ewa155 04.11.04, 21:03 Mam do Was pytanie, czy to możliwe żeby magnez pomógł mi na bóle głowy? Przyjmuje go i obecnie moje bóle głowy się zmniejszyły, a może to zwykły przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus22 Re: magnez 04.11.04, 21:28 Nie to nie jest przypadek, magnez odgrywa duza role w migrenach i zaleca sie go brac. Ciesze sie ze ci pomogl. na ten temat bylo troche postow. Wyszukiwarka? Venus Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: magnez 04.11.04, 21:37 spiesze dodac ze nie chcialam zabrzmiec nieuprzejmie! tak mi wyszlo- mialam na mysli ze mozna z ciekawosci przejrzec stare watki.. Venu Odpowiedz Link Zgłoś
miss_dronio Re: magnez 07.11.04, 23:16 Dzisiaj własnie moja Mama powiedziała mi, ze łykała ostatnio duzo magnezu i niespotykanie dobrze się czuła. Ja natomiast niedawno wyczytałam, że magnez świetnie pomaga na bolesne miesiączki. Warto łykać, szczególnie jeśli lubi się kawę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ksywa Re: magnez 10.12.04, 12:57 Ja tylko powtórzę, bo o magnezie pisywałam kiedyś często. Magnez absolutnie tak! Zalecenie wielu lekarzy. Konsekwentni są w tym jak rzadko;)) Jednak można i nalezy liczyć na zmniejszenie się CZĘSTOTLIWOŚCI migreny - nie jej siły. Tyle. A, jeszcze coś, magnez powinny w ogóle regularnie przyjmować osoby żyjące w zanieczyszconym miejskim środowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka11 Re: magnez 10.12.04, 18:07 ja tej jesieni zaczelam brac magnez- nawet nie ze wzgledu na migreny ale z powodow "ogolnozdrowotnych" -m in by zminimalizowac negatywne skutki picia kawy i tez dostrzegam pozytywne skutki tego specyfiku. Sprawa migren to raz a ogolne lepsze samopoczucie to dwa. Nie jestem taka senna (a na jesieni i na wiosne mam to notorycznie).Przez pewien czas przestalam brac i mi sie pogrorszylo wiec teraz juz biore non stop. Odpowiedz Link Zgłoś