Dodaj do ulubionych

PLECY- depilacja

30.01.06, 10:03
Dziewczyny - co robicie z włoskami na dole pleców i na brzuchu?
Czy można je zwyczajnie kremem do depilacji potraktować? Czy krem daje taki
sam efekt jak maszynka?
Na całej powierzchni brzucha mam cieńkie włoski które są widoczne bo są
ciemne. Na dole pleców długie cieńkie ale bardzo gęste i widoczne.
Rozjaśniałam je kilka razy ale i tak wstydziłam się pokazywać w lecie np. w
koszulce która cokolwiek by pokazała.
Czy któraś z Was depiluje te miejsca kremem ? Jakie odrastają włoski potem?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • beemka5 Re: PLECY- depilacja 30.01.06, 18:09
      ja tylko rozjasniam,bo kiedys depilowalam maszynka ale bylo tylko
      gorzej,wyrastaly ostre i klujace brrrr
      • zinga1 Re: PLECY- depilacja 30.01.06, 21:39
        Z tymi włochami na plecach jeszcze nic nie zrobiłam. Łudzę się, że ich nie nie
        ma. Na brzuchu goliłam maszynk i jest jeszcze gorzej niż było. Teraz nie moge
        sie ich pozbyć. Może ktoś wie, jak je usunąć?
        • kaczryka Re: PLECY- depilacja 30.01.06, 22:23
          ja bym spytała czy jest sposób na zmiękczenie i rozjaśnienie (ale nie przez
          farbę) włosów.
    • kaczryka Re: PLECY- depilacja 30.01.06, 22:28
      co do depilacji pleców-sama bym ich nie ruszyła,chyba że zabieg laserem,czyli
      usuwanie trwała,nie wzmacniające stanu poprzedniego.pomyśl,co będzie jak
      zaczniesz golić...
      a kremy-nawet nie próbuj,mój brzuch po jednorazowym użyciu wygląda kiepsko,a co
      dopiero ciągłe usuwanie.
      • zinga1 Re: PLECY- depilacja 30.01.06, 22:40
        A wosk na plecy? Bo ja własnie kupiłam i chyba sobie jutro strzele. Jeszcze
        nigdy na plecy wosku nie stosowałam. Czy to osłabi włosy czy beda jeszcze
        gorsze?
        • luna007 Re: PLECY- depilacja 30.01.06, 23:22
          witaj

ja bym radziła Ci je zostawic,jak nie równo je wydepilujesz to bedziesz miala
          placki,a to chyba gorzej bedzie wyglądało,od wosq zaczną Ci wratac,robic sie
          krostki,itp.nie rób czegoś czego pozniej bedziesz załowała,
          .Ja tez mam kłaki ,są jasno szre ale ich nie ruszam,akurat w tym miejscu mi nie
          przeszkadzają,a faceto z którymi byłam nie przeszkadzały-wręcz przeciwnie
          lubili sie nimi bawic-hehe.Od tamtej pory przestały mi przeszkadzac.Oczywiście
          w przeciwieństwie do tych na innych partiach ciała-bleeeeeeee
          pozdrawiam
          • zinga1 Re: PLECY- depilacja 30.01.06, 23:32
            W sumie racja, ale chciałabym sie ich pozbyc. Za kazdym razem, kiedy się
            schylam, to je widać. Ostatnio ktoś mi na to zwrócił uwagę i teraz zaczyna mi
            odbijać. Mam wrażenie, że widac je co raz bardziej. Nawet nie zdawałam sobie
            sprawy, że są aż tak widoczne.Chyba jednak zaryzykuje z tym woskiem. Włosy są
            jasne ale długie, więc może az tak nie będzie widać tych plam.Zawsze to lepsze,
            niż przejechać maszynką.No i jeszcze posladki, tam to już w ogóle las iglasty.
            • lara2 Re: PLECY- depilacja 31.01.06, 09:43
              A jak je chcesz wywoskować: samodzielnie czy przy pomocy kosmetyczki?
              Ja próbowałam załatwić je depilatorem mechanicznym ale nie dało rady, a co do
              wosku w tym miejscu to nie mam wprawy.
              A co do depilacji kremem to pomyślałam: co za różnica krem do depilacji a krem
              rozjaśniający? I to podrażnia i to podrażnia. A rozjaśnione włosy i tak widać.
              P.S. Ja też mam już obsesję na tym punkcie bo jak widzę na ulicy to dziewczyny
              mają gładkie te części ciała a ja nie mam tak mocnej psychiki żeby paradować z
              włochami w tym miejscu.. Na pewno rozumiecie o co mi chodzi.
              • kaczryka Re: PLECY- depilacja 31.01.06, 19:07
                Osobiście odradzam usuwanie włosów na plecach.To nie jest nic nienormalnego,bo
                wiele kobiet plecy ma owłosione,a tylko pogorszysz swój stan.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka