Dodaj do ulubionych

Zapalenie błony naczyniowej.

28.03.07, 20:51
Witajcie,
dwa tygodnie temu okulistka zdiagnozowała mi zapalenie błony naczyniowej oka
przedniego i tylnego odcinka. Zapalenie to spowodowało zaćmę w lewym oku,
którą bym mogła zoperować muszę wyleczyć zapalenie. Wcześniej przez 3 tyg.
leczyłam się u innej okulistki by ta wreszcie stwierdziła, że nie wie co mi jest.
Teraz usilnie poszukuję okulisty który podjąłby się leczenia tego schorzenia.
Wiem, że jest to schorzenie bardzo trudne do leczenia i równnie trudno znaleźć
specjalistę w tej dziedzinie.
Czy może ktoś z was spotkał się z tym schorzeniem i mógłby mi polecić bardzo
dobrego okulistę?
Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • inkaa5 Re: Zapalenie błony naczyniowej. 28.03.07, 20:52
      Zapomniałam dodać, że jestem z Warszawy.
      • agiatami sterydy 31.03.07, 09:05
        potrzebny ci naprawde dobry lekarz. ja po 3 latach chodzenia po lekarzach
        specjalistach trafilam do kliniki uniwersyteckiej w tubingen w niemczech.
        koszt wizyty na wstepie 100 euro ,moze byc wiecej gdy beda robic jakies badania
        czy zabieg.spotkali sie juz z tym co ja mam i moze to byc od autoagresji albo
        od sarkoidozy i w kazdym z tych przypadkow podaje sie sterydy.dawke ustala sie
        od masy ciala a ze ja po dziwnej probie leczenia enkortonem i dozylnie solu
        medrolem i poprawianiu sobie humoru jedzeniem waze 90kg to pierwsza dawka 16
        tabletek i stopniowo po 10 tygodniach zakoncze kuracje na 2 tabl.
        • inkaa5 Re: sterydy 01.04.07, 09:33
          agatami bardzo dziękuję ci za odpowiedź.
          A czy możesz mi jeszcze podać jakie tabletki teraz dostałaś i czy do tego
          wkraplasz jakieś krople do oka? (możesz na prv jeśli nie chcesz tu podawać nazw)
          Ja od tej lekarz, która stwierdziła, ale nie czuła się na siłach podjąć mojego
          leczenia (uważała że za mało na ten temat wie) dostałam FLAREX - (steryd) co
          dwie godziny i ATROPINE dwa razy dziennie. Ona stawiała tez na jakąś chorobę
          odzwierzęcą.
          • agiatami Re: sterydy 01.04.07, 20:20
            najwazniejsze jest dawkowanie sterydow.w niemczech pare razy dopytywali sie
            odawkowanie solu medrolu bo w karcie wypisu ze szpitala nie podali ile i jakie
            stezenie bylo podawane i mysleli ,ze leczenie dozylne bylo zaplanowane i
            ciagle,czyli co misiac a mi sie wstyd zrobilo i ich z bledu nie wyprowadzalam.
            ja steryd w kroplowkach dostalam no bo cos trzeba zrobic, a encorton bralam na
            poczatku tylko jak porownac z dawkowaniem z niemiec to za krotko i za malo.
            Decortin H -po 80mg przez 3dni,po75mg przez 3dni,po50mg przez 7 dni i co
            tydzien mniej :40,30,25,20, 17,5 ,15, 12,5 i w ostatnim tygodniu po 10mg i w
            dawce jednorazowej rano. czyli 16 tabletek na poczatek.
            • Gość: Wiolka 75 Re: sterydy IP: *.rev.pro-internet.pl 22.10.22, 13:30
              Dzień dobry, czy to leczenie przynosi skutki? Szukam pomocy dla córki. Zaczęło się w 2015 roku i trwa do dziś...zapalenie ciągle się utrzymuje, cały czas leczona jest kroplami, co jakiś czas przy zaostrzeniu anty-VEGF do ciała szklistego i Kenalogiem okołogałkowo. Jeśli może Pani pomoc proszę o kontakt na @ czarnomsia75@wp.pl
              • jagienkapb Re: sterydy 17.01.24, 18:30
                Mój syn walczy z cholerstwem od lipca 2023. Najpierw krople i prednizon, od dzisiaj niestety immunosupresant - metotreksat. Nie udało się też określić przyczyny, a został przeskanowany i przebadany od czubka głowy po pięty :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka