z.byfauch 16.03.07, 22:32 Może ktoś ma ochotę? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=769&w=59169751&a=59169751&wv.x=1 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dha_tomciaj Re: Link 18.03.07, 14:04 z.byfauch napisał: > Nikogo nie zainteresowało. > Szkoda. Straszne)) a miałeś przeciez nadzieje,ze kolejny raz czarni dostaną po pycholu. Ranking musiał być robiony na zlecenie wiadomych sił),bo przecież niemożliwe żeby tak szkoła,która nie zajmuje sie niczym poza indoktrynacją mogła miieć efekty edukacyjne, dzieciaki są tam przecież zapisywane z łapanki.Biedni rodzice nie mają wyjscia i te swoje dzieciaki tam oddają,chociaż bez zmuszania nikt normalny by tam dziecka nie posłał) Wiem co mówię,bo mam dzieci po liceum katolickim.Straszna szkoła to była i do tego płatna-chociaz było wielu zwolnionych z cześci czesnego.Języka obcego a w zasadzie dwóch,uczono w wymiarze 8 i 4 godziny lekcyjne.Profile tworzono w zależności od zapotrzebowania uczniów i wystarczyło dwóch żeby jakis profil powstał.Była bardzo czesta wymiamiana ze szkołąmi we Francji,Angli,Niemczech-a to było w czasach kiedy takie wymiany dopiero "raczkowały".Nauczyciele nie tylko nie byli osobami duchownymi,ale nawet kilu miało dr przed nazwiskiem i byli pracownikami wyższych uczelni.A pomimo tego) procet uczniów dostających sie na uczelnie wyższe-a był to czas starej matury i egzaminów-był dużo wyższy niż w innych liceach w mieście,a tych którzy wybierali drogę w szeregach duchowieństwach raczej niższy. Ja myśle,że każdy fanatyzm jest niepotrzebny...) Odpowiedz Link
z.byfauch Re: Link 18.03.07, 14:26 dha_tomciaj napisała: (...) Smutne, co piszesz. Znaczyłoby to, że jedynie prywatne szkoły (co zresztą wynika z rankingu) potrafią zapewnić przyzwoite wykształcenie. Nie dopatrywałbym się żadnych spisków w tym rankingu. A "wiadome siły" to moim zdaniem głos zdrowego rozsądku przeciw oszołomstwu, nie jazgot ryja odrzynanego od koryta, jak to usiłują przedstawić Twoi kumple. Odpowiedz Link
dha_tomciaj Re: Link 18.03.07, 14:33 z.byfauch napisał: ni > e > jazgot ryja odrzynanego od koryta, jak to usiłują przedstawić Twoi kumple. Chciałam być miła i dlatego coś napisałam,ale jak widać niepotrzebnie.... Odpowiedz Link
z.byfauch Re: Link 18.03.07, 14:47 dha_tomciaj napisała: > Chciałam być miła i dlatego coś napisałam,ale jak widać niepotrzebnie.... A tego nie zauważyła "", hę? Nie dopatruj się wrogości tam, gdzie jej nie ma. Odpowiedz Link
dha_tomciaj Re: Link 18.03.07, 15:32 z.byfauch napisał: > Nie dopatruj się wrogości tam, gdzie jej nie ma. Nie ze mną te numery Bruner!!! Myslę,że szkołom niepublicznym łatwiej,bo:mniejsze klasy,programy autorskie i rodzice,którym zależy na wykształceniu dzieciaka.Tylko,że takie rankingi szkół nie są do końca wiarygodne.Bo na przykład licea renomowane,przyjmują tylko najlepszych absolwentów gimnazjów.A to chyba nie sztuka zrobić prymusa z ...prumusa).Bywają dobre szkoły o których w rankingach nic nie ma ,a jednak mają sukcesy,tylko może mniej mierzalne...) Odpowiedz Link