Dodaj do ulubionych

NADNERCZA!!!

17.02.06, 20:51
Dziewczyny, błagam piszcie czy któraś była badana w tym kierunku? Czytałam o
zespole Cushinga, czy ktoś tez ma takie objawy (nadwaga, rozstepy)kto robil
badania na hormon DHEAS (czy jakos tak?) czy to sie da wyleczyc ? Strasznie
się boje
Obserwuj wątek
    • milania Re: NADNERCZA!!! 17.02.06, 22:43
      Hej, miałam badany DHEAS i inne hormony nadnerczowe. A teraz czeka mnie dalsza diagnostyka. A nadwagę i rozstepy mam ale to wcale nie musi świadczyć o Z.Cushinga, jest jeszcze szereg innych objawów.
      ALe dlaczego masz mieć robione te badania? CZy tylko objawy wskazują na Z.CUshinga czy miałaś wczesniej robione jakies badania?
      Pozdrawiam
      • klara83 Re: NADNERCZA!!! 17.02.06, 22:50
        hej, wiem moze ci sie wydac ze jestem nienormalna, bo ja nie mialam jeszcze
        zadnych badan, ale czytajac o roznych przyczynach H. natrafilam na informacje
        dot. z. Cushinga no i rzeczywiscie ten zespol ma jeszcze inne objawy ale ja
        dopasowalam do siebie te rozstepy i nadwage i stad takie domysly- czytajac o tym
        wszystkim naprawde sie przerazilam dlatego pytam.
        • milania Re: NADNERCZA!!! 18.02.06, 10:21
          Jesli z objawów tylko te u Ciebie występują to ja raczej bym nie myslała o Z. Cushinga. No i wcale nie myslę że jesteś nienormalna, bo ja też schizuję, że to może Z.Cushinga u mnie, ale badania pokażą. Poza tym w Z.Cushinga rozstepy są rózowe i dużych rozmiarów. Byc może rozstępy, które wystepują u Ciebie są wynikiem wahania wagi.A masz jeszcze jakieś inne objawy? A skoro nie miałaś żadnych badań to przecież istnieją inne przyczyny hirsutyzmu i trzeba to wyjaśnić (najlepiej pójśc do lekarza - byłaś?)Głowa do góry!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka