mutak 09.04.02, 15:39 Czy herbata czerwona Pu-Erh pomaga w odchudzaniu? Czy rzeczywiscie "pożera: tłuszcz z organizamu i cyz nie ma żadnych skutków ubocznych dla organizmu? Link Zgłoś Obserwuj wątek
renagregor Re: Herbatka Pu-Erh 09.04.02, 16:53 ja slyszalam juz od kilku osob, ze pijac te herbate zmniejsza sie odczucie glodu. probowalam ja dzis - oczywiscie okropna, zostaje w ustach taki gorzki smak. Link Zgłoś
jasmina333 Re: Herbatka Pu-Erh 09.04.02, 18:00 Musicie kupic sobie herbatki aromatyzowane. O roznych smakach, nawet o smaku Ice - tea (swoja droga bardzo smaczna:))). Mozna je nabyc w sklepach z herbatami (cena 100g - duza torebka - okolo 17 zl). Tansze sa firmy Bako (okolo 5 zl za 100 g): earl grey i cytrynowa. W takich herbatkach wogole nie czuc tego 'zgnilego' aromatu i sa naert smaczne. Pozdrawiam Link Zgłoś
agnieszka.dobrowolska Re: Herbatka Pu-Erh 10.04.02, 10:21 Myślę, że okteślenie "pożera tłuszcz" w stosunku do czerwonej chińskiej heraty to zbyt wiele. Natomiast jest ona czasem pomocna przy odchudzaniu ponieważ przyspiesza nieco pasaż przez przewód pokarmowy, mówi się też ,że wzmaga metabolizm tłuszczu, ale nigdy nie zostało to poparte żadnym badaniami, czy obserwacjami długoterminowymi na pacjentach odchudzających się. Link Zgłoś
modo Re: Herbatka Pu-Erh 16.04.02, 09:12 A czym ta herbata różni się czymś od czarnej (oprócz koloru)? Bo jak ja wypiję czarną na czczo, to zaraz robi mi się niedobrze z głodu i muszę coś zjeść. Natomiast po kawie na czczo wszystko jest o.k. pzdr. Link Zgłoś