20.12.12, 18:09
postanowiłem sobie że nie będę pił,chociaż rzadko już piłem ale jednak,teraz w sylwestra też nie ewentualnie szmpana,nie rajcuje mnie bycie pjanym,piwa nie lubię a po wódce miałem cofki więc skończyłem z tym,psychoze przetrwałem bez szpitala:D już w zasadzie wróciło wszystko do normy.Spię normalnie jem normalnie i jest spoko.Cały tydzień bez leków w psychozie:D praktycznie zero snu i zero jedzenia,no ale było i przeszło:)
Obserwuj wątek
    • madau Re: alkohol 20.12.12, 18:13
      Swietne postanowienie Uwierzu. ja nie pije od prawie dwoch miesiecy i czuje sie duzo lepiej. A na sama mysl o alkoholu mnie mdli. serio.
      • uwierz_w_to Re: alkohol 20.12.12, 18:20
        madau napisała:

> Swietne postanowienie Uwierzu. ja nie pije od prawie dwoch miesiecy i czuje sie
        > duzo lepiej. A na sama mysl o alkoholu mnie mdli. serio.

To co postanowiłem już jest nieodwracalne,ogarniam się dopiero po tej psychozie:)
        do lekarza tylko kontrolnie,a tabsy jak tabsy chyba do szpitala zaniose dla potrzebujących :D
    • uwierz_w_to Re: alkohol 20.12.12, 18:15
      Co mi z tego zostało,inne spojrzenie na świat który nas otacza i który budujemy z mniejszymi szczegółami i większymi.Nie wgłębiam się już nie dociekam nie czuje takiej potrzeby,wiem co dobre a co złe i to mi starcza.
      Ubezwłasnowolniony nie byłem nigdy, nigdy w szpitalu nie uderzyłem nikogo w czasie psychozy byłem zawsze spokojny inaczej po alkoholu się zachowywałem.
      ale teraz wszystko się zmieniło w moim życiu,od tej psychozy, problem mam tylko jeszcze z rodzicami i żoną ze względu na leki ale ten temat zostawiam dla siebie.
    • monte_we_mgle Re: alkohol 20.12.12, 18:16
      I tak trzymaj. Wódka i prochy to fatalne połączenie, sam zresztą wiesz.
      Ja piwo też jakoś tylko latem do grilla, no i czasem pszeniczne do pizzy. Poza tym mi nie smakuje. Lubię wino, ale nie przesadzam. Mocne trunki w zasadzie odstawiłem zupełnie, czasem kieliszek czegoś egzotycznego, gdy jest okazja, ale to incydentalnie.
      Odkąd biorę psychotropy nie byłem nawet podchmielony i żyję. Da się :-)))
      • uwierz_w_to Re: alkohol 20.12.12, 18:24
        monte_we_mgle napisał:

> I tak trzymaj. Wódka i prochy to fatalne połączenie, sam zresztą wiesz.
        > Ja piwo też jakoś tylko latem do grilla, no i czasem pszeniczne do pizzy. Poza
        > tym mi nie smakuje. Lubię wino, ale nie przesadzam. Mocne trunki w zasadzie ods
        > tawiłem zupełnie, czasem kieliszek czegoś egzotycznego, gdy jest okazja, ale to
        > incydentalnie.
        > Odkąd biorę psychotropy nie byłem nawet podchmielony i żyję. Da się :-)))

Muszę monte ciebie zmartwić ja nie biorę psychotropów:) czuję sie świetnie żona i rodzice tylko atakują ciągle ale na próżno,nie przekonają mnie zresztą jestem jak najbardziej normalny.
        • uwierz_w_to Re: alkohol 20.12.12, 18:26
          w psychozie brałem może ze dwa razy i wsio,
          i mam to w dupie czy ktoś będzie mi kazał czy nie
          czy namawiał.
        • monte_we_mgle Re: alkohol 20.12.12, 18:26
          Zmartwiłeś.
          • uwierz_w_to Re: alkohol 20.12.12, 18:31

monte_we_mgle napisał:

> Zmartwiłeś.
            spoko monte tylko ty się nie martw:D bo ja normalny:)
            • uwierz_w_to Re: alkohol 20.12.12, 18:34
              chuśtawki nastrojów nie mam:) i nie będę miał,a jak się dalej moje życie będzie toczyło też nie wiem ale na pewno nie jak do tej pory tylko na lepsze może wyjść.
              • uwierz_w_to Re: alkohol 20.12.12, 18:37
                co do obecnej pracy tez się jeszcze okaże być może wyjadę z kraju już mam propozycję,ale nie wiem jeszcze.
                • madau Re: alkohol 20.12.12, 18:39
                  Oj, to niedobrze Uwierzu ze nie bierzesz tabsow. Nie wiem juz jak Ci to tlumaczyc ze w naszej chorobie tabsy sa bardzo wazne. To genialnie ze odstawiles alkohol ale nie odstawiaj przy tym lekow, prosze Cie
                  • uwierz_w_to Re: alkohol 20.12.12, 18:44
                    Madziu prośby na nic się nie zdadzą,niczyje:) była sobie schizofrenia o tak powiem....
                    Opisywać mojego przypadku nie mam zamiaru nikomu i tego co przechodziłem to jest moje i tyle,każdy musi to przejść jednym się uda innym nie to zależy od człowieka,może jego duszy sam nie wiem nie będę tu polemizował.
                    • madau Re: alkohol 20.12.12, 18:48
                      Ja rozumiem Uwierzu. Wiem ze w tobie wiele madrosci. Ufam, ze wybierzesz wlasciwa droge. bez psychoz, delirium. Strasznie bym Ci chciala pomoc ale nie wiem jak.
                      ja wiem tylko na swoim przypadku ze u mnie odstawienie tabsow konczy sie niebezpieczna a czasem i dlugotrwala pstychoza. No ale kazda schizofrenia jest inna. Nie przecze ze martwie sie o Ciebie
                      • uwierz_w_to Re: alkohol 20.12.12, 18:53
                        Powiem Ci tak w psychozie ostatniej która trwała mniej więcej 7 dni, wybrałem drogę optymalną tą właściwą,czasem tylko może zbaczałem delikatnie ale wracałem na dobre tory,teraz pruję na dobrych torach a mój pociag się nie wykolei.
                        • madau Re: alkohol 20.12.12, 18:57
                          A cos Ci sie objawia w psychozach? Cos co rozumiesz i pamietasz potem?
                          Bo ja nie mam pojecia co robie w psychozach
                          • uwierz_w_to Re: alkohol 20.12.12, 19:02
                            Nie nic mi się nie objawiało nie miałem omamów ani głosów,miałem może 3 sny które zrozumiałem kim jestem i tyle,nie miałem jazdy że jestem bogiem itd. jestem dalej całkiem normalny tylko zrozumiałem sztukę,muzyke obrazy niektóre czuje i wiele innych rzeczy ale to już szczegół.
                            Doskonale wiem że rozumieją mnie inni czytelnicy i pewnie ty madu też;)
                            No i tyle by było z mojej psychozy:)
                            • madau Re: alkohol 20.12.12, 19:06
                              dziekuje Ci za odpowiedz. To racja ze Cie rozumiem tylko sie troche tym brakiem tabsow martwie
                              • uwierz_w_to Re: alkohol 20.12.12, 19:10
                                tabsy mi niepotrzebne,ale nie nie wiem czy będę się nadawał do pracy fizycznej z burakami:(
                                • madau Re: alkohol 20.12.12, 19:14
                                  a masz zdolnosc do pracy? ja mam calkowita niezdolnosc i dlatego pracuje jako wolontariuszka. Natomiast moglabym miec platna prace na pol etatu w ramach resocjalizacji tylko musze zdac pare egzaminow obowiazkowych w pracy w bibliotece.
                                  • uwierz_w_to Re: alkohol 20.12.12, 19:18
                                    ja mam całkowitą niezdolność ale można pracować z całkowitą u nas w kraju dorobić chyba do 2.500 zł.Może będę szukał czegoś innego sam jeszcze nie wiem,na razie tu pracuję.
                                    • uwierz_w_to Re: alkohol 20.12.12, 19:28
                                      madau ta piosenka mnie zwala z nóg:) dosłownie zajefajna.
                                      www.youtube.com/watch?v=pb-I8Uxzmgk
                                      • uwierz_w_to Re: alkohol 20.12.12, 19:31
                                        hehe kolory w teledysku się zmieniły:D jeszcze rano był samo niebieskie tło:)
                                        • uwierz_w_to Re: alkohol 20.12.12, 19:36
                                          ktoś przybarwił teledysk:)
                                          • uwierz_w_to Re: alkohol 20.12.12, 19:41
                                            właściwie przebarwił i co nieco pozmieniał:D
                                            i jak madu podoba Ci się?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka