Dodaj do ulubionych

ile trwa migrena?

IP: 195.42.249.* 28.03.11, 12:06
11 dni czy to możliwe? Ja mam taką bez aury, wymiotów. To raczej tępy ból, nasilający się przy ruchu i kichaniu po lewej stronie głowy, mdłości, wrażliwość na zapachy i dźwięki.
Cholera a może to nie migrena...odwiedzę chyba trzeciego neurologa...
Obserwuj wątek
    • annthonka Re: ile trwa migrena? 28.03.11, 13:20
      To trochę długo, chociaż jest to możliwe. A badałaś zatoki?
      I co powiedział poprzedni neurolog?
      • Gość: edyta Re: ile trwa migrena? IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.11, 20:04
        moja najdłuzsza migrena to siedem dnii bardzo silnego bolu ,silne wymioty wrażliwosc na zapachy ,światłowstręt .Myślę, z wlasnego doświadczenia wieloletniej migreniczki ,że jest to możliwe.
      • Gość: Lidka Re: ile trwa migrena-wynik EEG IP: *.aster.pl 28.03.11, 20:51
        Jestem już pół roku po operacji endoskopowej zatok i wszystko OK z zatokami.
        Mam zrobione EEG - jest tam napisane że zapis wykazuje dyskretne zmiany dwuskroniowe przeważające po stronie lewej- nie wiem o co chodzi- czekam na wizytę.
    • mieczakzkrakowa Re: ile trwa migrena? 01.04.11, 19:02
      U mnie trwa 72 godz.i nic nie pomaga
      • minniemouse Re: ile trwa migrena? 02.04.11, 09:59
        U mnie trwa 72 godz.i nic nie pomaga

a jakie srodki dotychczas stosowalas/es?

Minnie
      • male_zle Re: ile trwa migrena? 28.04.11, 13:32
        U mnie też tak było parę lat temu - dwa - trzy dni wyjęte z życia, proszki brane co kilka godzin, ale ból i tak wracał. Teraz jakoś się z tym uporałam (opieka neurologa + leki), jest lepiej - migreny są rzadsze i bardziej znośne, choć nadal bywają takie dni że nic nie pomaga... w każdym razie ja wierzę w profilaktykę - długo prowadziłam dziennik migrenowy i staram się unikać tych rzeczy, które wywołują u mnie bóle (alkohol, tłok, migające światła itd).
        • minniemouse Re: ile trwa migrena? 29.04.11, 09:15
          dziennik to znakomita rzecz w walce z migrena.
          naprawde pomaga wykryc rozne wywolywacze
          ktorych bysmy sie nie spodziewali ze jednak maja na nas wplyw.

A co ci neurolog zapisal?

Minnie
          • male_zle Re: ile trwa migrena? 29.04.11, 12:20
            Dał mi sumamigren.
            A z dziennikiem to się w zupełności zgadzam , wiele rzeczy odkryłam dzięki niemu i teraz wszystkim na około z migrenami polecam ten sposób. Trochę wysiłku wymaga, ale naprawdę warto.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka