16.03.07, 22:32
Może ktoś ma ochotę? smile

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=769&w=59169751&a=59169751&wv.x=1
Obserwuj wątek
    • z.byfauch Re: Link 18.03.07, 13:24
      Nikogo nie zainteresowało.
      Szkoda. sad
      • dha_tomciaj Re: Link 18.03.07, 14:04
        z.byfauch napisał:

> Nikogo nie zainteresowało.
        > Szkoda. sad
        Strasznesmile))
        a miałeś przeciez nadzieje,ze kolejny raz czarni dostaną po pycholu.
        Ranking musiał być robiony na zlecenie wiadomych siłsmile),bo przecież niemożliwe
        żeby tak szkoła,która nie zajmuje sie niczym poza indoktrynacją mogła miieć
        efekty edukacyjne, dzieciaki są tam przecież zapisywane z łapanki.Biedni
        rodzice nie mają wyjscia i te swoje dzieciaki tam oddają,chociaż bez zmuszania
        nikt normalny by tam dziecka nie posłałsmile)
        Wiem co mówię,bo mam dzieci po liceum katolickim.Straszna szkoła to była i do
        tego płatna-chociaz było wielu zwolnionych z cześci czesnego.Języka obcego a w
        zasadzie dwóch,uczono w wymiarze 8 i 4 godziny lekcyjne.Profile tworzono w
        zależności od zapotrzebowania uczniów i wystarczyło dwóch żeby jakis profil
        powstał.Była bardzo czesta wymiamiana ze szkołąmi we Francji,Angli,Niemczech-a
        to było w czasach kiedy takie wymiany dopiero "raczkowały".Nauczyciele nie
        tylko nie byli osobami duchownymi,ale nawet kilu miało dr przed nazwiskiem i
        byli pracownikami wyższych uczelni.A pomimo tegosmile) procet uczniów dostających
        sie na uczelnie wyższe-a był to czas starej matury i egzaminów-był dużo wyższy
        niż w innych liceach w mieście,a tych którzy wybierali drogę w szeregach
        duchowieństwach raczej niższy.
        Ja myśle,że każdy fanatyzm jest niepotrzebny...wink)
        • z.byfauch Re: Link 18.03.07, 14:26
          dha_tomciaj napisała: (...)

Smutne, co piszesz.
          Znaczyłoby to, że jedynie prywatne szkoły (co zresztą wynika z rankingu)
          potrafią zapewnić przyzwoite wykształcenie.
          Nie dopatrywałbym się żadnych spisków w tym rankingu.
          A "wiadome siły" to moim zdaniem głos zdrowego rozsądku przeciw oszołomstwu, nie
          jazgot ryja odrzynanego od koryta, jak to usiłują przedstawić Twoi kumple. wink
          • dha_tomciaj Re: Link 18.03.07, 14:33
            z.byfauch napisał:

ni
            > e
            > jazgot ryja odrzynanego od koryta, jak to usiłują przedstawić Twoi kumple. wink
            Chciałam być miła i dlatego coś napisałam,ale jak widać niepotrzebnie....
            • z.byfauch Re: Link 18.03.07, 14:47
              dha_tomciaj napisała:
              > Chciałam być miła i dlatego coś napisałam,ale jak widać niepotrzebnie....

A tego nie zauważyła "wink", hę?
              Nie dopatruj się wrogości tam, gdzie jej nie ma. smile
              • dha_tomciaj Re: Link 18.03.07, 15:32
                z.byfauch napisał:

> Nie dopatruj się wrogości tam, gdzie jej nie ma. smile
                Nie ze mną te numery Bruner!!!
                Myslę,że szkołom niepublicznym łatwiej,bo:mniejsze klasy,programy autorskie i
                rodzice,którym zależy na wykształceniu dzieciaka.Tylko,że takie rankingi szkół
                nie są do końca wiarygodne.Bo na przykład licea renomowane,przyjmują tylko
                najlepszych absolwentów gimnazjów.A to chyba nie sztuka zrobić prymusa
                z ...prumusasmile).Bywają dobre szkoły o których w rankingach nic nie ma ,a jednak
                mają sukcesy,tylko może mniej mierzalne...wink)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka