Dodaj do ulubionych

pomóżcie

IP: *.bb.sky.com 06.10.15, 18:49
Witam mam taki problem w lutym stracilam dziecko tego toku bardxo sie tym przejelam o tamtej pory codziennie boli mnie glowa bylam u lekarza pow ze to migrena natomiast teraz mam zadziej bul glowy uciska mnie w lewej stroni w jednym punkcie i potem przechodzi na cala glpew detwienie mam zawroty jak bym bula pijana i szynko bije serce prosze pomozcie mi
Obserwuj wątek
    • annthonka Re: pomóżcie 06.10.15, 19:09
      Objawy, które opisujesz, mogą świadzyć o migrenie, ale nikt Cię nie zdiagnozuje przez internet. Musisz iść do porządnego neurologa, takiego, który się zna na migrenach. W wątku na górze forum masz podane namiary na specjalistów w różnych miastach.
    • zaneta1988217 Re: pomóżcie 06.10.15, 20:29
      Wiem dziekuje ja mieszkam w uk tu powiedzieli ze to mohrena pobrali ktew i ze wszystko w porządku ale mecze sie te zawroty sa straszne nie moge normalnie zyc
    • annthonka Re: pomóżcie 06.10.15, 20:36
      W UK dostępny jest bez recepty jeden tryptan (czyli lek przeciwmigrenowy) - nazywa się Imigran Recovery. Jest dość drogi, około 9 funtów za 2 tabletki i możesz go kupić po rozmowie z farmaceutą. Ja bym mimo wszystko najpierw domagała się od GP porządnej diagnozy i skierowania na badania, np. MRI głowy.
    • zaneta1988217 Re: pomóżcie 06.10.15, 20:43
      Prosilam nie chca robic nie wiem dlaczego tylko pobrali krew i podlaczyli mi ekg do serca na 24 godziny bo szybko bije nie wiem co mam juz robic naprawde
    • zaneta1988217 Re: pomóżcie 06.10.15, 20:44
      Dodam jeszcze ze paracetamol kazal mi brac standard
    • maadga Re: pomóżcie 08.10.15, 10:38
      Witaj może być to migrena, nikt nie zdiagnozuje przez internet tak jak pisze annthonka, mnie rzuciło się w oczy to że stres i zawroty głowy, ból też inaczej opisujesz niż klasyczna migrena (ale migren i bóli migrenowych jest wiele rodzai). Nie napisałaś czy jakieś leki ci pomagają. Czy ból jest stały czy okresowy, czy nasila się w jakimś momencie itd...

Ja bym jeszcze psychologa zaliczyła, bo to może podchodzić po depresję lub napięciowy ból głowy.
    • zaneta1988217 Re: pomóżcie 08.10.15, 20:31
      Witam dziękuję za odpowiedź to jest dziwny ból nie mam go codziennie najpierw kręci mi się w głowie boję się chodzić zupa mną potem zaczyna głową boleć aż niekiedy oczy bolą a tabletki jakie nie wezmę takie pomagaja
      • maadga Re: pomóżcie 09.10.15, 10:00
        Też mam wrażenie że to jednak stres i silne przeżycia są problemem. Może to być jeszcze problem z błędnikiem (Np. zapalenie i wtedy właśnie zawroty głowy są).
    • xawery39 Re: pomóżcie 08.10.15, 23:17
      Doznałaś silnego stresu . Radzę iść do psychiatry po lek antydepresyjny . Miałem podobne objawy i pomaga mi setaloft , inna nazwa zoloft , jest to lek zawierający sertralinę.
      • minniemouse Re: pomóżcie 09.10.15, 10:15
        sprobuj tez zwrocic sie po pomoc tu:

migraine .uk.
        migraine trust

moze poleca jakis lekarzy, pomoc?

Minnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka