1rzymianka
16.03.15, 14:44
Dziekuje wszystkim za porady . Dobrze za sa takie fora i czlowiek moze sie wygadac i drugi to zrozumie i pomoze . A szczegolnie jak nie ma sie doswiadczenia w tej chorobie .
Zaczne od wizyty u lekarza ..dzienniczka i obserwacji . A tak ogolnie to wlasnie przechodze menopauze ..nie badalam stanu hormonow ale mam uderzenia goraca i wiem ze na nie nic nie moge brac bo jestem po zapaleniu żył , mam uszkodzpne zastawki w nodze i krew cofa mi sie do stopy a poza tym mam żylaki dosc spore na drugiej nodze wiec przypuszczam ze hormony odpadaja. Wiem ze sa ziolowe leki ... nie probowalam wszystkich ale 2 tak i zle sie po nich czulam .. wiem tez ze mozna to regulowac dieta ale z kolei na diecie jestem prawie 3 lata bo mam problemy z żołądkiem i z tym jelitem i nie moge jesc wszystkiego . Do tego mam arytmie ..biore leki okolo 20 lat ale nieraz mam wrazenie ze te moje nierowne bicia sa od kregoslupa piersiowego bo jak poloze sie nie tak to musze zmienic pozycje . A zaczelo sie od dodatkowych skurczy pewnego dnia okolo 20 lat temu . Wstalam i odczulam skurcze .. caly dzien 3..4 udezenia normalne a potem mialam wrazenie jak by serce sie " kotłowało" lub bily 2 serca roznym rytmem.. tak ze 3 sekundy i znow wskakiwalo na pare normalnych uderzen i tak caly dzien... przez pare miesiecy . Natomiast jak sie kladlam to bilo normalnie . W koncu poszlam do lekarza . Robili mi ekg ale nic nie wyszlo bo leżalam ..zalozyli mi choltera ale bylam juz na lekach i tez malo skurczy wyszlo. ..leki biore do dzis i nieraz zdazaja mi sie takie nierowne bicia ..nieraz trzymaja mnie dluzej i boje sie ze nie wskoczy na normalny tor :-) . No ale nie o tym mialam pisac ...a o migrenie ...tak ze hormony i dieta odpada . Z lekow biore jeszcze omeprazole na obnizenie kwasow żoladkowych juz z 8 lat i to wszystko ..a tez zaczelo sie od biegunki ktora po miesiacu nie chciala przejsc tzn jak bralam lek nifuroksazyd i bylam na diecie to ok ale jak chcialam cos wprowadzic nowego i stopniowo to juz nie . Zrobili mi usg ..nic , gastroskopia wykazala nadżerke na dwunastnicy juz zabliźniona z powodu diety ale wyszedl mi helikobakter ..choc tak nie do konca na 100% ale dali mi leki na niego . Potem robilam badania i nie bylo go ..potem po podobnych objawach znow byl ale tez nie do konca . 2 lata temu znow to samo ale juz bardziej ostro i znow gastroskopia i kolonoskopia bo mam przelewania w prawym boku w okolicy wyrostka robaczkowego ..ktorego juz nie mam . Badania nic nie wykazaly oprocz znow niepewnego wyniku na helikobakter i znow go leczylam . W miedzy czasie mialam lekkie biegunki a od wrzesnia znow mam ostrzej ..w grudniu stwierdzili ze to jelito wrazliwe ale ja mam nudnosci i moze nie takie bóle ale dyskonfort ze strony żoladka i tak mnie "ćmi" i jak zjem cos innego niz ryz to mam za pol godz przelewania w tym wlasnie boku i zaraz musze isc do toalety. Teraz dostalam znow skierowanie na gastroskopie i kolonoskopie . No i mam nastepny problem dla forum ale nie na to ...to jest o migrenie :-)) . No i tak sie zastanawiam ze moze leki ktore biore maja wplyw na moja glowe ..choc sa to 2 leki ktore biore od dawna i nie mialam z nimi problemu .
Jeszcze raz dziekuje i zastosuje wszystkie porady ktore dostalam a w razie pytan zwroce sie tu ponownie
Pozdrawiam :-)