marxx 27.09.06, 05:54 Partia krysztalowej moralnosci okazala sie taka sama jak reszta politycznego badziewia. Troche szkoda bardziej wstyd, a najgorsze jest to ze nie widac mozliwosci dobrego wyjscia dla polski m Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evek Re: No i PIS dal dupy 27.09.06, 06:42 a najlepsze jest to, ze z tej okazji admin przenajswietszy do mnie wpadl z Mila.Pania.Co.Kieruje.Ruchem.Na.Skrzyzowaniu i obalilismy pifko za zdrowie Renaty B. i jej niesamowitego loka nad czolem! i tak w smaku "Lomzy" skonczyla sie IVRP! za co jestem - biorac pod uwage dzisiejszy wieczor u mnie ;O) - niezmiernie wdzieczna Kaczkom, bo wreszcie cos pozytywnego (dla mnie!) wyniklo z ich rzadow! dobrej nocki zycze! Odpowiedz Link
ewka5 Re: No i PIS dal dupy 27.09.06, 18:05 zadziwia mnie najbardziej to, ze caly narod jest zadziwiony oraz nawet swiecie oburzony. Dlaczego i czym - pytam. Czyzby nie bylo wczesniejszych przeslanek do tego, co nastapilo teraz? Czy moze narod byl slepy i gluchy albo ewentualnie bezrefleksyjny czy - zaryzykuje - bezmyslny...? Przeciez - jesli wczesniej nie bylo widac tego, co widac teraz - to wystarczylo zastanowic sie nad jednym tylko faktem - przywroceniem do lask Kurskiego. Dla mnie to byla wystarczajaca przeslanka do tego, zeby uznac, ze dalej moze wydarzyc sie WSZYSTKO. I tyle. Moze czas wiec zamknac otwarte szeroko ze zdumienia dzioby, a otworzyc oczy i uszy, no i mozg rzecz jasna - czego Wszystkim serdecznie zycze. P.S. Swoja droga obawiam sie, ze podobne historyjki stosowane sa we wszystkich obozach partyjnych, i na calym swiecie. Moze tylko panie/panowie zakladaja biale rekawiczki i staraja sie o to by owa biel wciaz byla biala. Ale oczywiscie moge sie mylic. Chcialabym. Odpowiedz Link
aniabuzuk Re: No i PIS dal dupy 27.09.06, 20:37 Stare amerykanskie przyslowie mowi "don't count your ducks before they hatch", czyli nie licz swoich kaczek zanim sie nie wykluja. No to jedna sie wyklula przedwczesnie i pokazala na co ja i jej partie stac. Odpowiedz Link
mika_1 Re: No i PIS dal dupy 27.09.06, 21:07 Oczywiście, że to nic nowego. Każdy, kto trochę myśli wiedział, że ta "nieskazitelna" partia ma swoich wyborców głęboko w dupie. Szansa jednak na to, że choć część ich wyborców przejrzy na oczy. Mam taką nadzieję. Zdaję sobie jednak sprawę z tego, że ten betonowy elektorat PiSu jest właśnie taki sam - zawistny, kłótliwy i zabiegający tylko o kasę. Odpowiedz Link
ubukrool Re: No i PIS dal dupy 28.09.06, 01:09 Z tego wszystkiego najbardziej podoba mi sie stwierdzenie, ze to wszystko to lewicowo-postkomunistyczno-liberalna prowokacja Odpowiedz Link
mika_1 Re: No i PIS dal dupy 28.09.06, 11:48 Ach... Ktoś mi zamknął usta wycinając post lw. A chciałam mu odpowiedzieć na jego zarzuty... I powiedzieć, że też jestem za mundurkami:) Odpowiedz Link
irenkap Re: No i PIS dal dupy 28.09.06, 20:42 nie bardzo rozumiem dlaczego wycięto Lw.. może mnie ktos uswiadomic? Odpowiedz Link
littlewing Re: No i PIS dal dupy 28.09.06, 21:08 Sam się wycialem.Mam mocno odmienne zdanie na temat Kaczynskich,i mocno odmienne spojrzenie na historie ostatnich 17 lat.Jestem zbyt mocno prawicowy i zbyt malo liberalny ;)) ,nie wspomne ,ze nie lewicujacy.Lewitowalem w moim poscie w sobie tylko znanym kierunku i pouwazalem ,ze nazbyt chcialem narzucic Wam moj swiatopoglad na polityke Polska.Dlatego zrobilem ciaaaach... Nie zaluje.Pozdrawiam Wszystkich tym mocniej. ;) Lw. Odpowiedz Link
marxx Re: No i PIS dal dupy 28.09.06, 21:42 To co napisal LW moglo zostac...spokojnie i bez nerw. PISowcy mogli dalej odkomunizowywac Polske , chociaz tak jak wczesniej pisalem rzadzenie nie polega tylko na tym aby biegac z aktami do prokuratury i aby dawac kolejna kase gornikom lub rolnikom. Dla mnie szokiem jest to , ze partia ktora ma w nazwie "Prawo' I "Sprawiedliwosc" posluguje sie metodami jakimi poslugiwali sie pierwsi sekretarze (otwarty handel stanowiskami z niezbyt uczciwymi ludzmi, naginanie prawa aby odniesc porzdany skutek, sciemnianie opini publicznej) i to mi sie baardzo niepodoba. A to wieczne lamentowanie ze opozycja jest przeciwko i ze jak ktokolwiek ma o cokolwiek pretensje to juz jest kontratak imperium zla PO/SLD, graniczy z maniactwem . Ja mialem nadzieje, ze chociaz PIS bedzie takie jak zapowiadano...bezkompromisowe, czyste, moralne...a tu gowno...Chociaz mozna bylo sie tego spodziewac, polityka nie nalezy do czystych zajec. Ja chce aby czarne bylo czarne, a biale biale a nie szare! Odpowiedz Link
gdansk70 Re: No i PIS dal dupy 28.09.06, 21:43 ale to forum jest do dyskusji i kazdy ma prawo do swojego zdania i inni moga sie nie zgadzac i wtedy toczy sie dyskusja ,a jak ktos nie potrafi dyskutowac do sie go wtedy wycina delikatnie ps lw baaaaardzo prawicujacy... Odpowiedz Link
littlewing Re: No i PIS dal dupy 29.09.06, 18:22 Jak juz wczesniej wspomnialem (gdansk70) Odpowiedz Link
gdansk70 Re: No i PIS dal dupy 30.09.06, 03:50 ja czytac umiem i wiem ,ze wyciales sie sam ,ale mialem mozliwosc przeczytania twojego wycietego posta dlatego stwierdzilem ,ze jestes baaardzo prawicowy ,lecz nie bylo w moim poscie krytyki tego bo ja uwazam ,ze kazdy ma prawo do swoich pogladow tak dlugo az nie zacznie mi ich nazucac,pozd. Odpowiedz Link
littlewing Re: No i PIS dal dupy 30.09.06, 16:47 No to ssory.Mam nadzieje ,ze nie obrazilem Ciebie.Pewnie niedlugo bedziemy mogli sie spotkac i pogadac...ale bez polityki ;))) no moze troszke. ;) Lw Odpowiedz Link
littlewing Re: No i PIS dal dupy 29.09.06, 18:31 Ty to Irenka jestes ;))) Cie lubie...:)))) Zawsze z Irenka LW. ;) Odpowiedz Link
irenkap Re: No i PIS dal dupy 30.09.06, 05:07 i tak masz naganę za wycięcie posta!! Masz zakaz wycinania postow niejakiego LW ze względu na brak obiektywizmu:) Odpowiedz Link
gdansk70 Re: No i PIS dal dupy 30.09.06, 06:27 Irenka,poczytaj dokladnie a potem sie wypowiadaj.... Odpowiedz Link
irenkap Re: No i PIS dal dupy 30.09.06, 07:41 a czego nie doczytałam? Lw się wyciął, wg mnie niepotrzebnie.. i tyle.. Nie wyczułeś żartu.. więcej uśmiechu,to zawsze pomaga:) pozdrawiam Odpowiedz Link
irenkap Re: No i PIS dal dupy 30.09.06, 08:22 w tematach politycznych się staram nie wypowiadać, nic nie jest w stanie mnie zszokować.. no może to, że ktoś taki jak pani B. może zostać podsekretarzem stanu, może mnie lekko zdziwiło.. a to że handluje się stanowiskami, kogo sam ten fakt szokuje to rzeczywiśćie jest hipokrytą lub wyjątkowo nieświadomy.. polityka to bagno bez dna.. Jestem ekonomistką z wykształcenia, a w zasadzie moja działka to rachunkowość budżetowa i wiem jedno, dzięki temu skandalowi czy jak to to nazwac, sprawa budzetu przeszła cicho i gładko, posłowie zajęli się aferą i pewnie nawet nie wczytywali się w niego i poszczególne paragrafy.. Afera przycichnie, jak wiele innych i następne a budżet zatwierdzony. To spora radość dla Kaczyńskiego, dzięki pani B. Odpowiedz Link
ewka5 Re: No i PIS dal dupy 28.09.06, 22:10 najbardziej mnie wscieka KOMPLETNY brak szacunku do ludzi, wyborcow przeciez. Jakim to prawem traktuje sie ich/nas jak cwiercinteligentnych polglowkow, ktorzy do czterech zliczyc nie potrafia, he?! Nie bylam za PiS-em, ale to nie znaczy, ze uwazalam, ze sa najostatniejszymi idiotami, ktorym nie nalezy sie ani gram szacunku. Po powrocie do lask Kurskiego - dla mnie to swego rodzaju cezura - moj szacunek do tego ugrupowania dramatycznie spadl. Ostatnie wydarzenia - i to juz nawet nie film, gdzie czarno na bialym i jasniej nie mozna (to mnie nie powalilo - jak mowilam wyzej - nalezalo sie tego spodziewac), ale REAKCJA PiSowcow sprawia, ze te drobne resztki szacunku poszly w cholere. Gownojady - ze powiem jak dama. P.S. I sama juz nie wiem - smiac sie czy plakac... Odpowiedz Link
ewka5 Re: No i PIS dal dupy 28.09.06, 22:14 no i jeszcze cos - robienie bohaterki z Beger jest szczytem... sama nie wiem czego. Odpowiedz Link
mika_1 Re: No i PIS dal dupy 28.09.06, 22:30 Tak naprawdę nikt nie robi z niej bohaterki. Chyba tylko ona sama i Lepper. Wszyscy zauważają to, że jest to cokolwiek śmieszne. I już nie chodzi o to, że coś takiego nagrała. Chyba każdy zdaje sobie sprawę z tego, jak wygląda polityka. Jednak PiS, który odżegnywał sie od takich praktyk - jest taki sam. I to jeszcze pikuś. Ale najbardziej oburzające jest to, co zauważyła Ewka - wciska ludziom najgorszą ciemnotę. I robi to bez krygowania się. Otwarcie mówi - patrzcie, jakcy z was durnie. Nigdy nie byłam za czerwonymi, ale jak się teraz popatrzy - to oni byli baaardzo subtelni. Kradli, oszukiwali, ale przynajmniej się z tym chowali, robili to po cichu. A ci - jawnie to robią. Nagle się chwalą, jaką to świetną mają gospodarkę. Pomijam już fakt, że gospodarki w rok się nie da naprawić. Wszystko co robią, robią pod publiczkę. Co zrobiła Zyta? Uprawia kreatywną rachunkowość. Przerzuciła parę rzeczy z jednej storny konta na drugie, coś wyciągnęła i nagle okazuje się, że ciągu sekundy spada nam deficyt budżetowy!!!! Zapominają jednak dodać, że jest to wartość procentowa, a nie liczbowa. Czyli po polsku - nic się nie zmienia. To tak na gorąco co mi przychodzi do głowy. Szkoda gadać. Jestem przeciw PiS. Głosowałam na PO. Jednak zdaję sobie sprawę z tego, że jak PO dojdzie do władzy, to też nie naszaleje. Tusk jest za bardzo rozmemłany, niestety. Wiem jednak, że stanowiska zostaną obsadzone fachowcami, a nie koleżkami, a demokracja nie będzie zagrożona. Bo na razie, dzięki Kaczorom, jesteśmy na prostej drodze do stworzenia Białorusi. A przecież jedna Białoruś już jest, drugiej nam nie trzeba. Odpowiedz Link
littlewing Re: No i PIS dal dupy 29.09.06, 18:51 Mika 1 ....no jak se zajade do tego Krakowa ...to sobie pogadamy. P.S W Krakowie nie bylem od 8 lat....buuuuueeee !!! ;(((( Masz wiele racji co do P.Tuska ---dolozylbym pare zdan...ale nie wypada ...bo bym musial byc przez Admina Marxxa wypikany. Bracia Kaczynscy sa uczciwi -tylko cholernie niemedialni.Aha...i nie potrafia zrobic uzytku z tego co mogliby. ;))) Pozdrawiam LW Odpowiedz Link
marxx Re: No i PIS dal dupy 29.09.06, 22:22 Z ta uczciwoscia Kaczynskich to chyba zart? Nie ma uczciwych w polityce bo polityka z definicji zaklada mniej uczciwe targi, korumpowanie stanowiskami, usilne trzymanie sie wladzy, obiecywanki cacanki. Ja nie wierze zadnemu politykowi tym bardziej Kaczynskimu Lechowi, psioczy tyle na wladze a zawsze byl przy korycie, uczestnik Okraglego Stolu razem z bratem, minister sprawiedliwosci , prezes NIK.....a on dopiero teraz mowi ze bedzie czyscil Polske, bez qrna jaj, czyscic to pewnie bedzie ale przy okazji zalatwia swoje prywatne problemy i niesnaski z przeciwnikami. m Przydaloby sie tez wiecej pokory dla PISu , nie rzadza PGRem a Polska , i ludzie juz sa totalnie zmeczeni tymi awanturami z obu stron.....A to strona silniejsza powinna w wychodzic z propozycjami unormowania sytuacji...Lech ma czas na wystapienie, Jaroslaw nie widzi nic zlego tylko kolejny atak ukladu, Marek Jurek tez wszystko bagatelizuje....co za Panstwo z takimi wladzami :( Odpowiedz Link
littlewing Re: No i PIS dal dupy 29.09.06, 18:29 No bo jak mozna robic bohaterke z kogos ,kto politycznie zalatuje chryzantema,kogos ,kto rozumek ma mniejszy niz puchatkowy prosiaczek,a zre (owsa)wiecej niz klapouchy.Ewka -to jest szczytem desperacji ;) A desperacja polega na tym azeby swoje aaaaaaaaa!!!! glosniej dalo sie wykrzyczec.Begier....bufetowa Begier,,,,dwa piwa dac mi tu !!! ;))) lw (Beger -ma ,ale nawet szefuncio w TV mowi Begier ;)))))) Odpowiedz Link
ewka5 Re: No i PIS dal dupy 30.09.06, 08:55 jest taki stary dowcip, ktory - moim zdaniem - doskonale opisuje caly ten bajzel: zona, po powrocie z pracy, pyta swojego meza: - kochanie, dzisiaj moj szef znowu uzyl niezrozumialego dla mnie slowa - konsternacja. Czy moglbys mi przyblizyc jego znaczenie? maz, drapiac sie w glowe, mowi: - wiesz, kochanie, chyba najlepiej bedzie jak wytlumacze ci to na przykladzie. Otoz wyobraz sobie, droga moja, ze wyjezdzasz w delegacje, z ktorej wracasz dzien wczesniej. Wchodzisz do naszego domu, do naszej sypialni, a tam, w naszym lozku jestem ja z twoja najlepsza przyjaciolka. I wiesz, ten moment kiedy patrzymy sobie w oczy, kiedy wlasciwie nie wiadomo co powiedziec, to jest wlasnie konsternacja. - a! - mowi zona. - Ale wiesz co? Ja to powtorze, zeby sprawdzic, czy na pewno dobrze zrozumialam. Wiec, drogi moj, wyjezdzasz w delegacje, z ktorej wracasz dzien wczesniej. Wchodzisz do naszego domu, do naszej sypialni, a tam, w naszym lozku jestem ja z twoim najlepszym przyjacielem. I ten moment kiedy patrzymy sobie w oczy, kiedy wlasciwie nie wiadomo co powiedziec, to jest wlasnie kon... - Zaraz! Chwila! - krzyczy maz. - Ty mi, moja droga, kurewstwa z konsternacja nie myl! Odpowiedz Link
irenkap Re: No i PIS dal dupy 30.09.06, 09:13 brawo, to jest dokładnie to. Gdyby drugiej stronie zabrakło głosu pani B. poszłaby na każdy układ, niestety... Dla ludzi o kryształowej uczciwości i moralności nie ma miejsca w polityce, niestety... Może dlatego nie lubię polityków, którzy zbyt dużo mówią o uczciwości, moralności, prawie i sprawiedliwości.. z góry budzą moją nieufność.. Kwaśniewski był swoistym mistrzem słowa, i co z tego.. w jego ustach traciły od razu swoją wartość.. Może w polityce obecnej władzy "Cel uświęca środki" ale mnie brak wiary, że to ten sam cel, którego pragniemy.. Odpowiedz Link
ewka5 Re: No i PIS dal dupy 06.10.06, 09:04 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=49845321 Odpowiedz Link
mika_1 Re: No i PIS dal dupy 06.10.06, 14:26 Mnie to się już nie chce nawet tych wszystkich rzeczy komentować. Póki co, jeszcze demokrację i wolne media mamy. Ciekawe tylko, jak długo. Odpowiedz Link
mika_1 Re: No i PIS dal dupy 06.10.06, 17:14 Jak dla mnie, to nie muszą nawet przepraszać... :) Odpowiedz Link
littlewing Re: No i PIS dal dupy 07.10.06, 09:00 Nawet mnie juz zgniewali.Jak tak beda dalej czynic ,niech ida w 3,14-zdu. Ogloszenia drobne: Piekny beret z welny czesankowej w kolorze indygo tanio sprzedam . Pozdrawiam Chicago, ;))) LW Odpowiedz Link
evek Re: No i PIS dal dupy 08.10.06, 19:03 a nie wymienilbys sie berecikami?! ;O) ja mam jeden w kolorze grafitowym, lekko uzywany ;O) Odpowiedz Link
homerowy_beret1 Re: No i PIS dal dupy 08.10.06, 19:22 kto kce beret, oddam za frajer, a jak , hojny jestem Odpowiedz Link
marxx Re: No i PIS dal dupy 08.10.06, 22:45 Chicago przyjmuje pozdrowienia i pisze nawzajem ! :) m Odpowiedz Link
marxx Kaczka ciut przesadza :( 10.11.06, 05:23 "Premier Kaczyński zarządził wczoraj wstrzymanie aż do odwołania produkcji w fabryce leków Jelfa w Jeleniej Górze. - Zawiedli ci, którzy stworzyli porządek prawny III RP - powiedział. " Odpowiedz Link