Dodaj do ulubionych

My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16

08.10.04, 11:28
Dzisiejsze pogaduchy moga byc na temat chandry jesiennej, chandry
okolourodzinowej - a raczej: jak zwalczac??..... smile))

Poza tym nikt mi nie odpowiedzial na wczorajsze pytania kuchenno-kulinarne...

Milego dnia wszystkim smile)))
Obserwuj wątek
    • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 11:34
      No właśnie, jak zwalczać chandrę?
      • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 11:35
        Jak ty Wojciechu zwykle zwalczasz?
        Czy sie poddajesz?
        smile
        • monia.i Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 11:41
          Ja jej ulegam - ale w tym czasie staram się być dla siebie miła i dobra...i
          nieco bardziej wyrozumiała smile Dla innych już taka nie jestem...
          Pozdrawiam wszystkich!
          • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 11:47
            Witaj, Moniu smile
            Czyli bycie dla siebie mila i dobra mozna traktowac jako pewna metode - jesli
            nie walki - dawania sobie z chandra rady?
            • monia.i Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 11:57
              Jest to, niewątpliwie, jakąś tam metodą. Na przykład - jestem dla siebie
              wyrozumiała - i pozwalam sobie na obejrzenie po raz tysięczny "Wojny domowej".
              Wiosną sobie na to nie pozwalam...Bo w końcu tylu filmów jeszcze nie
              widziałam smile
              • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 12:00
                No popatrz, ja od tego mam Dyzme i Jak rozpetalem II wojne swiatowa, oraz - a
                moze przede wszystkim - Rejs i Misia smile)))))))))))
                Sprawie sobie Wojne Domowa, swietny pomysl, dzieki Moniu smile)))
                • monia.i Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 12:11
                  Bardzo Cię proszę..smile))) Gwarantuję - działa smile Też muszę sobie sprawić - na
                  DVD - jako że kasety mam już totalnie "zjechane". A w sklepie widziałam taki
                  cudny - bodaj 4-płytowy albumik smile)) no i teraz chodzi za mną. Jak go kupię -
                  przestanie.
                  "Czterdziestolatek" też jest niezły na melancholię jesienną. Madzię Karwowską
                  uwielbiam.
                  W ogóle lubię polskie seriale. Zawsze chętnie oglądam "Lalkę"..Ale może
                  dlatego, że od zawsze kocham się w Wokulskim smile
        • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 11:45
          U mnie, to jak walka pod Stalingradem. Tyle czasu już trwa, i jest równie krwawa
          • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 11:48
            jowoj napisał:

> U mnie, to jak walka pod Stalingradem. Tyle czasu już trwa, i jest równie
            krwawa
            Wojteczku, to proste!!! Musisz nabyc ciezsza amunicje i tratatatatata!! smile))
            • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 11:53
              A co nazywasz "cięższą amunicją"? wink
              • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 11:57
                jowoj napisał:

> A co nazywasz "cięższą amunicją"? wink
                To samo co dotad, tylko wiecej!! wink))))))))))))))))
                • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 11:58
                  Ilość, nie przechodzi niestety w jakość ;-( Przynajmniej w tym przypadku
                  • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 12:04
                    jowoj napisał:

> Ilość, nie przechodzi niestety w jakość ;-( Przynajmniej w tym przypadku
                    W takim razie trzeba amunicje diametralnie zmienic...
                    Przejsc na czerwone wino...
                    Brac witaminy i magnez/potas...
                    Pojechac do Opola i polazic po ukochanych miejscach... (ale tylko tych
                    ukochanych "od zawsze", takich tylko twoich)

Pomysle jeszcze.. smile
                    • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 12:07
                      Tak, zapewne masz rację. Co do potasu. Niektórzy powiadają, że najlepszy jest
                      cyjanek potasu wink))))))))
                      • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 12:08
                        jowoj napisał:

> Tak, zapewne masz rację. Co do potasu. Niektórzy powiadają, że najlepszy jest
                        > cyjanek potasu wink))))))))
                        Chcesz mnie zirytowac, przed obiadem?? smile
                        No wiesz, Wojciechu, doprawdy..... wink)))
                        • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 12:09
                          Zart wink))
                          • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 12:12
                            Wiem, ze zart smile

Odklikowywuje sie, glod daje znac o sobie smile
    • a.erie Nie ma mocnych 08.10.04, 13:04
      Na moja chandre, na moje dolki - nie ma mocnych.
      To tak jak "upierdliwa" sasiadka... czeka tylko na okazje , zeby ci zamieszac,
      rozwalic spokoj...Nasaczyc jadem dusze...
      Przylazi nie wiadomo kiedy, wslizguje sie bezczelnie, drazy, wyciaga na wierzch
      stare, dawno nie wazne sprawy i tak potrafi manewrowac, ze urastaja one do
      rozmiarow K-2...
      Nie zadowala jej maltretowanie psychiczne. Ona jeszcze musi uderzyc w
      najslabsze punkty ciala. Tu bolec zaczyna, tam rwac i lupac...
      Gdy zaczyna jatrzyc , to nie ma na nia mocnych.
      Ale przychodzi moment, gdy odchodzi tak samo jak przyszla.
      Nagle.
      Choc zawsze pozostawia po sobie balagan do uprzatniecia.
      Sprzatam po niej i przysiegam sobie, ze juz tej zarazy nie wpuszcze.
      Niestety, ona zawsze znajdzie jakas furtke...

• jutka1 Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 14:26
        a.erie,
        Jednym slowem twoja rada: przeczekac, a potem posprzatac pogorzelisko...
        Tysz piknie. Widac, zes z nia juz dobrze zaznajomiona, wiec wiesz, co dziala, a
        co nie....

Pozdrawiam, i dzieki ze tu wpadlas smile))))))))))
        • marialudwika Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 14:57
          I dla mnie ta metoda jest najlepsza,po prostu musze ja /chandre/ jakos
          przetrwac,nie ma na nia mocnych....
          A wogole to dzis tutaj smutno jest sad
          Stwierdzam witajac WAs.
          ml
          • jutka1 Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 14:59
            marialudwika napisała:

> I dla mnie ta metoda jest najlepsza,po prostu musze ja /chandre/ jakos
            > przetrwac,nie ma na nia mocnych....
            > A wogole to dzis tutaj smutno jest sad
            > Stwierdzam witajac WAs.
            Mnie nie jest smutno smile)))
            • jowoj Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 15:02
              Jutka, zawodowy optymista wink))
              • jutka1 Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 15:05
                jowoj napisał:

> Jutka, zawodowy optymista wink))
                albo to, albo czarna dziura...
                wybieram to smile))))
                • marialudwika Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 15:13
                  Jutko,prosze o kurs zawodowego optymizmu smile))
                  ml
                  • jutka1 Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 15:38
                    marialudwika napisała:

> Jutko,prosze o kurs zawodowego optymizmu smile))
                    Wojciech przesadzil, albo zartowal... smile

Jak kazdy, mam lepsze i slabsze dni.. Z moich dolkow, chandr i czarnych dziur
                    wygrzebuje sie roznymi metodami: dluga kapiel przy swiecach i dobrej muzyce,
                    towarzystwo ludzi dobrze mi robiacych na dusze, film, spacer(-y), dobra
                    ksiazka... telefon do kogos i paplanie...

Czasem nic innego nie pomaga, jak duzo snu i unikanie kontaktow z kimkolwiek.
                    Ten rodzaj dolka nazywam "chowanie sie w norce" albo "chowanie sie w jutkowym
                    pokoiku na koncu korytarza". Przechodzi po dniu czy dwoch...

I tyle.... smile))))))))))))
                    • jowoj Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 15:47
                      Ja niestety, tylko chowam się ;-(
                      • antyproton Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 15:54
                        A ja robie dobra kapiel przy swiecach w dobrym towarzystwie smile)
                        I cala chandre jak reka odjal . smile)
                        • jutka1 Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 15:57
                          antyproton napisał:

> A ja robie dobra kapiel przy swiecach w dobrym towarzystwie smile)
                          > I cala chandre jak reka odjal . smile)
                          Neutrino, nie zawsze jak chandra dopadnie ma sie na podoredziu odpowiednie
                          towarzystwo wink)))))))))))))))
                          • marialudwika Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 15:58
                            O to wlasnie chodzi....,ze nie zawsze.
                            ml
                            • antyproton Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 16:03
                              U mnie co najwyzej moze wystapic brak swieczki smile)))
                              • jutka1 Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 16:04
                                antyproton napisał:

> U mnie co najwyzej moze wystapic brak swieczki smile)))
                                chwalipieta.....
                                smile))
                                • antyproton Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 16:14
                                  Mam duzo kolegow w pracy smile))
                                  • jutka1 Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 16:16
                                    antyproton napisał:

> Mam duzo kolegow w pracy smile))
                                    pozyczaja swieczki od ciebie neutrino?... smile))

bo wiesz, z kolegami z pracy nie nalezy dzielic wanny ani niczego innego...
                                    tylko problemy z tego moga byc, ja ci to mowie jutka, pracy i prywaty lepiej
                                    nie mieszac.... wink))))))))
                                    • marialudwika Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 16:20
                                      Podzielam te madra opinie!!!
                                      ml
                                      • marialudwika Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 16:22
                                        Jutko,czy mozesz poszerzyc temat pogaduszek o metody rzucania palenia??
                                        Bo niebawem jest listopad..zdradz te tajemnice: JAK???
                                        ml
                                        • jutka1 Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 16:24
                                          marialudwika napisała:

> Jutko,czy mozesz poszerzyc temat pogaduszek o metody rzucania palenia??
                                          > Bo niebawem jest listopad..zdradz te tajemnice: JAK???
                                          Jakbym wiedziala, to juz dawno bym nie palila... smile
                                          Na mnie dzialaja plastry z nikotyna, dluuuugo noszone..
                                          • jackussi Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 16:29
                                            > Jakbym wiedziala, to juz dawno bym nie palila... smile
                                            > Na mnie dzialaja plastry z nikotyna, dluuuugo noszone..

Tak palenie rzuciła moja małzonka
                                            • jutka1 Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 16:31
                                              jackussi napisał:

> Tak palenie rzuciła moja małzonka
                                              Dobrze slyszec (czytac), Jackussi smile
                                    • jowoj Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 16:22
                                      Dlaczego? Przecież niedawno wychodziłaś na kolację z kolegą z pracy?
                                      • jutka1 Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 16:23
                                        jowoj napisał:

> Dlaczego? Przecież niedawno wychodziłaś na kolację z kolegą z pracy?
                                        Wanny ani lozka z nim nie dzielilam!!
                                        smile)))
                                        • jowoj Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 16:25
                                          Nie zmienia to faktu, że wymieszałaś pracę z prywatą wink)))))))))))))))
                                          • jutka1 Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 16:26
                                            jowoj napisał:

> Nie zmienia to faktu, że wymieszałaś pracę z prywatą wink)))))))))))))))
                                            Dobrze wiesz, o co mi chodzilo we wpisie do Neutrino... smile
                                            • jowoj Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 16:27
                                              Wiem. Żartuję wink)))))))))))))))))))))))
                                              • marialudwika Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 16:44
                                                Wyczuwam tu lekka ironie ;0
                                                Wlasnie kupilam sobie plastry NiQuitin,ale.....pewnie poleza dlugo!
                                                ml
                                                • jutka1 Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 17:11
                                                  marialudwika napisała:

> Wyczuwam tu lekka ironie ;0
                                                  > Wlasnie kupilam sobie plastry NiQuitin,ale.....pewnie poleza dlugo!
                                                  Nie ironie, tylko zartobliwy ton smile
                                                  jeszcze nie kupilam plastrow...

Jutka (z oslej lawki, gdzie ogrywam Niebianskiego w scrabble... wink
                                                  • marialudwika Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 17:18
                                                    A "mowilas",ze nie dzialaja sad((
                                                    Ale okropnie nudna jestem,pardon!
                                                    Pewnie pora cosik zjesc!
                                                    Odklikowuje sie bo sama siebie juz nie wytrzymuje....
                                                    ml
                                                  • jutka1 Re: Nie ma mocnych 08.10.04, 17:19
                                                    marialudwika napisała:

> A "mowilas",ze nie dzialaja sad((
                                                    > Ale okropnie nudna jestem,pardon!
                                                    wlasnie odwrotnie, pisalam, ze na mnie dzialaja...

Naprawde...

bon apetit (boje sie juz za bardzo usmiechac, bo znow niebianski mi da po
                                                    glowie... z a r t !!! smile
    • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 17:16
      ML. podaję link do czatu z Lisem
      tomaszlis.wp.pl/archiwum.html?wid=5890306
      • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 17:31
        O,dziekuje Wojciechu!!
        A usmiech Jutko odwzajemniam smile))))
        ml
        • marialudwika Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 17:32
          Istotnie DZIALAJA na Ciebie!
          ml
          • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 17:34
            Odklikowywuje sie...
            Jak wrocimy z kolacji, to sie zamelduje smile

PS. Anturium wypuscilo 3 paki (czyt.: ponki) - w poniedzialek beda na mnie w
            biurze czekac 3 kwiaty......
            Duzy usmiech!!! smile)
            • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 17:36
              Również wychodzę. Wpadnę późnym wieczorem
              • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 23:05
                Wrocilismy, pogadalismy, mozemy kontynuowac (ertes sie nie obrazi... smile))
                • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 23:08
                  A mógłby się obrazić? wink
                  • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 23:09
                    jowoj napisał:

> A mógłby się obrazić? wink
                    ze siedze na necie? eeeeeee tam.........wink
                    • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 23:10
                      Bez komentarza wink
                      • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 23:19
                        Ertes jest super. to tak na powaznie.
                        Czuje sie jakbym z nim do przedszkola chodzila.

Jak ktos, z kim sie chodzilo do przedszkola moze sie obrazac, ze gadam z Wami???

No jak?

I tyle.....
                        • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 23:22
                          Nigdy nie chodziłem do przedszkola, więc nie mam punktu odniesienia ;-(
                          • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 23:24
                            jowoj napisał:

> Nigdy nie chodziłem do przedszkola, więc nie mam punktu odniesienia ;-(
                            nie znasz ludzi z kamienicy, od dziecka?
                            • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 23:26
                              Znałem. Było nas trzech, zostałem sam.
                              • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 23:27
                                Poddaje sie Wojciechu.
                                Chyba.
                                • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 23:29
                                  OK. skieruje w takim razie ogień w drugim kierunku wink))
                                  • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 23:55
                                    chyba odpelzne w strone norki, albo co?
                                    sad
                                    • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 23:57
                                      Ani mi się waż!
                                      • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 23:59
                                        jowoj napisał:

> Ani mi się waż!
                                        no dobra, na razie nie odpelzam, ale chyba nie bedzie innego wyjscia
                                      • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 09.10.04, 00:28
                                        Ja tu nie odpelzam, a tu cisza?

Hmmmm
                                        • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 09.10.04, 00:33
                                          Jak cisza? Gardło mnie boli, to krzyczę po cichutku wink
                                        • antyproton Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 09.10.04, 00:34
                                          Pantofle kobiece ze szpiczastym czubem - do lamusa .
                                          Koniec.Wyrzucic .
                                          Teraz jest czas na baletniczki.
                                          Z kompletnie okraglutkim noskiem.
                                          Posluznie donosi - zrujnowany Antyproton sad
                                          • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 09.10.04, 00:36
                                            Boże! Anty, co Tobie chłopie? wink))
                                            • antyproton Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 09.10.04, 00:44
                                              jowoj napisał:

> Boże! Anty, co Tobie chłopie? wink))

Nic.Jam chlop panszczyzniany , wiec pogodzony z losem . smile))
                                              • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 09.10.04, 00:47
                                                Rozumiem, że stałeś się lżejszy o kilka euro wink
                                          • jutka1 Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 09.10.04, 00:36
                                            antyproton napisał:

> Pantofle kobiece ze szpiczastym czubem - do lamusa .
                                            > Koniec.Wyrzucic .
                                            > Teraz jest czas na baletniczki.
                                            > Z kompletnie okraglutkim noskiem.
                                            > Posluznie donosi - zrujnowany Antyproton sad
                                            A ja myslalam, ze w Italii buty tansze????

Neutrino, nie przejmuj sie... Kaz nie wyrzucac butow
                                            • antyproton Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 09.10.04, 00:40
                                              jutka1 napisała:
                                              > A ja myslalam, ze w Italii buty tansze????

Ja tez ! smile)))
                                              • warum Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 09.10.04, 00:45
                                                A ja bardzo sie ciesze z balerinek- tzn z okraglych noskowsmile bo w szpikulcach
                                                stopa wygladala jakby o 2 numery dluzsza i chodzi sie w czyms takim chyba jak
                                                po linie/ nigdy nie wiadomo o co sie zahaczysmile/
                                                • antyproton Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 09.10.04, 00:47
                                                  Pieknosc wymaga poswiecen .

Ciao , Warum smile
                                                  • warum Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 09.10.04, 00:53
                                                    Cial..a dalam, bom jest zbyt wygodna i za malo kobieca?? Ty tylko podziwiasz,
                                                    a kobiety musza akrobacje wyczyniac smile
                                                  • antyproton Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 09.10.04, 01:03
                                                    Jestes kobieca nawet w kaloszach smile))
                                                    My wam nie nakazujemy w czym macie chodzic.
                                                    Same to sobie wymyslacie smile))
                                                  • warum Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 09.10.04, 01:04
                                                    Nie mow do mnie WYsmile I nie mam kaloszysad
                                                  • warum Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 09.10.04, 01:05
                                                    I dlaczego nie spisz??
                                                  • antyproton Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 09.10.04, 01:08
                                                    Nie spie , bo po 23.00 mam pare godzin tylko dla siebie smile
                                                  • warum Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 09.10.04, 01:12
                                                    Nie pozwol zonie tego czytac, bo Ci zagospodaruje i te chwilkesmile
                                                  • antyproton Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 09.10.04, 01:17
                                                    W tym wieku to ona bardziej jest zainteresowana zebym ja jej przez przypadek
                                                    czasu nie zagospodarowal wink))

No , chyba ze mam pozmywac lub zobic pranie smile))

• warum Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 09.10.04, 01:23
                                                    Juz sie kiedys chwaliles co umiesz perfekt, ale nie powiedziales czy dla
                                                    Ciebie "to przyjemnosc" czy "koniecznosc"?
                                                  • antyproton Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 09.10.04, 01:27
                                                    Jedyna czynnosc , ktora jeszcze lubie wkonywac i sprawia mi przyjemnosc to
                                                    spanie smile)))))
                                                  • antyproton Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 09.10.04, 01:33
                                                    Zegnam sie z wami , do dzisiaj , bo mi glowa na klawiature leci smile)

Dobranoc .
                                                  • warum Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 09.10.04, 01:40
                                                    Dobranoc, poswieciles mi dobrym przykladem to i ja ide do lozka. ale wyjatkowo
                                                    pozno tu przyszlam i...wcale nie chce spac.
        • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 08.10.04, 17:33
          Proszę bardzo, pani ML wink
    • jutka1 Niedziela bez chandry :-) 10.10.04, 11:57
      Bez chandry, chociaz szaroburo itp.

O muzyce moze dzisiaj? Nie o kazdej, ale o wczesnych fascynacjach...

U mnie to byli the Beatles - pamietam Trojka chyba puszczala cala dyskografie, i
      ja religioznie nagrywalam na szpulowy magnetofon... W tym samym czasie w
      zupelnie inna strone wink
      • jowoj Re: Niedziela bez chandry :-) 10.10.04, 12:02
        Chris De Burgd - Lady in Red wink)
      • jutka1 To nie Norah.... 10.10.04, 12:03
        Sprawdzilam na stronce F.I.P., tak mnie zaintrygowalo...

Nie Norah, choc blizniaczo podobny glos:

11h52 JOEL HARRISON | TENNESSEE WALTZ

Ide szukac, kto zacz smile)))
        • jutka1 TO NORAH !!!!!!!! :-) 10.10.04, 12:11
          No prosze!

Ucho mnie nie zawiodlo - glos Norah Jones rozpoznalam... Joel Harrison
          "doprosil" ja do plyty:
          www.joelharrison.com/freecountry.html
          Harrison trafia na moja liste CD do nabycia smile)))
          (Niebianski, nie bij za usmiech wink z a r t smile
          • jowoj Re: TO NORAH !!!!!!!! :-) 10.10.04, 12:21
            Jeste z Ciebie dumny. Uparta to Ty jesteśwink
            • jutka1 Re: TO NORAH !!!!!!!! :-) 10.10.04, 12:26
              Uparta?
              No, czasem tak..
              Z reguly nie uparta, ale dociekliwa. Jesli mi zalezy, bo jesli nie, to
              tumiwisizm zwany rowniez rzemonfutizmem (ortografia zamierzona wink)))

Poza tym Nore baaardzo lubie, i bylam zaintrygowana... przemoglam wrodzone
              lenistwo smile
              • jowoj Re: TO NORAH !!!!!!!! :-) 10.10.04, 12:34
                rzemonfutizmem - ???
                • jutka1 Re: TO NORAH !!!!!!!! :-) 10.10.04, 12:39
                  jowoj napisał:

> rzemonfutizmem - ???
                  Je m'en fout == mam to w nosie, wisi mi

Jemenfoutisme == tumiwisizm smile
                • marialudwika Re: TO NORAH !!!!!!!! :-) 10.10.04, 13:57
                  Sliczne slowko ten rzemonfu... smile))
                  ml
          • no_no Re: TO NORAH !!!!!!!! :-) 10.10.04, 23:01
            jutka1 napisała:

> No prosze!

Tak? Słucham...?wink
            Norah Jones...piękne, długie włosy, cudownie wielkie, brązowe oczy...
            namiętne usta...

www.norahjones.com/home.htm
            No - Come away with me...
            • jutka1 Re: TO NORAH !!!!!!!! :-) 10.10.04, 23:09
              no_no napisał:

> No - Come away with me...
              .... in the night...

czesc, No smile)))
      • skynews Re: Niedziela bez chandry :-) 10.10.04, 12:35

O ile sie nie myle to jest to oficjalny hymn stanu Tennessee:
        Tekst napisal Redd Stewart,muzyke skomponowal Pee Wee King

Tekst ten,a szczegolnie pierwsza kinijka sa czesto nieznacznie zmieniane:

I was waltzing with my darlin' to the Tennesse waltz

lub:
        I was dancin' with my baby to the Tennessee Waltz
        When an old friend I just happened to see
        I introduced her to my loved one
        And while they were dancin'
        My friend stole my sweetheart from me

I remember the night and the Tennessee Waltz
        And I knew just how much I had lost
        I have lost my little darlin'
        The night they were playing
        The beautiful Tennessee Waltz

And I knew just how much I had lost
        I have lost my little darlin'
        The beautiful beautiful Tennessee Waltz
        The Tennessee Waltz

lub inna wersja

I was dancing with my darling to the Tennessee Waltz
        When an old friend I happened to see
        And while they were dancing

Now I know just how much I have lost
        Yes, I lost my little darling

I was dancing with my darling to the Tennessee Waltz
        When an old friend I happened to see
        And while they were dancing

Now I know just how much I have lost
        Yes, I lost my little darling

Song ten nie znajduje sie w zadnym oficjalnym albumie wydanym przez Norah
        Jones(Come "Away with Me" oraz "Feels Like Home").

Mysle ze jest to wersja radiowa lub nieoficjalna studyjna.

www.norahjones.com/home.htm
        • jutka1 Niebianskie spiewanie N. Jones... ;-) 10.10.04, 12:44
          Niebianski, poczytaj wyzej, juz doszlam do tego
          • jutka1 niebianskie jadlo :-))) 10.10.04, 12:51
            Odklikowywuje sie - ide na obiad. Chyba bedzie tajskie smile

Jak wroce, otworze nowe pogaduchy smile

bajubaajjj
    • jowoj Re: My tu gadu gadu ... a tam ... -- Czesc 16 10.10.04, 15:00
      Nową "setkę" czas zacząć, podkomorzy rusza... wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka