Dodaj do ulubionych

Aulin- czy ktoś bierze?

17.02.06, 10:25
I jak? I czy w ogóle jest skuteczny?
--
Aneta, mama Grzesia (7.09.03)
Obserwuj wątek
    • tereska29 Re: Aulin- czy ktoś bierze? 18.02.06, 21:21
      witam,
      pamietam, ze kiedys, jakies trzy lata temu zapisal mi to rodzinny lekarz jako
      skuteczny lek przeciwbolowy, bo ja bralam glownie pyralginum w duzych
      ilosciach. Powiedzial, ze to bardziej skuteczne i mniej szkodliwe. Wzielam to
      moze ze cztery razy ale efekt byl zaden a jak przeczytalam ulotke to sie
      ptrzerazilam, bo tam bylo, ze to bardzi silny lek uzywany rozwniez w bolach
      nowotworowch i stanach pooperacyjnych... ale na moja migrene - nie dzialal...
      dopiero potem po probie leczenia divascanem, bezskutecznie - odkrylam
      sumamigren i to byl strzal w 10, choc tez w portfel niestety, ale czego sie nie
      robi by sobie ulzyc ;)
      • abepe Re: Aulin- czy ktoś bierze? 20.02.06, 08:07
        Witam!
        Jestem właśnie po ataku. Pierwszego dnia ból był słaby, więc dwa auliny
        spowodowały,że mogłam normalnie funkcjonować. Niestety, zgodnie z zaleceniem
        wzięłam tylko dwa, a że do wieczora nie minęło całkiem to rano obudziłam się już
        z rokręconym bólem. I klapa. Dobrze, że to była sobota, więc mąz mógł się zając
        dzieckiem. Wybieram się po sumamigen. Niech sie lekarka nie wygłupia.Kiedyś
        pomagał mi imigran, więc może sumamigen będzie skuteczny.
        • venus22 Re: Aulin- czy ktoś bierze? 20.02.06, 22:02
          W rakach stosuje sie i morfine a ona nie kazdemu na migrene pomaga.
          Aulin to zdaje sie lek z grupy niesterydowych p/zapalnych taki jak ibuprofen.
          migrenowy bol moze miec gdzie indziej zrodla na ktore ten lek nie dziala tak
          dobrze ja na co innego..
          tez uwazam ze sumamigren moze byc lepszy. Pewnie mozna nawet wziac razem z
          Aulinem - ale najpierw zapytaj sie o to lekarza.
          Wiem ze producenci Imitrexu wypuszcza lek Trexima (jest wzmianka na forum) a to
          jest sumaptritan z naproxenem.

Venus
          Venus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka