marialudwika 22.02.04, 10:09 Ponuro dzis i zimno.Pozatym nie wiem,czy zamieszczanie linku do albumu w widocznym miejscu jest dobrym pomyslem?Kazdego obcego zaprasza a album jest nasza wewnetrzna sprawa.POzdro ml Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rudakitka1 Re: DZISIAJKI XIX 22.02.04, 10:24 Plus dwa,śnieg jeszcze jest,szaro i smutnawo. Rodzina dobra rzecz,brat o 7 lat starszy powiedział mi ,ze jestem stara rura i muszę sie z tym pogodzić.Jego żona 8 lat młodsza ode mnie i dlatego mi takie komplementy opowiada,obiektywni jednak mówią,że tej młodości po bratowej nie widać,bo stary mąż postarza,więc sie nie martwie i cieszę życiem. Co do albumu to mam troszke obaw nadal i bardziej wyrażne zdjęcia pośle chyba jednak do Marka.Ciesze sie jednak,ze album jest i tylko szkoda,ze jest nas tam jeszcze tak mało.Miłej niedzieli. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIAJKI XIX 22.02.04, 10:25 Ponuro i u mnie. Link do Feline zaprasza, ale jeśli większość naszych forumowiczów nie może tam się dostać, to co dopiero mówić o obcych Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJKI XIX 22.02.04, 10:38 Masz racje Wedrowcze.Ale niebawem nas sie dostana tylko musza sluchac instrukcji.Jak bodzio sie wyspi po balu))))).Pozdrowki ml Odpowiedz Link
ewelina10 Re: DZISIAJKI XIX 22.02.04, 11:05 Nie przesłałam swoich jeszcze zdjęć. Wczoraj rano bez żadnych komplikacji obejrzałam sobie Wasze. A tak poza tym u mnie pochmurnie, ale wiosennie. Idę się dotlenić. Zawsze to z korzyścią wychodzi dla zdrowia. Rudakitko - Twój brat jest w błędzie myśląc tak o Tobie. Może zazdrości Ci trochę tej młodości ducha Pozdrawiam Ciebie szczególnie. Odpowiedz Link
dan8 Re: DZISIAJKI XIX 22.02.04, 11:06 Mysle,ze niepotrzebnie obawiacie sie dostania na strone "Albumu" osob postronnych. Strona jest zamknieta na "klodeczke" i dostac sie tam moga tylko osoby zaakceptowane przez osobe,ktora ja otworzyla,wiec przez Feline. Odpowiedz Link
lablafox Re: DZISIAJKI XIX 22.02.04, 11:44 Hahaha weszłam z ogromnym trudem .Nie ma obaw .Dobrze zamknięta . Lx Odpowiedz Link
dan8 Re: DZISIAJKI XIX 22.02.04, 12:56 Lablafox,oczywiscie,ze moglas wejsc,przeciez jestes zaakceptowanym czlonkiem (member) tej grupy. Odpowiedz Link
lablafox Re: DZISIAJKI XIX 22.02.04, 13:02 Hahaha , dan , oczywiście ,że mogłam wejść , ale NIE UMIAŁAM wejść. Lx Odpowiedz Link
dan8 Re: DZISIAJKI XIX 22.02.04, 13:39 EEEEEEE..... tam - LX nie wierze,krygujesz sie. Przyznaj sie,ze chcialas postraszyc. Czlonkiem albumowej strony jestes od 20.02,wiec to juz kilka dni. Odpowiedz Link
lablafox Re: DZISIAJKI XIX 22.02.04, 13:53 Hahaha , ale stałam pod drzwiami do dzisiaj rano. Próbowałm wchodzić przez okno, piwnice, kominem , podkopem , a wystarczyło nacisnąć klamkę u drzwi. Na dodatek angażowałam całą rzeszę ludzi tylko po to aby mnie podsadzali , albo przepychali, albo przytrzymywali mi ręke na tej klamce właśnie. Dziś po cichutku zawzięłam się , nacisnęłam i weszłam . Wszystkim pomocnikom jeszcze raz dziekuję . Lx Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJKI XIX 22.02.04, 14:00 Zupelnie nie mam czasu - na powitanie zeglarza zapowiedzialo sie pare osob,lacznie byc moze z jego szefem - krasnoludka nie przyszla w piatek ,ja gonilam za sprawami publicznymi i dzisiaj od rana uwijam sie i przepiekna tarta z brzoskwiniami przy wyjmowaniu rozleciala sie - a wiem,ze nie trzeba wyjmowac goracej - tylko podstudzic. Poskladalysmy ja z corka, posypaly cukrem pudrem i jakos wyglada!W kazdym razie wieczorem bede i napisze jeszcze o balu.Narazie za godzine jade na lotnisko. Niektorzy sie dziwia ,ze syn juz wraca - trzy tygodnie minely szybko - zalogi na wielomiesiecznym rejsie zmieniaja sie co dwa tygodnie - a mlody czlowiek ma dobra prace i nie ma mowy o dluzszym urlopie. Na szczescie szef sam jest zeglarzem i idzie na reke. Do wieczora! Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJKI XIX 22.02.04, 14:15 Oj Mm przy takich wydarzeniach wybaczymy Ci,jesli dzis nie bedziesz miala glowy do balu!!!Pozdro ml Odpowiedz Link
jej_maz Re: DZISIAJKI XIX 23.02.04, 04:56 W sumie wszystko dziala dobrze - mam tu na mysli email i nowy etap w istnieniu naszej stroniy. Chce jednak dac wszystkim najpierw nacieszyc sie albumem i tez dlatego poczekam z moimi nowinkami; w koncu za duzo na raz i straci to wszystko urok ) Nawet dobrze sie sklada; jutro (dzisiaj) zaczynam nowa prace a wiec nowe miejsce, nowi ludzie, nowe wszystko - moge miec problemy z czasem. Wroce, a wszystkim milej zabawy. PS. Em-Em przygotowala zdjecia... na prawde sliczne, ale prosze o cierpliwosc i... zrozumienie ) Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: DZISIAJKI XIX 23.02.04, 08:44 Zbyt długie spanie(ponad 6 godzin)nie jest dla mnie korzystne! Nic to !Miłego dnia,tygodnie i wyborowej zabawy śledzikowej życze wszystkim. Rudakitka)). Odpowiedz Link
monia.i Re: DZISIAJKI XIX 23.02.04, 10:19 Zimnawo, mokrawo i sennie...I ani śladu słońca. Doprawdy, mogłaby już przyjść ta wiosna! Bo już sama siebie denerwuję tym biadoleniem... A ja lubię długo spać. Najszczęśliwsza byłabym, gdybym mogła codziennie spać do godziny 9. Niestety - muszę wstawać dwie godziny wcześniej. I widać wtedy po mnie, że jestem mało przytomna. Potrzeba mi trochę czasu na rozkręcenie się.. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJKI XIX 23.02.04, 10:34 Pobieglam rankiem na tzwn. pobranie - trzeba co jakis czas swoj cukier,chlosterol itd skontorlowac.Ale rzeczywiscie zimno i szaro - tyle ze potem do kawki gazeta i swieze buleczki (dla rodziny).Tak dobrze wstawac rano,kiedy jest cieplo i swiat tonie w sloncu,w przeciwienstwie do tych zimnych miesiecy.Wszystkie o tym piszemy - mlodziez chyba tak nie odczuwa tych spraw.Dla nich zycie jest atrakcyjne zawsze. Odpowiedz Link
monia.i Re: DZISIAJKI XIX 23.02.04, 10:57 Och - wiosną i latem to już całkiem inna para kaloszy - jak mawiał mój ojciec. To jest zupełnie inny rodzaj wstawania - wtedy, gdy pod kołdrą jest stanowczo za gorąco, kiedy słońce przeciska sie przez żaluzje w sypialni a pierzaki za oknem głośno poćwierkują...Wówczas poranną herbatkę wypijam na balkonie, rozkoszując się widokiem zazielenionych brzóz i błękitem nieba - w odróżnieniu do sezonu jesienno-zimowego, kiedy to siedząc przy stole smętnie kiwam się nad parującym kubkiem. Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJKI XIX 23.02.04, 11:57 Poranna herbatke pije "pod papuzkami" a one skrzecza i wydaja inne mile dzwieki i sa wesole i kolorowe!!Ale zimowychporankow nie lubie.Dzis ostre slonce i zimno.Pozdro ml Odpowiedz Link
ewelina10 Re: DZISIAJKI XIX 24.02.04, 07:35 Nieźle dzisiaj mnie zasypało śniegiem. Wydawało się, że wiosna tuż, tuż, a tu znowu iglaki przebrały się w białą szatę. Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: DZISIAJKI XIX 24.02.04, 07:42 U mnie też strasznie nasypało.Byłam już z psiu na spacerku i cały mi chłopak w śniegowych kuleczkach wrócił.Teraz położył sie koło córeczki i chyba ze 2 godzinki jeszcze pośpią.Mam ochote iść zrobic bałwana,niestety musze troche przy śledzikach popracować.Jeżeli do wieczora bedzie tyle śniegu, to po śledziku i wódeczce(!)chyba jeszcze jaki spacerek z mężusiem zaliczymy i juz na sama myśl o tym, cieszy się moję serce w kształtnej.....PA!!! Odpowiedz Link
ewelina10 Re: DZISIAJKI XIX 24.02.04, 08:40 Troszkę mam kłopot. Nie miałam czasu pomyśleć o stroju na bal. Czy obowiązują jakieś zasady w tym względzie ? Mammajko - czy można w stroju Ewy i Adama przyjść ? )) Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: DZISIAJKI XIX 24.02.04, 08:44 ewelina10 napisała: > Mammajko - czy można w stroju Ewy i Adama przyjść ? )) To Ty chcesz w obu naraz przyjść) Odpowiedz Link
lablafox Re: DZISIAJKI XIX 24.02.04, 09:37 Ciekawam , z której strony będzie Ewa , a z której Adam. Lx Odpowiedz Link
lablafox Uwaga, podobno 24.02.04, 09:39 nr GG 1729789 przesyła wirusy. Gdy się odezwie odrzućcie go . Lx Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiajka 24.02.04, 09:56 Szron na dachach samochodow.Dzien szary i raczej ponury.Dla mnie smutny bo jest rocznica smierci mego Ojca.Pozdro ml Odpowiedz Link
monia.i Re: Dzisiajka 24.02.04, 11:00 Jaka szkoda, że to coś...takie białe i ładne, niebawem sie rozpuści - bo niestety, przy tej temperaturze..Ale na razie jest prześlicznie - te wszystkie drzewa i krzaczki w śnieżnych czapeczkach.. A może to już ostatni śnieg tej zimy...???)) ML - ciepłe uściski dla Ciebie!!! Odpowiedz Link
monia.i Re: Dzisiajka 24.02.04, 11:26 Tak!!! Jeśli chcesz - też spróbuję Ci coś wysłać!- tak na poprawę humoru A zresztą...jeśli nawet nie chcesz - też wysyłam! P.S. Anemony są piękne! Odpowiedz Link
verbena1 Re: Dzisiajka 24.02.04, 13:53 O 8 rano piekny wschod slonca, pomaranczowo-zolty za czarnymi drzewami, prawie kicz ale jak poprawia humor. Wybieglam z domu z aparatem fotograficznym,zdazylam zrobic pare zdjec i zaraz naplynelo z zachodu jakies szare chmurzysko. Jadac z pracy zatrzymalam sie przy zamarznietym do polowy stawku , zrobilam zdjecia kaczkom i pierwszym baziom.Zaraz zobacze co wyszlo. Jestem w dobrym humorze i oby tak do wieczora. Znow nie wiem co mam zrobic na obiad, och my biedne kobiety....... Odpowiedz Link
jutta Re: Dzisiajka 24.02.04, 13:59 Verbeno zrób może cycki kurzęce w piwie ? MAło pracy a jekie smaczne ! I baaaardzo wydajne Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 łyżka oleju 3 łyżki sosu sojowego 2 ząbki czosnku 1 jajo ¼ szklanki piwa mąka olej do smażenia Sposób wykonania: Pierś kurczaka pokroić na paseczki, dodać olej, sos sojowy, czosnek, wymieszać i odłożyć na dwie godziny, mieszając kilka razy. Z jaja, piwa i mąki zrobić gęste ciasto naleśnikowe ( można dodać odrobinę mleka). Do mięsa wlać ciasto, dokładnie wymieszać. Na rozgrzany olej wkładać paseczki mięsa otoczone ciastem – piec na złoty kolor z każdej strony. Podawać z ziemniakami z wody, ryżem oraz pieczarkami. Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiajka 24.02.04, 14:09 Witajcie - sniegu dowalilo -znowu szuflowanie bylo rano i ogromne korki w drodze do "miasta". Ale pogoda teraz slicznadalam do wskanowania jakies wakacyjne zdjecia,robione moja stara ,poczciwa lustrzanka , ktora jest niezawodna i glebie ostrosci duzo lepiej w niej umium ystawic.No ale i do cyfrowego trzeba sie przyzwyczaic! Teraz ugotuje oboadek - i zajme sie balem! Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiajka 24.02.04, 14:10 A przepis jutty nalezy natychmiast przeniesc do kulinariow! Witaj jutto! Napewno wykorzystam ! Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiajka 24.02.04, 14:14 Oj!!To samo chcialam napisac!!!!Do watku przepisowego!!Moze nasza Lx to zrobilaby?Ja nie umiem((.A u mmnie dzis pizza..musze na bal sie gotowic.Pozdro ml Odpowiedz Link
dan8 Re: Dzisiajka 24.02.04, 14:22 Po trzech tygodniach 40 stopniowych upalow przyszlo ochlodzenie 25C i deszcz. Ogromna ulga. W miescie widzialam sporo osob ubranych w kurtki. Na jutro zapowiadaja 19C. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiajka 24.02.04, 14:51 Dobra wiadomosc Dan!!Dla ludzi i zwierzakow i roslin!!Nienawidze upalow!Pozdro ml Odpowiedz Link
omeri Re: Dzisiajka 24.02.04, 18:39 Witam serdecznie i życzę udanego balu. Niestety bedę bez dostepu do Was. Już zzieleniałam z zadrości. Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: DZISIAJKI XIX 25.02.04, 07:42 Ale u Was był BAL!!!!!!!!!!!!!!!!!niestety cały wieczór czekałam i żadna wrózka się nie zjawiłaa tu widze,że juz inny Kopciuszek był i dla mnie sukienki i bucików zabrakło.Na szczęście Książe się przuturlał. Pogoda piękna,-8 i śniegu po kolanka(małam to mam nisko ),dzień porąbany mam strasznie i dlatego biegne do zajęć.Może do niedzieli poczytam dokładnie jak balowaliśćie.Miłego dnia! Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJKI XIX 25.02.04, 10:02 Swiat dzis bialy.Wcale mnie to nie raduje bo czekam na wiosne.Trzy tygodnie temu bylo 16 stopni plus a dzis -1.Brrrrrr!!!Ale dzieciaki sie ciesza i psy tez.Pozdro ml Odpowiedz Link
monia.i Re: DZISIAJKI XIX 25.02.04, 10:54 Piękny dzień - trochę biały, trochę mroźny - i bardzo słoneczny! Widzę, że ostatki się udały - kiedy ja to wszystko przeczytam? Pozdrowionka! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIAJKI XIX 25.02.04, 12:00 I u mnie spadł śnieg przykrywając przbiśniegi młode listki tulioanów (irysów?). Temperatura dodatnia, wszystko zaczyna topic się. Uwolnić Szczecin od Jurczyka Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJKI XIX 25.02.04, 12:04 Rano na domu od polnocy bylo -9 stopni.Teraz w sloncu 0. Ladny ten snieg,ale nawierzchnie ulic fatalne,a ciagle mysle ile to kosztuje,taki ponowny opad sniegu ,ile pieniedzy trzeba bedzie wydac na sprzatanie .A w naszej okolicy ile potrzeba bedzie czasu,zeby matka ziemi wchlonela te wody pozostale po sniegu! Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJKI XIX 25.02.04, 13:40 Snieg sie topi w goracych promieniach slonca...Na szczescie nic nie zamarzlo bo w nocy zonkile etc.byly okryte sniezna pierzynka... ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJKI XIX 25.02.04, 18:12 Dzisiaj,po balu,zapanowal jakis kwasny nastroj na forum.Pewnie wszyscy sa zmeczeni....A moze to Wielki Post tak oddzialywuje...? Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJKI XIX 25.02.04, 20:48 Zmeczona emocjami balu i umioeszczania zdjec w albumie ide obejrzec "Pod sloncem Toskanii" na dvd . Przed snem moze zajrze! Odpowiedz Link
monia.i Re: DZISIAJKI XIX 25.02.04, 20:54 Zajrzyj - i napisz, jak Ci się podobało! Miłego oglądania Odpowiedz Link
warum Re: DZISIAJKI XIX 25.02.04, 22:04 Z tego co sie zorientowalam po wpisach , mnie podobnych "etatowcow - wyrobnikow" jest tu malo Ale ja po przeczytaniu dlugiego tekstu ponizej pomyslalam,ze.... nawyk "lykania w biegu" pozostal mi do tej pory, mimo,ze prace naprawde stresujaca i zdecydowanie bez limitu godzin, z nieograniczonym zakresem obowiazkow skonczylam 6 lat temu. I lapie sie na tym,ze zjadam w 5 minut, to co innym bez nadzwyczajnej celebry zajmuje 20. No coz, ze szkodliwych pozostalosci- zostal mi "odruch szczura": nie lubie powtarzania czynnosci i dlatego co jakis czas musze zmieniac prace, by nie zwariowac. Dlatego wciaz zazdroszcze ML, ze moze robic co lubi, bo ja juz chyba naleze do gatunku - nieurabialnych, co to nawet " majac wolne" beda potrzebowali "zagospodarowania w punktach od- do" czasu, bo umiejetnosc cieszenia sie swobodnym dysponowaniem wlasnym czasem zostala ze mnie wykorzeniona buu - Ale moze to wszystko,przez to ze jestem " 4", a one ponoc pechowe / takie zakamuflowane/ 13? kiosk.onet.pl/art.html?NA=1&ITEM=1151625&KAT=241 Odpowiedz Link
lablafox Re: DZISIAJKI XIX 25.02.04, 23:03 No to ja mam zapalenie kości i wiem teraz od czego. Lx Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJKI XIX 25.02.04, 23:06 Warum - temat ,ktory poruszylas wart osobnego watku.Trzeba sie do tego przymierzyc! Moniu - film mi sie podobal - lagodnie rozrywkowy z pieknymi zdjeciami,przypomnial mi piekne chwile spedzane we Wloszech w takim miasteczku - chociaz w Ligurii. Ten klimat zycia bardzo mi odpowiada.Mozna tylko zazdroscic ,ale nie wypada ,zwlaszcza w Popielec. Odpowiedz Link
monia.i Re: DZISIAJKI XIX 26.02.04, 10:50 mammaja napisała: > Moniu - film mi sie podobal - lagodnie rozrywkowy z pieknymi > zdjeciami,przypomnial mi piekne chwile spedzane we Wloszech w takim miasteczku > - > chociaz w Ligurii. Ten klimat zycia bardzo mi odpowiada.Mozna tylko > zazdroscic ,ale nie wypada ,zwlaszcza w Popielec. mammajko - dzieki za "głos" - i chyba się skuszę...Książka byłam zauroczona, ale film jest ponoć całkiem inny - ale pal sześć akcję - ważne, żeby klimat oddawał! Pozdr. Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJKI XIX do Warum 25.02.04, 23:50 Bardzo ciekawy temat!!Mila Warum teraz robie co lubie,ale nie zawsze tak bylo i po "bylym okresie" mam wlasnie nerwice!Co gorsza podobno tej choroby nie da sie wyleczyc.A poniewaz mam nerwice to i obecne zajecia nieraz wykonuje nerwowo,ja tak juz mam ((.Pozdrowka. ml P.S. Mm ma racje,ze temat zasluguje na osobny watek!!! Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJKI XIX SNIEG!!!!!! 26.02.04, 10:22 Holandie w nocy zasypal snieg.Oni tutaj nie sa do tego przyzwyczajeni wiec na drogach zrobil sie 700km korek!!!Ogolna panika.Musza jechac na szkolenie sniezne do Polski ))).Swiat wyglada pieknie bo snieg skrzy sie w sloncu a niebo jest niebieskie az kiczowato.Pozdro ml Odpowiedz Link
monia.i Re: DZISIAJKI XIX SNIEG!!!!!! 26.02.04, 10:40 Kolejny piekny dzień. A w dodatku - coraz dłuższy Nareszcie wracam do domu "za dnia" i możemy sobie z suńką iść na spacer na łąkę - na szczęście zmarzniętą, więc łapki po powrocie mamy dość czyste...Pozdrawiam! Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJKI XIX SNIEG!!!!!! 26.02.04, 12:09 Stanowczo widze,ze forum to zlodziej czasu.Spiesze sie ,a jak siadlam to sie nie moge oderwac! Pogoda sloneczna,chociaz mrozna.Mam nadzieje.ze humory dzis dopisza! Odpowiedz Link
lablafox Re: DZISIAJKI XIX SNIEG!!!!!! 26.02.04, 12:18 marialudwika napisała: > Holandie w nocy zasypal snieg.Oni tutaj nie sa do tego przyzwyczajeni wiec na > drogach zrobil sie 700km korek!!!Ogolna panika.Musza jechac na szkolenie > sniezne do Polski ))).Swiat wyglada pieknie bo snieg skrzy sie w sloncu a > niebo jest niebieskie az kiczowato.Pozdro > ml 700 km korek ? Wygląda na to ,że stoi cała Holandia. Dzisiaj zobaczyłam na krzakach bzu napęczniałe pąki, aż przystanęłam , zachwycona.U nas słonecznie , przedwiosennie . Spiew ptaków zagłuszają głosy pił przycinających drzewa. Lx Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJKI XIX SNIEG!!!!!! 26.02.04, 12:23 Mm masz racje,ze zlodziej czasu,powinnam juz dawno wyjsc z domu...Na trawie lezy puchowa piezynka a na krzewach zielone listki a na innych paki kwiatow,dzieciaki lepia balwana a psy tarzaja sie w sniegu i zrobily sie czysciejsze.Nie jest zimno a przed domem sloneczko,jak na Gubalowce!!!Pozdro ml Odpowiedz Link
verbena1 Re: DZISIAJKI XIX SNIEG!!!!!! 26.02.04, 16:01 Jaki snieg w Holandii? Te pare centymetrow i zaraz wielka panika, najdluzszy korek mial ponad 40 km, prawie pol kraju! Moj maz ciagle dziwil sie dlaczego w Polsce jest tyle wypadkow w zimie ,wiec mialam dzis satysfakcje gdy patrzylam na ich panike z powodu paru cm sniezku. W kraju gdzie sa najlepsze drogi i chyba najwiecej autostrad na km kwadratowy. Ja pojechalam do pracy rowerem i nie musialam czekac w korkach ,za to jakie widoki. Zamarzniety staw, stado gesi siedzacych opodal, psy ganiajace po sniegu. Ach, te polskie zimy......snieg po kolana, zadymka..... pomarzyc mozna. Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJKI XIX SNIEG!!!!!! 26.02.04, 16:22 Masz racje!!Oni sa nieprzyzwyczajeni.U nas snieg juz topnieje,ale rano bylo pierwszy raz tak pieknie zimowo.Ostanio tak bylo rok temu..Pozdrowka ml P.S.W slowie pierzyna "zjadlam| r.Wyszedl z tego okropny "byk".. Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJKI XIX SNIEG!!!!!! 26.02.04, 20:22 I pewno wszyscy maja automatyczne skrzynie biegow i w ogole nie umieja jezdzic po sliskim. To samo bylo kiedys w NY - kompletny parazaliz przy kilkunastu centymetrach sniegu! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Forum Polonijne dla Pań 26.02.04, 21:05 Sporo naszych szanownych współforumowiczek zamieszkuje obce kraje, więc informuję o powstaniu nowego forum polonijnego dla Pań: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16726&w=11016825&v=2&s=0 Odpowiedz Link
mammaja Re: Forum Polonijne dla Pań 26.02.04, 21:22 Ale niech nie odchodza od nas bo bedzie smutno! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Forum Polonijne dla Pań 26.02.04, 21:27 Co ja najlepszego narobiłam(( Zostańcie z nami obcokrajowczynie! Tam jest nudno i nieciekawie, i albumu nie mają i własnej strony internetowej. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Forum Polonijne dla Pań 26.02.04, 21:34 Nie bojcie sie,nie odejde!!!Bom wierna jak malo kto,hi,hi.Pozdro ml Odpowiedz Link
glodn-y Re: Forum Polonijne dla Pań ML 26.02.04, 21:46 marialudwika napisała: > Nie bojcie sie,nie odejde!!!Bom wierna jak malo kto,hi,hi.Pozdro > ml No tylko spróbuj,to .... To nawet na tym "zadupiu"(Holandja cz jakoś tak,kto by tam pamiętał" Ciebie znajdziemy Odpowiedz Link
marialudwika Re: Forum Polonijne dla Pań ML 26.02.04, 21:53 Kogos tutaj znalezc nie jest latwo,jak sie pytasz o ulice np. odpowiedz zawsze brzmi "nie wiem",hi,hi!!!!Numeracja domow jest tez jakas dziwaczna....Pozdro ml Odpowiedz Link
warum Re: :) 26.02.04, 22:03 A jak sie naucze wycinania zbednych kawalkow chodnika/tu mostu, bo niebo musi byc!/, popracuje nad szlifem urody - to zrobie sie na takie bostwo,ze nikt mnie nie pozna))ale to potrwa sporo lat, bo kiepsko mi idzie nauka czegos co nie jest prawdziwe. Odpowiedz Link
omeri Re: DZISIAJKI XIX 26.02.04, 22:01 Witam spóźniona, ale kiedyś trzeba zrobić większe zakupy. Odpowiedz Link
omeri Re: DZISIAJKI XIX 26.02.04, 22:28 I jedno i drugie, czyli wyprawa do hurtowni i uzupełnienie zapasów domowych Odpowiedz Link
monia.i Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 09:57 Obudziłam sie dzisiaj skoroświt o 7 i od razu wiedziałam, że coś jest nie tak - nie wiedziałam tylko, co..Nie mogłam odnaleźć swoich kapci pod łóżkiem. Nie mogłam odnaleźć swojego kremu na półce. Herbata była niedobra. Ale to nie jest powód, żeby wylewać ją sobie na kolana w spodniach do pracy. Nie wiedziałam, co się dzieje - aż wyjrzałam przez okno - no tak - pochmurno i sypie... A wczoraj świeciło takie piękne słoneczko..(( Odpowiedz Link
lablafox Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 10:01 Dzisiaj rano przymrozek wybielił trawniki.Potem zeszła , nagle mgła . Przesłoniła cały świat. Teraz wychyla się zza niej słoneczko i zanosi się na słoneczny dzień. Za kilkanaście dni wiosna!!!!!!!!! Lx Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 10:06 Odwlekam sama przed soba chwile wyjscia z domu.Obrzydliwie sypie ,znowu bedzie slisko. Stanowczo za dlugo to trwa. Ale trudno. Jedyny sens ma pojechanie na narty. ale narazie nie mam szans. Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 10:54 A na poczatek milego dnia takie wiadomosci miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,1936237.html to niestety niczego dobrego nie przyniesie temu miastu - ani to,ani kampania przeciw PO - i nasuwa sie pytanie - dokad u diabla zdazamy! I niech mi ktos odpowie jak bedzie wygladal budzet miasta - i kto go uchwali. A wtedy chetnie porozmawiam z Foksalem na temety polityczne! Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 10:59 Wstalam/znow/ z bolem glowy,jednak trzeba bedzie nosic czapke na ten paskudny ziab..Humor do niczego.Pozdro ml Odpowiedz Link
monia.i Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 11:21 O, ML - łączę się z Tobą w poczuciu duchowej więzi Widzę, że humory mamy dzisiaj podobne? Aż mi się przyjemniej zrobiło ))) Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 11:33 Ja tez sie z wami lacze i juz dwa punkty wykreslilam z dzisiejszego programu Nie mam sily znowu szuflowac! Odpowiedz Link
verbena1 Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 11:56 Pojechalam rano do sklepu tylko po chleb i mleko i co widze w naszym spozywczym? Malutkie bratki,10 w jednym opakowaniu, tanie jak barszcz. Jak moglam sie nie skusic. Ziemia w ogrodku zamarznieta....zaczyna sie moja glupawka w kupowaniu kwiatkow do mojego mini ogrodu. Moze wymysle uprawe pietrowa, wiecej sie zmiesci. Odpowiedz Link
monia.i Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 12:09 A ja uległam kilku pasteloworóżowym tulipanom Odpowiedz Link
verbena1 Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 12:12 Ml- wiem cos na temat migreny, jestem z nia zzyta od lat. Dzisiaj tez probuje mnie dopasc ale sie nie dam. Uciekam od komputera i zajme sie czyms co nie wymaga myslenia,czytania i przebywania w ostrym swietle. Moze cos namaluje albo postawie sobie pasjansa. Dzisiaj nie musze gotowac! Jestesmy zaproszeni przez znajomych na jakies jedzonko do restauracji....na sama mysl czuje sie troche lepiej. Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 12:26 To wspolczuje Ci i rozumiem Verbeno.Jestem czestym gosciem forum prywatnego GW Migrena.Nie do wiary ilu ludzi TO ma.Tam mozna sie pouzalac i sa interesujace linki a nawet lekarka,ktora doradza,co i jak.Polecam.Pozdro ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 12:36 Jestem szczęściarą, nie znającą bólu głowy (no, boli mnie może raz-dwa w roku). Dzisiejsza pogoda panująca w moim mieście każdemu poprawiłaby nastrój. Jest -5 stopni, czyste niebo, słońce świeci pełną mocą, wiatr zniknął bez śaldu, wywiewając wcześniej zanieczyszczenia. Jest pięknie Odpowiedz Link
edeka5 Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 13:27 Cieszę się z Twojej prognozy pogody Wędrowcze, bo moja mama wyjechała na tydzień do Szczecina. Mam nadzieję, że taka pogoda utrzyma się dłużej. Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 14:08 A ja mam ,poza Toba,jeszcze zaprzyjazniona /bardzo chora /listowa znajoma.Jestsamotna i ciezko jej chodzic,choc pogode ma ladna! Bylam na rekonesansie w parku.Spod sniegu wychodza nastepne krokusy.Ich widok przypomina mi pobyty na Bukowinie Tatrzanskiej wczesna wiosna.Narcyzy,na szczescie,nie zamarzly i pokazuja kolorkia forsycje nimal kwitna!!!Pozdro ml Odpowiedz Link
omeri Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 19:26 Witam po cięzkim dniu, łącznie z dentystą. Mam nadzieję,że pogoda ze Szczecina przyjdzie do wszystkich. Glowa tez mnie dzisiaj boli. Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIAJKI XIX 28.02.04, 10:29 To juz zaczyna byc nudne - ale co innego napisac,kiedy znowu sypie i sypie,rowno,gesto,bialo. Musze niestety przedrzec sie przez te biel i wyruszyc za sprawami. Jeszcze raz pytam czy ktos nie ma sterownikow do aparatu Sony p52. Pozdro do popoludnia! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIAJKI XIX 28.02.04, 10:41 Komu nudne, temu nudne W Szczecinie sypało o świcie. Był to pierwszy śnieg od kilku dni (moze nawet dziesięciu). Pytanie o sterowniki zadaj na foru komputer forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37 lub na forum fotografia forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=127 Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIAJKI XIX 28.02.04, 12:12 Pomiedzy opadami mokrego sniegu wyglada sloneczko i wtedy robi sie cieplo i wiosennie.Ptaki treluja godowo/chyba/ i az przyjemnie odbywac "dogging".Na jeziorze kra a na niej stada mew...Pozdro ml Odpowiedz Link
dan8 Re: DZISIAJKI XIX 28.02.04, 12:16 A u mnie jesien tuz,tuz bo zaczyna sie 1-go marca.Jest niemalze tak piekna jak wiosna u Was i trwa do konca maja,kiedy to pojawiaja sie pierwsze,nocne przymrozki. Odpowiedz Link
ewelina10 do Mammajki 28.02.04, 13:31 Pewno niezbyt mądra rada, ale ponoć takie sterowniki można zdobyć tylko w serwisie specjalistycznym Sony, albo może w internecie na stronie Sony ? My mamy Pentax, a sterowniki dostaliśmy na płycie CD, jako obowiązkowe wyposażenie. Odpowiedz Link
lablafox Re: do Mammajki 28.02.04, 16:08 Wczoraj , z okazji zapowiadających się wiosennie dni umyto mi w myjni auto. Było takie śliczniutkie , błyszczące , wypucowane. Dzisiaj rano odkopywałam je spod grubej warstwy śniegu. Pada do teraz , równomiernie . Wczoraj , optymistycznie, schowałam kozaki do szafy , wychodząc z jakże błędnego załozenia ,iż nie będa mi potrzebne. Dzisiaj , prędziutko je wyjmowalam , bo dotarcie do auta bez wysokiego obuwia było niemozliwe. Lx Odpowiedz Link
marialudwika Re: do Lablafox 28.02.04, 16:22 Czy moglabys zamiescic w watku kulinarnym surowke z kapusty?Wg. Dan.Nie umiem wklejac,z gory dziekuje!Pozdro ml Odpowiedz Link
mammaja Re do Eweliny 28.02.04, 18:06 Oczywiscie ,ze sterowniki byly w komplecie z apapratem,ale wlasnie przy okazji formatowania komputera "sie zmyly" . A plytka - byc moze jest - wsrod dziesiatek innych mojego starego dzieciecia. Ale jak ja chce wlasnie wyslac zdjecie kominka,to akurat nie ma! Odpowiedz Link
glodn-y Re: DZISIAJKI XIX MM 28.02.04, 20:09 Spróbuj w śerwisie,może Tobie przegrają. www.sony.com.pl/ obleciałem ,cały net w pl.i nic Została strona producenta,ale tu to za "mnientki"jestem, język jakis taki nie nasz )) klarneciku ty moj )));P Odpowiedz Link
omeri Re: DZISIAJKI XIX 29.02.04, 09:49 Oj ponuro dziś w Wwie. Najchętniej bym w ogóle nie wstawała, ale jutro poniedzialek. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIAJKI XIX 29.02.04, 10:01 Pogoda piękna. tylko -1 st.C, czyste niebo, ani grama śniegu. Edeko, Twoja mama ma dobrą pogodę na pobyt w Szczecinie. Odpowiedz Link