Dodaj do ulubionych

Antek i s-ka dał głos...

07.12.10, 20:08
Choć z relacji wynika, że nie głos dał Antoni a ciała.
Trzech zagranicznych europosłów przy wypchanej po brzegi sali - to rzeczywiście wysłuchanie PE.
Wygląda na to, że równie dobrze, a może i lepiej wypadło by to wysłuchanie np. na jakiejś dużej hali w Tatrach.
Tam może zostały jeszcze jakieś owce czy barany.
No i świstak mógłby dać głos!
Obserwuj wątek
    • madameblanka Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 20:24

> Trzech zagranicznych europosłów przy wypchanej po brzegi sali - to rzeczywiście
      > wysłuchanie PE.

po pierwsze, Buzek będzie musiał przeprosić prezesa za urządzanie sobie "manifestacji", heheheh

>wypchanej po brzegi sali

tia pełnej sali, sami sobą wypełnili - PiS, stowarzyszenie Katyń i rodziny ofiar- nie wiedziałam że taki jest skład parlamentu europejskiego....
      Aha, czy dobrze myślę że zeby posłuchać macierewicza alias maciory, to te rodziny sobie tak wte i wewte po świecie jeżdżą - oni tak z własnej kieszeni czy....?

• jot-es49 Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 20:30
        Madame - mnie też to intryguje! Jeśli są to wyjazdy refundowane - wstępuję do zespołu...
        ... albo nie! Jak mawiał mój Ojciec - swojej doopie to ja kupię!
    • rzewuski1 Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 20:25
      i kto za to zaplaci?
      my podatnicy oczywiscie
      • jot-es49 Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 20:36
        No wiesz, ale za wynajem sali płacić nie musieli! Taka to, psia mać, europejska demokracja!

Ale mam pytanie: ile osób trzeba zgłosić aby takiego wysłuchania dostąpić?
        Myślę, że moglibyśmy na tym forum, zorganizować grupę chętnych na wycieczkę... ups... na wysłuchanie, oczywiście, w PE.
        A Rząd niech nam wypożyczy ten 102. A co? Najwyżej wylądujemy z hukiem na dachu PE!
        • zaplutykarzelupa Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 20:42
          macie moje blogoslawienstwo i krzyzyk na droge
          • jot-es49 Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 20:44
            Dziękuję, Karzełek w imieniu swoim!
            Miałem cichutką nadzieję, że zabierzesz się z nami!
            • state.of.independence Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:28
              Zważywszy, że ja pilotuję (nie mając o tym bladego pojęcia) to może być wesoło. Ale na wszelki wypadek zabiorę y-k-w jako automatycznego pilota. Cała moja nadzieja w jego umiejętnościach.
              • jot-es49 Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:32
                State - też już pisałem ale powtórzę!
                Ale z jakim hukiem wylądujemy na dachu PE. Cała Europa będzie to podziwiała!
                • state.of.independence Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:36
                  A jaki pogrzeb będziemy mieli piękny... Tylko cholewcia, gdzie my właściwie chcemy być pochowani? Może pod Koloseum w Rzymie, albo koło Wieży Eiffla w Paryżu, albo...
                  W ostateczności znajdzie się dla nas trochę miejsca koło gigantycznego pomnika Chrystusa Króla w Świebodzinie.
                  • jot-es49 Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:48
                    State! Tylko nie to ostatnie! Ja tam wybieram mój ukochany Paryż! Może być Panteon - tam nawet sporo miejsca jeszcze mają! I widok przepiękny na wieżę i niedaleko Sorbony!
                    Liberté, Égalité, Fraternité!
                    • state.of.independence Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:56
                      Paryż... To zbyt banalne. Ja tam wolę Wideń... Jeszcze się nie zdecydowałam w którym miejscu, ale Wiedeń musi być koniecznie.
                      • jot-es49 Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 22:03
                        Kurdesz! Wpędzasz mnie w duchową rozterkę! Te "Fale Dunaju" (choć brudnego jak cholera) i ten "wiener schnitzel mit kartoffel salat" i Prater. No właśnie może być Prater byle nieco na uboczu!
                        Ehhh...
                        • jot-es49 poprawka... 07.12.10, 22:08
                          Może jednak Schonbrunn ale na samej górce nad fontannami - tam latem koncerty się odbywają, a ja uwielbiam filharmoników wiedeńskich i tych Straussów tyż!
                          • state.of.independence Re: poprawka... 07.12.10, 22:30
                            No nie wiem, ciężki wybór, ale postaram się być nowoczesna. Ja kiedyś byłam w Wiedniu w lutym i było w centrum zrobione sztuczne lodowisko. Tylko cholewcia, nie pamiętam gdzie to było (w sensie lokalizacji co do 10 metrów)? Chyba naprzeciwko teatru? Może ofiary tego spowodowanego przez nas wypadku w lodzie owego lodowiska utrwalić?

A pierniczę - już wiem! W budynku dawnej polibudy zrobimy nasze mauzoleum. Teraz to się "Uniwersytet Techniczny" nazywa, ale dla mnie to polibuda. Byłam tam na konferencji i bardzo mi się spodobał sfinks czy inne straszydło na pobliskim budynku biblioteki.
        • madameblanka Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:05

>Ale mam pytanie: ile osób trzeba zgłosić aby takiego wysłuchania dostąpić?

nie ważne ile, ważne żebyśmy mieli obłęd w oczach jaki ma antoś.
          • jot-es49 Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:20
            Kurza stopa! Zgłaszamy się na to wysłuchanie czy nie? Ja już napisałem - gotów jestem lecieć tam naszym 102!
    • igor_uk Jotes,miej litosc. 07.12.10, 20:42

jotes,czy nie uwazasz,ze to co piszesz,to jest nieludzkie?czy cie rodzice nie wychowali w taki sposob,zeby nie nabijac sie z tych,komu Pan Bog rozum odebral (a moze i nie dawal w cale?).
      Jak nie mozno szydzic z kogos,kto nie ma nogi,tak nie mozno szydzic z czlowieka ,bez mozgu.

p.s. zawiodl sie na tobie jotes,zawsze wydawal sie ty mnie czlowiekiem o golebim sercu(he,he).
      • jot-es49 Re: Jotes,miej litosc. 07.12.10, 20:51
        No bo jestem gołębiem (he,he) tylko, że takim nieco po liftingu! No ale jak się wlazło na to forum trzeba krakać jak on*um*(ha,ha!).
        A poza tym! Co tu się litować nad Antkiem - nogi ma, ręce ma (dwie lewe), głowę ma (pustą), za Fotygą czy też z Fotygą lata - nic mu nie brakuje!
        No a czego nigdy nie miał to już i mieć nie będzie!
        • igor_uk Re: Jotes,miej litosc. 07.12.10, 20:54
          jot-es49 napisał: No a czego nigdy nie miał to już i mieć nie będzie!
          A ja wlasnie o tym pisze.
          A tak serio,to bardzo ucieszyla mnie ya wiadomosc.Myslalem,ze w Europarlamencie durniow nie brakuje-pierwszy raz ucieszylem sie,ze nie mialem racji.
          • jot-es49 Re: Jotes,miej litosc. 07.12.10, 20:59
            No a jeśli byśmy my pojechali na takie wysłuchanie to nie tylko na sali ale i na ulicach ludzie by stali i nas wysłuchiwali.
            No ale do tego trzeba zabrać zuzkę, niegracza i 4cata - żeby było demokratycznie ... i wesoło!
            A my we dwóch możemy po rusku zagajać dla większego zainteresowania publiki!
          • madameblanka Re: Jotes,miej litosc. 07.12.10, 20:59

ze w Europarlamenci
            > e durniow nie brakuje-pierwszy raz ucieszylem sie,ze nie mialem racji.

hyhyh, no ja też jak przeczytałam zdanie że sala była wypełniona po brzegi, to mnie zmroziło przez chwile ale potem ulga...uffff,
    • zaplutykarzelupa Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:07
      Co za dziwny narod ci Polacy.
      Ciesza sie ze reszta swiata ma smierc ich 96 rodakow w duzym powazaniu
      • maccard Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:10
        zaplutykarzelupa napisał:

> Co za dziwny narod ci Polacy.

Prawda? Cudzoziemcowi trudno nas zrozumieć.

> Ciesza sie ze reszta swiata ma smierc ich 96 rodakow w duzym powazaniu
        • zaplutykarzelupa Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:18
          Tuziemcowi, nie moskalofilowi
          • maccard Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:28

> Tuziemcowi, nie moskalofilowi

To śmieszne, że na innym forum ktoś nazywa mnie rusofobem. Jacy wy jesteście do siebie podobni... ten pociąg do szufladkowania ludzi...
            • zaplutykarzelupa Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:39
              A wiec zostalem zaszufladkowany jako osoba ze sklonnoscia do szufladkowania ludzi :)
              • maccard Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:40

> A wiec zostalem zaszufladkowany jako osoba ze sklonnoscia do szufladkowania lud
                > zi :)

Sam się w tę szufladę wsadzasz, czyli zostajesz mieszkańcem Szuflandii.
      • madameblanka Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:13

zapluty, oni nie maja w d**pie czyjejś śmierci, tylko mają w d**upie macierewicza.

• zaplutykarzelupa Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:20
          Okej, maja
          pod wplywem tobie podobnych wczesniej mieli pogrzeb LK
          • maccard Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:22

> Okej, maja
            > pod wplywem tobie podobnych wczesniej mieli pogrzeb LK

Jasne...
          • maccard Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:24

> Okej, maja
            > pod wplywem tobie podobnych wczesniej mieli pogrzeb LK

Wiesz, najtrudniej nam szło piłowanie tego pancerza na skrzydle, ale jakoś daliśmy radę.
            • zaplutykarzelupa Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:33
              Wiem ze to pilowanie to ciezkie zajecie, szczegolnie tempakami.
              Chodzilo mi oczywiscie o czarny, takze miedzynarodowy pijar Kaczorow saczony na roznych (przede wszystkim niewirtualnych) forach przez pokemonistow
              • maccard Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:39

> Wiem ze to pilowanie to ciezkie zajecie, szczegolnie tempakami.
                > Chodzilo mi oczywiscie o czarny, takze miedzynarodowy pijar Kaczorow saczony na
                > roznych (przede wszystkim niewirtualnych) forach przez pokemonistow

Jeszcze jaśniejsze... Czyli przyjmujemy aksjomat, że krytyka braci Kaczyńskich grzechem jest i basta?

A poważnie, to osoby publiczne w ogólności, a politycy w szczególności muszą się liczyć z tym, że ich działania są poddawane krytyce.
                • zaplutykarzelupa Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:45
                  Chodzi mi o to, ze osmieszanie wlasnego prezydenta na forum miedzynarodowym do niczego dobrego nie prowadzi, swoja droga sam tez mialbym niebywala pokuse zeby jakiemus tam ekonomistowi udzielic wywiadu i powiedziec sluchajcie ten tusk to (piiii ppiiiii piii), ktory prowadzi kraj na skraj bankructwa
                  tak ze do pewnego stopnia rozumiem was i wspolczuje, little poor pokemons!
                  • maccard Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:52

> Chodzi mi o to, ze osmieszanie wlasnego prezydenta na forum miedzynarodowym do
                    > niczego dobrego nie prowadzi, swoja droga sam tez mialbym niebywala pokuse zeby
                    > jakiemus tam ekonomistowi udzielic wywiadu i powiedziec sluchajcie ten tusk to
                    > (piiii ppiiiii piii), ktory prowadzi kraj na skraj bankructwa
                    > tak ze do pewnego stopnia rozumiem was i wspolczuje, little poor pokemons!

Cały świat wiedział, że Lech Kaczyński to substytut. W czasie gdy ważyły się kwestie treści Traktatu Lizbońskiego (a zwłaszcza klauzuli "joanniny") czołowi politycy świata wiedzieli, że można sobie z L. Kaczyńskim porozmawiać, ale po decyzję trzeba dzwonić do jego brata, który był wtedy premierem. I dzwonili w obecności Jego Majestatu, a Majestat nie zgłaszał obiekcji o dyskredytowanie własnej ważności.

To kto wtedy ośmieszał polskiego Prezydenta? Wredne POkemony?
                    • zaplutykarzelupa Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 22:02
                      A jak myslisz, czy teraz by dzwonili do tuska czy do jego awatara????
                      A tak wogole to skad te rewelacje gdzie kto dzwonil i w czyjej obecnosci
                      gratuluje stazu w czytelnictwie prasy koszernej
                      • maccard Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 23:17

> A jak myslisz, czy teraz by dzwonili do tuska czy do jego awatara????
                        > A tak wogole to skad te rewelacje gdzie kto dzwonil i w czyjej obecnosci
                        > gratuluje stazu w czytelnictwie prasy koszernej

No fakt, Radio Maryja o tym nie informowało.
          • madameblanka Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:28

że jak??
            Myślisz że ktoś bedzie ryzykował swoim życiem, lecąc przez pył wulkaniczny (nawet nie musiał, bo lotniska były nieczynne) zeby być na pogrzebie? Ryzykowałbyś?? Sobą, pilotami i ludźmi z Tobą lecącymi..?
            Miejsce na Wawelu było wystarczająca rehabilitacją wobec Kaczyńskiego....
            • zaplutykarzelupa Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:34
              Nie, po prostu wsiadlby w pociag lub kilka limuzyn
              • madameblanka Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:44

jakie limuzyny znowu? Obama czym miał dojechać/dolecieć?
                A brak Obamy....to brak jego psów: Merkel i Sarkozy'ego; byliby oni - byliby wszyscy. To jest polityka a nie zabawa w sentymenty.
                • zaplutykarzelupa Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:48
                  Udzial w pogrzebie to nie jest polityka, to jest szacunek lub jego brak, zdaje sie ze na pogrzebie JP II byl Fidel Castro?
                  • madameblanka Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:54

o właśnie, pięknie zapluty! Widzisz jak ludzie szanowali Jana Pawła? Teraz widzisz jak szanowali L.K? Sam na to zapracował i dobrze o tym wiesz.
                    • zaplutykarzelupa Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 22:08
                      Dalej udowadniaj ze biale z szarosciami jest czarne, ze geremki i inne nic zlego nie saczyly w kuluarach, ze nie bylo sztucznych awantur o samoloty itp, ze nie bylo przyslowiowego robienia z tata wariata
                  • jot-es49 Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:54
                    A Miedwiediew na pogrzebie Kaczyńskiego!
                    "I powiedział mi przysłowie niedźwiedzie, że prawdziwych przyjaciół poznajemy w biedzie!"
                  • igor_uk Karzelek,nie przesadzaj! 07.12.10, 21:57

nie porownuj Lecha K. Z JPII.
                    • zaplutykarzelupa Re: Karzelek,nie przesadzaj! 07.12.10, 22:14
                      Szacunek nalezy sie prawie kazdemu zmarlemu, jesli umrze nawet ktos malo znaczacy, moze nawet glupi w twojej rodzinie, to chyba jedziesz?
                      • igor_uk Re: Karzelek,nie przesadzaj! 07.12.10, 23:21
                        karzelek,ale z tego co ja wiem,wszysci z rodziny pary prezedenckiej tam byli? A co do innych,to nie musieli. Ten wybuch wulkanu,byl napewno wielu na reke,ale to tylko podtwierdza fakt,ze komu byl potrzebny Kaczynski,zeby "zamachiwac sie" na niego?
                        • zaplutykarzelupa Re: Karzelek,nie przesadzaj! 07.12.10, 23:24
                          igorek, wariata nie strugaj, z rodzina to taka przenosnia byla
                          • igor_uk Re: Karzelek,nie przesadzaj! 07.12.10, 23:37
                            karzelek,a czy caly post moj przeczytales?czy tylkop[ierwsze zdanie?
                            przeczytaj i sprobuj zrozumiec co ja do ciebie napisalem.OK?czekam na przemyslana odpowiedz.
      • jot-es49 Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:19
        To nie tak Karzełek! Nie tak! Mnie osobiście wkurza teatrum czynione przez jedną opcję, wokół tej narodowej tragedii. Staram się w miarę spokojnie śledzić fakty a nie mity z tą katastrofą związane!
        Ale o tej objazdowej biegunce już kiedyś pisałem i powtórzę raz jeszcze. Nie można robić po raz setny z siebie idioty i to jeszcze na skalę europejską pieprząc o wraku i czarnych skrzynkach.
        Wszystko to uregulowane jest prawnymi przepisami międzynarodowymi i żadne, podkreślam żadne inne rozwiązania nie wchodzą w grę. Najpierw podpisanie i opublikowanie Raportu Końcowego, następnie przekazanie dowodów z MAK do Prokuratury Rosyjskiej a dopiero po zakończeniu śledztwa rosyjskiego, lub zwolnieniu tych dowodów przez Prokuraturę zostaną przekazane do dyspozycji Polski!
        Koniec i kropka!
        • zaplutykarzelupa Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:26
          A skad te szczegolowe informacje co kto "pieprzyl" na publicznym wysluchaniu?
          O ile dobrze mi sie wydaje, kregi okolomaciarewiczowe maja zastrzezenia glownie co do przebiegu sledztwa i wspolpracy Rosjan z Polakami, zabezpieczania dowodow itp
          • igor_uk Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:49
            karzelek,wiesz przeciez ,ze cie lubie,Tylko dla tego zawsze z toba wymieniam sie zdaniami bez szyderstwa .
            otoz na to zeby Lecha Kaczynskiegi nikt (poza garstaka) nie traktowal powaznie,on ciezko pracowal sam.Ty moze nie pamjetasz jak to bylo w Tbilisi w 2008 roku,ale przed moimi oczami,jak dzis, stoi obraz.Kaczynski mowi-"jesteśmy tu po to, by walczyć" i w duzym zblizeniu twarz Juszczenko z niesamowitym zdziwieniem w oczach,a po chwile jakies poruszenie wsrod innych prezydentow.I przypomni sobie,nikt ,a nie jednym slowem,nawet nie wspomnil pozniej,po co tam przyjechal.Postali i odjechali.
            Po tym wydarzeniu,to nawet Juszczenko nigdy wiecej obok Kaczynskiego nie wstal,o innych nie wspomne.

karzelek,dla ciekawostki zrob cos takiego
            Wez wpisz w Googlach -" Kaczynski+ walczy".Zobaczysz ,z czym oni z bratem tylko nie walczyli-zdziwisz sie.
            • zaplutykarzelupa Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:57
              A co ty mnie tutaj jakies wyrwane z kontekstu slowka
              A moze Kaczynski pojechal do Tibilisi walczyc o pokoj z Rosjanami?????
              • igor_uk Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 21:59
                karzelek,jak to wyrwane? Ja tylko przytoczyl cytat ze slow twojego idola.Czyz by ty nie znal calosci?
                Jak tak,to nie dziwi sie temu,ze tak wysoko go cenisz.
                • zaplutykarzelupa Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 22:03
                  kurka nie znam
                  • igor_uk Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 22:06
                    A szkoda.
            • wujaszek_joe Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 22:45
              mediator L. Kaczyński "jesteśmy tu po to, by walczyć" ....
              W głowie sie nie mieści, że ta IVRP działa się naprawdę
              • zaplutykarzelupa Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 22:48
                linki do calej wypowiedzi poprosze
                • maccard Re: Antek i s-ka dał głos... 07.12.10, 23:31

> linki do calej wypowiedzi poprosze

Proszę:
                  patrz.pl/filmy/przemowienie-kaczynskiego-w-gruzji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka