Dodaj do ulubionych

Ostrzezenie

04.10.05, 13:25
Mam niezla kolomyje z Aster i chce podzielic sie z Wami moim bolem, zebyscie
wyciagneli z niego wnioski i unikneli bledu ktory ja popelnilam. Otoz
wystawilam dla nich polecenie zaplaty, zeby sobie ulatwic zycie. Diabel mnie
podkusil. W moim przekonaniu od kwietnia 05 Aster samo sobie sciagalo
naleznosc. A tu pod koniec sierpnia, hop i nie mam TV. Bez uprzedzenia,
listu, telefonu, przyszedl do ochrony jeden pan i powiedzial ze rozwiazalam
umowe, wszedl i odlaczyl. Obdzwonilam kogo trzeba i dowiedzialam sie ze w
Aster zle wprowadzili moj nr. konta i moj bank odrzucal ich zadania. I przez
piec miesiecy nie probowali tego wyjasniac, nie monitowali mnie, no po prostu
robili nic. Zla jak osa pomaszerowalam do banku i dokonalam "recznego"
przelewu na konto Aster. Z dowodem wplaty poszlam do nich, wypelnilam jeszcze
jedno polecenie zaplaty, na przyszlosc i zostawilam dowod wplaty. Kabel
podlaczono i fajnie. Wprawdzie to oni popelnili blad, ale nie awanturowalam
sie. Po czym dostaje kolejny rachunek do oplaty przelewem "recznym"(jak bym
nie wypelnila polecenia zaplaty). Znowu wydzwaniam i co sie okazuje, ze mam u
nich nadplate wys. 500zl, bo jak im wystawilam kolejne upowaznienie to
natychmiast sciagneli sobie to co juz im raz zaplacilam. W moim banku
wyjasniono mi ze podpisujac je otworzylam przed nimi konto. Moga sobie
sciagac cio im sie podoba jesli uwazaja ze im sie nalezy!!!! A potem ja musze
sie zrec zeby odzyskac. Serdecznie przestrzegam przed wystawianiem polecen
zaplaty Aster-city, bajzel i niekompetencja panujaca u nich msci sie na nas.
Uffffffffffff teraz mi lepiej.
Obserwuj wątek
    • skynews Re: Ostrzezenie 04.10.05, 13:42

"Moga sobie
      sciagac cio im sie podoba jesli uwazaja ze im sie nalezy!!!!"

Fed,
      zmien czym predzej bank !
      Nie ma takiej mozliwosci - jezeli tak Cie poinformowano to wykazano
      sie karygodna niekompetencja.

"A potem ja musze
      sie zrec zeby odzyskac. Serdecznie przestrzegam przed wystawianiem polecen
      zaplaty Aster-city"

Jak wyzej - zmien bank, to tylko i wylacznie wina banku !
      Jezeli nawet Aster zle wprowadzili Twoj nr. konta to bank musi i ma obowiazek
      przeprowadzic korekcje faksujac do posiadacza upowaznienia do odciagania
      z Twojego konta (prwo bankowe).
      • fedorczyk4 Re: Ostrzezenie 04.10.05, 13:49
        Nie calkiem, bo zle sformulowane przelewy sa odbijane automatycznie. Z moim
        bankiem jak dotad nie miala zadnych problemow. To jest maly Polsko Francuski
        bank i sa bardzo rzetelni. To sformulowanie poklecenia jest takie ze otwiera
        droge do wszystkich naduzyc. To nie bylo zlecenie stalej wyplaty tylko
        polecenie zaplaty a to jest duza roznica.
        • antyproton Re: Ostrzezenie 04.10.05, 13:51
          Mysle ze przy poleceniu oplat przez bank mozna podac mksymalna sume , ktora
          moze byc zaplacona ?
    • skrzydlate Re: Ostrzezenie 04.10.05, 14:38
      przede wszystkim swołocze nie mają prawa odcinac nikogo od usługi bez
      powiadomienia, to wiem od niedawna, a sama miałam tak kiedys z TELE-2 i sie
      wsciekłam, bo korzystalam z tanszych polaczen na komorki, jak mi wylaczyli z
      powodu glupich 35 zł z ubieglego roku z wakacji o ktorych zwyczajnie z powodu
      wyjazdu zapomnialam, to mialam lekkie klopoty, zaraz mi sie wylaczyla Tepsa, bo
      mialam wtedy ustawiony eksperymentalnie limit na swoj numer i musialam dzwonic
      przez komorke.. horror, potem jeszcze scigali mnie przez jakiegos KRUKA, ktory
      nie zauwazyl, ze nalezna kwote wplacilam juz dawno i scigal mnie i straszyl
      komornikiem, sądami i wysylal jakies przestraszliwie groźne listy. ofuuuuuu..
      barbarzynstwo
      • mammaja Re: Ostrzezenie 04.10.05, 15:09
        Wlasnie zglasza sie do mnie tenze Kruk piszac ze przekazany mu zostal mu moj
        dlug wysokosci 120 zl pod Cyfry +. Cyfry + nie mialam nigdy i nie mam. Mialam
        przed laty Canal+, ktory zle dzialal i nie wznowilam umowy. Nigdy nie dostalam
        od nich zadnego monitu. Ta firma Kruk to jest szczyt chamstwa i metody
        zastraszania ludzi.
        Naiwnych i niewyksztalconych. Stosuja te same metody psychologiczne, co firmy
        marketingowe. Wielki czerwone litery: Musisz zaplacic! Przysylanie
        (niepodpisanego oczywiscie przez nikogo) typowego blankietu pozwu do
        sadu.Wszystko zwykla poczta, ani jeden polecony. Ostatnio bardzo sie juz
        wkurzyli brakiem jakiejkolwiek reakcji i na kopercie przypominaja o tajemnicy
        korespondencji, oraz na odwrocie maja nadruk: list nie jest dostarczony z
        powodu:....... Jakby tej sprawy nie zalatwiala zwrotka na poleconym. Zastanawiam
        sie w ktorym momencie zaczac ich straszyc sadem z powodu nieuzasadnionego
        zaklocania mojego zycia. Jakim prawem zwracaja sie do mnie "per ty"?
        • fedorczyk4 Re: Ostrzezenie 04.10.05, 15:12
          Lo matko, Mamaja umowa nie wypowiedziana jest automatycznie przedluzona.
          Obawiam sie ze masz problem. Zglos sie do urzedu ochrony konsumenta, bo tylko
          oni znaja kruczki na Kruki
          • ewelina10 Re: Ostrzezenie 04.10.05, 15:37
            fedorczyk4 napisała:
            > Lo matko, Mamaja umowa nie wypowiedziana jest automatycznie przedluzona.

obawiam się, że Fed ma rację.
            oni uważają, że nie powiedzenie im "Nie" przed upływem terminu umowy,
            automatycznie oznacza jej przedłużenie. gdzieś to napisano małymi ...
            niedawno syn - 30 dni przed "wygaśnięciem" - złożył pisemne oświadczenie
            rezygnacji z ich usług. dowiedział się o tych praktykach od "dobrego" kolegi,
            który był wcześniej przez nich w nie lada kłopotach.
            • jutka1 Re: Ostrzezenie 04.10.05, 15:42
              Tepsa na przyklad powiedziala mi, ze te 30 dni sie liczy nie od daty zlozenia
              rezygnacji z uslugi z blekitnym punkcie, tylko od daty kiedy oni sobie moja
              prosbe wprowadzili do komputera. Roznica byla 7 dni, a w ogole to liczyli od
              pierwszego do pierwszego, wiec naliczyli m i oplate za dodatkowy miesiac. I nie
              przyjeli reklamacji.
              • mammaja Re: Ostrzezenie 04.10.05, 22:04
                Ale nie wolno bez powiadomienia o naleznosci sprzedawac dlugu jakiemus
                Krukowi.Powinien byc chociaz jakis monit! Poza tym to juz kilka lat minelo -
                dowiem sie od zaprzyjaznionej adwokat jak to jest. Jezeli ktos sie nie upomina
                przez iles lat dlug sie umarza!
                • bodzio49 Re: Ostrzezenie 04.10.05, 23:49
                  Ja znowu zrezygnowałem z abonamentu Plus GSM w ich salonie o jeden dzień za
                  wcześniej. Napisali mi, że za wypowiedzenie umowy przed terminem naliczą mi
                  karę. Dosyć wysoką. Ale jak poproszę i wycofam wypowiedzenie to pozwolę mi
                  wypowiedzieć ponownie jak zapłacę za kolejny miesiąc. Najpierw się uśmiałem a
                  potem odpisałem do dyrektora od kontaktów z klientami dosyć uszczypliwy list
                  gratylujący inwencji pracowników. Wycofali się bez specjalnych oporów.
                  Ale z Mammajką nie wygląda to dobrze. To sępy i mają dobrych prawników.
                  Ponieśli już koszty i będzie trudno. Ale prawda, że mieli obowiązek najpierw
                  wezwać do zapłaty a potem powiadomić o sprzedaży długu.
                  • bodzio49 Re: Ostrzezenie 04.10.05, 23:54
                    A u fed nie bank zawinił. Rzeczywiście obciążenie ze złym nr rachunku automat
                    odrzuca. Zawinił Aster no i fed, bo faktury chyba przychodziły do domu. U mnie
                    tak jest i zawsze mam informacje co jest kiedy i ile płacone.
                    • fedorczyk4 Re: Ostrzezenie 04.10.05, 23:57
                      bodzio49 napisał:

> A u fed nie bank zawinił. Rzeczywiście obciążenie ze złym nr rachunku automat
                      > odrzuca. Zawinił Aster no i fed, bo faktury chyba przychodziły do domu. U
                      mnie
                      > tak jest i zawsze mam informacje co jest kiedy i ile płacone.

No i wlasnie nic nie przychodzilo. Tzn. owszem faktury z info. ze dnia takiego
                      a takiego z mojego konta zostanie sciagnieta suma. Nigdy nie dostalam info. ze
                      cos nie zagralo.
                  • fedorczyk4 Re: Ostrzezenie 04.10.05, 23:54
                    Bodziu, moj le maz wlasnie przezyl to samo. Firma sie zamyka wiec on naiwnie
                    idzie zglosic rozwiazanie umowy. I dowiaduje sie ze nie ma letko i naliczaja mu
                    jakies astronomiczne kwoty. Zdenerwowal sie.
                    • bodzio49 Re: Ostrzezenie 05.10.05, 00:12
                      Na dole każdej faktury powinno być wyszczególnione zadłużenie. Chyba powinno smile
                      A le mężowi współczuję. Niech się nie daje smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka