Dodaj do ulubionych

pytanie - Yasmine

22.06.05, 09:50
Czy mogłybyście mi powiedzieć czym się różni Cilest od Yasmine? Czy któraś z
was przyjmuje ten drugi lek? Ja po Cileście źle się czułam (depresja, spora
bolesność piersi, wypryski) i moja pani doktor przepisała mi Yasmine. Kończę
teraz pierwsze opakowanie i skutki uboczne mam takie same jak po Cileście.
Diane 35 nie mogę przyjmować.

z góry dziękuję za odpowiedź,
Monika
Obserwuj wątek
    • anastazja51 Re: pytanie - Yasmine 25.06.05, 21:38
      Yasmine to nowosc na polskim rynku,uwazana za mercedesa wsrod t a/k.Zawiera duza ilosc progesteronu,co zapobiega obrzekom.Ponadto nie zmniejsza libido jak większość tabl.
      • moomoo Re: pytanie - Yasmine 25.06.05, 23:10
        Lekarze nie są tak entuzjastyczni bo podobno dużo kobiet skarży się na mocne
        mdłości i inne sensacje ze strony układu pokarmowego po Yasmine. Ja też
        chciałam żeby mi ją doc przepisał ale odradził mi. Powiedział, ze pierwsze
        recenzje kobiet są różne.
        • anastazja51 Re: pytanie - Yasmine 26.06.05, 08:40
          W Polsce Yasmine to nowość.Koleżance przepisał lekarz te tabl. 3 lata temu na zachodzie.Czuje się po nich dobrze,tylko przytyła znacznie.
          • dagps Re: pytanie - Yasmine 30.06.05, 10:17
            witaj. jak widzisz opinie sa rozne a ja tez sie nad nimi zastanawiam. diane nie
            chce bo stare i niedobre, po cilescie czuje sie strasznie. powiedz czy ten
            wielki smutek pojawil sie u ciebie od razu po pierwszym listku czy kiedy i jak
            dlugo go bralas? ja przy drugim listku mam juz dosc, cera straszna, mieisaczka
            byla bolesna okropnie a cera to juz w ogole lepsza byla bez lekow.wlosy też,
            koszmar. mamy do wyboru jeszcze jeannine ktore dzialaja podobnie jak cilest
            mniej antyandrogennie niz diane i yasmin. to co robimy? bo ja tez nie wiem.
            napisz prosze o tym cilescie i depresji.
          • zadzi0r Re: pytanie - Yasmine 30.06.05, 11:39
            hmm, mi lekarka zapisala yasmine gdyz nie moglam schudnac wlasnie. Najpier na
            harmonecie przytulam strasznie w 2 miesiace, potem na mercilonie co prawda nie
            tylam ale i nie chudlam (a schudnacmusze koniecznie). Dlatego zapisala mi teraz
            Yasmine gdyz jak twierdzi maja one nie zatrzymywac wody w organizmie i nie
            powodowac tycia. Slyszalam tez o wypryskach na twarzy ktore maja podobno znikac
            po 2-3 tyg. No nic w lipcu zaczynam, kurcze przeciez cos musi pomoc i nie
            tuczyc.
    • rybka244 Re: pytanie - Yasmine 30.06.05, 11:33
      Poczytaj tez tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15080&w=25044113&v=2&s=0Poczytaj tez tutaj:
      • moniak76 Re: pytanie - Yasmine 01.07.05, 17:07
        hmm... trochę mnie wystraszyły te artykuły. szczególnie przypadki śmiertelne po
        zażywaniu Yasmin. Muszę się dopytać fachowców, czy ten lek ma aż takie skutki
        uboczne.
        Po skończonym pierwszym opakowaniu (za kilka dni zaczynam drugie) mogę
        powiedzieć, że:
        - minęły stany depresyjne
        - nie mam wyprysków takich jakie mi się pojawiały po Cileście
        - dobrze się czuję
        - nie ma bolesności piersi
        - nie czuję się źle przed okresem (w trakcie brania cilestu było strasznie)
        - apetyt ani się nie wzmógł ani nie zmalał

Ale to tylko moje subiektywne wrażenia i reakcje. Po Diane miałam bolesne i
        częste skurcze nóg, po Cileście wypryski, depresję, dużą bolesność piersi,
        Yasmin narazie zdał egzamin bardzo dobrze. Mam nadzieję że nic się nie zmieni
        po dalszych opakowaniach.
    • analusia Re: pytanie - Yasmine 30.06.05, 15:04
      Ja przez 7 miesięcy brałam Stediril 30, ale strasznie mnie głowa po nim bolała,
      za to miesiączki były regularne no i torbielki zniknęły.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka