Dodaj do ulubionych

No i PIS dal dupy

27.09.06, 05:54
Partia krysztalowej moralnosci okazala sie taka sama jak reszta politycznego
badziewia.
Troche szkoda bardziej wstyd, a najgorsze jest to ze nie widac mozliwosci
dobrego wyjscia dla polski

m
Obserwuj wątek
    • evek Re: No i PIS dal dupy 27.09.06, 06:42
      a najlepsze jest to, ze z tej okazji admin przenajswietszy do mnie wpadl z
      Mila.Pania.Co.Kieruje.Ruchem.Na.Skrzyzowaniu i obalilismy pifko za zdrowie
      Renaty B. i jej niesamowitego loka nad czolem!
      i tak w smaku "Lomzy" skonczyla sie IVRP! za co jestem - biorac pod uwage
      dzisiejszy wieczor u mnie ;O) - niezmiernie wdzieczna Kaczkom, bo wreszcie cos
      pozytywnego (dla mnie!) wyniklo z ich rzadow!
      dobrej nocki zycze!
    • ewka5 Re: No i PIS dal dupy 27.09.06, 18:05
      zadziwia mnie najbardziej to, ze caly narod jest zadziwiony oraz nawet swiecie
      oburzony.
      Dlaczego i czym - pytam.

Czyzby nie bylo wczesniejszych przeslanek do tego, co nastapilo teraz?
      Czy moze narod byl slepy i gluchy
      albo ewentualnie bezrefleksyjny
      czy - zaryzykuje - bezmyslny...?

Przeciez - jesli wczesniej nie bylo widac tego, co widac teraz - to wystarczylo
      zastanowic sie nad jednym tylko faktem - przywroceniem do lask Kurskiego.
      Dla mnie to byla wystarczajaca przeslanka do tego, zeby uznac, ze dalej moze
      wydarzyc sie WSZYSTKO. I tyle.

Moze czas wiec zamknac otwarte szeroko ze zdumienia dzioby, a otworzyc oczy i
      uszy, no i mozg rzecz jasna - czego Wszystkim serdecznie zycze.

P.S. Swoja droga obawiam sie, ze podobne historyjki stosowane sa we wszystkich
      obozach partyjnych, i na calym swiecie. Moze tylko panie/panowie zakladaja
      biale rekawiczki i staraja sie o to by owa biel wciaz byla biala.
      Ale oczywiscie moge sie mylic. Chcialabym.
    • aniabuzuk Re: No i PIS dal dupy 27.09.06, 20:37
      Stare amerykanskie przyslowie mowi "don't count your ducks before they hatch",
      czyli nie licz swoich kaczek zanim sie nie wykluja. No to jedna sie wyklula
      przedwczesnie i pokazala na co ja i jej partie stac.
      • mika_1 Re: No i PIS dal dupy 27.09.06, 21:07
        Oczywiście, że to nic nowego. Każdy, kto trochę myśli wiedział, że
        ta "nieskazitelna" partia ma swoich wyborców głęboko w dupie.
        Szansa jednak na to, że choć część ich wyborców przejrzy na oczy.
        Mam taką nadzieję. Zdaję sobie jednak sprawę z tego, że ten betonowy elektorat
        PiSu jest właśnie taki sam - zawistny, kłótliwy i zabiegający tylko o kasę.
    • ubukrool Re: No i PIS dal dupy 28.09.06, 01:09
      Z tego wszystkiego najbardziej podoba mi sie stwierdzenie, ze to wszystko to
      lewicowo-postkomunistyczno-liberalna prowokacja
      • mika_1 Re: No i PIS dal dupy 28.09.06, 11:48
        Ach... Ktoś mi zamknął usta wycinając post lw. A chciałam mu odpowiedzieć na
        jego zarzuty...
        I powiedzieć, że też jestem za mundurkami:)
        • irenkap Re: No i PIS dal dupy 28.09.06, 20:42
          nie bardzo rozumiem dlaczego wycięto Lw.. może mnie ktos uswiadomic?
          • littlewing Re: No i PIS dal dupy 28.09.06, 21:08
            Sam się wycialem.Mam mocno odmienne zdanie na temat Kaczynskich,i mocno odmienne
            spojrzenie na historie ostatnich 17 lat.Jestem zbyt mocno prawicowy i zbyt malo
            liberalny ;)) ,nie wspomne ,ze nie lewicujacy.Lewitowalem w moim poscie w sobie
            tylko znanym kierunku i pouwazalem ,ze nazbyt chcialem narzucic Wam moj
            swiatopoglad na polityke Polska.Dlatego zrobilem ciaaaach... Nie
            zaluje.Pozdrawiam Wszystkich tym mocniej. ;) Lw.
            • marxx Re: No i PIS dal dupy 28.09.06, 21:42
              To co napisal LW moglo zostac...spokojnie i bez nerw.
              PISowcy mogli dalej odkomunizowywac Polske , chociaz tak jak wczesniej pisalem
              rzadzenie nie polega tylko na tym aby biegac z aktami do prokuratury i aby dawac
              kolejna kase gornikom lub rolnikom.
              Dla mnie szokiem jest to , ze partia ktora ma w nazwie "Prawo' I
              "Sprawiedliwosc" posluguje sie metodami jakimi poslugiwali sie pierwsi
              sekretarze (otwarty handel stanowiskami z niezbyt uczciwymi ludzmi, naginanie
              prawa aby odniesc porzdany skutek, sciemnianie opini publicznej) i to mi sie
              baardzo niepodoba.
              A to wieczne lamentowanie ze opozycja jest przeciwko i ze jak ktokolwiek ma o
              cokolwiek pretensje to juz jest kontratak imperium zla PO/SLD, graniczy z
              maniactwem .

Ja mialem nadzieje, ze chociaz PIS bedzie takie jak
              zapowiadano...bezkompromisowe, czyste, moralne...a tu gowno...Chociaz mozna bylo
              sie tego spodziewac, polityka nie nalezy do czystych zajec.

Ja chce aby czarne bylo czarne, a biale biale a nie szare!
            • gdansk70 Re: No i PIS dal dupy 28.09.06, 21:43
              ale to forum jest do dyskusji i kazdy ma prawo do swojego zdania i inni moga
              sie nie zgadzac i wtedy toczy sie dyskusja ,a jak ktos nie potrafi dyskutowac
              do sie go wtedy wycina delikatnie
              ps lw baaaaardzo prawicujacy...
              • littlewing Re: No i PIS dal dupy 29.09.06, 18:22
                Jak juz wczesniej wspomnialem (gdansk70)
                • gdansk70 Re: No i PIS dal dupy 30.09.06, 03:50
                  ja czytac umiem i wiem ,ze wyciales sie sam ,ale mialem mozliwosc przeczytania
                  twojego wycietego posta dlatego stwierdzilem ,ze jestes baaardzo
                  prawicowy ,lecz nie bylo w moim poscie krytyki tego bo ja uwazam ,ze kazdy ma
                  prawo do swoich pogladow tak dlugo az nie zacznie mi ich nazucac,pozd.
                  • littlewing Re: No i PIS dal dupy 30.09.06, 16:47
                    No to ssory.Mam nadzieje ,ze nie obrazilem Ciebie.Pewnie niedlugo bedziemy mogli
                    sie spotkac i pogadac...ale bez polityki ;))) no moze troszke. ;) Lw
          • littlewing Re: No i PIS dal dupy 29.09.06, 18:31
            Ty to Irenka jestes ;))) Cie lubie...:)))) Zawsze z Irenka LW. ;)
            • irenkap Re: No i PIS dal dupy 30.09.06, 05:07
              i tak masz naganę za wycięcie posta!! Masz zakaz wycinania postow niejakiego LW
              ze względu na brak obiektywizmu:)
              • gdansk70 Re: No i PIS dal dupy 30.09.06, 06:27
                Irenka,poczytaj dokladnie a potem sie wypowiadaj....
                • irenkap Re: No i PIS dal dupy 30.09.06, 07:41
                  a czego nie doczytałam? Lw się wyciął, wg mnie niepotrzebnie.. i tyle..
                  Nie wyczułeś żartu.. więcej uśmiechu,to zawsze pomaga:) pozdrawiam
                • irenkap Re: No i PIS dal dupy 30.09.06, 08:22
                  w tematach politycznych się staram nie wypowiadać, nic nie jest w stanie mnie
                  zszokować.. no może to, że ktoś taki jak pani B. może zostać podsekretarzem
                  stanu, może mnie lekko zdziwiło.. a to że handluje się stanowiskami, kogo sam
                  ten fakt szokuje to rzeczywiśćie jest hipokrytą lub wyjątkowo nieświadomy..
                  polityka to bagno bez dna..
                  Jestem ekonomistką z wykształcenia, a w zasadzie moja działka to rachunkowość
                  budżetowa i wiem jedno, dzięki temu skandalowi czy jak to to nazwac, sprawa
                  budzetu przeszła cicho i gładko, posłowie zajęli się aferą i pewnie nawet nie
                  wczytywali się w niego i poszczególne paragrafy.. Afera przycichnie, jak wiele
                  innych i następne a budżet zatwierdzony. To spora radość dla Kaczyńskiego,
                  dzięki pani B.
    • ewka5 Re: No i PIS dal dupy 28.09.06, 22:10
      najbardziej mnie wscieka KOMPLETNY brak szacunku do ludzi, wyborcow przeciez.
      Jakim to prawem traktuje sie ich/nas jak cwiercinteligentnych polglowkow,
      ktorzy do czterech zliczyc nie potrafia, he?!
      Nie bylam za PiS-em, ale to nie znaczy, ze uwazalam, ze sa najostatniejszymi
      idiotami, ktorym nie nalezy sie ani gram szacunku.
      Po powrocie do lask Kurskiego - dla mnie to swego rodzaju cezura - moj szacunek
      do tego ugrupowania dramatycznie spadl.
      Ostatnie wydarzenia - i to juz nawet nie film, gdzie czarno na bialym i jasniej
      nie mozna (to mnie nie powalilo - jak mowilam wyzej - nalezalo sie tego
      spodziewac), ale REAKCJA PiSowcow sprawia, ze te drobne resztki szacunku poszly
      w cholere. Gownojady - ze powiem jak dama.

P.S. I sama juz nie wiem - smiac sie czy plakac...
    • ewka5 Re: No i PIS dal dupy 28.09.06, 22:14
      no i jeszcze cos - robienie bohaterki z Beger jest szczytem... sama nie wiem
      czego.
      • mika_1 Re: No i PIS dal dupy 28.09.06, 22:30
        Tak naprawdę nikt nie robi z niej bohaterki. Chyba tylko ona sama i Lepper.
        Wszyscy zauważają to, że jest to cokolwiek śmieszne.
        I już nie chodzi o to, że coś takiego nagrała. Chyba każdy zdaje sobie sprawę z
        tego, jak wygląda polityka.
        Jednak PiS, który odżegnywał sie od takich praktyk - jest taki sam. I to
        jeszcze pikuś. Ale najbardziej oburzające jest to, co zauważyła Ewka - wciska
        ludziom najgorszą ciemnotę. I robi to bez krygowania się. Otwarcie mówi -
        patrzcie, jakcy z was durnie.
        Nigdy nie byłam za czerwonymi, ale jak się teraz popatrzy - to oni byli
        baaardzo subtelni. Kradli, oszukiwali, ale przynajmniej się z tym chowali,
        robili to po cichu. A ci - jawnie to robią.
        Nagle się chwalą, jaką to świetną mają gospodarkę. Pomijam już fakt, że
        gospodarki w rok się nie da naprawić. Wszystko co robią, robią pod publiczkę.
        Co zrobiła Zyta? Uprawia kreatywną rachunkowość. Przerzuciła parę rzeczy z
        jednej storny konta na drugie, coś wyciągnęła i nagle okazuje się, że ciągu
        sekundy spada nam deficyt budżetowy!!!! Zapominają jednak dodać, że jest to
        wartość procentowa, a nie liczbowa. Czyli po polsku - nic się nie zmienia.
        To tak na gorąco co mi przychodzi do głowy.
        Szkoda gadać.
        Jestem przeciw PiS. Głosowałam na PO. Jednak zdaję sobie sprawę z tego, że jak
        PO dojdzie do władzy, to też nie naszaleje. Tusk jest za bardzo rozmemłany,
        niestety. Wiem jednak, że stanowiska zostaną obsadzone fachowcami, a nie
        koleżkami, a demokracja nie będzie zagrożona.
        Bo na razie, dzięki Kaczorom, jesteśmy na prostej drodze do stworzenia
        Białorusi. A przecież jedna Białoruś już jest, drugiej nam nie trzeba.
        • littlewing Re: No i PIS dal dupy 29.09.06, 18:51
          Mika 1 ....no jak se zajade do tego Krakowa ...to sobie pogadamy.
          P.S W Krakowie nie bylem od 8 lat....buuuuueeee !!! ;((((
          Masz wiele racji co do P.Tuska ---dolozylbym pare zdan...ale nie wypada ...bo
          bym musial byc przez Admina Marxxa wypikany.
          Bracia Kaczynscy sa uczciwi -tylko cholernie niemedialni.Aha...i nie potrafia
          zrobic uzytku z tego co mogliby. ;))) Pozdrawiam LW
          • marxx Re: No i PIS dal dupy 29.09.06, 22:22
            Z ta uczciwoscia Kaczynskich to chyba zart? Nie ma uczciwych w polityce bo
            polityka z definicji zaklada mniej uczciwe targi, korumpowanie stanowiskami,
            usilne trzymanie sie wladzy, obiecywanki cacanki.

Ja nie wierze zadnemu politykowi tym bardziej Kaczynskimu Lechowi, psioczy tyle
            na wladze a zawsze byl przy korycie, uczestnik Okraglego Stolu razem z bratem,
            minister sprawiedliwosci , prezes NIK.....a on dopiero teraz mowi ze bedzie
            czyscil Polske, bez qrna jaj, czyscic to pewnie bedzie ale przy okazji zalatwia
            swoje prywatne problemy i niesnaski z przeciwnikami.

m

Przydaloby sie tez wiecej pokory dla PISu , nie rzadza PGRem a Polska , i ludzie
            juz sa totalnie zmeczeni tymi awanturami z obu stron.....A to strona silniejsza
            powinna w wychodzic z propozycjami unormowania sytuacji...Lech ma czas na
            wystapienie, Jaroslaw nie widzi nic zlego tylko kolejny atak ukladu, Marek Jurek
            tez wszystko bagatelizuje....co za Panstwo z takimi wladzami :(
      • littlewing Re: No i PIS dal dupy 29.09.06, 18:29
        No bo jak mozna robic bohaterke z kogos ,kto politycznie zalatuje
        chryzantema,kogos ,kto rozumek ma mniejszy niz puchatkowy prosiaczek,a zre
        (owsa)wiecej niz klapouchy.Ewka -to jest szczytem desperacji ;) A desperacja
        polega na tym azeby swoje aaaaaaaaa!!!! glosniej dalo sie
        wykrzyczec.Begier....bufetowa Begier,,,,dwa piwa dac mi tu !!! ;))) lw
        (Beger -ma ,ale nawet szefuncio w TV mowi Begier ;))))))
    • ewka5 Re: No i PIS dal dupy 30.09.06, 08:55
      jest taki stary dowcip, ktory - moim zdaniem - doskonale opisuje caly ten
      bajzel:

zona, po powrocie z pracy, pyta swojego meza:

- kochanie, dzisiaj moj szef znowu uzyl niezrozumialego dla mnie slowa -
      konsternacja. Czy moglbys mi przyblizyc jego znaczenie?

maz, drapiac sie w glowe, mowi:

- wiesz, kochanie, chyba najlepiej bedzie jak wytlumacze ci to na przykladzie.
      Otoz wyobraz sobie, droga moja, ze wyjezdzasz w delegacje, z ktorej wracasz
      dzien wczesniej. Wchodzisz do naszego domu, do naszej sypialni, a tam, w naszym
      lozku jestem ja z twoja najlepsza przyjaciolka. I wiesz, ten moment kiedy
      patrzymy sobie w oczy, kiedy wlasciwie nie wiadomo co powiedziec, to jest
      wlasnie konsternacja.

- a! - mowi zona.
      - Ale wiesz co? Ja to powtorze, zeby sprawdzic, czy na pewno dobrze zrozumialam.
      Wiec, drogi moj, wyjezdzasz w delegacje, z ktorej wracasz dzien wczesniej.
      Wchodzisz do naszego domu, do naszej sypialni, a tam, w naszym lozku jestem ja
      z twoim najlepszym przyjacielem. I ten moment kiedy patrzymy sobie w oczy,
      kiedy wlasciwie nie wiadomo co powiedziec, to jest wlasnie kon...

- Zaraz! Chwila! - krzyczy maz.
      - Ty mi, moja droga, kurewstwa z konsternacja nie myl!
      • irenkap Re: No i PIS dal dupy 30.09.06, 09:13
        brawo, to jest dokładnie to. Gdyby drugiej stronie zabrakło głosu pani B.
        poszłaby na każdy układ, niestety... Dla ludzi o kryształowej uczciwości i
        moralności nie ma miejsca w polityce, niestety... Może dlatego nie lubię
        polityków, którzy zbyt dużo mówią o uczciwości, moralności, prawie i
        sprawiedliwości.. z góry budzą moją nieufność.. Kwaśniewski był swoistym
        mistrzem słowa, i co z tego.. w jego ustach traciły od razu swoją wartość..
        Może w polityce obecnej władzy "Cel uświęca środki" ale mnie brak wiary, że to
        ten sam cel, którego pragniemy..
    • ewka5 Re: No i PIS dal dupy 06.10.06, 09:04

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=49845321
      • mika_1 Re: No i PIS dal dupy 06.10.06, 14:26
        Mnie to się już nie chce nawet tych wszystkich rzeczy komentować.
        Póki co, jeszcze demokrację i wolne media mamy. Ciekawe tylko, jak długo.
        • gdansk70 Re: No i PIS dal dupy 06.10.06, 15:23
          autokacik.pl/files/277614701-PIS.jpg
          • mika_1 Re: No i PIS dal dupy 06.10.06, 17:14
            Jak dla mnie, to nie muszą nawet przepraszać...

:)
            • malychujek Re: No i PIS dal dupy 07.10.06, 00:57
              super reply mika_1!!!
    • littlewing Re: No i PIS dal dupy 07.10.06, 09:00
      Nawet mnie juz zgniewali.Jak tak beda dalej czynic ,niech ida w 3,14-zdu.
      Ogloszenia drobne: Piekny beret z welny czesankowej w kolorze indygo tanio
      sprzedam .
      Pozdrawiam Chicago, ;))) LW
      • mika_1 Re: No i PIS dal dupy 07.10.06, 17:27
      • evek Re: No i PIS dal dupy 08.10.06, 19:03
        a nie wymienilbys sie berecikami?! ;O) ja mam jeden w kolorze grafitowym, lekko
        uzywany ;O)
        • homerowy_beret1 Re: No i PIS dal dupy 08.10.06, 19:22
          kto kce beret, oddam za frajer, a jak , hojny jestem
      • marxx Re: No i PIS dal dupy 08.10.06, 22:45
        Chicago przyjmuje pozdrowienia i pisze
        nawzajem !
        m
    • marxx Kaczka ciut przesadza :( 10.11.06, 05:23
      "Premier Kaczyński zarządził wczoraj wstrzymanie aż do odwołania produkcji w
      fabryce leków Jelfa w Jeleniej Górze. - Zawiedli ci, którzy stworzyli porządek
      prawny III RP - powiedział. "

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka