Dodaj do ulubionych

czerwona herbata

07.06.02, 22:12
Czy ktos taka stosował? Myslę o herbacie Pu-Erh. Obiecują, że pozera tłuszcz w
organizmie.....
Obserwuj wątek
    • kk.kk Re: czerwona herbata 08.06.02, 13:09
      oprocz tego ze mi smakuje nie zauwazylam zadnego dzialania. podobno niektorym
      bardzo [za bardzo] udraznia jelita, ale ja naprawde nie widze po sobie zadnych
      zmian
      • b_a_c_h_a Re: czerwona herbata 08.06.02, 15:14
        ja pije te herbatke od okolo 2mmiesiecy
        (cytrynowa)
        na poczatku niezbyt mi smakowala, ale teraz juz sie przyzwyczailam i nawet mie
        smakuje
        jesli chodzi o udraznianie to w moim przypadku DZIALA
        kiedys chodzilam do WC co 2-3 dni
        teraz codziennie
        jesli natomaist chodzi i POZERANIE tluszczu to mysle, ze do picia herbatki
        trzeba dolozyc jakis minimalny wysilek (ja biegam truchcikiem okolo 1000 metrow
        co drugi dzien)
        i wydaje mi sie, ze chyba poprawila mi sie skora na udach
        jakos tak ladnie wyglada

no i chyba waze CIUT MNIEJ :)

poszperaj troche w archiwach - na temat czerwonej herbaty pisano juz nie raz
        tylko nie jestem pewna, na którym forum :(
    • valeria Re: czerwona herbata 10.06.02, 12:36
      Czerwona herbata - podobno działa rewelacyjnie. Polcecała mi ją pewna babka,
      gdy leżałyśmy koło siebie u kosmetyczki. Pobudza metabolizm i wywołuje spalanie
      tłuszczu, podobno nie koniecznie przy tej okazji trzeba ćwiczyć. Kobieta, o
      której mowa wspominała, że przez samo picie tej herbaty można schudnąć 3-5
      kilogramów w miesiącu. Jeden warunek - oprócz czerwonej herbaty (najlepsza
      liściasta do parzenia, kiepskie są typu ekspress), nie wolno pić żadnych innych
      płynów. Nabyłam sobie tą herbatę, ale zapach i smak tak mnie odrzuca, że nie ma
      mowy, żebym poddała się tej kuracji. Miesiąc z czerwoną herbatą only, wydaje mi
      się ciężki do przetrwania. Tak, że moja wiedza jest czysto teoretyczna...
    • agnieszka.dobrowolska Re: czerwona herbata 24.06.02, 15:03
      Mysle, ze czerwona herbata nie "pozera" tluszczu ale na pewno przyspiesza pasaz
      przez jelita.
      • default Re: czerwona herbata 24.06.02, 15:40
        agnieszka.dobrowolska napisał(a):

> Mysle, ze czerwona herbata nie "pozera" tluszczu ale na pewno przyspiesza pasaz
        >
        > przez jelita.
        Zeby przyspieszyć ten "pasaż" można stosować przyjemniejsze sposoby niż katowanie
        się tym obrzydlistwem o rybnym zapachu. Jest wiele smaczniejszych ziółek o takim
        samym działaniu, poza tym suszone śliwki, razowy chlebek, kefir itd. Dla mnie te
        opowieści o "cudownym" działaniu czerwonej herbaty to taki sam kit, jak te
        wszystkie super sposoby i mieszanki wysyłane przez podejrzane firmy za
        zaliczeniem pocztowym. Nie ma to jak uczciwa dieta i solidny wysiłek. No pain, no
        gain. Ot co.

• madziaz Re: czerwona herbata 27.06.02, 15:45
      Od jakiegoś czasu piję czerwoną herbatę Bioaktiv-Tea. Cytrynowa lub earl grey
      jest OK, nie czuć smaku wilgotnej gleby. Trudno powiedzieć, żebym to akurat od
      niej chudła (może dlatego, że piję tylko raz dziennie), ale jeśli zgrzeszę
      jakimś ciężkim tłuszczem, to na pewno jest mi lżej na żołądku i wątrobie. Więc
      może jakoś tam działa!? Sprubuję pić ją częściej i jeśli osiągnę jakieś
      rezultaty, to na pewno się podzielę spostrzeżeniami. Ale jeśli robisz ci tylko
      się da, żeby schudnąć, to tak na prawdę nie wiesz, co najbardziej poskutkowało.
      Jedno jest pewne - bez odrobiny wysiłku nic nie osiągniesz a sama herbata nie
      załatwi sprawy. Jem różnie, chociaż staram się przede wszystkim ograniczać
      kalorie ale staram się dużo jeździć na rowerze. Rezultat - po roku -18kg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka