21.02.07, 22:01
Mieszkasz jeszcze w Madison?Moglabys polecic jakies fajne miejsce na sobotni
wieczor;-)Moja kumpela przylatuje i moj maz zaopiekuje sie naszymi pociechami
podczas gdy my bedziemy mialy wieczor dla siebie.Dzieki!Ostatnio odwiedzilam
polski sklep w Madison -przyslowiowa hole in the wall...Nie wiem jakim cudem
ten sklep jeszcze funkconuje....pozdrowka
Obserwuj wątek
    • samo Re: do SAMO 23.02.07, 09:46
      Ale co chcecie robic? Jesc? Pic? Tanczyc czy gadac? Bo to zalezy :o)

A tak w ogole to skoro odwiedzasz Madison (mieszkasz w poblizu juz?), to moze
      mini-zlot jak sie na dobre cieplej zrobi? :o)
      • a_dassuj Re: do SAMO 23.02.07, 18:49
        Tak w ogole to mieszkam w Su Prairie(od tej strony ,ze do east town malla mam
        moze 3 minutki.Mieszkam tu juz od konca wrzesnia.A ty gdzie sie
        zagniezdzilas;-)mini zlot ?Bardzo chetnie...A propos zlotow to przylatuje moja
        kolezanka z Conecticut i druga IL.Wszystkei mieszkalysmy w POlsce na tej samej
        ulicy i chodzilysmy do tej samej klasy i razem trenowalysmy siatkowke.Zbieg
        okolicznosci .Jedna odnalazla sie po chyba 1o latach i mieszka niedaleko mnie
        ..urodzila synka tydzien po mnie....z druga zawsze mialam kontakt.Jeszcze nie
        wiem co bedziemy robic....no na pewno gadaaaac..jesc i pic.Mamy na to pare dni i
        chcialabym spedzic sobote w jakims fajnym miejscu -no jak juz sie nagadamy -;)
        Klubow to ja tu w ogole nie znam .A tak w ogole to juz Ci keidys wspominalam ,ze
        brakuje mi polskich znajomosci itd. Chcialam sie kiedys z taka jedna
        spotkac...ale po paru dniach biernego czytania forum wyszlo na to ,ze jakies
        nieporozumienie.....nie wiem tylko czy znajde czas haha bo przeciez Importuje
        produkty z Morza Martwego a moj maz prowadzi stoisko w mallu i sole
        sprzedaje;-)))sorki pewien post mi sie przypomnial pewnej takiej co niby
        "szkodliwego"syna miala.pozdro No to mam nadzieje ,ze wkrotce sie ociepli
        • samo Re: do SAMO 24.02.07, 03:37
          Ja bardzo lubie Natt Spil na 211 King St. Nie ma szyldu z nazwa na zewnatrz,
          wiec trzeba szukac po adresie :o) Maja bdb jedzenie i drinki (polecam mojito),
          w wiekszosc dni jest dj i puszcza muzyke ktora brzmi na tle calego
          wisconsin'ianskiego badziewia rewelacyjnie. Lubie tez Cafe Montmartre:
          www.themomo.com/
          Jak chcecie fajny martini bar, to Blue Velvet, block from State Street:
          www.thebluevelvetlounge.com/bluevelvet.html
          Tu masz bloga z recenzjami restauracji w Madison:
          www.madisonatoz.com/
          Jesli lubicie makarony, to polecam Tutto Pasta Trattoria na State Street. Ich
          makaron z lososiem i vodka sauce... Oslinilam sie :o) I zaklad, ze nie zjesz
          wszystkiego!

Na lunch (bo czynne tylko do 4 pm bodajze-kolezankami czy bez,polecam The
          Mediterranean Cafe (znow- jesli lubisz taka kuchnie). No i moje ulubione
          turecka (a wlasciwie srodziemnomorska) Husnus (547 State St) i Kabul, next door
          to Husnus, z kuchnia afganska. Yummy! W Kabulu sie najecie i napijecie dobrego
          niedrogiego wina.

mam nadzieje ze moje chaotyczne wypociny sie na cos przydadza! :o) bawcie sie
          dobrze! jestem tylko ciekawa jak sie jutro bedziecie poruszac po miescie,
          zwazywszy na to, co dzieje sie za oknem...

(czy bylas dzisiaj- piatek- w H&M :o))

Jesli chodzi o bar (bez jedzenia), to lubie Genna's (105 W. Main St, right on
          Capitol Square).
    • a_dassuj Re: do SAMO 24.02.07, 04:34
      TAk bylam w H&M z wozeczkiem ;-)I wracalam ponad godzinke do domu bo snieg wali
      upiornie
      • samo Re: do SAMO 24.02.07, 04:48
        Czyli cie dzis widzialam, hihi :o) Jak snieg przestanie walic i stopnieje
        troche (czytaj: wyjscie z domu nie bedzie grozilo odmrozeniem mozgu), to
        pojdziemy cos zjesc i wypic w Madison.
        • a_dassuj Re: do SAMO 24.02.07, 05:44
          trzeba bylo zagadac...masz oko;-)
          • samo Re: do SAMO 24.02.07, 06:50
            Ale ja niesmiala jestem :o)
    • a_dassuj Re: do SAMO 24.02.07, 16:15
      A tam od razu niesmiala ;-)Szkoda ,ze Cie niewidzialam-to jak bycie w ukrytej
      kamerze;-)
    • a_dassuj Re: do SAMO 24.02.07, 16:16
      A ta moja kolezanka przylatuje w czwartek i zostaje do niedzieli.Sniego sie
      stopi ;-)WIdzialas co sie dzieje za oknem?
      • samo Re: do SAMO 24.02.07, 18:14
        a_dassuj napisała:

> A ta moja kolezanka przylatuje w czwartek i zostaje do niedzieli.Sniego sie
        > stopi ;-)WIdzialas co sie dzieje za oknem?

Aha, ja myslalam ze w te sobote (dzisiaj) chcecie wychodzic, a przeciez jest
        severe weather warning- yay!
    • a_dassuj Re: do SAMO 24.02.07, 23:27
      dzieki za przydatne info ...ja moge tylko dodac texas road house -zawsze
      pelny.Uwielbiam ich buleczki.Pyszne jedzenie jest tez w tornado steak house .

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka