melinka Re: CO Z WARZYWAMI??? 29.08.02, 19:53 Czy można je jeść w dowolnych ilościach bez obawy o przytycie (chodzi mi głównie o kalafiora, kapuste i typowe warzywa kapustne)??? Prosze o odpowiedz i pozdrawiam Link Zgłoś
s4ms3l Re: CO Z WARZYWAMI??? 29.08.02, 20:54 Jak ktoś kiedyś powiedział: „Warzywa i owoce to samo zdrowie”. Melinka, najlepszym rozwiązaniem będzie popatrzyć do tabeli ile zawierają węglowodanów itd. Polecam grapefruity które zawierają mało węglowodanów i enzym wspomagający spalanie tłuszczu, marchewka np. wspomaga procesy trawienia itd., itd... Link Zgłoś
melinka Re: CO Z WARZYWAMI??? 29.08.02, 22:17 No dobra dobra...wiem ile kalorii ma jakie warzywko ...ale kalorie nie oznaczaja tego ze od warzyw sie tyje...czy mam racje ???... Link Zgłoś
s4ms3l Re: CO Z WARZYWAMI??? 29.08.02, 23:40 Tyje się od węglowodanów. To właśnie węglowodany trzeba znacznie ograniczyc (np. nie jeść 3godz. przed snem). Link Zgłoś
aleksandra.cichocka Re: CO Z WARZYWAMI??? 31.08.02, 13:55 100g kalafiora to 22kcal, kapusty białej 29kcal, kapusty pekińskiej 12kcal, włoskiej 38kcal, brukselki 37kcal, brokułów 27kcal, cykorii 21kcal. Warzywa te są nisko kaloryczne i w rozsądnych ilościach można jeść je dowoli bez obawy o utycie. Zawierają wiele witamin, flawonoidów (przeciwutleniacze), składników mineralnych, głównie potasu. Pozdrawiam Link Zgłoś
melinka Re: CO Z WARZYWAMI??? 02.09.02, 21:36 aleksandra.cichocka napisała: > 100g kalafiora to 22kcal, kapusty białej 29kcal, kapusty pekińskiej 12kcal, > włoskiej 38kcal, brukselki 37kcal, brokułów 27kcal, cykorii 21kcal. Warzywa te > są nisko kaloryczne i w rozsądnych ilościach można jeść je dowoli bez obawy o > utycie. Zawierają wiele witamin, flawonoidów (przeciwutleniacze), składników > mineralnych, głównie potasu. Pozdrawiam "są nisko kaloryczne i w rozsądnych ilościach można jeść je dowoli..."- w rozsądnych CZYLI ??? :) Link Zgłoś
janwer Re: CO Z WARZYWAMI??? 08.09.02, 00:16 melinka napisała: > Czy można je jeść w dowolnych ilościach bez obawy o przytycie (chodzi mi > głównie o kalafiora, kapuste i typowe warzywa kapustne)??? > Prosze o odpowiedz i pozdrawiam Można się nimi opychać bez umiaru i bez obawy o przytycie. Wykluczam oczywiście tłuste sosy, czy masełko. Pomimo pewnej niewielkiej ilości kalorii, mają one dużo wody i błonnika. Dzięki temu na ich trawienie zużywana jest stosunkowo duża ilość energii, a te kalorie co zostaną są przyjmowane w stosunkowo długim okresie co nie powoduje skoków cukru i insuliny we krwi. Oprócz kapusty, polecam też pomidory i ogóreczki (moje ulubione :). Mój rekord to chyba 3-5 kg pomidorów w jednym dniu w postaci sałatki z kefirem, serkiem wiejskim Cottage, itp. Pycha! Początkowo możesz zauważyć niewielki wzrost masy ciała - zwiększenie treści w przewodzie pokarmowym. Ilość tkanki tłuszczowej będzie spadała. Waż się codziennie przez kilka tygodni to zobaczysz stały spadek. Oprócz zaspokojenia głodu warzywa mają szczególne znaczenie dla osób na diecie: treść pokarmowa nie zalega w układzie trawiennym, usuwane są toksyny. Zaleganie może grozić różnymi poważnymi dolegliwościami. Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul Strona domowa pa54.zgora.sdi.tpnet.pl/jw/ Nasza sieć pa54.zgora.sdi.tpnet.pl/ Link Zgłoś
chris1313 Re: CO Z WARZYWAMI??? 08.09.02, 16:09 janwer napisał: > melinka napisała: > > > Czy można je jeść w dowolnych ilościach bez obawy o przytycie (chodzi mi > > głównie o kalafiora, kapuste i typowe warzywa kapustne)??? > > Prosze o odpowiedz i pozdrawiam > > Można się nimi opychać bez umiaru i bez obawy o przytycie. Wykluczam > oczywiście tłuste sosy, czy masełko. > Pomimo pewnej niewielkiej ilości kalorii, mają one dużo wody i błonnika. > Dzięki temu na ich trawienie zużywana jest stosunkowo duża ilość energii, a te > kalorie co zostaną są przyjmowane w stosunkowo długim okresie co nie powoduje > skoków cukru i insuliny we krwi. > > Oprócz kapusty, polecam też pomidory i ogóreczki (moje ulubione :). Mój rekord > to chyba 3-5 kg pomidorów w jednym dniu w postaci sałatki z kefirem, serkiem > wiejskim Cottage, itp. Pycha! > > Początkowo możesz zauważyć niewielki wzrost masy ciała - zwiększenie treści w > przewodzie pokarmowym. Ilość tkanki tłuszczowej będzie spadała. Waż się > codziennie przez kilka tygodni to zobaczysz stały spadek. > > Oprócz zaspokojenia głodu warzywa mają szczególne znaczenie dla osób na > diecie: treść pokarmowa nie zalega w układzie trawiennym, usuwane są toksyny. > Zaleganie może grozić różnymi poważnymi dolegliwościami. > > Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul > Strona domowa <a href="http://pa54.zgora.sdi.tpnet.pl/jw/"target="_blank">pa54. > zgora.sdi.tpnet.pl/jw/</a> > Nasza sieć <a href="http://pa54.zgora.sdi.tpnet.pl/"target="_blank">pa54.zgora. > sdi.tpnet.pl/</a> Zapomniales dodac o suplementacji takiej diety, brak witamin moze byc rowniez powodem klopotow. K D Link Zgłoś
melinka Re: CO Z WARZYWAMI??? 11.09.02, 16:03 Ja wam COS napisze...mam w nosie te wszystkie diety bo teraz jestem anorektyczka i pytalam tylko czy od warzyw sie tyje a nie o to zeby taka diete prowadzic CHCECIE TO SE SAMI ZYJCIE NA WARZYWACH!!! > janwer napisał: > > > melinka napisała: > > > > > Czy można je jeść w dowolnych ilościach bez obawy o przytycie (chodzi > mi > > > głównie o kalafiora, kapuste i typowe warzywa kapustne)??? > > > Prosze o odpowiedz i pozdrawiam > > > > Można się nimi opychać bez umiaru i bez obawy o przytycie. Wykluczam > > oczywiście tłuste sosy, czy masełko. > > Pomimo pewnej niewielkiej ilości kalorii, mają one dużo wody i błonnika. > > Dzięki temu na ich trawienie zużywana jest stosunkowo duża ilość energii, > a > te > > kalorie co zostaną są przyjmowane w stosunkowo długim okresie co nie powod > uje > > skoków cukru i insuliny we krwi. > > > > Oprócz kapusty, polecam też pomidory i ogóreczki (moje ulubione :). Mój > rekord > > to chyba 3-5 kg pomidorów w jednym dniu w postaci sałatki z kefirem, serki > em > > wiejskim Cottage, itp. Pycha! > > > > Początkowo możesz zauważyć niewielki wzrost masy ciała - zwiększenie treśc > i > w > > przewodzie pokarmowym. Ilość tkanki tłuszczowej będzie spadała. Waż się > > codziennie przez kilka tygodni to zobaczysz stały spadek. > > > > Oprócz zaspokojenia głodu warzywa mają szczególne znaczenie dla osób na > > diecie: treść pokarmowa nie zalega w układzie trawiennym, usuwane są toksy > ny. > > Zaleganie może grozić różnymi poważnymi dolegliwościami. > > > > Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul > > Strona domowa <a > href="http://pa54.zgora.sdi.tpnet.pl/jw/"target="_blank">pa54. > > zgora.sdi.tpnet.pl/jw/</a> > > Nasza sieć <a > href="http://pa54.zgora.sdi.tpnet.pl/"target="_blank">pa54.zgora. > > sdi.tpnet.pl/</a> > > > Zapomniales dodac o suplementacji takiej diety, > brak witamin moze byc rowniez powodem klopotow. > K > D Link Zgłoś