Dodaj do ulubionych

rozjaśnianie

27.10.04, 00:10
Witam Was!
prosze napiszcie czym i jak rozjaśniacie włosy!Kompletnie nie wiem czym to
robić a są takie miejsca których lepiej nie tykać i raczej rozjaśnić
tylko.Sama woda utleniona (chyba 3procentowa)dostępna w aptece kompletnie nic
nie działa.Prosze odpiszcie,
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • devika Re: rozjaśnianie 28.10.04, 10:19
      Czesc, spokojnie! :)
      Woda utleniona dziala, tylko uzywaj jej ze 2 razy dziennie i poczekaj pare
      dni... moze dluzej, ale wierz mi ze dziala! Innych sposobow nie znam, ale jedna
      dziewczyna tu na forum mowila cos o rozjasnianiu produktami Sally Henna? Nie
      wiem, nie pamietam nazwy, musisz poczytac forum. No i nie martw sie tak bardzo,
      wszystkie mamy ten sam problem, jakos zyc trzeba! :)
      pozdrawiam!
      • vipmadlen Re: rozjaśnianie 30.10.04, 20:35
        bardzo Ci dziekuje. Uspokoiłaś mnie. Dzisiaj posmarowałam sobie ręce i nad
        górną wargą. Nie wiem czy za długo nie trzymałam tego bo strasznie piec zaczęło
        i poychodziły białe plamki ale pewnie tak ma być.
        Serdecznie dzieki
        • mika261 Re: rozjaśnianie 31.10.04, 10:03
          ja przynajmniej nie muszę rozjaśniać bo jestem blondynką ale co mi z tego jak
          one i tak są widoczne...
        • angie99 Re: rozjaśnianie 31.10.04, 23:13
          eeee nie znam sie na rozjasnianiu wloskow, ale hetnie sie dowiem dokladnie jak
          to sie robi...
          nie jestem pewna ale wydaje mi sie ze to nie tak sie po prostu smaruje woda
          utleniona ( te biale plamki to popalona skor, to brdzo niezdorwe dla skory)...
          slyszalam cos ze wode utelniona rozrabiac sie powinno z kremem czy cos
          takiego...
          czekam z niecierpliwosci n jakies informacje :-)
          pozdrawiam
          angie
          • devika Re: rozjaśnianie 02.11.04, 11:13
            Witajcie,
            napalilam sie strasznie na to rozjasnianie. polazlam więc dziś do sklepu
            rossmana w Warszawie, zeby cos kupic i nic nie znalazlam. Byla tylko woda utl.
            3% i farby do wlosow. Kupilam sobie saszetka z miodowym blondem i sprobuje z
            wloskami na rekach i brzuchu, al emam swiadomosc, ze jest to glupi i naiwny
            pomysl ;) Ponoc sa jakies kosmetyki Sally Henna do rozjasniania i dzi sw Empiku
            nawet je widzialam, tyle, ze... to byly kremy do rak i paznokci tej firmy! :)
            Gdzie w Wawie mozna kupic wode utl. 6 lub 12%???
            Podobno nie w aptekach? a jakies kremy czy farby do rozjasniania???
            Jesli mozecie podajcie jakies sklepy kosmetyczne z nazwami ulic, na ktorych sie
            znajduja. Bede wdzieczna. Pozdrawiam!
            • mika261 Re: rozjaśnianie 02.11.04, 12:47
              Devika czy ty tylko usówasz te włoski i rosjaśniasz czy także ze sie leczysz
              hormonalnie?Ja mam jasne włoski(chociaż tyle dobrego.:)ale i tak sa widoczne i
              mnie doprowadzają do szału.Androcur jak na razie pomógł mi tylko na cerę ale
              przecież to i tak dobrze-w tak stosunkowo niedługim czasie.(2 miesiące)
              Co do farby miodowy blond na włoski to już lepiej kup platynowy blond albo
              rozjaśniacz do włosów-powinien zadziałąć jak woda utleniona6%.Ja ostatnio
              zastanawiam sie nad elsktrolizą.pewnie na wiosnę zrobię tylko najpierw obiże
              sobie ten testosteron.
              a jak masz h.idiopatyczny to moze ten spironol by coś pomógl?Ja w kazdym bądż
              razie wyznaje zasadę ze najpierw trzeba uregulować wszystko od środka a potem
              brać sie za zewnętrzną strone.Napisz jak u ciebie z leczeniem.
              • devika Re: rozjaśnianie 02.11.04, 13:42
                Dzięki za porady! :)
                Mikuś leczę się równiez hormonalnie. Mam PCO, rok bralam Diane, nie pomoglo na
                nic, trochę się opalalam i wloski byly jasniejsze. Potem Diane musialam
                przerwac brac na 2 m-ce, bo pojawily sie klopoty z nogami (i tak mi zostalo)
                teraz od tyg biore Jeanine. Wloski jednak zdazyly sciemniec i bez Diane jest
                ich więcej! Az uwierzyc nei moglam ze zaczely wyrastac tam gdzie ich nie bylo.
                Ciekawa jestem jak bedzie po Jeanine, lekarz mowil cos o cerze, ze bedzie
                lepsza... teraz hormony u mnie szaleja do woli! :) A poza tym mam jeszcze
                klopoty zdrowotne innego rodzaju, chyba neurologiczne, wiec robie sobie
                badania, biegam po lekarzach i ledwo chodze. Nie wie nikt czy to przez Diane
                mam klopoty z miesniami nog czy to ma podloze neurologiczne... W kazdym razie
                zrozumialam, ze wloski, nawet ten okropny wąsik, to mały problem w porównaniu
                ze skórczami nóg i klopotami z chodzeniem. Wiem, ze wlosy to problem, tez przez
                nie plakalam i depresji dostawalam i zyc mi sie nie chcialo, ale... to
                przynajmniej nie boli fizycznie i da się dość łatwo zdiagnozowac, a sa takie
                dolegliwosci, z ktorymi po prostu nie da sie normalnie zyc. Dla mnie mlodej
                dziewczyny to taki maly dramat, ze juz nie moge chodzic, stac, a nawet siedziec
                tyle co kiedys, nie moge też plywac, nie moge zyc jak do tej pory... Oj,
                zboczylam z tematu. Sorki :)Jutro ide do neurologa zobaczymy co powie. 3majcie
                kciuki, zeby to nie bylo to co mysle! :)
            • panienka22 Re: rozjaśnianie 02.11.04, 12:48
              Hej nie znam Warszawy, bo ja mam do niej daleko. Popytaj w sklepie z artykułami
              fryzjerskimi, tam są napewno! Ja właśnie w takim sklepie kupiłam 9% wodę
              utlenioną. Pozdrawiam :)
            • medzi1 Re: rozjaśnianie 28.12.04, 13:00
              wode utleniona6,12%mozecie kupic w sklepach fryzjerskich
    • hooba4 Re: rozjaśnianie 06.11.04, 16:10
      vipmadlen,jest dobry kosmetyk "Hally Hansen" a nie jak tam go ktos inny nazywał
      jest to rozjasniacz'troche kosztuje(ok 40zł) ale jest skuteczny i
      wydajny.Znajdziesz go w sklepach internetowych,widziałam tez w Galerii centrum
      w jakims dobrym sklepie kosmetycznym.pozdrawiam:)
      • devika Re: rozjaśnianie 18.11.04, 10:40
        hej hoooba4
        o jakim Hally Hansen Ty mowilas??? Byłąm dzis W Galerii Centrum i niczego
        takiego nie widzialam! Byly tylko produkty firmy Sally Hansen ale to do
        depilacji a nie rozjasniania! Bylam w GC ba parterze przy stoisku pielegnacja
        wlosow i cery ni slowo daje ze nie widzailam takiego rozjasniacza jak
        pisalas, ale moze przeoczylam.
    • tatiana8 Re: rozjaśnianie 17.11.04, 17:58
      Czytałam na innym forum wypowiedź pewnej dziewczyny. Jej mama jest lekarzem
      radziła jej, a raczej ostrzegała, żeby nie golić włosów maszynką. Ona jej nie
      posłuchała, przez co wzmocniła sobie bardzo włosy na nogach.
      Ale ja o czym innym. Ta kobieta stale radziła córce, że najlepiej jest włosy
      rozjaśniać.
      I ta dziewczyna dzięki rozjaśnianiu wykruszyła i osłabiła sobie włoski na
      rękach. Farbowała kilka razy pod rząd (w krótkich odstępach czasu)
      rozjaśniaczem do pasemek Joanny (5, 6 tonów) czy jakoś tak się nazywa. Ten jest
      podobno najsilnieszy.

Nie wiem, czy nam by to pomogło. W każdym razie ja raz spróbowałam. Było to
      bardzo uciążliwe, rozebrałam się do półnaga i nałożyłam rozjaśniacz na piersi
      (niestety mam na nich szare włoski) i na brzuch. Trzymałam 40 min, skóra mnie
      piekła, a potem przez jakiś czas była podrażniona. Ale włoski super się
      rozjaśniły, i jakby osłabiły, tzn. stały sie cieńsze, niemal niewidoczne. I
      efekt ten utrzymywał się dość długo, nie tak jak po Sally Hansen, który w ogóle
      nie osłabia włosków i są widoczne żółte włosy, a zabieg trzeba powtarzać co
      tydzień.

Więcej razy nie próbowałam, bo coś nie mogę się zmobilizować, ale zamierzam
      spróbować na rękach. Kilka razy potrzymam, może je trochę osłabię, wszak
      wiadome jest, że nie można często farbować włosów na głowie, bo się strasznie
      niszczą wypadają.

Co o tym sądzicie?
      • devika Re: rozjaśnianie 18.11.04, 10:43
        Dzieki Tatiano za informacje!
        Ja wlasnie szukam czegos do rozjasnienia wloskow i nie moge znalezc. Sprobuje
        Joanny i dam znac o efekcie. Moje gg 1929088, moze kiedys pogadamy.
        Pozdrawiam
        • neelolo Re: rozjaśnianie 27.12.04, 22:35
          Tatianka a używałaś tej Joanny? ile to kosztuje i na ile starcza?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka