malen_a 01.01.04, 13:51 ide dzis, na 20:00, nie moge w miejscu usiedziec ...juz bym pod kino pobiegla czekac na seans...pozdrawiam noworocznie!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
owca Re: Powrot Krola!!! 01.01.04, 14:12 będę pierwsza ;-P mamy kupione bilety na 17.00 wczoraj wieczorem obejrzeliśmy w domu na kompie pierwszą i drugą część dziś dalszy ciąg w kinie :-D pozdrawiam owca _,,,٢ة إ ة٦,,,_ Odpowiedz Link
malen_a Re: Powrot Krola!!! 01.01.04, 14:25 to wiedzorkiem, a wlasciwie noca sie wrazeniamy wymienimy :D Odpowiedz Link
aankaa Re: Powrot Krola!!! 01.01.04, 16:47 szczęściary z Was chyba poczekam na kasetę i zrobię sobie maraton ze wszystkich części (ciekawa tylko jestem jak to wytrzymam ) Odpowiedz Link
owca Re: Powrot Krola!!! 01.01.04, 23:22 no tak... razem to jakieś 10 godzin jesteś tak wytrwała???? pozdrawiam owca _,,,٢ة إ ة٦,,,_ Odpowiedz Link
owca Re: Powrot Krola!!! 01.01.04, 23:00 wybierając się na ten film znacznie trzeba podnieść poprzeczkę tolerancji na brutalność, przemoc i widoki mrożące krew w żyłach to chyba najbardziej brutalna część z trylogii ale z czystym sumieniem polecam prawdę mówiąc jest to najwspanialszy film jaki w życiu udało mi się oglądać zachwyciłam się i samą opowieścią, efektami specjalnymi, które po prostu wydają się niewiarygodne do osiągnięcia, niezwykłymi świdrującymi, przejmującymi i wciskającymi w fotel dźwiękami specjalnie przed dzisiejszą projekcją przypomniałam sobie wczoraj dwie poprzednie części i przyznam szczerze, że ostatnia- Powrót Króla- po prostu mnie oszołomiła! Jak dla mnie film w kategorii Fantasy nie do pobicia przez długi, długi czas... pozdrawiam owca _,,,٢ة إ ة٦,,,_ Odpowiedz Link
malen_a Re: Powrot Krola!!! 02.01.04, 00:50 polecam goraco!!!! jest idealnym dopelnieniem poprzednich czesci, wspaniale i z rozmachem zamyka historie....co tu duzo mowic, jestem pod wrazeniem i troche oszlomiona :-)) zreszta chyba nawet nie ma co pisac, bo kto widzial poprzednie czesci i tak pojdzie, a kto nie...to go nie namowie :-) przez 3,5h ani razu nie ziewnelam i nie pomyslalam o wygodniejszym fotelu a teraz ide spac, dobranoc :-) Odpowiedz Link
hella100 Re: Powrot Krola!!! 02.01.04, 11:10 No to ja bylam pierwsza, bo na 16ta.:) Film przeszedl moje najsmielsze oczekiwania. Przewaznie, po przeczytaniu ksiazki jestem rozczarowana filmami, natomiast Powrot Krola byl rewelacyjny! byl najlepsza czescia calej trylogii. Zawsze, czytajac ksiazke, wyobrazamy sobie bohaterow i sytuacje, i mimo, ze moje wyobrazenia byly nieco inne, to film nie rozczarowal mnie zupelnie. Polecam wszystkim. Odpowiedz Link
j_u Re: Powrot Krola!!! 02.01.04, 13:53 Ja bylam pierwsza, bo bylam juz na tym filmie 2 razy :))) Ale, mimo ze udalo mi sie do pewnego stopnia uznac koniecznosc pewnych zmian, i tak nie jestem przekonana co do dobrej jakosci filmu jako calosci (wszystkie trzy czesci). Moze milosc do ksiazki przeszkadza w odebraniu filmu jako sztuki filmowej, a nie li i jedynie adaptacji powiesci... Ale mnie sie wydaje, ze wiele zmian nie ma glebszego uzasadnienia i sa wynikiem niezrozumienia ksiazki, jak tez i roli, jaka ona odegrala dla kilku pokolen czytelnikow. Odpowiedz Link
aankaa Re: Powrot Krola!!! 02.01.04, 14:12 a ja książki nie czytałam toteż film obejrzę bez "balastu" przemyśleń i wyobrażeń do kina pędzę jutro - dziś mogę sobie więc poprzednie części przypomnieć Odpowiedz Link
soczewica Re: Powrot Krola!!! 02.01.04, 14:31 wyczes, wyczes, po trzykroć wyczes. trochę pozmieniali - ścisnęli akcję - ale coś pięknego. a w przyszłym roku będą krecić hobbita! :) Odpowiedz Link
malen_a James Spader? 02.01.04, 17:12 czy mi sie wydaje, czy ten aktor pojawil sie na samym koncu filmu? tam gdzie elfyodplywaly z Bilbo, to po lewej stal agent Smith, po prawej Cate Blanchett (czy jak to sie pisze) a w srodku wydaje mi sie, ze James Spader....tylko sie nie odezwal :-(( czy ktos wie czy to byl on? Odpowiedz Link
aankaa no to mam problem :( 03.01.04, 00:07 urządziłam sobie powtórkę poprzednich części nadal pierwsza podoba mi się bardziej niż druga boję się trzeciej ... Odpowiedz Link
malen_a Re: no to mam problem :( 03.01.04, 10:46 podobno faktycznie 2 jest najslabsza.... a w kinie to ja z nerwow umieralam i balam sie strasznie, dla mnie to lepsze niz horror, ale polecam - da sie przezyc :D Odpowiedz Link