kysu 04.07.02, 10:04 ponoc maca mozna sie zajadac bez opamieania. sama woda i maka, 19 kalori na kromke... co o tym myslicie? bo ja potrafie zjesc cala paczke macy (250 g) ale pozniej wcale nie mam czystego sumienia... Link Zgłoś Obserwuj wątek
ulapa Re: maca 04.07.02, 13:57 ja tez sie objadam ale ja mam wyrzuty sumienia mysle ze jest to wiecej niz 19 kalorii na kromke Link Zgłoś
kysu Re: maca 04.07.02, 15:10 to ze na kromke przypada 19 kal. to calkiem prawdopodobne. to TYLKO maka i woda... ale zawsze to branza pieczywowa. a chociaz cos chudniesz na tej macy? bo mam nadzieje ze przynajmniej nie tyjesz ;) Link Zgłoś
aleksandra.cichocka Re: maca 08.07.02, 12:43 10dag macy to 390kcal, a więc dosyć sporo. Pozdrawiam Link Zgłoś
kysu Re: maca 08.07.02, 13:48 aleksandra.cichocka napisał(a): > 10dag macy to 390kcal, a więc dosyć sporo. Pozdrawiam a to ciekawe... maca to woda plus maka. wiec czemu to maca ma wiecej kalorii niz sama maka? jakie mi to nielogiczne :( poza tym ostatnio upieklam sobie mace, ze 100 gram maki i wyszlo mi jej calkiem sporo. a ta kupna jest o wiele ciensza i delikatniejsza. wiec jak to jest? poza tym pewne zrodla mowia ze kromka macy zawiera 19 kal... pieczywo chrupie krompa cos kolo 30 kal a 100 gram pieczywa chrupkiego ma cos 360 kal. moj rozumek inzynierka scislowca nie podaza za tymi wyliczeniami. ktos jest w bledzie !!! co panstwo na ten temat sadza? milego dnia Link Zgłoś
midm Re: maca 09.07.02, 10:33 A jak sie wypieka mace? Czy nie smaruje sie blaszki jakims tluszczem? Poza tym kto wie co jeszcze moge dodawac przy produkcji. Link Zgłoś
kysu Re: maca 11.07.02, 09:26 eeeee no co ty... maca to mieszanka maki i wody i ognia... wlasnie w tym urok macy :) Link Zgłoś