Dodaj do ulubionych

Odchudzazanie

31.01.21, 22:55
Hej, waże 66 kg i mam 174 cm wzrostu. Ćwiczę 6 razy w tygodniu około 1 h (tabaty, interwały z Moniką Kołakowska i siłowe z Agatą Zając ),razem z ćwiczeniami koło 10-12tyś kroków jem około 2000 kcal. Czy jest to odpowiednia ilość kcal? Zdąża mi się,że mam napad jedzenia, że jem wszystko co mi wpadnie w ręce. Możliwe że to jest za mało kcal ? Chciałabym schudnąć tak z 5 kg.
Obserwuj wątek
    • karolina921 Re: Odchudzazanie 31.01.21, 22:57
      Zapomniałam dodać, że mam 20 lat.
      • monb675 Re: Odchudzazanie 28.02.21, 10:47
        Za dużo ćwiczysz do utraty wagi. Ogranicz kardio, zwiększ ćwiczenia siłowe i HIIT i nie więcej niż 2-3 razy w tygodniu. Nie dodawaj białka, bo białko włącza insulinę, dodaj " dobre " tłuszcze, makrele, masło, awokado. Zmniejszy Ci się wilczy apetyt a jeśli przy tym jesz niskowęglowodanowo, to powoli zaczniesz chudnąć. Chyba że wagę masz dobrą ale chcesz ją obniżyć, wtedy organizm się broni.
    • dietetyk1234 Re: Odchudzazanie 02.02.21, 10:58
      Kalorie są jak najbardziej prawidłowe, ale jeżeli masz "napady jedzenia" to trzeba swoją diete uzłupełnić o większe ilości białka, polecam też pić zieloną herabata spala one tłuszcze można jeszcze suplementy diety ale bezkonieczności. Pozdrawiam
    • kaga9 Re: Odchudzazanie 01.03.21, 12:37
      Bardzo ciekawy wątek. Dwie merytoryczne wypowiedzi, jedna mówi: "włącz białko", druga "nie włączaj białka". Poziom zaufania do wypowiadających się podobny, bo przecież nic o nich nie wiemy. Pod rozwagę dla tych, którzy kwestie zdrowotne powierzają nie specjaliście, a forumowiczom.
    • laurka20 Re: Odchudzazanie 01.03.21, 12:49
      Polecam iść do dietetyka. Ustali dietę i liczbę kalorii odpowiednią do twojego organizmu
    • asiaaisa Re: Odchudzazanie 11.03.21, 15:34
      Na początku musisz oczyścic jelita ze zlogów i toksyn- inaczej organizm będzie wolniej chudł i nie będzie przyswajał substancji odżywczych z pożywienia
    • nucia32 Re: Odchudzazanie 28.06.21, 09:21
      po pierwsze ćwiczysz za dużo i prędzej padniesz niż cokolwiek osiągniesz, po drugie przez to że ćwiczysz tyle chcesz jeszcze więcej jeść, po trzecie trzymaj to miesiąc, dwa, trzy i wtedy sama ocenisz czy chudniesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka