Dodaj do ulubionych

węzły chłonne

20.02.13, 20:52
wiem, że to nie to forum ... mam pytanie czy ktoś miał chore węzły chłonne?? czytałam, że to poważna sprawa, a nowotwór jest prawie nieuleczalny w związku z tym mam pytanie czy zna Ktoś osobę,która wyzdrowiała ??
Obserwuj wątek
    • monte_we_mgle Re: węzły chłonne 20.02.13, 20:59
      A gdzie te węzły?
      Powiększone węzły chłonne nie oznaczają nowotwora. Mogą na niego wskazywać, ale przeważnie świadczą o jakichś stanach zapalnych w organizmie.
      Miałem kiedyś powiększone na szyi. Przeszło po apo-naproxenie.
      • varna771 Re: węzły chłonne 20.02.13, 21:03
        dotykając szyi wyczuwa sie takie kulki- guzy, boli szyja i czasami "leci" krew z nosa... miałes jakieś badania ??
        • monte_we_mgle Re: węzły chłonne 20.02.13, 21:11
          USG szyi i okolicy podżuchwowej. Jeśli chcesz na NFZ musisz poprosić rodzinnego o skierowanie do larygologa i on da Ci skierowanie na badanie.
          Chorowałaś ostatnio na grypę albo anginę? To się często zdarza potem.
          • monte_we_mgle Re: węzły chłonne 20.02.13, 21:18
            Aha, i jeszcze morfologia z rozmazem białkowym. Na to kieruje rodzinny.
          • varna771 Re: węzły chłonne 20.02.13, 21:19
            po nowym roku byłam 2 tygodnie chora, straciłam głos, angina - ból gardła był porównywalny do poparzenia poza tym katar i kaszel,ale gorączki nie miałam.
            • monte_we_mgle Re: węzły chłonne 20.02.13, 21:28
              To prawdopodobnie węzły masz powiększone po anginie. W takim wypadku dostaniesz antybiotyk. Ja miałem samoistne zapalenie węzłów, więc NLZP wystarczył.
              Idź z tym koniecznie do lekarza, samo nie przejdzie.
              • varna771 Re: węzły chłonne 20.02.13, 21:29
                Dzięki monte :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka