Dodaj do ulubionych

Flunarizine-czy stosuje ktos ten lek w profilakt.

30.01.06, 20:48
i z jakim skutkiem???

jank

Obserwuj wątek
    • venus22 Re: Flunarizine-czy stosuje ktos ten lek w profil 31.01.06, 00:44
      To, zdaje sie jest Sibelium. No mnie niestety nie pomoglo ale wiem ze sa tacy
      ktorym tak.
      Trzeba samemu sprobowac, ze wzgledu na indywidualne reakcje.

Venus
    • anusia1980 Re: Flunarizine-czy stosuje ktos ten lek w profil 31.01.06, 09:28
      Ja biorę ten lek od 3 tygodni. nie widze narazie żadnej różnicy. Od niedzieli łeb mi pęka, tak boli że sama nie wiem co robić. Nie pomagają żadne leki przeciwbólowe.Zaczęło się jak zawsze po lewej stronie, bolała skroń i ból przechodził na tył głowy a teraz ból przeszedł na prawą stronę i nawala z drugiej. Najbardziej boli skroń i połowa twarzy jest jakby nie moja. Boże a było już tak dobrze , głowa nie bolała już trzy tygodnie. Niestety jestem z tych co łeb boli codziennie. Jak nie umrę to się odezwę. Pozdrawiam wszystkich
      • ada522 Re: Flunarizine-czy stosuje ktos ten lek w profil 31.01.06, 10:32
        Wrzuc w wyszukiwarke moze cos znajdziesz.Miałam go brac ale boje sei skutkow
        ubocznych.Daj znac jakie efekty u ciebie beda.Pozdrawiam.
        • teresa995 Re: Flunarizine-czy stosuje ktos ten lek w profil 23.03.06, 23:54
          Ja go brałam przez 2 tygodnie, ale u mnie nie było żadnej poprawy, wręcz bóle
          się spotęgowały. Odstawiłam go. Teraz będę brała dihydroergotamine. Zobaczę
          dopiero z jakim skutkiem, czy będzie poprawa, czy częstotliwość się zmniejszy.
          teresa
      • beanr Re: Flunarizine-czy stosuje ktos ten lek w profil 31.01.06, 10:32
        Flunaryzynę trzeba brać długo, 3-6 mies. Nie jest to lek przeciwbólowy, zatem
        nic dziwnego, że głowa boli Cię nadal. W dłuższej perspektywie może nastąpić
        poprawa, jeśli chodzi o częstotliwość i natężenia ataków. Ja brałam flunaryzynę
        dwukrotnie przez 3 mies., głównie ze względu na zaburzenia wzroku pochodzenia
        migrenowego. Wydaje mi się, że przeszły mi w wyniku kuracji tzw. powidoki
        (pozostające wrażenie świetlne po patrzeniu na jasny przedmiot), jak również
        zmniejszyła się częstotliwość uporczywych migren.
        Czytałam na anglojęzyzcnych forach,że tam również dosć powszechnie stosuję się
        ten lek.
        Czy tak naprawdę warto? Nie wiem. Ale z tego, co piszą, jakieś tam działanie
        neuroprotekcyjne posiada.
        • jajacek36 Re: Flunarizine-czy stosuje ktos ten lek w profil 31.01.06, 15:25
          ten lek wlasnie skuteczny dla migrenikow z aura wzrokowa.Nigdy go jeszcze nie
          bralem,szukam wiec praktycznych info

dzieki

jank
      • ada522 Re:/do anusi 1980 31.01.06, 10:33
        Skontaktuj sie prosze na moj gazetowy mail.
        • anusia1980 Re:/do anusi 1980 31.01.06, 10:56
          tak mnie boli głowa , że nie mogę myśleć. Proszę mam nadziej ę, że masz dobre wiadomości. Nie mogę znależć tebo twojego adresu. Aneta
          • bezstress fluranizine 31.01.06, 18:35
            Biorę Fluranizine od 3 tyg. jak do tej pory jeden atak migreny w trakcie
            miesiączki czyli ten najsilniejszy w miesiacu,ale bez wymiotów co w moim
            przypadku jest już sukcesem..zamierzam brać jeszcze przez ponad dwa mies. i
            wtedy będę mogła coś więcej powiedzieć..
    • teresa995 Re: Flunarizine-czy stosuje ktos ten lek w profil 23.03.06, 23:52
      ja stosowałam przez ok. 14 dni, ale bezskutecznie, wręcz u mnie powodował
      bóle. Teraz mam przepisaną Dihydroergotaminę - zobaczę, czy zapobiegnie
      migrenie.
      teresa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka