abepe 17.02.06, 10:25 I jak? I czy w ogóle jest skuteczny? -- Aneta, mama Grzesia (7.09.03) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tereska29 Re: Aulin- czy ktoś bierze? 18.02.06, 21:21 witam, pamietam, ze kiedys, jakies trzy lata temu zapisal mi to rodzinny lekarz jako skuteczny lek przeciwbolowy, bo ja bralam glownie pyralginum w duzych ilosciach. Powiedzial, ze to bardziej skuteczne i mniej szkodliwe. Wzielam to moze ze cztery razy ale efekt byl zaden a jak przeczytalam ulotke to sie ptrzerazilam, bo tam bylo, ze to bardzi silny lek uzywany rozwniez w bolach nowotworowch i stanach pooperacyjnych... ale na moja migrene - nie dzialal... dopiero potem po probie leczenia divascanem, bezskutecznie - odkrylam sumamigren i to byl strzal w 10, choc tez w portfel niestety, ale czego sie nie robi by sobie ulzyc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
abepe Re: Aulin- czy ktoś bierze? 20.02.06, 08:07 Witam! Jestem właśnie po ataku. Pierwszego dnia ból był słaby, więc dwa auliny spowodowały,że mogłam normalnie funkcjonować. Niestety, zgodnie z zaleceniem wzięłam tylko dwa, a że do wieczora nie minęło całkiem to rano obudziłam się już z rokręconym bólem. I klapa. Dobrze, że to była sobota, więc mąz mógł się zając dzieckiem. Wybieram się po sumamigen. Niech sie lekarka nie wygłupia.Kiedyś pomagał mi imigran, więc może sumamigen będzie skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Aulin- czy ktoś bierze? 20.02.06, 22:02 W rakach stosuje sie i morfine a ona nie kazdemu na migrene pomaga. Aulin to zdaje sie lek z grupy niesterydowych p/zapalnych taki jak ibuprofen. migrenowy bol moze miec gdzie indziej zrodla na ktore ten lek nie dziala tak dobrze ja na co innego.. tez uwazam ze sumamigren moze byc lepszy. Pewnie mozna nawet wziac razem z Aulinem - ale najpierw zapytaj sie o to lekarza. Wiem ze producenci Imitrexu wypuszcza lek Trexima (jest wzmianka na forum) a to jest sumaptritan z naproxenem. Venus Venus Odpowiedz Link Zgłoś