niedziolka45 07.06.02, 22:12 Czy ktos taka stosował? Myslę o herbacie Pu-Erh. Obiecują, że pozera tłuszcz w organizmie..... Link Zgłoś Obserwuj wątek
kk.kk Re: czerwona herbata 08.06.02, 13:09 oprocz tego ze mi smakuje nie zauwazylam zadnego dzialania. podobno niektorym bardzo [za bardzo] udraznia jelita, ale ja naprawde nie widze po sobie zadnych zmian Link Zgłoś
b_a_c_h_a Re: czerwona herbata 08.06.02, 15:14 ja pije te herbatke od okolo 2mmiesiecy (cytrynowa) na poczatku niezbyt mi smakowala, ale teraz juz sie przyzwyczailam i nawet mie smakuje jesli chodzi o udraznianie to w moim przypadku DZIALA kiedys chodzilam do WC co 2-3 dni teraz codziennie jesli natomaist chodzi i POZERANIE tluszczu to mysle, ze do picia herbatki trzeba dolozyc jakis minimalny wysilek (ja biegam truchcikiem okolo 1000 metrow co drugi dzien) i wydaje mi sie, ze chyba poprawila mi sie skora na udach jakos tak ladnie wyglada no i chyba waze CIUT MNIEJ :) poszperaj troche w archiwach - na temat czerwonej herbaty pisano juz nie raz tylko nie jestem pewna, na którym forum :( Link Zgłoś
valeria Re: czerwona herbata 10.06.02, 12:36 Czerwona herbata - podobno działa rewelacyjnie. Polcecała mi ją pewna babka, gdy leżałyśmy koło siebie u kosmetyczki. Pobudza metabolizm i wywołuje spalanie tłuszczu, podobno nie koniecznie przy tej okazji trzeba ćwiczyć. Kobieta, o której mowa wspominała, że przez samo picie tej herbaty można schudnąć 3-5 kilogramów w miesiącu. Jeden warunek - oprócz czerwonej herbaty (najlepsza liściasta do parzenia, kiepskie są typu ekspress), nie wolno pić żadnych innych płynów. Nabyłam sobie tą herbatę, ale zapach i smak tak mnie odrzuca, że nie ma mowy, żebym poddała się tej kuracji. Miesiąc z czerwoną herbatą only, wydaje mi się ciężki do przetrwania. Tak, że moja wiedza jest czysto teoretyczna... Link Zgłoś
agnieszka.dobrowolska Re: czerwona herbata 24.06.02, 15:03 Mysle, ze czerwona herbata nie "pozera" tluszczu ale na pewno przyspiesza pasaz przez jelita. Link Zgłoś
default Re: czerwona herbata 24.06.02, 15:40 agnieszka.dobrowolska napisał(a): > Mysle, ze czerwona herbata nie "pozera" tluszczu ale na pewno przyspiesza pasaz > > przez jelita. Zeby przyspieszyć ten "pasaż" można stosować przyjemniejsze sposoby niż katowanie się tym obrzydlistwem o rybnym zapachu. Jest wiele smaczniejszych ziółek o takim samym działaniu, poza tym suszone śliwki, razowy chlebek, kefir itd. Dla mnie te opowieści o "cudownym" działaniu czerwonej herbaty to taki sam kit, jak te wszystkie super sposoby i mieszanki wysyłane przez podejrzane firmy za zaliczeniem pocztowym. Nie ma to jak uczciwa dieta i solidny wysiłek. No pain, no gain. Ot co. Link Zgłoś
madziaz Re: czerwona herbata 27.06.02, 15:45 Od jakiegoś czasu piję czerwoną herbatę Bioaktiv-Tea. Cytrynowa lub earl grey jest OK, nie czuć smaku wilgotnej gleby. Trudno powiedzieć, żebym to akurat od niej chudła (może dlatego, że piję tylko raz dziennie), ale jeśli zgrzeszę jakimś ciężkim tłuszczem, to na pewno jest mi lżej na żołądku i wątrobie. Więc może jakoś tam działa!? Sprubuję pić ją częściej i jeśli osiągnę jakieś rezultaty, to na pewno się podzielę spostrzeżeniami. Ale jeśli robisz ci tylko się da, żeby schudnąć, to tak na prawdę nie wiesz, co najbardziej poskutkowało. Jedno jest pewne - bez odrobiny wysiłku nic nie osiągniesz a sama herbata nie załatwi sprawy. Jem różnie, chociaż staram się przede wszystkim ograniczać kalorie ale staram się dużo jeździć na rowerze. Rezultat - po roku -18kg. Link Zgłoś