yorelka 20.05.08, 10:09 Jacy są? Pomagają Wam i wspierają Wasze odchudzanie? Udzielają dobrych rad i rzetelnych informacji o produktach? Możecie na nich liczyć, czy też wręcz przeciwnie - sprzedali Wam produkty i nie bardzo się Wami interesują? Link Zgłoś Obserwuj wątek
asiul3k Re: Konsultanci 20.05.08, 10:33 O mojej (ex)konsultantce sporo pisałam na forum ... Mam powtarzać? ;P Link Zgłoś
imoenka Re: Konsultanci 20.05.08, 11:10 ja mam - chwale ja sobie - nie jest namolna - wiedze ma ogromna - ona jest z najwyzszej polki konsultanckiej:))) Dba o mnie ale jak nie chce sie z nia spotkac to nie robi mi wyrzutow - zapewnia mi rozne atrakcje - dla urody - typu maseczki itp. karnety za pol ceny i inne rozne takie. A i najwazniejsze ona schudla 40 kg i nadal wcina HL :)) W sumie to tak prywatnie ja bardzo lubie bo jest nienormalna - czyli taka jak ja:)))) Link Zgłoś
yorelka Re: Konsultanci 20.05.08, 11:20 To mogę Ci tylko pozazdrościć. Konsultantka z dużą wiedzą to dobry skarb i w sumie każdemu by się przydał. Ja jak powiedziałam swojej, że zakupiłam produkty na allegro, bo były taniej to od tamtej pory się nie odzywa, choć wyraźnie Jej powiedziałam, że są też rzeczy które będę kupowała u Niej. Nawet nie próbowała w jakiś sposób "zawalczyć" o klienta, nie mówiąc o tym, że kompletnie mnie olała. Link Zgłoś
asiul3k Re: Konsultanci 20.05.08, 13:21 A moja (eks)konsultantka ma nadwagę twierdząc, że od wielu lat stosuje Herbalife ;P Link Zgłoś
herbalifefan Konsultantka jest dobra na sam początek. 27.05.08, 09:29 Trzeba go wypytać co i jak. A potem kupuje się na Allegro, bo maja tam znacznie taniej. Szkoda wyrzucać kasę na konsultatka za to tylko, żeby z nim czasami pogadać. Chociaż są konsultanci, którym nie zależy na marży i sprzedaja prawie po kosztach tak jak na Allegro. Takiego warto się trzymać. W sumie oferta w internecie jest tak duża, że trzeba się tylko dobrze rozeznać i nie ma potrzeby niepotrzebnie przepłacac za produkty. Link Zgłoś
niedzwiedziaczek prosze o pomoc 30.05.08, 23:32 Mam problem, od 3 miesiecy stosuje preparaty HL i naprawde nic mi nie ubywa???Jestem zrozpaczona, bo bardzo dbam o siebie, nie jem późno, rano zawsze koktajl potem w pracy tez drugie sniadanko to koktajl i lekki obiadek np. w postaci sałatki, gdy przychodze do domu jem lekka kolacje. Dodatkowo stosuje odzywkę białkowa. Na poczatku mieszałam koktajle z jogurtami i mlekiem kandyzowanym oraz owocami, ale gdy nic nie czułam, stwierdziłam, że może z mlekiem zadziała i nic... Co robić?? Dodam, że jestem dosyć aktywną osobą, ćwiczę jogę, jestem ciągle w ruchu. Prosze pomóżcie... Link Zgłoś
yorelka Re: prosze o pomoc 09.06.08, 08:29 Lesyeux20 - mam nadzieję, że to nie jest tylko reklamowanie się ale chęć pomocy innym (widzę, że informacje o sobie umieściłaś w kilku miejscach na forum). Przydałaby się nam osoba, która - tak jak Ty - zrzuciła dużo kg., ma doświadczenie i jest chętna pomóc innym. Niestety doświadczenia z dystrybutorami HL mamy tu różne. Ja np. swojej konsultantce zawdzięczam niewiele, wszystkie informacje zdobyłam sama, ale z chęcią dowiedziałabym się jak lepiej pokierować swoją dietą. Link Zgłoś
lesyeux Re: prosze o pomoc 09.06.08, 18:53 Witaj, reklaama to reklama, każdy w XXI wieku bauzje na reklamach :) i nic w tym złego. Tylko jak juz cos sie reklamuje to sie i wtedy POMAGA innym a nie sprzedaje prodykty :) i heja w długa i zysk sie ma. powiedzcie mi jedno: lepiej płacic kosztem swojego zdrówka, i osobie kóra ma was gdzieś ..? czy znalesc DOSWIADCZONEGO wyszkolonego dystrybutora kóry ma CI POMÓC ?? powiedz mi jakie produkty masz w swojim programie? słyszałaś o okresie ochornnym ? ... PROSZĘ o ODPOWIEDZ ps. pozatym powiem, tak, mozna pomóc. ale widziałam Twoje posty. nie każdy Konsultant jest taki jak uważasz. ja wiem co to znaczy walka z kg i wiem jak sie za to zabrać by moji klienci pięknie chudli, byli zadowoleni, układam im nawet jadłopsi, przykładowe potrawy, i pytam co lubia, troszcze się o nich. więc przykro mi, ze jest tutaj taka opinnia miedzy innymi z góry skazana i na mnie.aka nałożona etykieta ! i po 2 : CHCIAŁĄBYS pracować za darmo ? nirktóre osoby w Herbalife, pracują i jest to ich jedyny sposób na zarobek. więc mam rozumieć że zakupisz produkty taniej od osoby która Cię nie poprowadzi, a ja tak z dobrego serduszka mam Cie prowadzic przez 5 miesięcy :) lub wiecej bo mi sie nudzi ? Mam wiele zadowlonych klientów, i mam sie czym zajmować. Tymbardziej ze pracuje z etyka moralna w Herbalifie- bo sama doswiadczyłam otyłości, i wiem jak trudno jest na innych dietach schudnąć. i iel tzreba pracy w to włozyc. konsultant układa tak wszytsko pięknie, że zanim sie obejrzysz 10 kg jesteś w dól :) bez głodu, jadasz smacznie rewelacja :) ps. pozatym, trzeba wiedziec jaki produkt i jak masz stosowac odnosnie stanu zdrowia człowieka!! nie ma tak, ze kupisz i łykasz co Ci sie podoba. aby mieć eksra efekt musisz mieć dobrany program przez konsultanta a nie przez AUKCJE ALLEGRO . gdzie zestawy są zle poukładane, i dostepne dla każdego dla osób które np. maja cukrzyce, wrzody, są w ciazy, czy maja problemy z jelitami !!! i w ten sposob, kosztem kilku zł. moga doprowadzic swoj organizm do ruiny ! i tylko dlatego ze... wola placic za produkty a nie za KONSULTACJE - i nie miec o stosowaniu pojęcia ! PRZYKRO MI TO NAPRAWDĘ MÓWIC> ALE TO CZYSTA PRAWDA !!!!! Pozdrawiam Serdecznie. Link Zgłoś
yorelka Re: prosze o pomoc 10.06.08, 08:40 Mnie jest przykro tylko z jednego powodu - ze nie dociera do Ciebie, co niektóre osoby na tym forum chcą Ci przekazać. Nikt nie każe konsultantowi pracować za darmo, ale klienci też nie są idiotami. Czy mam płacić 50% drożej tylko dlatego, że konsultantka przejeżdżała obok mojego domu i podrzuciła mi produkty? Czy to wystarczający wkład pracy dystrybutora HL, żeby go DORABIAĆ??? Według mnie to dużo za mało. Mnie pieniądze z nieba nie spadają, muszę pracować by je mieć i nie zamierzam wyrzucać ich w błoto. Ja nie neguję tego co robisz i to bardzo dobrze, że dbasz o swoich klientów, bo tym poprawiasz wizerunek firmy. Ale obawiam się, że takich jak Ty aż tak dużo nie jest. I powinnaś zrozumieć to, co tutaj niektórzy chcą Ci przekazać. Powtórzę się, ale zaznaczę to jeszcze raz - konsultantka nie pytała mnie o stan zdrowia, nie dobierała odpowiedniego programu (wrzuciła standardowy), Jej pierwsza wizyta u mnie trwała jakieś 20 minut, nie przestrzegała przed zagrożeniami i nie układała jadłospisu. O okresie ochronnym dowiedziałam się z internetu a nie od konsultantki. Jaką mam gwarancję, że szukając kolejnego dystrybutora trafię na osobę uczciwą i rzetelną???!!! Na razie stosuję cały czas ów standard, który narzuciła mi konsultanka i nie kupuję ot tak sobie innych produktów. Ale wcale nie jest powiedziane, że owa Pani dopasowała mi nieodpowiedni program dla stanu mojego zdrowia. Z chęcią zapłaciłabym za KONSULTACJE ale nigdy ZA COŚ CO KONSULTACJAMI NIE JEST. I tak jak Ty nie chcesz za darmo udzielać porad tak ja nie chcę płacić za to, że ktoś tych porad nie udziela. Tak więc wiem już przynajmniej, że to co tu na forum robisz to TYLKO REKLAMA, A NIE CHĘĆ POMOCY INNYM. Ja również serdecznie pozdrawiam :) Link Zgłoś
lesyeux20 Re: prosze o pomoc 10.06.08, 09:54 Moze i w tym jest jakaś moja mała reklama, i mimo Waszych tutaj skarg i problemów, juz 3 osoby do mnie napisały z pozytywnym skutkiem- bo wiedzą co to konsultant, i zdrowie a nie o 50 zł wiekszy PORTFEL ! i zagladaja na strone herbalifu. i czytają co gadaja o oszustach. Ja bałabym sie kupowac produkty od kogoś, poźniej szukac jak stosować, co robić itpm po necie. Sama piszesz ze niewiesz czy Twoj program jest odpowiedni dobrany dla Ciebie. wiec co ze soba KOBIETO wyprawiasz?? jesz to dalej, jestes dumna. a jak cos Ci sie stanie, bedziesz wielce zla, ale nie na HERBALIFE tylko na swoja głupotę! ale towje życie zdrowie !- lepiej odzwij sie na gg, jak mas zochote pogadać zkonsultantem. to spojrze na to okiem, co masz w programie i jak stsosujesz. Nie chodzi mi tu o troskę tylko o zdrowie Twoje, zby poźniej ludzie nie gadali, ze Herbalife wprowadza ich w choroby. a tak apropo ja z Herbalife spotkałam sie przypadkiem, gdybym nie wyjechała do Angli i nie wróciła z pieniedzmi nigdy bym na herblife nie miała. ALE jak natrafiłam na konsultantke , zastanowiłąm sie kilka dni, i zadzwoniłam. wiedząc jaki bede miala program itp. moglam go zamówic na allegro- mimo ze musialabym sama go skomponowac, bo takowym na necie nie ma. ale bałam się tego, skad te produkty sa i wiedzialam ze zadnych porad nie dostane. dlatego wiem ze jestem ZDROWA JAK RYBA< moje badania sa perfekt. pozbylam sie alergi-pokrzywki olbrzymiej, problemów skórnych- tradzik, i pzrebarwienia na skórze- ale tylko dzięki DOBRZE DOBRANEMU PROGRAMOWI. mozna tutaj sie kłócić spzreczać. ale ja nie pozwolę by ktos wyśmiewał sie z KONSULTANTÓW bo mnie obraża i inyych żetelnych kolegów, którzy sumiennie pracują. Wszesniejsze teksty na Nas temat byly jezdoznaczne- po co Wam konsultant ? jets taki sraki czy owaki. ! wiec, mam nadzieje ze tez cos ZROZUMIECIE i bedziecie podchodzic do tego w sposob, bardziej inteligentny. mOze w mojej wypowiediz jest troche arogancji, ale naprawdę LUDZIE ! brak mi słów. Link Zgłoś
yorelka Re: prosze o pomoc 10.06.08, 10:27 Może wydaje Ci się, że z dobrym skutkiem działasz, ale jeśli planujesz dalej w taki sposób działać - obrażając ludzi - to skutek będzie marny. A efekty owe osoby, które z Tobą się kontaktują będa mogły ocenić za jakiś czas a nie dziś, więc na ocenę jeszcze poczekajmy. Twoja ocena sytuacji i Twoja wypowiedź w stylu: "Sama piszesz ze niewiesz czy Twoj program jest odpowiedni dobrany dla Ciebie. wiec co ze soba KOBIETO wyprawiasz?? jesz to dalej, jestes dumna. a jak cos Ci sie stanie, bedziesz wielce zla, ale nie na HERBALIFE tylko na swoja głupotę!" świadczą o tym, że nie posiadasz jeszcze wielu cech DOBREGO KONSULTANTA i szkolenia HL są PRANIEM MÓZGU a nie prawidłowo przygotowanymi treningami. Ty jesteś tego przykładem. Zawsze w ten sposób zachęcasz do siebie klientów??? Ja nie jestem nastoletnią dziewczynką, którą należy karcić tylko osobą dorosłą i to sporo starszą od Ciebie. Więc na mnie Twoje wypowiedzi działają nieco inaczej niż na Twoje rówieśniczki. Myślę, że jeśli chcesz być na serio DOBRYM KONSULTANTEM to zmień techniki negocjacji i motywacji, bo te, które stosujesz z czasem wywołają odwrotny skutek. Czasami warto zainwestować w siebie i nauczyć się czegoś, co w tym wypadku jest bardzo istotne. Nie widzę, by ktoś tutaj wyśmiewał się z konsultantów i chyba nikt tego nie widzi oprócz Ciebie. Wyrażamy swoje opinie i dzielimy się doświadczeniami, bo to jest dla nas ważne. Nie wierzymy ślepo, z klapkami na oczach - tak jak Ty - że każdy konsultant HL to prawie Bóg i człowiek doskonały. Więcej pokory!!!! Ja chętnie bym z Tobą porozmawiała, bo domniemam, że wiedzę posiadasz, ale ja uwielbiam dialogi i konstruktywną rozmowę a nie monologi kogoś, kto nie dopuszcza, że mogą być inne opinie i zdania, które są prawdziwe. Link Zgłoś
lesyeux20 Re: prosze o pomoc 10.06.08, 22:36 witam nigdy nie napisałam, ze każdy konsultant jest EXTRA to po 1. po 2, nie zajmuje się tylko rówieśniczkami tylko osobami które wiecej w zyciu przezyly wiosen niz ja np. o 20lub 10 lat strasze. ale to nie ma znaczenia. po 3 czasami takie typy rozmowy jak teraz, sa zle odbierane przez Ciebie i przezemnie gdyz internet nie wyraza emocji, i sensu zdania w jakim np. ja bym to wypowiedziala w realu a Ty odbierasz to bardziej negatywnie, tak smao jak i ja Trafilam na to forum calkiem przypadkiem, wiec nie jestem tutaj od zawsze i nie oglaszam sie, SUPER KONSULTANT LESYEUX dawaj do mnie bo inni są BE :) każdy dostaje szanse od losu, jendi z tego skorzystali, tak smao jak ja kiedyś. i nic w tym złego. Po 4 krytyki nigdy zawiele. ja mam do tego prawo jak i KAZDY inny forumowicz, tylko najgorsze ejst to, ze mnie to irytuje i Ciebie tez. Po 1 nie mam zamiaru nikogo obrażac, bo nie w tym, sens, na początku pisałam całkiem swobodnie, ale jeżeli mam w tym doswiadczenia a osoby mi wpieraja takie i inne sprawy to nie dziw sie ze się unoszę( i nie tlyko ja ). Mimo sowjego wieku, interesuje sie tym co robię na pełych obrotach, i wkłądam to cała siebie swoje doswiadczenie, dlatego smutno mi przyjąć do wiadomości, ze połowa osób na tym forum neguje konsultantów - ale tylko z tego wzgledu że albo maja złe wspomnienia przez nich, albo poprostu chca oszczędzać. techniki negocjacji, mam dobre. i Naprawdę nie weszłam na to forum by narobic sobie klientów, wole ich mieć mniej, niz furę i nie móc ich ogarnąc, nie liczy sie zysk. ale pieniazki jako studentce w mojim wieku napewno sie przydaja. Sama wiem ile to jest by schudnąć, wazylam 100 kg ! schudlam juz 30,5 kg w 4 miesiace, dlatego wiem ile znaczy to jak czlowiek chudnie, lepiej sie czujei wchodiz w normalne rozmiary w sklepie ciuchów. Bardziej podchodze do pracu konsultanta, swojim doswiadczeniem, niz zarobkiem- choć mozesz mi nie wierzyć. Pozdrawiam Paulina Link Zgłoś
jutka83 Re: prosze o pomoc 11.06.08, 08:40 ależ się wywiązała dyskusja :) Ja myślę, że niepotrzebnie unosicie się obie bo każda z Was ma trochę racji. Rozumiem konsultantów - chcą aby ludzie mieli jak najbardziej pozytywne zdanie o Herbalife, angażują się w to co robią (jedni bardziej inni mniej) więc drażni ich fakt, że ktoś inny (kto niekoniecznie wie wiele o HL) zarabia na produktach. Konsultantów proszę jednak o wyrozumiałość dla tych, których niekoniecznie stać na to, by zapłacić za koktail 170 zł (przy dłuższym stosowaniu nie mówiomy o oszczędności 50 zł a setek zł). Każdy, kto decyduje się stosować HL i kupić go np. na allegro zapewne dowiaduje się najpierw możliwie jak najwięcej o samej diecie. Zapewne jest tak, że ci, którzy otrzymują te informacje prosto u źródła - u konsultantów - mają nieco lepszą wiedzę o tym co i jak się robi. Z drugiej strony jednak konsultanci nie mogą sądzić, że ludzie którzy stosują HL bez ich pomocy są głupi i zupełnie nie martwią się o swoje zdrowie... i tak można by wymieniać w kółko. Może po prostu zostańmy przy tym, że jeśli ktoś chce i może korzystać z pomocy konsultanta - niech to robi, a reszcie pozwólmy iść własną drogą. Gwarantuję, że jeśli ktoś bez pomocy konsultanta nie osiągnie zamierzonych efektów, to zapewne przjdzie mu przez głowe myśl, że to był powód. Tymczasem spotykam jednak na forum sporo osób, które osiągają wymarzoną figurę bez konsultanta i też są szczęśliwe :)) I niech tak zostanie! Link Zgłoś
yorelka Re: prosze o pomoc 11.06.08, 08:55 Skoro nie każdy konsultant jest extra, to uwzględnij zdanie osób, które nie do końca ufają dystrybutorom HL, bo mają ku temu konkretne powody. Nie chodzi mi o to, w jakim wieku osoby "prowadzisz" tylko o styl w jakim się do nich odnosisz - jest dość pretensjonalny. Krytyka ma sens wtedy, kiedy jest konstruktywna - Twoja taka nie była. Nie irytuje mnie sytuacja, w której krytykujący nie skupia się tylko na krytyce ale także na poprawie i wskazywaniu właściwej drogi. Twoja, jak to nazywasz - krytyka, to zwykły atak na dokonywane przez ludzi wybory. Może nie miałaś zamiaru nikogo obrażać, ale niechcący Ci się udało i to zupełnie bezpodstawnie. Słowo pisane zawsze ma inny wydźwięk niż mówione, dlatego trzeba się dobrze zastanowić zanim się coś napisze. Mamy prawo wypowiadać swoje opinie na temat konsultantów, bo po to m.in. jest to forum. Skoro już zauważyłaś, że tak dużo osób ma negatywne doświaczenia z dystrybutorami HL, to może nasunęły Ci się jakieś wnioski??? Tutaj nikt Tobie nic nie wpiera, więc nie unoś się. Próbuję Ci tylko uświadomić, że są dwie strony medalu i nie wszystko jest takie piękne jak Tobie się wydaje. A doświadczenie zdobywamy całe życie, więc może w wieku 70 lat będziesz w stanie powiedzieć, że teraz to jesteś człowiekiem z odpowiednim bagażem doświadczeń. Nie neguj ciągle ludzkich zachowań i wyborów, nie pisz non-stop, że brak konsultanta może doprowadzić do utraty zdrowia (tym sposobem bowiem robisz antyreklamę produktów HL - sugerujesz bowiem, że są szkodliwe, a to źle wpływa na podświadomość klientów) - może jak te fakty weżmiesz pod uwagę, to Twoje stwierdzenie "techniki negocjacji mam dobre" BĘDZIE PRAWDZIWE. Skoro nie weszłaś na forum, żeby zyskać klientów to po co? Pozdrawiam. Link Zgłoś
lesyeux20 Re: prosze o pomoc 12.06.08, 09:35 WItam.na forum weszlam gdyz jest dla wszytskich -jak wyzej napisalas. Nie robie antyreklamy. Na niektorych produktach herbalife pisze,ze osoby z roznymi dolegliwosciami nie powinny stosowac produktow- wiec jaka tu antyreklama. Przepraszam ze wogole o tym, wspomnialam,ale uwazam ze to zrobilam dla ludzi,ktorzy o tym niewiedzą. Nie powiedzialam tez ze mam super extra DOSWIADcZENIE zyciowe we wszystkim,mozliwe zemajac 70lat bede wiedziala wiecej niz teraz. Ale o odchudzaniu i HERBALIFE wiem, wszystko :) majac 20 lat ! Jezeli Cie urazilam, bo raczej nie obrazilam to PZREPRASZAM. i zapomnialabym nigdy nie napisalam ze produkty SA SZKODLIWE! -tylko osoby nie ktore powinny przeczytac, lub dowiedziec sie przed zakupem na necie czy mogą je stosować? chyba nic w tym złego ? bo konsultant odrazu robi wywiad z potencjalnym klientem i wie co moze mu dac i jaki program ulozyc. Przzorny zawsze ubezpieczony :) Pozdrawiam Link Zgłoś
yorelka Re: prosze o pomoc 12.06.08, 10:50 Jest dla wszystkich i w konkretnych celach, ale Tobie przyświeca właściwie jeden cel, który odbiega od zasad uczestnictwa w forum. Mogę pozazdrościć tylko pewności siebie - ja bym nigdy nie odważyła się powiedzieć, iż wiem wszystko na temat pracy, którą wykonuje od klkunastu lat i przez kilka lat studiowałam by poisiąść wiedzę teoretyczną w tym zakresie. Ale jak widać - są na świecie tacy jak Ty, którzy w danej dziedzinie wszystko wiedzą. Gratuluję.... Myślę, że to co jest na opakowaniu większość z nas czyta - jakikolwiek produkt by to nie był. A strasząc konsekwencjami wynikającymi ze stosowania produktów bez zaleceń dystrybutora sugerujesz ludziom, że coś jest nie tak. Myślę jednak, że nie posiadasz większej wiedzy o podświadomym sugerowaniu, więc rozwodzić się nie będę, bo i tak - po raz kolejny - mi powiesz, że o HL Ty wiesz wszystko i jesteś super sprzedawcą z nienagannymi technikami negocjacji. Szkoda tylko, że jak uczestniczki forum zadają konkretniejsze pytania o HL, to wówczas Ty nie masz nic do powiedzenia.... Link Zgłoś
lesyeux20 Re: prosze o pomoc 13.06.08, 17:22 CTYJE : " Mogę pozazdrościć tylko pewności siebie - ja bym nigdy nie odważyła się powiedzieć, iż wiem wszystko na temat pracy, którą wykonuje od klkunastu lat i przez kilka lat studiowałam by poisiąść wiedzę teoretyczną w tym zakresie. Ale jak widać - są na świecie tacy jak Ty, którzy w danej dziedzinie wszystko wiedzą. Gratuluję.... " dla rozjasnienia jezeli noszę miano KONSULTANTA to chyba o jednym swiadczy :) przykładowa definicja : osoba zawodowo zajmująca się udzielaniem porad w wybranej dziedzinie. Konsultant zazwyczaj nie jest pracownikiem etatowym swojego klienta, lecz prowadzi działalność na własny rachunek lub jest pracownikiem firmy doradczej (konsultingowej), świadcząc usługi dla większej liczby klientów. zaznaczę KLIENTÓW !!! :):) rozumiesz ? mojich klientów lub danej formy ? dlatego nie odpowiadam an pytania innych na forum :) gdyz nie są o moji klienci :) czyz nie prawda ? pewnie zaraz znowu napiszesz, wiec po co jestem na forum : odpowiem od tak :) bo lubie sobie poczytac co nie co:) i nikt mi tego nie zabroni :) i Dziekuje za Gratulacje bo czuje sie Bardzo pewna sowjej wiedzy i doswiadczenia w tej dziedzinie . Link Zgłoś
jutka83 Re: prosze o pomoc 13.06.08, 20:31 Słoneczko drogie :) proponuję żebyś popracowała nieco nad swoją ortografią bo w tym zakresie nie powinnaś czuć sie pewnie. Aż źle się czyta o tych "Twojich" klientach... jakby za dużo o jedną literkę. Ciekawe czy w tej swojej mądrości wpadniesz na to której. A tak w ogóle to czytam te twoje posty i włos mi się jeży bo nie znoszę ludzi, którym sie wydaje, że pozjadali wszystkie rozumy! Link Zgłoś
lesyeux20 .......... 13.06.08, 23:02 JUTKA Troche chyba Cię ponioslo. a tak na marginesie to sie zastanow czasami czy ktos nie ma dysortografii to po 1. a nie nasmiewasz sie z tego ! puk puk w głowę ! fajna tolerancja na WYSOKIM POZIOMIE - podziw i ukłon w twoja strone słoneczko ;-/. po za tym nie wiem co szukalam na tym forum ! nikt nie karzę ci czytac moich postów, jezeli Ci cos sie nie podoba, bez sensu. jak jzu raz Cie to obrzydizlo to wiecej ich nie czytaj, bo spadniesz z krzesla ze smiechu. i zrobisz sobie nie lada krzywdę... ja nie pozjadałam wszytskich rozumów, kieruj takie teksty to osób które ZNASZ Kochanie. ważne ze ty jestes idelana, i nie pozjadalas wszyskich rozumów. moze teraz cie to smiesyz i bawi co pisze, ale sama zobaczysz co miałam na myśli :) masz inny tok myslenia ok. rozumiem. ja mam taki i to mi sie podoba. i nie mam z tym problemów w zyciu i kontaktami z innymi, chyba ze człowiek czgeos zazdrości i wiele nie wie w tej dziedzinie , to wtedy wykauzje takie nastawienie jak ty. jeszcze raz buziaczki słodkie :) i posmiej sie jeszcze i najeż :) Pozdrawiam Serdecznie Link Zgłoś
jutka83 Re: .......... 14.06.08, 19:57 nie jestem ideałem i nigdy się za niego nie uważałam. Twoje wypowiedzi świadczą natomiast o tak wielkim zadufaniu w samej sobie, że aż mi Cię trochę szkoda. I nie mów do mnie kochanie... nie schlebiaj sobie! Co do czytania postów - to w przeciwieństwie do Ciebie jestem na forum po to by je czytać i czasem doradzić komuś jeśli jest taka potrzeba. Nie będę polemizować z Twoim płytkimi wypowiedziami nigdy więcej bo cenię sobie swój czas a dyskusja z Tobą to najgorsza z możliwych strata czasu. Powodzenia i wielu sukcesów mimo wszystko życzę. Pozdrawiam Link Zgłoś
yorelka Re: .......... 16.06.08, 08:21 Piękną reklamę sobie tu zrobiłaś. Domniemam, że klienci z forum walą drzwiamni i oknami <lol> Link Zgłoś
yorelka Re: prosze o pomoc 16.06.08, 08:11 Jeden komentarz do całości Twojej wypowiedzi - żenada.... Szkoda, że nie umiesz czytać międzi wierszami, bo jakbyś zauważyła ironię to może nie dziękowałabyś. Ale jeśli ktoś lubi się ośmieszać tak jak Ty, to przecież zabraniać nie będziemy, bo mamy niezły ubaw zapewniony. Dobrze, że chociaż umiesz poprawnie napisać słowo konsultatnt... Link Zgłoś
niedzwiedziaczek Re: prosze o pomoc 09.06.08, 11:46 Dzięki za pomoc, Niestety nie mam w tej chwili gg, bo zmieniałam komputer i utraciłam wszystkie kontakty, ale chętnie porozmawiam, np. na priv. Wiesz, w moim przypadku porządny obiad wchodzi w gre ok. godz. 18, 19, wtedy mam czas cokolwiek większego zjeść. Link Zgłoś
jutka83 Re: prosze o pomoc 09.06.08, 14:20 niedzwiadeczku... wydaje mi sie, ze nawet nie będąc na herbalife, jedzenie głównego posiłku dnia koło godz. 18 nie jest najlepszym pomysłem. Ponikąd rozumiem, że możesz nie mieć możliwości inaczej bo sama pracuję na 1,5 etatu (z czego pierwsza praca do 16) więc z tym szykowaniem obiadu ciężko, ale zorganizowałam to jakoś. Szykuję sobie jedzonko dzień wcześniej i teraz w okresie letnim radzę sobie nawet bez ciepłych posiłków. Jem koktail koło 8,30-9,00 później obiad koło godz 13 i koktail najpóźniej koło 17,30-18,00. Tym sposobem po pierwszym tyg 2,5 kg mniej. Powodzenia życzę :) Link Zgłoś
niedzwiedziaczek Re: prosze o pomoc 10.06.08, 10:08 dziekuje za pomoc Jutka, a mozesz napisac, co sobie szykujesz na obiad?? Ja w pracy jem sałatke i tego typu danie, a z czym robicie koktajle??Z mlekiem czy z jogurtem?? Czy mozna zjesc na drugie danie drugi koktajl?? Ja po wypiciu sniadania o godz. 7:00 po ok. 2 godz. jestem głodna, co wtedy robić?? Link Zgłoś
jutka83 Re: prosze o pomoc 10.06.08, 10:32 niedzwiedziaczek napisała: "dziekuje za pomoc Jutka, a mozesz napisac, co sobie szykujesz na obiad??" Dziś np mam ulubione danie z dzieciństwa czyli makaron z serem na słodko (ale bez przesady) - w sumie to więcej tam sera niz makaronu :) Do tego jakiś owoc i sok marchwiowy (1-dniowy); wczoraj sałatka (sałata, ogórek, pomidor, rzodkiewka + ugrilowana w niedziele ogromna pierś kurczaka) a na deser truskawki z jogurtem. Innym razem twarożek (z przewagą koperku i szczypiorku) z ziemniakami. W każdym razie każdy obiad kończę jakimś warzywkiem lub owocem - bez nich żyć nie umiem. Staram się też jadać rybki, niekoniecznie te najchudsze. " z czym robicie koktajle??Z mlekiem czy z jogurtem??" zdecydowanie mleko, ostatnio miksuję z dodatkiem truskawek :) "drugie danie - drugi koktajl??" wydaje mi się, że system koktail-obiad-koktail ne jest przypadkowy. Pora obiadu jest tą właściwą dla najbardziej kalorycznego posiłku bo organizm ma czas to "przerobić" zanim położymy się spać. "Ja po wypiciu sniadania o godz. 7:00 po ok. 2 godz. jestem głodna, co wtedy robić??" Niektórzy jedzą małe przekąski między koktajlem a obiadem - ja osobiście tego nie robię. Miałam na początku podobny problem jak Ty - rozwiązałam go przesuwając na nieco później poranny koktail a na nieco wcześniej obiad - czyli zamiast śniadania o 7 a obiadu o 14, jadam śniadanie o 9 a obiad o 13. Tym sposobem daję radę :) AA i poranny kktail warto wzbogacić o jakiś owoc - jak dla mnie jest wtedy bardziej pożywny. Link Zgłoś
niedzwiedziaczek Re: prosze o pomoc 10.06.08, 12:40 dzięki Jutka!!! Ostro sie zabieram za diete z pomoca Waszą i HL, stworzyłam nawet nowy watek, chce zrzucic 10 kg!!!! Dodatkowa motywacja jest to, ze za miesiac mam wesele - nie swoje, ale przydaloby sie chociaz zmiescic w jakoas sukienke!!!!:-))) Pozdrawiam serdecznie :-))) Link Zgłoś
jutka83 Re: prosze o pomoc 10.06.08, 12:59 ja na wesele idę 26.07 i zakup sukienki odkładam do ostatniej chwili :))) Postanowiłam jednak, że będzie krótka :) Najgorsze są pierwsze dni diety, później organizm sie przestawia. Od 1,5 tyg nie jem pieczywa i szczerze mówiąc dziwnie mi się teraz na nie patrzy :) Dasz radę :) Link Zgłoś
niedzwiedziaczek Re: prosze o pomoc 10.06.08, 14:17 Ja pieczywa tez unikam, podobnie jak ziemniaków i makraonów, choc w niedziele skusze sie na 2 ziemniaczki :-))) Wiem, ze potrafie i dam rade schudnac, ale dzieki Wam bardziej w to wierze!!!! Wiem, ze nie jestem sama i jest jeszcze ktos na tym forum, kto jest w podobnej sytuacji. To niesamowicie budujace dla mnie, ze chcecie mi pomóc, wspierac, naprawde... Byłam ostatnio w takim dołku, przez ta nadwage, że wydawało mi sie ze jestem zupełnie nieatrakcyjna i nikomu niepotrzebna, ale na szczescie, z takich dołków się wychodzi, aby człowiek mógł na nowo się pokochać... Dziękuje Wam wszystkim, życze duzo optymizmu, bo ważne w diecie :-))) Link Zgłoś
yorelka Re: prosze o pomoc 10.06.08, 14:24 Dołeczki szybko zakopuj, bo nie warto w nie wpadać :)) Ja również cały czas walczę. Raz sa lepsze efekty, raz słabe, ale najważniejsze to wytrwać w postanowieniu :) Damy radę :) Link Zgłoś
asiul3k Re: prosze o pomoc 10.06.08, 21:56 Dziewczyny damy radę! Bo razem raźniej ;) Pozdrowienia! Link Zgłoś