Dodaj do ulubionych

Pochwalę się, a co! :-))

09.04.07, 12:58
Na początku wyglądało to tak:
i12.tinypic.com/2mr7hj5.jpg
i13.tinypic.com/2n1fdyx.jpg
i13.tinypic.com/4d69sb6.jpg
i15.tinypic.com/4cuawb9.jpg
i14.tinypic.com/2njljmb.jpg
i17.tinypic.com/2cf2gpl.jpg
i16.tinypic.com/2e0jx8o.jpg
A teraz, po niecałych trzech miesiącach tak:

tinyurl.com/2slp44
wink)
Obserwuj wątek
    • fedorczyk4 Re: Pochwalę się, a co! :-)) 09.04.07, 13:18
      Jest czym, ależ gigantyczną robotę odwaliliście. Brawosmile))))))
      • verbena1 Re: Pochwalę się, a co! :-)) 09.04.07, 13:25
        Mantro,masz sie czym chwalic, piekne gniazdko sobie uwilisciesmile
        Roboty nie zazdroszcze ale te piekne krete schodki to chcialabym tez miec.
        Masz moze kawalek ogrodka?
        Jesli tak to witaj w Klubie Ogrodniczeksmile))
        Zycze milego,bezstresowego zamieszkiwania.
        • mantra1 Re: Pochwalę się, a co! :-)) 09.04.07, 14:01
          verbena1 napisała:

> Mantro,masz sie czym chwalic, piekne gniazdko sobie uwilisciesmile
          > Roboty nie zazdroszcze ale te piekne krete schodki to chcialabym tez miec.
          > Masz moze kawalek ogrodka?
          > Jesli tak to witaj w Klubie Ogrodniczeksmile))
          Mam, całe 100 mq areału, leżącego odłogiem. Parę dni temu, na dobry początek
          zhajcowała się tuż za płotem drewniana szopa sąsiada, więc oprócz odłogu leżą
          tam jeszcze teraz fragmenty spalenizny wink) Ale obiecał to wywieźć zaraz po
          świętach, więc będziemy grodzić, kopać, siać i sadzić. Na początku trza będzie
          zawołać jakichś fachowców, bo jak dotąd najwiekszy areał, jaki w zyciu
          obrabiałam to była doniczka z draceną (i też z miernym skutkiem) smile)
    • joujou Re: Pochwalę się, a co! :-)) 09.04.07, 14:13
      Mantro aż miło popatrzeć na te zmiany smile
      Ogrom pracy już za Wami i pewnie sporo jeszcze
      przed...zwłaszcza w ogrodzie,ale będzie pięknie!
      Pozdrawiam serdecznie!
      • gaudia Re: Pochwalę się, a co! :-)) 09.04.07, 14:29
        gratulujęsmile

miło, domowo i ciepło u Was

ale satysfakcja, co? smile
    • zbyfauch Re: Pochwalę się, a co! :-)) 09.04.07, 15:19
      Jest czego zazdraszczać. smile

U moich sąsiadów wylądowali <a
      href="http://tinyurl.com/35hmlg"target="_blank">Invadors</a>
      U Was chyba nie ma takich zagrożeń.
      • zbyfauch Re: Pochwalę się, a co! :-)) 09.04.07, 15:19
        Invadors
    • ewelina10 Re: Pochwalę się, a co! :-)) 09.04.07, 17:09
      tiiiia ... taki remont wymaga sporego wysiłku, ale się opłaciło smile
      • danab71 Re: Pochwalę się, a co! :-)) 09.04.07, 18:29
        cudnie !

a nowa sygnaturka dla Ciebie ? - hmmm... - może - cudotwórca...

o_u
    • jutka1 Re: Pochwalę się, a co! :-)) 09.04.07, 22:37
      Kawal dobrej roboty! Gratulacje smile))
      • mammaja Re: Pochwalę się, a co! :-)) 10.04.07, 01:06
        Mantro! Ciesze sie ,ze tak dzielnie scielicie to gniazdko. Ogromna praca, ale
        jak milo bedzie mieszkac! Mam nadzieje na parapetowe smile
    • dado11 Re: Pochwalę się, a co! :-)) 10.04.07, 01:21
      Łoł, Manterko!! i ja wiem co to kosztowało pracy i ty wiesz.... qurde, no po prostu czapeczki z główsmile))))
      no i tylko pomyśleć, jaka frajda będzie pewnego dnia (za rok, czy dwa), gdy nagle otworzysz oczy o
      świcie i pomyślisz: raaaany, to jest moje, moje miejsce na ziemi... i jakie ono jest piękne...smile)) a jeszcze
      jakiś drobny trel słowiczy z zarośli i już całkiem będziesz kupiona temu miejscu... cieszę się z wami i
      życzę wam codziennnego odkrywania tajemnic nowego zakątka świata, który stał się waszymsmile)))))
    • teodozja_z Re: Pochwalę się, a co! :-)) 15.04.07, 23:44
      Gratulacje, mantro! Remonty, mieszkania, aranżacje, to mój konik, więc patrzę z
      przyjemnością na Twoje dokonania! smile
      • mantra1 Re: Pochwalę się, a co! :-)) 16.04.07, 09:08
        Miód w me serce lejecie, drogie Panie wink)
        • joujou Re: Pochwalę się, a co! :-)) 16.04.07, 20:49
          mantra1 napisała:
          drogie Panie wink)

+ pan szt.1,którego chyba przeoczyłaś big_grin

W życiu piękne są tylko chwile...
          • mantra1 Re: Pochwalę się, a co! :-)) 16.04.07, 23:37
            Ekskuzuję się zatem i przepraszam Pana Zet oraz tych panów ze zdjęcia. Tych
            ostatnich za to, że niestety w moim ogródku nie mają czego szukać. Nima
            grzybków. smile) Za to zakwitł jeden czerwony tulipan. Chyba sam sie tam wsadził,
            bo przeciez to ugór. smile)
    • josarna Re: Pochwalę się, a co! :-)) 18.04.07, 22:11
      Manterko, gratuluję! Obejrzałam dokładnie. Wiem, ile coś takiego kosztuje pracy
      i pieniędzy, bo w kółko coś remontuję, albo buduję. Ostatnio dobudowałam
      apartamencik dla siebie i męża, bo we własnym domu nie mieliśmy przyzwoitego
      kąta dla siebie. Najbardziej zainteresował mnie kominek, bo o podobnym właśnie
      myślę. Zastanawiam się, czy fugi między cegłami klinkierowymi nie będą zbyt
      uciążliwe do sprzątania.
    • ewelina10 Re: Pochwalę się, a co! :-)) 19.04.07, 06:37
      Ja też jestem ciekawa tego kominka, a szczególnie - czy często w praktyce
      chętnie się z niego korzysta i co za tym idzie, czy jego obługa nie jest zbyt
      upierdliwa smile
      • mantra1 Re: Pochwalę się, a co! :-)) 19.04.07, 15:47
        Ten kominek ratuje nam zycie, bo inaczej pewnie byśmy zamarzli przy tych
        chlodnych wieczorach 2-3 tygodnie temu, albowiem wciaż jeszcze nie mamy gazu,
        chociaz cala instalacja i grzejniki w mieszkaniu juz dawno gotowe. Czekamy na
        kolejne etapy urzędniczych procedur, a pan wykonawca ze spolki gazowniczej,
        ktora ma nam to "fizycznie" podlaczac juz nicierpliwie przebiera nogami. Panu
        sie spieszy, bo chce zapracowac i zarobic, urzedasom spieszy sie srednio, bo i
        tak pensje dostana.uncertain
        Obsluga kominka jest prosta (oczywiscie poza rąbaniem drzewa, ale to juz nie
        moja dzialka). Troche trudnosci sprawialo nam z poczatku rozpalanie, ale
        wszystkiego mozna sie nauczyc. Poza ogrzewaniem pelnil on po przeprowadzce
        rowniez funcje spalarni smieci (mniejszych kartonow, opakowan, papierow itp.)co
        bylo niezwykle wygodne, a panowie z firmy kominkowej zachecali nas goraco do
        uzywania go jako grilla np. do pieczenia kielbasek, ale jeszcze tego nie probowalam.
        Te fugi miedzy ceglami sa w kolorze naturalnego tynku, nie snieznobiale i jak
        dotad nie sprawia mi trudnosci utrzymanie ich w czystosci. Jak sie cos wysypie
        (a to jest nieuniknione) to zmiatam zwykla szcztoka - zmiotka, albo wciagam
        odkurzaczem i juz. Zreszta pan stolarz, ktory wykanczal mi te drewniana polke
        nad paleniskiem stwierdzil, ze za czysty kominek jest oznaką "buractwa i
        drobnomieszczaństwa, podobnie jak książki o nierozciętych kartkach stojące na
        pólkach, czy dywan przykryty folią". Ma byc podobno lekko okopcony i nie
        sterylnie czysty smile)

P.S. Josarno, czy zauważyłaś, co wisi na scianie w "biurojadalni", po obu
        stronach papuziego domku? Poznajesz? wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka