jajacek36 30.01.06, 20:48 i z jakim skutkiem??? jank Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus22 Re: Flunarizine-czy stosuje ktos ten lek w profil 31.01.06, 00:44 To, zdaje sie jest Sibelium. No mnie niestety nie pomoglo ale wiem ze sa tacy ktorym tak. Trzeba samemu sprobowac, ze wzgledu na indywidualne reakcje. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
anusia1980 Re: Flunarizine-czy stosuje ktos ten lek w profil 31.01.06, 09:28 Ja biorę ten lek od 3 tygodni. nie widze narazie żadnej różnicy. Od niedzieli łeb mi pęka, tak boli że sama nie wiem co robić. Nie pomagają żadne leki przeciwbólowe.Zaczęło się jak zawsze po lewej stronie, bolała skroń i ból przechodził na tył głowy a teraz ból przeszedł na prawą stronę i nawala z drugiej. Najbardziej boli skroń i połowa twarzy jest jakby nie moja. Boże a było już tak dobrze , głowa nie bolała już trzy tygodnie. Niestety jestem z tych co łeb boli codziennie. Jak nie umrę to się odezwę. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
ada522 Re: Flunarizine-czy stosuje ktos ten lek w profil 31.01.06, 10:32 Wrzuc w wyszukiwarke moze cos znajdziesz.Miałam go brac ale boje sei skutkow ubocznych.Daj znac jakie efekty u ciebie beda.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
teresa995 Re: Flunarizine-czy stosuje ktos ten lek w profil 23.03.06, 23:54 Ja go brałam przez 2 tygodnie, ale u mnie nie było żadnej poprawy, wręcz bóle się spotęgowały. Odstawiłam go. Teraz będę brała dihydroergotamine. Zobaczę dopiero z jakim skutkiem, czy będzie poprawa, czy częstotliwość się zmniejszy. teresa Odpowiedz Link Zgłoś
beanr Re: Flunarizine-czy stosuje ktos ten lek w profil 31.01.06, 10:32 Flunaryzynę trzeba brać długo, 3-6 mies. Nie jest to lek przeciwbólowy, zatem nic dziwnego, że głowa boli Cię nadal. W dłuższej perspektywie może nastąpić poprawa, jeśli chodzi o częstotliwość i natężenia ataków. Ja brałam flunaryzynę dwukrotnie przez 3 mies., głównie ze względu na zaburzenia wzroku pochodzenia migrenowego. Wydaje mi się, że przeszły mi w wyniku kuracji tzw. powidoki (pozostające wrażenie świetlne po patrzeniu na jasny przedmiot), jak również zmniejszyła się częstotliwość uporczywych migren. Czytałam na anglojęzyzcnych forach,że tam również dosć powszechnie stosuję się ten lek. Czy tak naprawdę warto? Nie wiem. Ale z tego, co piszą, jakieś tam działanie neuroprotekcyjne posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
jajacek36 Re: Flunarizine-czy stosuje ktos ten lek w profil 31.01.06, 15:25 ten lek wlasnie skuteczny dla migrenikow z aura wzrokowa.Nigdy go jeszcze nie bralem,szukam wiec praktycznych info dzieki jank Odpowiedz Link Zgłoś
ada522 Re:/do anusi 1980 31.01.06, 10:33 Skontaktuj sie prosze na moj gazetowy mail. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia1980 Re:/do anusi 1980 31.01.06, 10:56 tak mnie boli głowa , że nie mogę myśleć. Proszę mam nadziej ę, że masz dobre wiadomości. Nie mogę znależć tebo twojego adresu. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
bezstress fluranizine 31.01.06, 18:35 Biorę Fluranizine od 3 tyg. jak do tej pory jeden atak migreny w trakcie miesiączki czyli ten najsilniejszy w miesiacu,ale bez wymiotów co w moim przypadku jest już sukcesem..zamierzam brać jeszcze przez ponad dwa mies. i wtedy będę mogła coś więcej powiedzieć.. Odpowiedz Link Zgłoś
teresa995 Re: Flunarizine-czy stosuje ktos ten lek w profil 23.03.06, 23:52 ja stosowałam przez ok. 14 dni, ale bezskutecznie, wręcz u mnie powodował bóle. Teraz mam przepisaną Dihydroergotaminę - zobaczę, czy zapobiegnie migrenie. teresa Odpowiedz Link Zgłoś