Dodaj do ulubionych

POZABIEGOWA RELACJA - PRECZ Z DOMYSŁAMI!!!

24.11.06, 19:56
Właśnie wróciłam z zabiegu - nie swojego, ale mojej przyjaciółki. Zabieg był
w Klinice 2000, operowała dr Jochan.
Wszystko nadzwyczaj ekspresowo, żadnego zbędnego czekania - na oddział
weszłyśmy o 15.45, wyszłyśmy o 19.00. Kontrola za dwa tygodnie.
To był jej trzeci zabieg - walczymy z głębokim niedowidzeniem (efekt
beztroskiego podejścia rodziców do problemu w dzieciństwie). Teraz pani
doktor jest dobrej myśli, ale nie wyklucza kolejnego zabiegu za jakiś czas.
Na pewno się nie poddamy.
Chciałam też przy okazji zdementować pojawiające sie informacje o
przekładaniu terminów zabiegów. NIC TAKIEGO NIE MA MIEJSCA.Dr Jochan jest w
świetnej formie, jak zwykle uśmiechnięta, pełna optymizmu, który udziela się
pacjentom:)
Ania
Obserwuj wątek
    • brygida_brygida Re: POZABIEGOWA RELACJA - PRECZ Z DOMYSŁAMI!!! 26.11.06, 09:01
      Witajcie,
      męczę się z tym samym problemem co Wy całe swoje życie, a mam już 27latek...
      Na jedno oko też własnie prawie nic nie widzę i to oko jest własnie zezujące, a
      drugie jest w porządku. Ostatnio musiałam też zmienić szkła na mocniejsze i
      okulistka powiedziała mi,że tego, że na to jedno oko nie widzę nikt już nie
      zmieni. Weszłam tu na to forum i czytam,że jednak cos można zrobić?Co dokładnie?
      Ja jestem z Ostrowca Świętokrzyskiego, chodzę do lekarki w Kielcach, ale ona
      własnie mówi,że nic nikt nie zrobi już ze mną. Czy możecie mi coś powiedzieć
      czy to, że nie widzę na to oko można jakoś zmienić?> No i oczywiście czy mam
      szansę nie mieć zeza>?Tak bym tego bardzo,bardzo chciała.
      Pozdrawiam ślicznie Was

Brygida
      • mamzeza Re: POZABIEGOWA RELACJA - PRECZ Z DOMYSŁAMI!!! 07.12.06, 12:33
        Aniu
        nie pisz prosze, ze przekladanie zabiegow, to klamstwo.
        Ja jestem tego zywym przykladem.
        Dr Jochan mnie nie operowala, a mialo tak byc.
        • aneczka42111 Re:POZABIEGOWA RELACJA - PRECZ Z DOMYSŁAMI!!! 07.12.06, 13:05
          Napiszę raz jeszcze: NIE MA PRZKŁADANIA ZABIEGÓW.Rzeczywiście
          sytaucja zastępstwa się zdarzyła, ale w tej chwili dr Jochan operuje i wszystko
          jest ok.
          Swoją drogą ciekawe jak bardzo oszukaną jesteś osobą. To jest po prostu
          skandal - tak Cię oszukać.Może to jakiś "układ"?Albo spisek?Nie myślałaś o tym?
          Ania
          • mamzeza Re:POZABIEGOWA RELACJA - PRECZ Z DOMYSŁAMI!!! 07.12.06, 16:25
            jestes niesprawiedliwa
            ma prawo byc niezadowolona z faktu, ze nie zadzwoniono do mnie i nie
            poinformowano mnie o tym, ze dr Jochan nie bedzie mnie operowala, bo to dla
            niej tam pojechalam, a raczej do niej.
            Od bytomia dzieli mnie
            to bylo dla mnie duze przedsiewziecie-wyjazd tam i gdybym wiedziala, zenie
            dojdzie do operacji o ktorej marzylam-na pewno bym nie przyjechala.
            Po prostu zrobilabym to gdzie indziej

Aniu, łatwo jest Ci szydzic z ludzi.
            Tobie sie udalo, fajnie, ale sprobuj czasem spojrzec na to z punktu widzenia
            innej osoby.
            Pozatym nie wypowiadaj sie w tematach, ktorych doswiadczasz tylko posrednio.Ja
            bylam uczesntnikiem zdarzenia i wiem, jak na prawde bylo.
            • aneczka42111 Re:POZABIEGOWA RELACJA - PRECZ Z DOMYSŁAMI!!! 07.12.06, 16:42
              Za dobrze znam Bytom, za dużo tam przeżyłam i zbyt wiele czasu i energii
              poświęciłam na to by o tym ośrodku usłyszało jak najwięcej osób by ktokolwiek
              mógł to teraz deptać. Jak Ci się coś nie podoba to napisz skargę do rzecznika
              praw pacjenta w Izbie Lekarskiej albo w NFZ. Anonimowo na forum każdy może
              sobie pisać o takich czy innych zarzutach.
              Ania
              • mamzeza do Aneczki 08.12.06, 12:51
                a tak pozatym, to dlaczego mowisz ze ja "depcze" Bytom?
                Czy nie mam prawa do stwierdzenia faktu?
                W dalszym ciągu mam dobre zdanie o tej placówce, ale jestem rozczarowana, że
                nikt mnie nie poinformował o nieobecności dr Jochan.
                NIE MASZ ZDOLNOSCI EMPATII ANIU, NIE POTRAFISZ ROZUMIEĆ UCZUĆ INNYCH LUDZI I
                NIE PRZYJMUJESZ O WIADOMOŚCI, ZE KTOŚ MOZE MIEĆ ODMIENNE ZDANIE OD TWOJEGO.TO
                PRZYKRE
                • aneczka42111 Re: do Aneczki DO KASI 08.12.06, 18:01
                  Droga Kasiu,
                  jak zapewne wiesz, poświęciłam również czas by Ci pomóc najlepiej jak mogłam.
                  Nie mam sobie NIC do zarzucenia. Twoja opinia na mój temat jest po prostu
                  krzywdząca - gratuluję łatwości forułowania tak daleko idących wniosków.
                  Napisałam na forum,ze dr jochan przyjmuje i operuje w tej chwili w normalnym
                  trybie.
                  Ania
            • fatima5 do mam zeza 07.12.06, 18:42
              przykro mi ze tak cierpisz , ale tak sobie mysle ze moze zle zrobiono Tobie
              badania , dlatego oczko polecialo bardziej, to wynika z jakiegos bledu , gdyby
              przedobrzono to polecialo by w druga strone , ja mialam po latach nawroty
              zeza, ale po samej operacji oko nie uciekalo , tylko ze ja mam niedowidzenie
              ktore powoduje iz oko wraca , sprobuj zaczerpnac informacji u innego
              specjalisty niech powie gdzie tkwi blad, oby tylko zostal naprawiony, powodzenia
              • mamzeza Re: do mam zeza 08.12.06, 12:35
                dziekuję za słowa zrozumienia, zamierzam zrobić tak, jak radzisz.

aco do Ani, to nie wiem dlaczego wrogo sie do mnie nastawiasz.Opisałam fakt,
                nikogo nie oszukałam, ani nie zamierzam oczerniać.To, co mnie spotrkało jest
                faktem i stwierdziłam tylko, że jestem z tego powodu niezadowolona.Prisiłas,
                żebym sie wypowiedziała na forum, nie chciałam tego robić, bo nie mam dobrego
                zdania, a jak juz pisze, to znowu Ci nie odpowiada.
                • nawoj29 Re: do mam zeza 08.12.06, 14:38
                  Kasiu, tak mi przykro, że się nie udało i że te wszystkie twoje wysiłki ćwiczeń
                  i operacji nie dały oczekiwanego rezultatu. Ja też daleko jeżdżę z dziećmi do
                  okulistki: Białystok - Kraków, więc podobny dystans do Twojego. Ale te
                  wszystkie trudy wyjazdów można znieść łatwiej, gdy jest przynajmniej efekt.
                  Cóż, nie wiem, co poradzić. Nie chciałabym wyjść na ambasadora dr Wójcik, ale
                  słyszałam, że w operowaniu oczu już wcześniej operowanych dobry jest ośrodek w
                  Krakowie, np. dr. Wójcik.
                  Może coś jeszcze wymyślą ci lekarze, a może się polepszy? Możliwe, że jeszcze
                  oczy się przyzwyczajają do nowej sytuacji? Naprawdę życzę Ci powodzenia.
                  • mamzeza Re: do mam zeza 08.12.06, 14:49
                    dzięki, dobrze jest wiedzieć,ze ktos mnie rozumie;)
                    wbrez pozorom nie jestem załamana,bo zez nie ma tak wielkiego wplywu na moje
                    zycie ale mimo to, skoro podjelam walke, to znaczy, ze chcę wygrać i tak łatwo
                    się nie poddam!;)
                    pozdrawiam i dziękuję za radę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka