aziobron 15.04.02, 08:23 Dzień Dobry. Chciałam się zapytać co Pani sądzi o produktach Herbalife? Link Zgłoś Obserwuj wątek
agnieszka.dobrowolska Re: Herbalife 17.04.02, 22:05 Produkty Herbalife sa to parafarmaceutyki, ktore polecane sa jako pomocnicze srodki stosowane przy odchudzaniu. Problemy, ktore wydaja mi sie istotne to, po pierwsze, gdy podczas ich stosowania dochodzi do redukcji masy ciala, to po ich odstawieniu masa ciala wraca do wartosci wyjsciowych lub wyzszych, a przeciez nie mozna stosowac tych preparatow przez cale zycie. Po drugie nie znalazlam zadnych danych na temat przeprowadzonych na szeroka skale badan klinicznych nad skutecznoscia tych lekow. Link Zgłoś
drapieznik Re: Herbalife 18.04.02, 06:36 Außerdem enthält das Teegetränk, das in dem Herbalife-Programm angeboten wird sehr viel Coffein und ist somit für Menschen, die auf Coffein empfindlich reagieren nicht zu empfehlen. Herbalife ist außerdem recht teuer, so kostet eine Dose Formula 1 (= 20 Einzelpotionen für 5 Tage) ca 100 DM. (Preis von 12/97) www.sellpage.de/adipositas/diaet.htm#Herbalife czyli drogie (5 dni 100marek i zawieraja kofeine. Nie nalezy zapominac, ze Herbalife jest biznesem typu multilevel marketing, czyli jedna pani drugiej panie sprzedaj w formie piramidy. Z tego powodu produkty musza byc bardzo kosztowne. Before the danish diet, I kept several other diets. I disliked Herbalife (hate is the right word). I lost 5 kg (~10 pounds) in one month, I paid a lot for it (well, I'm not Bill Gates, you know - not even related...), and I gained back those kilos in less than two weeks, and I continued to gain weight... I hated even the taste of it. Don't get me wrong. Maybe it was my fault... but any of my friends that tried it didn't do much better than me. www.weight.addr.com/en2.html Link Zgłoś
araab Re: Herbalife 21.04.02, 02:54 drapieznik napisał(a): > Außerdem enthält das Teegetränk, das in dem Herbalife-Programm angeboten wird > sehr viel Coffein und ist somit für Menschen, die auf Coffein empfindlich > reagieren nicht zu empfehlen. Herbalife ist außerdem recht teuer, so kostet > eine Dose Formula 1 (= 20 Einzelpotionen für 5 Tage) ca 100 DM. (Preis von > 12/97) <a href="www.sellpage.de/adipositas/diaet.htm#Herbalife"target="_ > blank">www.sellpage.de/adipositas/diaet.htm#Herbalife</a> > > czyli drogie (5 dni 100marek i zawieraja kofeine. Same bzdury! Ceny na całym świecie są zbliżone.1 posiłek przy odchudzaniu kosztuje 3,70 zł(do 5,52 dla osób z wiekszą nadwagą) a więc 5 posiłków 18,50 zł. (27,60) Daleko tu do 100 marek. Jakiś tendencyjny dziennikarz napisał, co chciał napisać i jak w wielu przypadkach to się dzieje, minął się z prawdą. A kofeinę naturalną zawierają tylko 2 produkty na kilkadziesiąt, w tym guarana.A na pewno nie zawiera jej produkt podstawowy tzn. koktajl proteinowy. > > Nie nalezy zapominac, ze Herbalife jest biznesem typu multilevel marketing, > czyli jedna pani drugiej panie sprzedaj w formie piramidy. Z tego powodu > produkty musza byc bardzo kosztowne. A produkty sprzedawane poprzez sieć hurtowni i detalu, gdzie każdy musi nieżle zarobić, są takie tanie? Gdyby marża była niska, apteki nie rosłyby, jak grzyby po deszczu. > > Before the danish diet, I kept several other diets. I disliked Herbalife (hate > is the right word). I lost 5 kg (~10 pounds) in one month, I paid a lot for it > (well, I'm not Bill Gates, you know - not even related...), and I gained back > those kilos in less than two weeks, and I continued to gain weight... I hated > even the taste of it. Don't get me wrong. Maybe it was my fault... but any of > my friends that tried it didn't do much better than me. > <a href="http://www.weight.addr.com/en2.html"target="_blank">www.weight.addr.co > m/en2.html</a> Zyczę przyjemnej lektury także z innych źródeł. Wówczas można wyrobić sobie obiektywną opinię. Pozdrawiam Link Zgłoś
aziobron Re: Herbalife 18.04.02, 12:37 Dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję,że nie sprawdzą się Pani przewidywania co do powrotu wagi. Dziesięć lat temu schudłam dzięki tym produktom ok.10kg, owszem przytyłam ale po długim okresie czasu, ciąży itp. Link Zgłoś
araab Re: Herbalife 21.04.02, 02:33 agnieszka.dobrowolska napisał(a): > Produkty Herbalife sa to parafarmaceutyki, ktore polecane sa jako pomocnicze sr > odki stosowane przy > odchudzaniu. Produkty Herbalife TO NIE SĄ PARAFARMACEUTYKI lecz tzw. zdrowa żywność.Nie są polecane jako pomocnicze środki stosowane przy odchudzaniu lecz są to produkty do kontroli wagi.Można na nich przytyć, schudnąć a także po prostu dożywić organizm i poprawić jego kondycję.Są to suplementy żywieniowe, oparte głównie na produktach roślinnych. Problemy, ktore wydaja mi sie istotne to, po pierwsze, gdy podczas > ich stosowania dochodzi do > redukcji masy ciala, to po ich odstawieniu masa ciala wraca do wartosci wyjscio > wych lub wyzszych, a przeciez > nie mozna stosowac tych preparatow przez cale zycie. I znowu nie prawda. Po ich odstawieniu, w przypadku odchudzania, masa ciała nie wraca do wyjściowych wartości a nawet wyższych. Pomyliła Pani doktor chyba z dietą Cambridge, którą we wcześniejszych wątkach polecała "dla ludzi otyłych".Tylko tam dzienne spożycie kalorii wynosi 405, przy Herbalife ok. 1400. Róznica zasadnicza. Ciekawe, jak mógłby człowiek z nadwagą 135 kg schudnąć przy stosowaniu diety o wartości dziennej 405 kcal. A przy Herbalife schudł, w ciągu 16-tu miesięcy.Bo Herbalife to nie jest dieta niedoborowa.A więc efekt jojo wystąpić może wyłącznie w przypadkach osób wyjątkowo pazernych np.na słodycze. > Po drugie nie znalazlam za > dnych danych na temat > przeprowadzonych na szeroka skale badan klinicznych nad skutecznoscia tych lek > ow. Mie znalazła Pani żadnych wyników badań klinicznych, BO TO NIE SĄ LEKI.Gdyby natomiast chciała Pani poszukać danych na temat efektów zdrowotnych i stosowania programu kontroli wagi przy spożywaniu produktów Herbalife przez ok. 40 mln.ludzi na całym świecie,już w 54-ch krajach, to by Pani znalazła.A co do badań, wystarczyłoby po numerze atestu umieszczonym na każdym opakowaniu dojść do typu badań przeprowadzonych w Polscei wyników .Skoro są to produkty dopuszczone u nas oficjalnie od roku 1994, to musiały być badane. Tyle, że nie przez Instytut Żywienia. I to jest, jak sądzę, głównym powodem tak stronniczej,nieobiektywnej wypowiedzi. Na szczęście tylko część lekarzy nie chce nawet wziąć do ręki opakowania i przeczytać skład produktu. Jest też dość liczna grupa, która wręcz zaleca swoim pacjentom, aby sięgnęli po Herbalife, dla zdrowia. Bo każdy organizm właściwie dożywiony sam potrafi się regenerować i bronić przed niektórymi chorobami cywilizacyjnymi. Życzę więcej ciekawości i otwartości na nowe metody żywienia w walce z chorobami cywilizacyjnymi.Szczególnie, że sięgają z dobrym skutkiem po Herbalife ludzie, którym Instytut Żywienia nie mógł pomóc i sugerował np.jako jedyny ratunek operację usunięcia znacznej części żołądka.To na pewno nie odbierze Wam, tzn. zywieniowcom należnego splendoru.Przecież zawsze bedą ludzie, którzy nie uznaja żadnej suplementacji w żywieniu. Link Zgłoś
spizo Re: Herbalife to profilaktyka XXI w 21.04.02, 07:17 Na swiecie ,szczególnie w USA,Azji rodzi sie nowy przemysł przemysł zdrowotny.Przemysł zdrowotny to popularna suplementacja.Wykorzystuje ona zjawisko ,ze nasz organizm ma niesamowite mozliwosci samoregeneracji pod warunkiem dostaczenia mu wszystkich potrzebnych watosci odzywczych. (witamin ,minerały ,aminokwasy).Firma Herbalife jest czołowym producentem odzywek i witamin bazujących na wielowiekowej tradycji ziołolecznictwa Chin i Azji w połaczeniu z technologią XXI w.Produktami Herbalife są zywieni kosmonauci i wielu naukowców z NASA jest zatrudnionych w Herbalife.Na swiecie mówi sie o fenomenie Herbalife i odzywianiu komórkowym.TO jeden z najlepszych sposobow na profilaktyke zdrowotną XXI w. Zapraszam po więcej informacji na stronę www.petro.com.pl Link Zgłoś
fuga3 Re: Herbalife to profilaktyka XXI w 22.04.02, 02:19 BOGDAN, TY SEKCIARZU!!! Kolega Bogus, ktory ma strone petro costam przegina z tymi reklamami. Na forum o anoreksji i bulimmi opowiada, ze dziewczyny wydajac gruba kase na produkty Herbalife wyzdrowieja. Opanuj sie! Maciej(maz bulimiczki) Link Zgłoś
drapieznik Re: Herbalife 22.04.02, 07:18 Herbalife... Nowy przemysl leczniczy suplementow na swiecie... Firmy farmakoligiczne by zbankrutowaly... Apteki by nie rosly jak grzyby po desczu... Bo w Chinach to wiedza jak leczyc od tysiecy lat...Guzik wiedza. Proponuje przejsc sie od tylu restauracji chinskiej i gwarantuje, ze wiecej nie wejdzie sie do srodka. Kochani zafascynowani Herbalife, a slyszeliscie o Mason Shoes, Amway, Avon, i dziesiatki/setki/tysiace firm bazujace wlasnie na 'multilevel marketing'? Wedlug mojej wylacznej opinii, a ten temat leczenia alternatywnego, znam bardzo dobrze, moge wam powiedziec, ze Herbalife nie jest jedyna firma, ze ciezko na tym zrobic pieniadze sprzedajac (nie zebym probowal), skutek watpliwy, a przybranie wagi jest murowane bo nie zmienia zasad zywienia, jakiekolwiek by one nie byly. Poza tym radze pamietac, ze gdyby chodzilo o chinske ziolka to moga zawierac np. pestycydy jak to ostatnio stwierdzono. Np. zenszenia z Chin ostatnio nie mozna dostac, a dystrybutor robil glupia mine jak zapytalem czemu sloik pusty? (nie zebym to swinstwo kupowal; kupowalem tymianek, z zalecenia eksperta) To ze ziola maja wartosci lecznicze, to nie podlega watpliwosci: normosan, nervosan, kozlek lekarski, conwalaria majalis, aloe ferox itp. Dawniej Herbapol byl bardzo potezna firma - nie wiem jak jest teraz. Mieli tez ziolka na "schudniecie". Ale zeby 'spalaly tluszcz' do tego skutecznie i trwale, nie przerywajac snu? lepiej to miedzy bajki wlozyc. A jak juz ktos wyciaga jaks strone pelna przedrukow internetowych to zaczyna to byc bardzo interesujaca dyskusja. Czy jest ktos inny kto to uzywal i mu pomoglo? Ilu takich jest? Czy mozna sprawdzic skargi na nich? Na zachodzie Herbalife ma dosyc podejrzana pozycje, tak miedzy Swiadkami Jehowy i Mormonami. Fuga3: Dziekuje ci za powiew zdrowego rozsadku bo myslalem, ze jest duzo gorzej... Link Zgłoś
araab Re: Herbalife 23.04.02, 01:28 drapieznik napisał(a): > Poza tym radze pamietac, ze gdyby chodzilo o chinske ziolka to > moga zawierac np. pestycydy jak to ostatnio stwierdzono. > > Na zachodzie Herbalife ma dosyc podejrzana pozycje, tak miedzy Swiadkami Jehowy > > i Mormonami. No cóż, jak nie ma już argumentu cenowego, to trzeba wyciągnąć inny argument najcięższego kalibru, nie do podważenia - chińskie ziółka zawieraja pestycydy, Chiny nie mają żadnych tradycji w ziołolecznictwie w przeciwieństwie do polskiego Herbapolu a wogóle to przecież Herbalife ma dosyć podejrzaną pozycję między Świadkami Jehowy i Mormonami. I to jest to! Zadziwia mnie każdorazowa dosyć gwałtowna reakcja niektórych uczestników Forum na słowo Herbalife, bez względu na wątek. Jeśli pada ta nazwa, natychmiast pojawia się gwałtowny atak, mnóstwo dyskredytujących, nie popartych żadnymi doświadczeniami własnymi a tylko zasłyszanymi opiniami (czytaj plotkami) wypowiedzi.Każdej pozytywnej opinii nt. Herbalife i jej produktów przypisuje się fanatyzm, oszołomstwo lub wręcz naiwność i głupotę.Każdy fakt dot. firmy, bądź co bądź istniejącej od 22 lat i mającej sie dobrze, jest natychmiast podważany, bez jakiejkolwiek próby sprawdzenia go.Tak jakby Herbalife i jej produkty komuś lub czemuś zagrażały. Przecież każdy człowiek ma wolną wolę i wybór.I powinien, po zapoznaniu sie z wieloma informacjami na temat diet czy dostępnych produktów sam wybrać taki sposób odżywiania, jaki jest dla niego najlepszy i najskuteczniejszy.A taki wybór jest mozliwy wtedy, jeżeli tych informacji będzie wiele i możliwie obiektywnych a nie stronniczych. Więcej spokoju i mniej emocji Szanowni Państwo.Naprawdę nikt Was do niczego nie namawia i nie próbuje przekonywać.A przekazywanie jakiejkolwiek informacji czy sprostowania nie oznacza jeszcze fascynacji czy fanatyzmu a także braku zdrowego rozsądku. I pozdrawiam życząc zdrowia bez suplementów (także bez lekarzy, aptek i leków). > > Fuga3: Dziekuje ci za powiew zdrowego rozsadku bo myslalem, ze jest duzo > gorzej... Link Zgłoś
drapieznik Re: Herbalife 25.04.02, 02:45 Gwaltowna reakcja? To twoje odczucie z punktu widzenia oazy na ktorej sie znajdujesz. W mojej dzielnicy kazda ciota albo sprzedaje Herbalife albo kupuje kasety Amway. Suplementow nie mieszaj do mojej odpowiedzi. Slowo suplement (odzywczy) to zupelnie inna sprawa i bardzo szeroki temat. Ale Herbalife? To bylo ostrzezenie do innych a 'argument' by sciagniety z internetu, jak podalem. Mnie to dokladnie wisi co kto je czy nie. W tym rowniez jezeli ktos lubi sie odzywiac wlasnie takim 'siankiem'. Na pewno dobre, bo miliony nie moga sie wszak mylic. Link Zgłoś
araab Re: Herbalife 25.04.02, 22:12 No i nareszcie pierwsza autentyczna, szczera wypowiedź człowieka z krwi i kości, mieszkańca dzielnicy ciot.Dotychczas odnosiło sie wrażenie, że pod przewrotnym nickiem "drapieżnik" ukrywa się człowiek układny, łagodny, podlizujący się permanentnie Pani Doktor, wręcz dobroduszny, jak większość ludzi z nadwagą. Link Zgłoś
klara35 Re: Herbalife 26.04.02, 11:52 Moj brat na Herbalife schudl 30 kg. Zrzucal je w ciagu kilku miesiecy, a bylo to w zeszlym roku. Do tej pory nie przytyl wcale, choc Herbalife odstawil. Brat ma 25 lat i zawsze, od dziecka, byl przerazliwie gruby, tak, ze nawet mial klopoty z bieganiem. Rodzice probowali roznych diet, ziol, lekow, koloni odchudzajacych itd i nic nie pomagalo. Acha, odchudzony brat zostal wegetarianinem. Link Zgłoś
araab Re: Herbalife 26.04.02, 17:39 Miło przeczytać chociaż jedną pozytywną opinię o produktach Herbalife. To jest już dwie osoby zadowolone z efektów działania tych dietetycznych środków spożywczych do odżywiania komórkowego(łącznie ze mną)- na tym forum. Link Zgłoś
drapieznik od jowialnego podlizucha Grubasa 27.04.02, 05:14 jestes widze do tego jeszcze zadrosnikiem. Pani ekspert podoba mi sie jako i ekspert i jako kobieta. Bardzo duzo mi osobiscie wyjasnila mimo, ze na niektore tematy mam teraz nieco inny poglad. A tobie wyraznie napisalem, ze 'sianko' jest na pewno dobre bo miliony nie moga sie wszak mylic. Widac wiec, ze wyraznie sie czepiasz w sposob wyjatkowo plaski, argumentum ad personam. Swoimi przytykami wyraznie mi pomagasz w mojej motywacji za co ci bardzo dziekuje. Zycze dalszych sukcesow w nowo odkrytym swiecie Herbalife. Wydaje mi sie, ze musi byc was wiecej niz dwie osoby zaczarowane urokiem swietlanej przyszlosci w aureoli Herbalife. Moze nam powiesz ile razy ci w tym tygodniu zatrzasnieto drzwi przed nosem albo rzucono sluchawka na twoje oferty? Link Zgłoś
araab Re: od jowialnego podlizucha Grubasa 27.04.02, 11:16 drapieznik napisał(a): > > Moze nam powiesz ile razy ci w tym tygodniu zatrzasnieto drzwi przed nosem albo > > rzucono sluchawka na twoje oferty? Jak widać na podstawie powyższego pytania, nie masz pojęcia o metodach prowadzenia tej dystrybucji.Rozumiem, że Ciebie ktoś nagabywał, nachodził, wydzwaniał? No cóz, miałeś niefart. W każdej grupie znajdą się jakieś czarne owce, niewłaściwi pracownicy.Nie prowadzimy ŻADNEJ AKWIZYCJI.A odpowiadając konkretnie na Twoje pytanie, nikt mi nie zatrzasnął drzwi, bo do nikogo nie chodzę bez wyraźnego zaproszenia i umówienia sie przedtem, przy czym częściej to klienci przychodzą do mnie. I do nikogo nie wydzwaniam - to klienci do mnie dzwonią z zapytaniem bądź z podziękowaniem bądź z prośbą o następną dostawę.A w tym tygodniu były cztery takie telefony i jedno spotkanie. I mam ogromną satysfakcję, jak słyszę "dziękuję" i widzę autentyczną radość osoby, która próbowała wszelkich diet, leków - bez skutku a tu nagle zaczyna tracić kilogramy, czując się przy tym bardzo dobrze, bez głodu, lub też zaczyna przybierać na wadze, mimo że przedtem w żaden sposób nie mogła przytyć ani kilograma, pomimo "pochłaniania" znacznych ilości różnego rodzaju potraw. Jeszcze raz powtarzam, że każdy powinien sam zdecydować, jaki sposób odżywiania wybrać bądź z jakich metod wspomagania skorzystać aby uzyskać swój upragniony efekt wagowy bądź zdrowotny.I jest nieuczciwe ze strony niektórych osób z tego forum, na czele z Paniami ekspertkami, promowanie jednych a ośmieszanie bądź bezpodstawne wzbudzanie nieufności do innych produktów, diet czy firm, szczególnie, jeżeli nie maja osobistych doświadczen z takim czy innym produktem bądź po prostu mijają się z prawdą, celowo przemilczając fakty. Ten wątek nie był rozpoczęty przeze mnie.Moim celem było sprostowanie kłamstw, nie promocja.Ja do swoich klientów i tak trafię, bez uciekania się do zachwalania na tym forum, ponieważ mam swoje własne efekty i w związku z tym przekonanie co do jakości i skuteczności.I jestem "chodzącą żywą reklamą" co przysparza mi najwięcej klientów. Nie muszę do niczyich drzwi pukać ani wydzwaniać. Pozdrawiam i życzę satysfakcji z własnej drogi a także dalszych miłych dyskusji w sprawie odżywiania. Link Zgłoś
drapieznik Ciagle od GRUBASA 27.04.02, 14:48 Dobra Araab, Podaj jakas strone, zebym mogl sie podszkolic. Link Zgłoś
araab Re: do drapieżnika 27.04.02, 18:56 Po co ten sarkazm w tytule? Nadwaga, bo takie słowo padło z mojej strony to jeszcze nie grubas. Ja jestem po pozbyciu się 72 kostek smalcu a nikt nie uważał mnie za grubasa.Dopiero dziś chcą tak samo zrzucić zbędny balast, zachęceni skutecznością i efektami wizualnymi. Proponuję adres www.herbalife.com Znajdziesz tam kilkaset stron i jeśli dobrze poszukasz, to się dowiesz wielu ciekawych rzeczy.A jeśli masz talerz satelitarny, możesz skorzystać z niekodowanej telewizji, z możliwością zadawania pytań bezpośrednio do studia w Los Angeles.Ale bliższe informacje to już na priva. Pozdrawiam Link Zgłoś
drapieznik Dzieki 28.04.02, 06:36 Czy podaja jakies reguly ile gramow protein/tluszczu wegla dziennie? Rozumiem, ze Herbalife pomaga w redukcji wagi i kontroli apetytu, ale cos trzeba jesc, wiec jakie ilosci tych trzech grup polecaja i przez jak dlugo? Link Zgłoś
anika2 Re: do klary 28.04.02, 19:21 Twój brat nie tyje, bo przeszedł na wegetarianizm, a nie dlatego, że stosował produkty Herbalife. Ja nie należę do grubasów, ale co roku po zimie mam ok. 3 kg do zrzucenia i staram się to załatwić licząc kalorie plus więcej ruchu. Ale to, co stało się ze mną po użyciu produktów odchudzających Herbalife przeszło moje oczekiwania! Zrzuciłam 4 kg, a potem błyskawicznie przytyłam osiem!!! Kilkoro moich znajomych miało ten sam efekt. Dziękuję, nigdy więcej!!! Link Zgłoś
drapieznik !!!!!!!!!! 28.04.02, 19:36 co to jest z tym Herbalife? Wyglada, ze komus podaruje to na swieta... Link Zgłoś
araab Re: do anika2 30.04.02, 02:05 Przeczytaj wypowiedzi wielu osób zarówno na tym forum jak też Fitnes nt. wegetarianizmu, węglowodanów w owocach i tycia.Oni są zdania,że dieta wegetariańska wręcz sprzyja tyciu.Np.jogger ma znajomych wegetarian samych grubasków.Stosowałaś zapewne 1 miesiąc produkty, schudłaś te swoje 4 kg i uznałaś, że hulaj dusza, piekła nie ma czyli teraz można już jeść wszystko jak przedtem a nawet więcej i się nie przytyje.Nie ma tak dobrze.Organizm musi się przestawić i na to potrzebuje czasu aby "zapamietać" nową wagę.Mnie ubyło 18 kg i od ponad siedmiu miesięcy nic nie przybywa. Ale odżywiam się zupełnie inaczej, niż przed "kuracją".Tego nauczył mnie Herbalife. Link Zgłoś
macant Re: Herbalife 29.04.02, 05:41 A ja stosuje Herbalife i bardzo mi to pomoglo. Po trzech miesiacach stosowania wreszcie udalo mi sie przybrac na wadze. Dzieki ci za to Herbalife! Boje sie tylko ze, jak przestane stosowac, to moge znowu zaczac tracic na wadze, ale przeciez caly czas na tym nie moge byc bo to i kosztowne i niewygodne. Link Zgłoś
araab Re: Herbalife 30.04.02, 01:48 A czy przed zastosowaniem Herbalife systematycznie chudłeś(aś) czy po prostu miałeś(aś) niską wagę i nie mogłeśs(aś) przytyć? Bo jeśli to drugie, nie ma racjonalnego powodu, żeby stracić wagę po zakończeniu programu.Jeśli pierwsza wersja, należałoby ustalić przyczynę chudnięcia.I dlaczego kłopotliwe jest spożywanie tych produktów? Jest to sposób odżywiania lub dożywiania dla ludzi wyjątkowo leniwych, którym nie chce się przestrzegać żadnych rygorów, dobierać precyzyjnie składu potraw a także liczyć każdą zjedzoną kalorię czy też pamiętać ciagle o proporcjach białko-węglowodany-tłuszcze-witaminy- mikroelementy.Ktoś inny już to za nich zrobił. Pozdrawiam Link Zgłoś
macant Bin Laden 30.04.02, 03:02 stosowanie Herbalife odebralo ci zdrowy rozsadek, chyba ze jestes bardzo mlody to wtedy rozumiem. Chudnij z glowa. Link Zgłoś
anika2 Re: do araaba 30.04.02, 19:22 Naprawdę uważasz, że każdemu sprzyja Herbalife? Otóż moje przytycie po Herbalife wzięło się nie wiadomo skąd, bo dietę stosowałam 2 miesiące, a potem odżywiałam się tak,żeby utrzymać wagę, tzn. do 800 kalorii dziennie, zero słodyczy i prawie zero pieczywa. Uważasz, że to jest obżeranie się? Zawsze tak robię i trzymam wagę przez dobrych parę miesięcy. Te nieszczęsne 3 kg to efekt zimy i to mój problem coroczny. Co roku daję sobie z nim radę, jak się okazuje w sposób najbardziej rozsądny. Natomiast bardzo nierozsądne okazało się stosowanie diety Herbalife i to, jak już pisałam, nie tylko w moim przypadku. Link Zgłoś
maghalfling Re: do araaba 30.04.02, 19:50 Dieta herbalife przyspiesza metabolizm i dostarcza wszelkich niezbednych skladnikow. Kiedy przestajesz ja stosowac (przypominam, ze w ulotkach informacyjnych stoi jasno, po osiagnieciu satysfakcjonujacej wagi, pij protein mix drink raz dziennie) twoj organizm duzo gorzej sie czuje, bo ma wiele niedoborow. Po 2 miesiacach "normalnego" jedzenia potrafia wypadac wlosy, dzieja sie rozne dziwne rzeczy ze skora, tyje sie strasznie i czesto choruje. To jakby jaskiniowca karmic hamburgerami. Nie wiem czy on by przy takiej diecie czul sie swietnie i byl zdrowy. Zrobilas cos, czego szczerze odradzano. Masz za swoje. Link Zgłoś
araab Re: do anika2 01.05.02, 20:40 Uważam, że w przypadku nadwagi rzędu kilku kilogramów nie powinno się sięgać po Herbalife w celach odchudzania.Takiej nadwagi można pozbyć się przy odpowiedniej dozie silnej woli, zwiększeniu ruchu, ograniczeniu (nie wyeliminowaniu)węglowodanów i tłuszczów.Natomiast jest ona pomocna i skuteczna przy dużej nadwadze, powyżej co najmniej 10kg a szczególnie kilkudziesieciu kilogramów na "+". Także przy niedowadze z różnych przyczyn. Uważam także że przy pewnych chorobach, tam gdzie powinno być ograniczone białko (np. nadczynność kory nadnerczy) nie powinna być stosowana lub wyłącznie w porozumieniu z lekarzem.W żadnej mojej wypowiedzi nie ma stwierdzenia, że jest dobra na wszystko i dla każdego. Ale dla wielu osób jest jedynym sposobem na rozwiązanie ich problemów z wagą lub zdrowotnych, spowodowanych nieprawidłową dietą.A co do diety - ilość kalorii spożywanych dziennie to naprawdę nie wszystko. Aby organizm funkcjonował prawidłowo, trzeba dostarczyć mu to, czego potrzebuje.A potrzebuje wszystkiego po trochu.I w odpowiednich proporcjach. Np. niedobór białka zwalnia procesy przemiany materii.Czasami wydaje nam się, że odżywiamy sie prawidłowo, jemy wszytkiego po trochu. Tylko nie znamy tych potrzebnych proporcji.I nie przywiązujemy wagi do roli mikro- i makroelementów w organiźmie.Wiem to z autopsji. Link Zgłoś
elzunia3 Re: Herbalife 30.04.02, 19:26 A ja stosowałam Herbalife 10 lat temu. Przez rok schudłam 47 kg. Cudownie sie czułam, ale potem zaczęłam znów sie objadać i oczywiscie znow utyłam, ale to była tylko moja wina.Pozdrawiam wszystkich. Link Zgłoś
Gość: ewam3 Re: Herbalife IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 01:04 Witam wszystkich, spróbuję w sposób obiektywny opisać moje doświadczenia z dietą Herbalife. Produkty stosowałam wg wszelkich zaleceń przez okres dwóch miesięcy. Doświadczenia negatywne: Tempo chudnięcia było proporcjonalne do ilości spożywanych kalorii (ok 1400 dziennie), produkty Herbalife go nie przyspieszyły. Na diecie Herbalife byłam głodna, mimo stosowania dodatkowych pressling'ów mających rzekomo znosić uczucie głodu (poprzez pęcznienie w żołądku). Zamiast przyrostu energii, który obiecywała moja dystrybutorka, czułam zmęczenie i osłabienie. Wbrew zapewnieniom dystrybutorki, dzięki "odżywianiu komórkowemu" nie zniknęła moja przemożna chęć "dożywiania się" czymś słodkim. Nie zauważyłam u siebie żadnych pozytywnych zmian typu gładsza cera, mocniejsze paznokcie, chociaż zażywałam dodatkowo produkty witaminowe. Smak koktajlów oceniam jako średni. Po dwóch tygodniach ich monotonnego spożywania, nie mogłam już na nie patrzeć. Byłabym też bardzo ostrożna w nazywaniu takiego napoju "posiłkiem"... Osoba, która sprzedawała mi produkty, pomimo swojej dość wysokiej pozycji w hierarchii dystrybutorów (członek World Team), odznaczała się rażącym brakiem profesjonalizmu (sprzedawanie napoczętych opakowań, oburzanie się na moją prośbę wypisania rachunku, zapominanie o przyniesieniu produktów na umówione spotkanie, brak podstawowej wiedzy na temat działania sprzedawanych produktów a nawet kłamstwo, że Herbalife nie sprzedaje produktu, który mnie kiedyś poważnie uczulił - sprawdziłam w internecie - sprzedaje). Ponad to kultura organizacyjna firmy nasuwała mi niepokojące skojażenia z mechanizmami stosowanymi w sektach (znam się na tym trochę, gdyż studiuję psychologię). Podkreślam jednak, że w tym wypadku jest to moje czysto subiektywne odczucie. Doświadczenia pozytywne: Herbatka Termojetics - rewelacyjne działanie, wielokrotnie pozwalała mi przetrwać najtrudniejsze momenty sesji. Niestety cena - 200zł za 100g jest zbyt wygórowana, nawet za taką jakość. Mimo to osobom, które mogą sobie pozwolić na większe wydatki, gorąco polecam!! Przykro mi, że Herbalife skuteczniej odchudził mój portfel niż mnie. Aczkolwiek miałam styczność z ludźmi autentycznie zadowolonymi z wyżej wspomnianych produktów i pozytywnie odmienienionymi poprzez pracę dla tej firmy. Cóż, prawda pewnie leży gdzieś pośrodku. Osobiście jednak składam hołd doktorowi Kwaśniewskiemu, dzięki któremu nastąpiła ostatecznie moja cudowna przemiana. Pozdrawiam wszystkich uczciwych działaczy Herbalife oraz wszystkie osoby, które na swój własny sposób dbają o prawidłową wagę. Życzę wielu sukcesów i dużo wytrwałości - naprawdę warto!!! Ewa z Poznania. Link Zgłoś
araab Re: Herbalife 10.05.02, 01:39 Miło spotkać wypowiedź obiektywną, nawet jeżeli jest ona negatywna ale pozbawiona cech złośliwości i napastliwości.Cóż, z tą firmą współpracują różni ludzie, różni pod każdym względem tzn. wykształcenia, zawodu, kultury osobistej i inteligencji. Trafiają się także tacy, jak opisana dystrybutorka. Co do "posiłku" - proponuje przypomnieć sobie jak wygląda mleko matki karmiącej swoje dziecko od narodzenia do np. 5-ciu miesięcy, na którym to mleku dziecko podwaja swoją wagę i rośnie kilkanaście centymetrów (karmione wyłącznie tym pokarmem).Jest to ciecz przypominąjaca rozwodnione nieco chude mleko.Zawiera jednak takie składniki i w takich ilościach, że zaspokaja potrzeby niemowlaka i właściwie odżywia jego organizm. Czy jest to "posiłek"? Pozdrawiam Link Zgłoś