówienia co zostało przyjęte. Dziś przyszedł e-mail z żądaniem zapłaty 70zł za rzekomą odmowę przyjęcia przesyłki, chociaż żadna nie była dostarczona. Należałoby ich oskarżyć o próbę wyłudzenia (przesyłki wcale nie dostarczano) i zastraszanie (wpisem na listę dłużników).
    • abc4664 Re: oszukani - Acai Power 14.11.14, 08:34
      Słyszałem opinię, że niektóre firmy sprzedają jagody acai celowo zarażone tasiemcem. Radzę podchodzić ostrożnie do tych reklam, zwłaszcza że widać ewidentny przekręt.
    • cytrynka825 Re: oszukani - Acai Power 26.11.14, 22:24
      Dołączam się do grona osób oszukanych,na szczzęście kupiłsm tylko jedno opakooooowanie za 145 zł. Czy wie ktos jak zlożyć reklamację.? Mój adres e-mailowy to andula94@onet.pl
      • wawaka23 Re: oszukani - Acai Power 27.11.14, 11:29
        Ja też się dołączam, wydałam na to g... 192 pln i cisza z ich strony o zwrocie pieniędzy
        • rk-69 Re: oszukani - Acai Power 28.11.14, 22:59
          walczoswoje@onet.pl .... tutaj zbieramy osoby poszkodowane .... jak będzie nas kilka to wierzę,że coś wymyślimy :) .... może nam podpowie jakiś dobry prawnik co robić :p chcesz dołącz i wyślij kontakt do siebie :)
        • rk-69 Re: oszukani - Acai Power 28.11.14, 23:07
          sorki poprawny adres e-mail walczoswoje@onet.eu
          • rk-69 Re: oszukani - Acai Power 28.11.14, 23:14
            Otrzymałam sygnał od Moniki ,że podobno udało Jej się odzyskać pieniądze :) jak poznam szczegóły ,podzielę się z Wami ( lub sama Monika ) . Pozdrawiam RK
            • 99emi Re: oszukani - Acai Power 05.12.14, 09:51
              ...a ja wpłaciłam 100 zł co opisywałam wcześniej co mnie straszyli z firmy windykacyjnej, bałam się, bo po rozmowie z tą osobą z windykacji powiedziano mi, że jeżeli nie zapłacę, to wzrosną koszty i sprawa trafi do sądu...... koszmar, nigdy bym nie pomyślała, że kiedykolwiek dam się w takie coś wrobić, głupia byłam, że myślałam, że są jakieś cuda, że się schudnie, - tak ale z portfela
            • rk-69 Re: oszukani - Acai Power 09.01.15, 11:03
              WALKA WYGRANA , MAM ZWROT - DZWOŃCIE POD WSKAZANY PRZEZE MNIE TELEFON :) MOJA MISJA ZAKOŃCZONA ! POWODZENIA DLA WAS !!! PRZELEW UZNANIOWY (NADANO 08-01-2015) ZWROT 20B254130 GLOB TARGET SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ UL.LEA 114\160 30-133 KRAKÓW 10500028 03105013601000002369178948 ING DOR/Katowice
              • oszukana27 Re: oszukani - Acai Power 19.01.15, 11:16
                Poprosze o ne telefonow do tych oszustow. Napisalam emaila z reklamacja i od tamtej pory nie da sie wejsc na ich strone. porosze o nr.
            • rk-69 Re: oszukani - Acai Power 30.01.15, 22:09
              Witajcie , kolejna osoba odzyskała pieniądze . Super :) Komu się jeszcze nie udało .... proszę przejrzeć wpisy rk-69 tutaj są wskazówki :) Pozdrawiam i powodzenia !
      • rk-69 Re: oszukani - Acai Power 28.11.14, 22:57
        Jak złożyć reklamację .... ta procedura jest opisana w regulaminie . Ale już Ci mogę powiedzieć : niestety nie działa :( zbieramy grupę osób aby zbiorowo złożyć np. zawiadomienie do prokuratury dlatego jak chcesz to wyślij dane na e-mail po to stworzonego walczoswoje@onet.pl
      • rk-69 Re: oszukani - Acai Power 28.11.14, 23:06
        sorrki adres e-mail : walczoswoje@onet.eu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka