IP: *.smrw.lodz.pl 27.10.11, 14:34
Zaczyna mi się kręcić w głowie. Znowu zaczyna boleć...
Jak Wasze główki dzisiaj?
Pozdrawiam
meg22
Obserwuj wątek
    • niu_82 Re: ... 27.10.11, 17:29
      to Ci współczuje. Moja dała mi drugi dzień spokoju. Jeśli jutro będzie trzeci BEZ, to będzie prawdziwe święto. Niestety, 10-12 dni w miesiącu to już mój standard.
    • blekitnapanienka Re: ... 27.10.11, 20:53
      Jak mnie NIE będzie bolało, zamieszczę specjalny wątek :) bo ogólnie boli codziennie
      • minniemouse Re: ... 28.10.11, 00:46
        Boze Meg, obviously ty masz takie cycliczme napady :(

Po tegorocznych wakacjach w PL wiem juz ze nie masz co liczyc na narkotyczne leki p/bolowe
        na te ich swiete rozowe recepty,
        ale moze domagaj sie Efferalgan 30 i bierz po dwie tabletki razem z tryptanem
        'ale wiesz co, podziel go na dwa lub trzy nawet czesci jesli masz np 10mg Maxalt (max dawka)

Ja zauwazyalm ze czasem bardziej mi pomoze nie wiem czemu mniejsza dawka 1 tabletki podz na trzy lub dwa, zalezy jaki mocny bol, i nastepna
        brana konsekwentnie co 2 godziny az do skutku razem z lekiem p/bolowym
        a pomiedzy lek p/wymiotny nawet zwykly dimenhydrinate
        (ale tobie to bym radzila poprosic o cos mocnego na recepte)

niz jeden tryptan na raz.

Moze tobie szczesliwie tez. no trzymaj sie Meg

ps - a w ogole nie mozesz gdzies wyjechac sie leczyc gdzie nie istnieja te cholerne "rozowe recepty" ???

Minnie
        • Gość: meg22 Re: ... IP: *.smrw.lodz.pl 28.10.11, 16:57
          Dzieki minnie.
          Mam napady w bardzo różnych odstępach czasu ale rzeczywiście często. Na szczęście nastrój mi się powoli poprawia i już nie jestem taka zdołowana.
          Wzięłam leki ale napad jest silny. Strasznie wymiotuję...
          To norma.
          Po cinie nie ma już śladu.
          Przyzwyczajam się
          Pomyślę co dalej robić
          Jak Wasze główki dzisiaj?
          Pozdrawiam
          meg22
          • niu_82 Re: ... 28.10.11, 17:09
            Minnie, mam identyczne spostrzeżenia. Czasami wezmę np. Frimig 50mg + saridon (albo solpadeine, albo aspiryne) i pomoże tak powiedzmy w 30%, potem za 2 h wezmę drugi raz to samo i po 4 h jest dobrze. A jak wezmę 100mg za jednym razem, to nie przejdzie...
            • annthonka Re: ... 29.10.11, 10:52
              Też tak spróbowałam, ale niestety 50 mg to dla mnie za mało. Muszę brać 100 i za dwie godziny następne 100.
              • Gość: meg22 Re: ... IP: *.smrw.lodz.pl 29.10.11, 18:15
                I boli dalej.
                Strasznie męczą mnie wymioty. Właściwie wymiotuję non stop. Taka już uroda mojej " przyjaciółki" . Możecie doradzić jak się trochę nawodnić?
                P.S.
                Wodę też wzracam
                meg22
                • annthonka Re: ... 29.10.11, 22:28
                  Nie pij wody, bo działa wymiotnie!
                  Herbatkę z pokrzywy sobie kup. Łagodzi żołądek i jest szansa, że tego nie zwrócisz.
                  Jest takie paskudztwo w formie proszku, które zawiera elektrolity. Rozpuszczasz to w wodzie, robi się z tego galaretka i to wypijasz. Chociaż nie wiem, czy będziesz to w stanie przełknąć, bo paskudne to jest wyjątkowo.
                  W ostateczności pozostaje kroplówka.
                  Trzymaj się!
    • quelquechose Re: ... 31.10.11, 09:36
      Moja glowka sie czai... MIalam juz dwie niewielkie migreny okolookresowe i tak sie boje, ze tylko podchody byly i jeszcze mnie jakas megapaskuda dopadnie. Do tego nigdy nie wiem, kiedy juz czas wziac tryptana, bo czasem tak cmi sobie i moze przejsc po zwyklych tabletkach. Ogolnie strasznie to dolujace, bo ciezko cieszyc sie zyciem, gdy ciagle bol sie czai... Ale dzis na razie jest ok :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka