gazetowy.mail 20.10.08, 18:23 zaczynam odchudzanie. dieta 1000 kalorii. obecnie: wzrost 177, waga 75kg, pozostałych wymiarów na forum nie podam :-) może ktoś sie dołaczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gocha06_75 Re: zaczynam odchudzanie. 21.10.08, 17:49 Dieta 1000 kcal tylko spowolni metabolizm. To głodzenie się. Najpierw zaplanuj solidną dawkę wysiłku fizycznego, potem policz dokładnie ile potrzebujesz kalorii, żeby nie wyniszczyć organizmu, nie spalić mięśni a stracić tłuszcz. Kalkulatorów zapotrzebowania w sieci jest sporo. Przy zbyt małej liczbie kalorii organizm oszczędza tłuszcz na wypadek większego głodu i zjada najpierw zapasy glikogenu z wątroby (max 2kg) a potem własne mięśnie, bo tak łatwiej. Przy każdej kolejnej diecie będzie trzeba obniżać ilość kalorii jeszcze bardziej, bo 1000 kcal to już nie będzie dieta, tylko normalka dla organizmu (wiem co mówię, ja chudnę już tylko przy 450 - 500 kcal, przy 1000 kcal nic się nie dzieje). Nie muszę już chyba pisać, co się dzieje po zakończeniu diety? Każda nadprogramowa kaloria jest szybciutko magazynowana w postaci tłuszczu na wypadek kolejnego głodu..... Po którejś z kolei diecie takie pojęcia jak pamięć metaboliczna czy woooolny metabolizm zaczynają wręcz prześladować w myślach :) Pozdrawiam i bardzo mocno trzymam kciuki :) Odpowiedz Link Zgłoś
martola80 Re: zaczynam odchudzanie. 23.10.08, 10:37 J atez zaczęłam dietowanie w piatek, czyli już 6 dni temu. W tym czasie schudłam 1kg. Jestem na diecie montignaca. Własciwie to zaczęłam sie odchudzac, bo rzuciłam palenie i bałam sie ze przytyje.Oczekiwałam bardziej spektakularnych sukcesow, a to idzie tak powoli...w tydzien ot ja przytyłam 1,5kg. Grubnie sie szybko, a zeby to zrzucic to masakra...Od wiosny przytylam prawie 5 kilo, tak samoistnie..masakra..trzeba zaczac cos robic bo z taką tendencją niedługo czeka mnie 80 kg a ja mam dopiero 28 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
gazetowy.mail Re: zaczynam odchudzanie. 24.10.08, 19:18 Małe sprostowanie w sprawie mojej diety ;-) Jest to dieta zrobiona przez dietetyka z poważnej firmy. Nie pisze jakiej zeby nie byc posadzona o reklame. Cena prowadzenia/spotkan/konsultacji przez dietetyka osoby odchudzającej sie wynosiła 1.500zł. Kolezanka zainwestowala i zaczeła robic jedzenie razy dwa. Z mężem jedli i chudli ;-)))) Przez prawie rok. Na spokojnie. Chudli jedzac duzo ale zdrowo. Odkupilam od niej diete. Napisalam, zakładając wątek, ze 1000 kalorii bo wydaje mi sie ze jest , chudne i co najwazniejsze nie mam checi na slodkie a to byl moj najwiekszy nałóg !!!!!! Juz waze 72,50. :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gazetowy.mail Re: zaczynam odchudzanie. 27.10.08, 16:54 martola i monika jak wasze wymiary bo ja dzisiaj po kąpieli będę sie po tygodniu mierzyła. tydzien minal, czuje sie dobrze spodnie lekko wisza :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_32 Re: zaczynam odchudzanie. 27.10.08, 19:19 koniec z odchudzaniem jestem jaka jestem i kocham siebie:) www.zyciowedrogowskazy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
martola80 Re: zaczynam odchudzanie. 29.10.08, 14:33 Jasne, racja, ja w sumie tez nei chciaąlm sie odchudzac, ale jakbym przytyła to by mnie czekała nadwaga i przeraził mi taki brak kontroli nad roznąca wagą. Czasmai sie martie czy nie bede wyglądac gorzej taka chuda, bo ja lubie swoje pelne kształty..ale przeciez to tez dla zdrowia... Odpowiedz Link Zgłoś
gazetowy.mail Re: zaczynam odchudzanie. 04.11.08, 23:02 2 tydzień minął ;-) jeszcze żyję. Schudłam 2,3 kg a w biodrach centymetr. Zważywszy że nie przestrzegałam bardzo pilnie diety uważam że jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetowy.mail Re: zaczynam odchudzanie. 19.11.08, 21:07 4 tygodnie minęły. Waga 71,20. W centymetrach plus minus 1 - powiedzmy że to błąd statystyczny :-) Niestety dalej diety ściśle nie przestrzegam. Od niedzieli sie spręże i 7 dni bede przestrzegać A koleżankom jak idzie? Odpowiedz Link Zgłoś
gazetowy.mail Re: zaczynam odchudzanie. 07.12.08, 20:11 Ale cisza... jak Wasze odchudzanko? Odpowiedz Link Zgłoś
lola392 Re: zaczynam odchudzanie. 28.05.13, 19:40 Wiem co czujesz i jestem z Tobą .. Ja też się odchudzam i cały czas mam duży wysiłek fizyczny . Mogę polecić coś co bardzo mnie pomogło."Colostrum Immune" jest to preparat odżywczy z czynnikami wzrostu dla osób które mają duży wysiłek fizyczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
gazetowy.mail Re: zaczynam odchudzanie. 01.03.09, 15:09 Udało sie :-) Dziś ważę 66 kg. W biodrach zgubiłam 7 cm, w pasie 8cm. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nadzianamorelka Re: zaczynam odchudzanie. 26.03.14, 13:15 Witam , ja prowadze zdrowy tryb życia jem codziennie 5 posiłków łączna wartość kaloryczna 900 kcl do tego ćwiczenia 1,5 h dziennie ( wliczając 30 min Steperu). Waga spada mi 1 kg czasem 1,5 kg na tydzień ... Kupiłam tabletki z Zielonej Kawy, by wspomóc mój organizm w walce z tłuszczykiem . Dzisiaj zaczynam brac i zobaczymy czy masa zrzuconych kilogramów na tydzien zwiększy się . Jeśli ktoś byłby zainteresowany dietą 900 kcl (jest to dieta od lekarza , bezpieczna i bogata we wszystkie potrzebne dla życia składniki) , a po uzyskaniu efektu dietą redukującą 1200 kcl prosze pisac na meila :) Pozdrawiam i życzę miłego dnia :) anna.wilkowicz@onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś