Dodaj do ulubionych

DZISIAJKI XIX

22.02.04, 10:09
Ponuro dzis i zimno.Pozatym nie wiem,czy zamieszczanie linku do albumu w
widocznym miejscu jest dobrym pomyslem?Kazdego obcego zaprasza a album jest
nasza wewnetrzna sprawa.POzdro
ml
Obserwuj wątek
    • rudakitka1 Re: DZISIAJKI XIX 22.02.04, 10:24
      Plus dwa,śnieg jeszcze jest,szaro i smutnawo.
      Rodzina dobra rzeczcrying,brat o 7 lat starszy powiedział mi ,ze jestem stara rura i muszę sie z tym pogodzić.Jego żona 8 lat młodsza ode mnie i dlatego mi takie komplementy opowiada,obiektywni jednak mówią,że tej młodości po bratowej nie widać,bo stary mąż postarzasmile,więc sie nie martwie i cieszę życiemsmile.
      Co do albumu to mam troszke obaw nadal i bardziej wyrażne zdjęcia pośle chyba jednak do Marka.Ciesze sie jednak,ze album jest i tylko szkoda,ze jest nas tam jeszcze tak mało.Miłej niedzieli.
    • wedrowiec2 Re: DZISIAJKI XIX 22.02.04, 10:25
      Ponuro i u mnie. Link do Feline zaprasza, ale jeśli większość naszych
      forumowiczów nie może tam się dostać, to co dopiero mówić o obcychsmile
      • marialudwika Re: DZISIAJKI XIX 22.02.04, 10:38
        Masz racje Wedrowcze.Ale niebawem nas sie dostana tylko musza sluchac
        instrukcji.Jak bodzio sie wyspi po balusmile))))).Pozdrowki
        ml
        • ewelina10 Re: DZISIAJKI XIX 22.02.04, 11:05
          Nie przesłałam swoich jeszcze zdjęć. Wczoraj rano bez żadnych komplikacji
          obejrzałam sobie Wasze.
          A tak poza tym u mnie pochmurnie, ale wiosennie. Idę się dotlenić. Zawsze to z
          korzyścią wychodzi dla zdrowia.
          Rudakitko - Twój brat jest w błędzie myśląc tak o Tobie. Może zazdrości Ci
          trochę tej młodości ducha smile
          Pozdrawiam Ciebie szczególnie.
        • dan8 Re: DZISIAJKI XIX 22.02.04, 11:06
          Mysle,ze niepotrzebnie obawiacie sie dostania na strone "Albumu" osob
          postronnych.
          Strona jest zamknieta na "klodeczke" i dostac sie tam moga tylko osoby
          zaakceptowane przez osobe,ktora ja otworzyla,wiec przez Feline.
          • lablafox Re: DZISIAJKI XIX 22.02.04, 11:44
            Hahaha weszłam z ogromnym trudem .Nie ma obaw .Dobrze zamknięta .
            Lx
            • marialudwika Re: DZISIAJKI XIX 22.02.04, 12:06
              Gratuluje sukcesu Lx!!!Pozdro
              ml
              • dan8 Re: DZISIAJKI XIX 22.02.04, 12:56
                Lablafox,oczywiscie,ze moglas wejsc,przeciez jestes zaakceptowanym czlonkiem
                (member) tej grupy.
                • lablafox Re: DZISIAJKI XIX 22.02.04, 13:02
                  Hahaha , dan , oczywiście ,że mogłam wejść , ale NIE UMIAŁAM wejść.
                  Lx
                  • dan8 Re: DZISIAJKI XIX 22.02.04, 13:39
                    EEEEEEE..... tam - LX nie wierze,krygujesz sie.
                    Przyznaj sie,ze chcialas postraszyc.smile
                    Czlonkiem albumowej strony jestes od 20.02,wiec to juz kilka dni.
                    • lablafox Re: DZISIAJKI XIX 22.02.04, 13:53
                      Hahaha , ale stałam pod drzwiami do dzisiaj rano. Próbowałm wchodzić przez
                      okno, piwnice, kominem , podkopem , a wystarczyło nacisnąć klamkę u drzwi.
                      Na dodatek angażowałam całą rzeszę ludzi tylko po to aby mnie podsadzali , albo
                      przepychali, albo przytrzymywali mi ręke na tej klamce właśnie. Dziś po
                      cichutku zawzięłam się , nacisnęłam i weszłam .
                      Wszystkim pomocnikom jeszcze raz dziekuję .
                      Lx
                    • mammaja Re: DZISIAJKI XIX 22.02.04, 14:00
                      Zupelnie nie mam czasu - na powitanie zeglarza zapowiedzialo sie pare
                      osob,lacznie byc moze z jego szefem - krasnoludka nie przyszla w piatek ,ja
                      gonilam za sprawami publicznymi i dzisiaj od rana uwijam sie i przepiekna tarta
                      z brzoskwiniami przy wyjmowaniu rozleciala sie - a wiem,ze nie trzeba wyjmowac
                      goracej - tylko podstudzic. Poskladalysmy ja z corka, posypaly cukrem pudrem i
                      jakos wyglada!W kazdym razie wieczorem bede i napisze jeszcze o balu.Narazie za
                      godzine jade na lotnisko. Niektorzy sie dziwia ,ze syn juz wraca - trzy
                      tygodnie minely szybko - zalogi na wielomiesiecznym rejsie zmieniaja sie co dwa
                      tygodnie - a mlody czlowiek ma dobra prace i nie ma mowy o dluzszym urlopie. Na
                      szczescie szef sam jest zeglarzem i idzie na reke. Do wieczora!
                      • marialudwika Re: DZISIAJKI XIX 22.02.04, 14:15
                        Oj Mm przy takich wydarzeniach wybaczymy Ci,jesli dzis nie bedziesz miala glowy
                        do balu!!!Pozdro
                        ml
    • jej_maz Re: DZISIAJKI XIX 23.02.04, 04:56
      W sumie wszystko dziala dobrze - mam tu na mysli email i nowy etap w istnieniu
      naszej stroniy. Chce jednak dac wszystkim najpierw nacieszyc sie albumem i tez
      dlatego poczekam z moimi nowinkami; w koncu za duzo na raz i straci to wszystko
      urok wink) Nawet dobrze sie sklada; jutro (dzisiaj) zaczynam nowa prace a wiec
      nowe miejsce, nowi ludzie, nowe wszystko - moge miec problemy z czasem. Wroce,
      a wszystkim milej zabawy.

PS. Em-Em przygotowala zdjecia... na prawde sliczne, ale prosze o cierpliwosc
      i... zrozumienie wink)
      • rudakitka1 Re: DZISIAJKI XIX 23.02.04, 08:44
        Zbyt długie spanie(ponad 6 godzin)nie jest dla mnie korzystne!
        Nic to !Miłego dnia,tygodnie i wyborowej zabawy śledzikowej życze wszystkim.
        Rudakitkasmile)).
        • monia.i Re: DZISIAJKI XIX 23.02.04, 10:19
          Zimnawo, mokrawo i sennie...I ani śladu słońca. Doprawdy, mogłaby już przyjść
          ta wiosna! Bo już sama siebie denerwuję tym biadoleniem...
          A ja lubię długo spać. Najszczęśliwsza byłabym, gdybym mogła codziennie spać do
          godziny 9. Niestety - muszę wstawać dwie godziny wcześniej. I widać wtedy po
          mnie, że jestem mało przytomna. Potrzeba mi trochę czasu na rozkręcenie się..
          Pozdrawiam!
          • mammaja Re: DZISIAJKI XIX 23.02.04, 10:34
            Pobieglam rankiem na tzwn. pobranie - trzeba co jakis czas swoj
            cukier,chlosterol itd skontorlowac.Ale rzeczywiscie zimno i szaro - tyle ze
            potem do kawki gazeta i swieze buleczki (dla rodziny).Tak dobrze wstawac
            rano,kiedy jest cieplo i swiat tonie w sloncu,w przeciwienstwie do tych zimnych
            miesiecy.Wszystkie o tym piszemy - mlodziez chyba tak nie odczuwa tych
            spraw.Dla nich zycie jest atrakcyjne zawsze.
            • monia.i Re: DZISIAJKI XIX 23.02.04, 10:57
              Och - wiosną i latem to już całkiem inna para kaloszy - jak mawiał mój ojciec.
              To jest zupełnie inny rodzaj wstawania - wtedy, gdy pod kołdrą jest stanowczo
              za gorąco, kiedy słońce przeciska sie przez żaluzje w sypialni a pierzaki za
              oknem głośno poćwierkują...Wówczas poranną herbatkę wypijam na balkonie,
              rozkoszując się widokiem zazielenionych brzóz i błękitem nieba - w odróżnieniu
              do sezonu jesienno-zimowego, kiedy to siedząc przy stole smętnie kiwam się nad
              parującym kubkiem.
              • marialudwika Re: DZISIAJKI XIX 23.02.04, 11:57
                Poranna herbatke pije "pod papuzkami" a one skrzecza i wydaja inne mile dzwieki
                i sa wesole i kolorowe!!Ale zimowychporankow nie lubie.Dzis ostre slonce i
                zimno.Pozdro
                ml
    • ewelina10 Re: DZISIAJKI XIX 24.02.04, 07:35
      Nieźle dzisiaj mnie zasypało śniegiem. Wydawało się, że wiosna tuż, tuż, a tu
      znowu iglaki przebrały się w białą szatę.
      • rudakitka1 Re: DZISIAJKI XIX 24.02.04, 07:42
        U mnie też strasznie nasypało.Byłam już z psiu na spacerku i cały mi chłopak w śniegowych kuleczkach wrócił.Teraz położył sie koło córeczki i chyba ze 2 godzinki jeszcze pośpiąsmile.Mam ochote iść zrobic bałwana,niestety musze troche przy śledzikach popracować.Jeżeli do wieczora bedzie tyle śniegu, to po śledziku i wódeczce(!)chyba jeszcze jaki spacerek z mężusiem zaliczymy i juz na sama myśl o tym, cieszy się moję serce w kształtnej.....PA!!!
    • ewelina10 Re: DZISIAJKI XIX 24.02.04, 08:40
      Troszkę mam kłopot. Nie miałam czasu pomyśleć o stroju na bal. Czy obowiązują
      jakieś zasady w tym względzie ?
      Mammajko - czy można w stroju Ewy i Adama przyjść ? wink))
      • rudakitka1 Re: DZISIAJKI XIX 24.02.04, 08:44
        ewelina10 napisała:

> Mammajko - czy można w stroju Ewy i Adama przyjść ? wink))

To Ty chcesz w obu naraz przyjśćwink)
        • lablafox Re: DZISIAJKI XIX 24.02.04, 09:37
          Ciekawam , z której strony będzie Ewa , a z której Adam.
          Lx
          • lablafox Uwaga, podobno 24.02.04, 09:39
            nr GG 1729789 przesyła wirusy. Gdy się odezwie odrzućcie go .
            Lx
            • ewelina10 Re: Uwaga, podobno 24.02.04, 09:43
              Dzięki LX
              • marialudwika Re: Dzisiajka 24.02.04, 09:56
                Szron na dachach samochodow.Dzien szary i raczej ponury.Dla mnie smutny bo jest
                rocznica smierci mego Ojca.Pozdro
                ml
                • monia.i Re: Dzisiajka 24.02.04, 11:00
                  Jaka szkoda, że to coś...takie białe i ładne, niebawem sie rozpuści - bo
                  niestety, przy tej temperaturze..Ale na razie jest prześlicznie - te wszystkie
                  drzewa i krzaczki w śnieżnych czapeczkach..
                  A może to już ostatni śnieg tej zimy...???smile))
                  ML - ciepłe uściski dla Ciebie!!!
                  • marialudwika Re: Dzisiajka 24.02.04, 11:10
                    Dziekuje Moniu,dostalas moj mail?Pozdro
                    ml
                    • monia.i Re: Dzisiajka 24.02.04, 11:26
                      Tak!!!smile Jeśli chcesz - też spróbuję Ci coś wysłać!- tak na poprawę humoru smile
                      A zresztą...jeśli nawet nie chcesz - też wysyłam!
                      P.S. Anemony są piękne!
                      • verbena1 Re: Dzisiajka 24.02.04, 13:53
                        O 8 rano piekny wschod slonca, pomaranczowo-zolty za czarnymi drzewami, prawie
                        kicz ale jak poprawia humor. Wybieglam z domu z aparatem
                        fotograficznym,zdazylam zrobic pare zdjec i zaraz naplynelo z zachodu jakies
                        szare chmurzysko. Jadac z pracy zatrzymalam sie przy zamarznietym do polowy
                        stawku , zrobilam zdjecia kaczkom i pierwszym baziom.Zaraz zobacze co wyszlo.
                        Jestem w dobrym humorze i oby tak do wieczora. Znow nie wiem co mam zrobic na
                        obiad, och my biedne kobiety.......
                        • jutta Re: Dzisiajka 24.02.04, 13:59
                          Verbeno wink
                          zrób może cycki kurzęce w piwie ? MAło pracy a jekie smaczne ! I baaaardzo
                          wydajne wink

Składniki:
                          2 piersi z kurczaka
                          1 łyżka oleju
                          3 łyżki sosu sojowego
                          2 ząbki czosnku
                          1 jajo
                          ¼ szklanki piwa
                          mąka
                          olej do smażenia

Sposób wykonania:
                          Pierś kurczaka pokroić na paseczki, dodać olej, sos sojowy, czosnek, wymieszać
                          i odłożyć na dwie godziny, mieszając kilka razy. Z jaja, piwa i mąki zrobić
                          gęste ciasto naleśnikowe ( można dodać odrobinę mleka). Do mięsa wlać ciasto,
                          dokładnie wymieszać. Na rozgrzany olej wkładać paseczki mięsa otoczone ciastem –
                          piec na złoty kolor z każdej strony. Podawać z ziemniakami z wody, ryżem oraz
                          pieczarkami.
                          • mammaja Re: Dzisiajka 24.02.04, 14:09
                            Witajcie - sniegu dowalilo -znowu szuflowanie bylo rano i ogromne korki w
                            drodze do "miasta". Ale pogoda teraz slicznadalam do wskanowania jakies
                            wakacyjne zdjecia,robione moja stara ,poczciwa lustrzanka , ktora jest
                            niezawodna i glebie ostrosci duzo lepiej w niej umium ystawic.No ale i do
                            cyfrowego trzeba sie przyzwyczaic! Teraz ugotuje oboadek - i zajme sie balem!
                          • mammaja Re: Dzisiajka 24.02.04, 14:10
                            A przepis jutty nalezy natychmiast przeniesc do kulinariow! Witaj jutto!
                            Napewno wykorzystam !
                            • marialudwika Re: Dzisiajka 24.02.04, 14:14
                              Oj!!To samo chcialam napisac!!!!Do watku przepisowego!!Moze nasza Lx to
                              zrobilaby?Ja nie umiemsad((.A u mmnie dzis pizza..musze na bal sie gotowic.Pozdro
                              ml
                              • dan8 Re: Dzisiajka 24.02.04, 14:22
                                Po trzech tygodniach 40 stopniowych upalow przyszlo ochlodzenie 25C i deszcz.
                                Ogromna ulga.
                                W miescie widzialam sporo osob ubranych w kurtki.
                                Na jutro zapowiadaja 19C.
                                • marialudwika Re: Dzisiajka 24.02.04, 14:51
                                  Dobra wiadomosc Dan!!Dla ludzi i zwierzakow i roslin!!Nienawidze upalow!Pozdro
                                  ml
                                  • omeri Re: Dzisiajka 24.02.04, 18:39
                                    Witam serdecznie i życzę udanego balu. Niestety bedę bez dostepu do Was. Już
                                    zzieleniałam z zadrości.
                                    • wedrowiec2 Re: Dzisiajka 24.02.04, 18:48
                                      Dlaczego????
                                      • omeri Re: Dzisiajka 24.02.04, 18:49
                                        Wizyta rodzinna
    • rudakitka1 Re: DZISIAJKI XIX 25.02.04, 07:42
      Ale u Was był BAL!!!!!!!!!!!!!!!!!niestety cały wieczór czekałam i żadna wrózka się nie zjawiłasada tu widze,że juz inny Kopciuszek był i dla mnie sukienki i bucików zabrakłosad.Na szczęście Książe się przuturlałsmile.
      Pogoda piękna,-8 i śniegu po kolanka(małam to mam niskosmile ),dzień porąbany mam strasznie i dlatego biegne do zajęć.Może do niedzieli poczytam dokładnie jak balowaliśćie.Miłego dnia!
      • marialudwika Re: DZISIAJKI XIX 25.02.04, 10:02
        Swiat dzis bialy.Wcale mnie to nie raduje bo czekam na wiosne.Trzy tygodnie
        temu bylo 16 stopni plus a dzis -1.Brrrrrr!!!Ale dzieciaki sie ciesza i psy
        tez.Pozdro
        ml
        • monia.i Re: DZISIAJKI XIX 25.02.04, 10:54
          Piękny dzień - trochę biały, trochę mroźny - i bardzo słoneczny! Widzę, że
          ostatki się udały - kiedy ja to wszystko przeczytam?smile
          Pozdrowionka!
          • wedrowiec2 Re: DZISIAJKI XIX 25.02.04, 12:00
            I u mnie spadł śnieg przykrywając przbiśniegi młode listki tulioanów (irysów?).
            Temperatura dodatnia, wszystko zaczyna topic się.

Uwolnić Szczecin od Jurczyka
            • mammaja Re: DZISIAJKI XIX 25.02.04, 12:04
              Rano na domu od polnocy bylo -9 stopni.Teraz w sloncu 0. Ladny ten snieg,ale
              nawierzchnie ulic fatalne,a ciagle mysle ile to kosztuje,taki ponowny opad
              sniegu ,ile pieniedzy trzeba bedzie wydac na sprzatanie .A w naszej okolicy ile
              potrzeba bedzie czasu,zeby matka ziemi wchlonela te wody pozostale po sniegu!
              • marialudwika Re: DZISIAJKI XIX 25.02.04, 13:40
                Snieg sie topi w goracych promieniach slonca...Na szczescie nic nie zamarzlo bo
                w nocy zonkile etc.byly okryte sniezna pierzynka...
                ml
                • marialudwika Re: DZISIAJKI XIX 25.02.04, 18:12
                  Dzisiaj,po balu,zapanowal jakis kwasny nastroj na forum.Pewnie wszyscy sa
                  zmeczeni....A moze to Wielki Post tak oddzialywuje...?
                  Pozdrawiam
                  ml
                  • mammaja Re: DZISIAJKI XIX 25.02.04, 20:48
                    Zmeczona emocjami balu i umioeszczania zdjec w albumie ide obejrzec "Pod
                    sloncem Toskanii" na dvd . Przed snem moze zajrze!
                    • monia.i Re: DZISIAJKI XIX 25.02.04, 20:54
                      Zajrzyj - i napisz, jak Ci się podobało! Miłego oglądania smile
                      • warum Re: DZISIAJKI XIX 25.02.04, 22:04

Z tego co sie zorientowalam po wpisach , mnie podobnych "etatowcow -
                        wyrobnikow" jest tu malosmile Ale ja po przeczytaniu dlugiego tekstu ponizej
                        pomyslalam,ze.... nawyk "lykania w biegu" pozostal mi do tej pory, mimo,ze
                        prace naprawde stresujaca i zdecydowanie bez limitu godzin, z nieograniczonym
                        zakresem obowiazkow skonczylam 6 lat temu. I lapie sie na tym,ze zjadam w 5
                        minut, to co innym bez nadzwyczajnej celebry zajmuje 20. No coz, ze szkodliwych
                        pozostalosci- zostal mi "odruch szczura": nie lubie powtarzania czynnosci i
                        dlatego co jakis czas musze zmieniac prace, by nie zwariowac. Dlatego wciaz
                        zazdroszcze ML, ze moze robic co lubi, bo ja juz chyba naleze do gatunku -
                        nieurabialnych, co to nawet " majac wolne" beda potrzebowali "zagospodarowania
                        w punktach od- do" czasu, bo umiejetnosc cieszenia sie swobodnym dysponowaniem
                        wlasnym czasem zostala ze mnie wykorzenionasad buu - Ale moze to
                        wszystko,przez to ze jestem " 4", a one ponoc pechowe / takie zakamuflowanesmile/
                        13?
                        kiosk.onet.pl/art.html?NA=1&ITEM=1151625&KAT=241
                        • lablafox Re: DZISIAJKI XIX 25.02.04, 23:03
                          No to ja mam zapalenie kości i wiem teraz od czego.
                          Lx
                        • mammaja Re: DZISIAJKI XIX 25.02.04, 23:06
                          Warum - temat ,ktory poruszylas wart osobnego watku.Trzeba sie do tego
                          przymierzyc!
                          Moniu - film mi sie podobal - lagodnie rozrywkowy z pieknymi
                          zdjeciami,przypomnial mi piekne chwile spedzane we Wloszech w takim miasteczku -
                          chociaz w Ligurii. Ten klimat zycia bardzo mi odpowiada.Mozna tylko
                          zazdroscic ,ale nie wypada ,zwlaszcza w Popielec.
                          • monia.i Re: DZISIAJKI XIX 26.02.04, 10:50
                            mammaja napisała:

> Moniu - film mi sie podobal - lagodnie rozrywkowy z pieknymi
                            > zdjeciami,przypomnial mi piekne chwile spedzane we Wloszech w takim
                            miasteczku
                            > -
                            > chociaz w Ligurii. Ten klimat zycia bardzo mi odpowiada.Mozna tylko
                            > zazdroscic ,ale nie wypada ,zwlaszcza w Popielec.

mammajko - dzieki za "głos" - i chyba się skuszę...Książka byłam zauroczona,
                            ale film jest ponoć całkiem inny - ale pal sześć akcję - ważne, żeby klimat
                            oddawał!smile Pozdr.
                        • marialudwika Re: DZISIAJKI XIX do Warum 25.02.04, 23:50
                          Bardzo ciekawy temat!!Mila Warum teraz robie co lubie,ale nie zawsze tak bylo i
                          po "bylym okresie" mam wlasnie nerwice!Co gorsza podobno tej choroby nie da sie
                          wyleczyc.A poniewaz mam nerwice to i obecne zajecia nieraz wykonuje nerwowo,ja
                          tak juz mam sad((.Pozdrowka.
                          ml
                          P.S. Mm ma racje,ze temat zasluguje na osobny watek!!!
                          • marialudwika Re: DZISIAJKI XIX SNIEG!!!!!! 26.02.04, 10:22
                            Holandie w nocy zasypal snieg.Oni tutaj nie sa do tego przyzwyczajeni wiec na
                            drogach zrobil sie 700km korek!!!Ogolna panika.Musza jechac na szkolenie
                            sniezne do Polski wink))).Swiat wyglada pieknie bo snieg skrzy sie w sloncu a
                            niebo jest niebieskie az kiczowato.Pozdro
                            ml
                            • monia.i Re: DZISIAJKI XIX SNIEG!!!!!! 26.02.04, 10:40
                              Kolejny piekny dzień. A w dodatku - coraz dłuższy smile Nareszcie wracam do
                              domu "za dnia" i możemy sobie z suńką iść na spacer na łąkę - na szczęście
                              zmarzniętą, więc łapki po powrocie mamy dość czyste...Pozdrawiam!
                              • mammaja Re: DZISIAJKI XIX SNIEG!!!!!! 26.02.04, 12:09
                                Stanowczo widze,ze forum to zlodziej czasu.Spiesze sie ,a jak siadlam to sie
                                nie moge oderwac! Pogoda sloneczna,chociaz mrozna.Mam nadzieje.ze humory dzis
                                dopisza!
                            • lablafox Re: DZISIAJKI XIX SNIEG!!!!!! 26.02.04, 12:18
                              marialudwika napisała:

> Holandie w nocy zasypal snieg.Oni tutaj nie sa do tego przyzwyczajeni wiec na
                              > drogach zrobil sie 700km korek!!!Ogolna panika.Musza jechac na szkolenie
                              > sniezne do Polski wink))).Swiat wyglada pieknie bo snieg skrzy sie w sloncu a
                              > niebo jest niebieskie az kiczowato.Pozdro
                              > ml

700 km korek ? Wygląda na to ,że stoi cała Holandia.
                              Dzisiaj zobaczyłam na krzakach bzu napęczniałe pąki, aż przystanęłam ,
                              zachwycona.U nas słonecznie , przedwiosennie . Spiew ptaków zagłuszają głosy
                              pił przycinających drzewa.
                              Lx
                              • marialudwika Re: DZISIAJKI XIX SNIEG!!!!!! 26.02.04, 12:23
                                Mm masz racje,ze zlodziej czasu,powinnam juz dawno wyjsc z domu...Na trawie
                                lezy puchowa piezynka a na krzewach zielone listki a na innych paki
                                kwiatow,dzieciaki lepia balwana a psy tarzaja sie w sniegu i zrobily sie
                                czysciejsze.Nie jest zimno a przed domem sloneczko,jak na Gubalowce!!!Pozdro
                                ml
                                • verbena1 Re: DZISIAJKI XIX SNIEG!!!!!! 26.02.04, 16:01
                                  Jaki snieg w Holandii? Te pare centymetrow i zaraz wielka panika, najdluzszy
                                  korek mial ponad 40 km, prawie pol kraju! Moj maz ciagle dziwil sie dlaczego w
                                  Polsce jest tyle wypadkow w zimie ,wiec mialam dzis satysfakcje gdy patrzylam
                                  na ich panike z powodu paru cm sniezku. W kraju gdzie sa najlepsze drogi i
                                  chyba najwiecej autostrad na km kwadratowy.
                                  Ja pojechalam do pracy rowerem i nie musialam czekac w korkach ,za to jakie
                                  widoki. Zamarzniety staw, stado gesi siedzacych opodal, psy ganiajace po sniegu.
                                  Ach, te polskie zimy......snieg po kolana, zadymka..... pomarzyc mozna.
                                  • marialudwika Re: DZISIAJKI XIX SNIEG!!!!!! 26.02.04, 16:22
                                    Masz racje!!Oni sa nieprzyzwyczajeni.U nas snieg juz topnieje,ale rano bylo
                                    pierwszy raz tak pieknie zimowo.Ostanio tak bylo rok temu..Pozdrowka
                                    ml
                                    P.S.W slowie pierzyna "zjadlam| r.Wyszedl z tego okropny "byk"..
                                    • mammaja Re: DZISIAJKI XIX SNIEG!!!!!! 26.02.04, 20:22
                                      I pewno wszyscy maja automatyczne skrzynie biegow i w ogole nie umieja jezdzic
                                      po sliskim. To samo bylo kiedys w NY - kompletny parazaliz przy kilkunastu
                                      centymetrach sniegu!
    • wedrowiec2 Forum Polonijne dla Pań 26.02.04, 21:05
      Sporo naszych szanownych współforumowiczek zamieszkuje obce kraje, więc
      informuję o powstaniu nowego forum polonijnego dla Pań:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16726&w=11016825&v=2&s=0
      • mammaja Re: Forum Polonijne dla Pań 26.02.04, 21:22
        Ale niech nie odchodza od nas bo bedzie smutno!
        • wedrowiec2 Re: Forum Polonijne dla Pań 26.02.04, 21:27
          Co ja najlepszego narobiłamsad(( Zostańcie z nami obcokrajowczynie! Tam jest
          nudno i nieciekawie, i albumu nie mają i własnej strony internetowej.
          • marialudwika Re: Forum Polonijne dla Pań 26.02.04, 21:34
            Nie bojcie sie,nie odejde!!!Bom wierna jak malo kto,hi,hi.Pozdro
            ml
            • glodn-y Re: Forum Polonijne dla Pań ML 26.02.04, 21:46
              marialudwika napisała:

> Nie bojcie sie,nie odejde!!!Bom wierna jak malo kto,hi,hi.Pozdro
              > ml

No tylko spróbuj,to ....
              To nawet na tym "zadupiu"(Holandja cz jakoś tak,kto by tam pamiętał" Ciebie
              znajdziemy
              • marialudwika Re: Forum Polonijne dla Pań ML 26.02.04, 21:53
                Kogos tutaj znalezc nie jest latwo,jak sie pytasz o ulice np. odpowiedz zawsze
                brzmi "nie wiem",hi,hi!!!!Numeracja domow jest tez jakas dziwaczna....Pozdro
                ml
                • mammaja Re: do Warum! 26.02.04, 21:57
                  Brawo za umieszczenie fotki w albumie!
                  • warum Re: :) 26.02.04, 22:03
                    A jak sie naucze wycinania zbednych kawalkow chodnika/tu mostu, bo niebo musi
                    byc!/, popracuje nad szlifem urody - to zrobie sie na takie bostwo,ze nikt
                    mnie nie poznasmile))ale to potrwa sporo lat, bo kiepsko mi idzie nauka czegos co
                    nie jest prawdziwe.
    • omeri Re: DZISIAJKI XIX 26.02.04, 22:01
      Witam spóźniona, ale kiedyś trzeba zrobić większe zakupy.
      • warum Re: DZISIAJKI XIX 26.02.04, 22:05
        A wieksze to ciezsze? czy wiecej? smile
        • omeri Re: DZISIAJKI XIX 26.02.04, 22:28
          I jedno i drugie, czyli wyprawa do hurtowni i uzupełnienie zapasów domowych
    • monia.i Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 09:57
      Obudziłam sie dzisiaj skoroświt o 7 i od razu wiedziałam, że coś jest nie tak -
      nie wiedziałam tylko, co..Nie mogłam odnaleźć swoich kapci pod łóżkiem. Nie
      mogłam odnaleźć swojego kremu na półce. Herbata była niedobra. Ale to nie jest
      powód, żeby wylewać ją sobie na kolana w spodniach do pracy. Nie wiedziałam, co
      się dzieje - aż wyjrzałam przez okno - no tak - pochmurno i sypie...sad A
      wczoraj świeciło takie piękne słoneczko..sad((
      • lablafox Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 10:01
        Dzisiaj rano przymrozek wybielił trawniki.Potem zeszła , nagle mgła .
        Przesłoniła cały świat. Teraz wychyla się zza niej słoneczko i zanosi się na
        słoneczny dzień.
        Za kilkanaście dni wiosna!!!!!!!!!
        Lx
      • mammaja Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 10:06
        Odwlekam sama przed soba chwile wyjscia z domu.Obrzydliwie sypie ,znowu bedzie
        slisko. Stanowczo za dlugo to trwa. Ale trudno. Jedyny sens ma pojechanie na
        narty. ale narazie nie mam szans.
        • mammaja Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 10:54
          A na poczatek milego dnia takie wiadomosci
          miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,1936237.html
          to niestety niczego dobrego nie przyniesie temu miastu - ani to,ani kampania
          przeciw PO - i nasuwa sie pytanie - dokad u diabla zdazamy! I niech mi ktos
          odpowie jak bedzie wygladal budzet miasta - i kto go uchwali. A wtedy chetnie
          porozmawiam z Foksalem na temety polityczne!
          • marialudwika Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 10:59
            Wstalam/znow/ z bolem glowy,jednak trzeba bedzie nosic czapke na ten paskudny
            ziab..Humor do niczego.Pozdro
            ml
            • monia.i Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 11:21
              O, ML - łączę się z Tobą w poczuciu duchowej więzi smile Widzę, że humory mamy
              dzisiaj podobne? Aż mi się przyjemniej zrobiło smile)))
              • mammaja Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 11:33
                Ja tez sie z wami lacze i juz dwa punkty wykreslilam z dzisiejszego programu smile
                Nie mam sily znowu szuflowac!
                • verbena1 Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 11:56
                  Pojechalam rano do sklepu tylko po chleb i mleko i co widze w naszym
                  spozywczym? Malutkie bratki,10 w jednym opakowaniu, tanie jak barszcz. Jak
                  moglam sie nie skusic. Ziemia w ogrodku zamarznieta....zaczyna sie moja
                  glupawka w kupowaniu kwiatkow do mojego mini ogrodu. Moze wymysle uprawe
                  pietrowa, wiecej sie zmiesci.
                  • monia.i Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 12:09
                    A ja uległam kilku pasteloworóżowym tulipanom smile
                  • verbena1 Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 12:12
                    Ml- wiem cos na temat migreny, jestem z nia zzyta od lat. Dzisiaj tez probuje
                    mnie dopasc ale sie nie dam. Uciekam od komputera i zajme sie czyms co nie
                    wymaga myslenia,czytania i przebywania w ostrym swietle. Moze cos namaluje albo
                    postawie sobie pasjansa. Dzisiaj nie musze gotowac! Jestesmy zaproszeni przez
                    znajomych na jakies jedzonko do restauracji....na sama mysl czuje sie troche
                    lepiej.
                    • marialudwika Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 12:26
                      To wspolczuje Ci i rozumiem Verbeno.Jestem czestym gosciem forum prywatnego GW
                      Migrena.Nie do wiary ilu ludzi TO ma.Tam mozna sie pouzalac i sa interesujace
                      linki a nawet lekarka,ktora doradza,co i jak.Polecam.Pozdro
                      ml
                      • wedrowiec2 Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 12:36
                        Jestem szczęściarą, nie znającą bólu głowy (no, boli mnie może raz-dwa w roku).
                        Dzisiejsza pogoda panująca w moim mieście każdemu poprawiłaby nastrój. Jest -5
                        stopni, czyste niebo, słońce świeci pełną mocą, wiatr zniknął bez śaldu,
                        wywiewając wcześniej zanieczyszczenia. Jest piękniesmile
                        • edeka5 Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 13:27
                          Cieszę się z Twojej prognozy pogody Wędrowcze, bo moja mama wyjechała na
                          tydzień do Szczecina. Mam nadzieję, że taka pogoda utrzyma się dłużej.
                          • marialudwika Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 14:08
                            A ja mam ,poza Toba,jeszcze zaprzyjazniona /bardzo chora /listowa
                            znajoma.Jestsamotna i ciezko jej chodzic,choc pogode ma ladna!
                            Bylam na rekonesansie w parku.Spod sniegu wychodza nastepne krokusy.Ich widok
                            przypomina mi pobyty na Bukowinie Tatrzanskiej wczesna wiosna.Narcyzy,na
                            szczescie,nie zamarzly i pokazuja kolorkia forsycje nimal kwitna!!!Pozdro
                            ml
                            • omeri Re: DZISIAJKI XIX 27.02.04, 19:26
                              Witam po cięzkim dniu, łącznie z dentystą. Mam nadzieję,że pogoda ze Szczecina
                              przyjdzie do wszystkich. Glowa tez mnie dzisiaj boli.
                              • mammaja Re: DZISIAJKI XIX 28.02.04, 10:29
                                To juz zaczyna byc nudne - ale co innego napisac,kiedy znowu sypie i
                                sypie,rowno,gesto,bialo. Musze niestety przedrzec sie przez te biel i wyruszyc
                                za sprawami. Jeszcze raz pytam czy ktos nie ma sterownikow do aparatu Sony p52.
                                Pozdro do popoludnia!
                                • wedrowiec2 Re: DZISIAJKI XIX 28.02.04, 10:41
                                  Komu nudne, temu nudnesmile W Szczecinie sypało o świcie. Był to pierwszy śnieg od
                                  kilku dni (moze nawet dziesięciu).
                                  Pytanie o sterowniki zadaj na foru komputer
                                  forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37
                                  lub na forum fotografia forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=127
                                  • marialudwika Re: DZISIAJKI XIX 28.02.04, 12:12
                                    Pomiedzy opadami mokrego sniegu wyglada sloneczko i wtedy robi sie cieplo i
                                    wiosennie.Ptaki treluja godowo/chyba/ i az przyjemnie odbywac "dogging".Na
                                    jeziorze kra a na niej stada mew...Pozdro
                                    ml
                                    • dan8 Re: DZISIAJKI XIX 28.02.04, 12:16
                                      A u mnie jesien tuz,tuz bo zaczyna sie 1-go marca.Jest niemalze tak piekna jak
                                      wiosna u Was i trwa do konca maja,kiedy to pojawiaja sie pierwsze,nocne
                                      przymrozki.
                                • ewelina10 do Mammajki 28.02.04, 13:31
                                  Pewno niezbyt mądra rada, ale ponoć takie sterowniki można zdobyć tylko w
                                  serwisie specjalistycznym Sony, albo może w internecie na stronie Sony ?
                                  My mamy Pentax, a sterowniki dostaliśmy na płycie CD, jako obowiązkowe
                                  wyposażenie.
                                  • lablafox Re: do Mammajki 28.02.04, 16:08
                                    Wczoraj , z okazji zapowiadających się wiosennie dni umyto mi w myjni auto.
                                    Było takie śliczniutkie , błyszczące , wypucowane.
                                    Dzisiaj rano odkopywałam je spod grubej warstwy śniegu. Pada do teraz ,
                                    równomiernie .
                                    Wczoraj , optymistycznie, schowałam kozaki do szafy , wychodząc z jakże
                                    błędnego załozenia ,iż nie będa mi potrzebne.
                                    Dzisiaj , prędziutko je wyjmowalam , bo dotarcie do auta bez wysokiego obuwia
                                    było niemozliwe.
                                    Lx
                                    • marialudwika Re: do Lablafox 28.02.04, 16:22
                                      Czy moglabys zamiescic w watku kulinarnym surowke z kapusty?Wg. Dan.Nie umiem
                                      wklejac,z gory dziekuje!Pozdro
                                      ml
                                      • mammaja Re do Eweliny 28.02.04, 18:06
                                        Oczywiscie ,ze sterowniki byly w komplecie z apapratem,ale wlasnie przy
                                        okazji formatowania komputera "sie zmyly" . A plytka - byc moze jest - wsrod
                                        dziesiatek innych mojego starego dzieciecia. Ale jak ja chce wlasnie wyslac
                                        zdjecie kominka,to akurat nie ma!
                                • glodn-y Re: DZISIAJKI XIX MM 28.02.04, 20:09
                                  Spróbuj w śerwisie,może Tobie przegrają.
                                  www.sony.com.pl/
                                  obleciałem ,cały net w pl.i nic
                                  Została strona producenta,ale tu to za "mnientki"jestem,
                                  język jakis taki nie nasz smile))
                                  klarneciku ty moj wink)));P
    • omeri Re: DZISIAJKI XIX 29.02.04, 09:49
      Oj ponuro dziś w Wwie. Najchętniej bym w ogóle nie wstawała, ale jutro
      poniedzialek.
      • wedrowiec2 Re: DZISIAJKI XIX 29.02.04, 10:01
        Pogoda piękna. tylko -1 st.C, czyste niebo, ani grama śniegu. Edeko, Twoja mama
        ma dobrą pogodę na pobyt w Szczecinie.
        • dan8 Re: DZISIAJKI XIX 29.02.04, 13:15
          Ostatni dzien lata 30C w dzien i 13 C w nocy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka