Dodaj do ulubionych

mam 22 lata

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 18:23
mam 22 lata, dziecko(syna) i meza. zero ochoty na sex, przytyłam i nie mam sily sie wziac za siebie. wszyscy mnie denerwuja. stałam sie wybuchowa i nerwowa. Do okoła mnie bałagan. Niech mi ktos pomoże... Strasznie martwie sie o świat i jego losy, o syna i o jego przyszłość. To sie chyba nazywa depresja...
Obserwuj wątek
    • Gość: focus30 Re: mam 22 lata IP: *.171.118.226.static.crowley.pl 10.11.10, 20:20
      Jeśli chcesz coś zmienić to to zrób, zamiast użalać się nad sobą!

Po pierwsze zadbaj o odpowiednią dietę (żadne diety cud), o aktywność fizyczną. Porozmawiaj z mężem. Ale jeśli Twój stan jest taki jak mówisz, to wybierz się do jakiegoś specjalisty, bo samemu ciężko wyrwać się z takiego stanu.
    • michal.lew-starowicz Re: mam 22 lata 20.11.10, 22:28
      Opisywane przez Panią objawy mogą świadczyć o depresji (często występującej u kobiet w okresie poporodowym, ze względu na czynniki hormonalne jak i psychologiczne), jednak bez przeprowadzenia pełnego badania, na podstawie samego opisu nie mogę postawić rozpoznania. Leczenie zwykle przynosi znaczną poprawę samopoczucia. Zachęcam Panią do zgłoszenia się do lekarza psychiatry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka