Dodaj do ulubionych

Soczewki a alergia

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 16:05
Witam,jestem alergikiem i moja okulistka poleciła mi soczewki night*day firmy Vision do noszenie przez 30 dni jednak moje oczy tego nie wytrzymują,Pojawiają się czerwone żyłki które mnie uwierają po 3-4 dniach i na soczewki zachodzi ropa(pojawia się tzw.mgła) Lekarz zalecił mi aby przed każdym nałożeniem i po każdym zdjęciu soczewek używał kropli do oczu CUSICROM 4%. Teraz soczewki używam tak jak jednodniowe:rano zakładam, wieczorek zdejmuję.Moje pytanie brzmi czy mogę przez nieokreślony czas używać tych kropelek CUSICROM 4% ? Ostatnio używam tylko raz dziennie, wieczorem po zdjęciu soczewek. Czy jest jakiś limit i czy mogę sobie uszkodzić oczy dłuższym używaniem tych kropelek?
Obserwuj wątek
    • Gość: Arkadychemik Re: Soczewki a alergia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 16:55
      Moszeni cigłe soczewek tzn dzień i noc przy alergii nie wchodzi w grę. Używanie tych kropli jest bzpieczne bo nie uzależniają oka od ich stosowania. Poleciłbym jedna kropelki allergocrom - są o wiele tańsze a posiadają takią samą substancję czynną w mniejszym stężeniu co na pewno lepiej wpłynie na oko.
    • wypowiedz.eksperta Re: Soczewki a alergia 15.10.08, 21:21

Witam,
      na każdych kroplach jest informacja jak długo i jak często można ich używać.
      Jeżeli ma Pan takie problemy z soczewkami powinien wrócić Pan do specjalisty
      celem dobrania innego produktu, który nie będzie wymagał stosowania dodatkowo
      leków w kroplach.
      Pozdrawiam
      Sławomir Bis

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka