iremos 07.10.03, 19:58 !9 pażdziernika o godz. 17.15 ma być przeprowadzony test inteligencji Polaków (tvn i onet.pl). Widziałam tego typu program na RTLu albo Sat1. Niezła była zabawa. Mam pytanie, co o tym sądzicie i czy wezmiecie udział? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
popaye Re: IQ- test inteligencji 07.10.03, 20:22 Mila Iremos,- nie wierze iz nie jestes czlonkiem MENSA -). www.mensa.de/ Dobrze sprobowac, bo juz pierwszy klasyczny dowod mensa´now na to iz szczyt Everest-u nie jest najwyzszym punktem na ziemi - jest doskonalym przykladem iz wiekszosc opiera sie na nabytej wiedzy i zyciowym doswiadczeniu nie uzywajac szarych komorek do ... myslenia - pE (IQអ) Odpowiedz Link
iremos Re: IQ- test inteligencji 07.10.03, 20:48 Miły Popaye, od dzisiaj najwyższy jest dla mnie Chimborazo A czytając Twoje posty myślę, że należysz do członków założycieli. Pozdrawiam serdecznie P>S> Ach jakbym się napiła herbaty w tej białej filiżance... Odpowiedz Link
popaye Re: IQ- test inteligencji 07.10.03, 21:42 Eeeeh - przemila Iremos o mojej podlej inteligencji - swiadczy chociazby efekt mojego znacznika IQ w poprzednim wpisie - Uzywam niemieckiego alfabetu i przez providera narzucony kroj czcionki nie ma zapewnie odpowiednika w alfabecie polskim -(ten provider - nie obsuguje slowianskich alfabetow - ) i... wychodza paranoiczne idiotyzmy -. Sprobuje angielskim powinno byc :pE (IQអ) wrrrr..... Odpowiedz Link
popaye wrrrrr..... 07.10.03, 21:45 teraz wiesz co to jest "Chimborazo" w moim "inteligenckim" wydaniu -((((( Odpowiedz Link
mammaja Re: wrrrrr..... 07.10.03, 21:51 Ja sie napewno nie wlacze! Nie jestem reprezentatywna.Mam tylko inteligencje emocjonalna Odpowiedz Link
lablafox Re: wrrrrr..... 08.10.03, 15:42 Droga m Mammajko , na pewno masz więcej rodzajów inteligencji niż tę jedną emocjonalną . Ostatnio naukowcy wyodrębnili już jej 7 rodzajów . Jest wśród nich również matematyczna Einsteina i kinestetyczna Jordana ( koszykarza). Pozdrawiam Lx Odpowiedz Link
marialudwika Re: wrrrrr..... 08.10.03, 15:49 Robilam sobie test "na" inteligencje emocjonalna i takowa na szczescie posiadam /lub moze wlasne nieszczescie,hm/, reszta jest milczeniem..... ml Odpowiedz Link
lablafox Re: wrrrrr..... 08.10.03, 15:58 Gdzie robiłaś sobie ten test ? Badania neurologiczne wykazały istnienie różni w budowie przedniego płata mózgu, będącego ośrodkiem emocjonalności. Udowodniono , iż spoidło wielkie , łączące 2 półkule mózgu bywa wieksze u kobiet niż u mężczyzn. Dodatkowe włókna , z których zbudowane jest spoidło mózgu kobiet , mogą ułatwiać połączenia pomiędzy ośrodkami mowy i emocji, stąd kobieca łatwość werbalizacji uczuć. Pozdrawiam , emocjonalna lablafox Odpowiedz Link
mammaja Re: wrrrrr..... 08.10.03, 16:18 Poniewaz mam w domu magistrantke psychologii ,duzo rozmawiamy na te tematy i oczywiscie sobie podzartowuje z ta wylacznie emocjonalna.Ale sens takich ogolnopolskich badan jest dla mnie niejasny!Moze za malo wiem na ten temat.Pozdro. Odpowiedz Link
popaye Mile Panie 08.10.03, 20:09 Z zartobliwie zadanego przez Iremos pytania - zrobila sie ... powazna sprawa . Rzecz wyglada (moim zdaniem) tak: Sa naukowo opracowane testy na okreslenie tzw. ilorazu inteligencji. Wynik takiego testu PRAKTYCZNIE o NICZYM nie swiadczy - no moze tylko jak ktos jak JA ma ten iloraz IQ w okolicach 50 (PIECDZIESIAT!) - Takich osobnikow jest relatywnie niewielu i prawdopodobienstwo iz takiego spotkacie na tym forum (poza mna) jest relatywnie niewielkie (mniejsze niz 2% !). Srednia IQ w cywilizowanych spoleczenstwach to IQ w granicach 100 ale... TYLKO ca. 2% spoleczenstwa posiada IQ WIEKSZE od 130. Kto je posiada i udowodni przebytym testem jest przyjmowany do Towarzystwa MENSA Posiadanie IQ 130 i wiekszego swiadczy wylacznie o ponadprzecietnej umiejetnosci logicznego myslenia a nie ma NIC wspolnego z kreatywnoscia, muzykalnoscia, intuicja, wiedza na poziomie experta i socjalna kompetencja - wszystkim tym co normalnie czyni czlowieka w powszechnej ocenie INTELIGENTNYM . Kobiety i mezczyzni NIE roznia sie praktycznie w zdolnosciach do myslenia logicznego. MALENKIE roznice: panowie (generalnie) maja lepsza zdolnosc orientacji przestrzennej Panie - wieksza umiejetnosc poslugiwania sie mowa i latwiejsza przyswajalnosc jezykow! - wychodzi 1:1 -)). Poniewaz podalem link do Mensy w Niemczech i wraz z Iremos rozmawialismy o najwyzszym punkcie na Ziemi, a nie wszyscy znaja jezyk niemiecki podaje dobrze ilustrujacy przyklad (wlasnymi slowami) dlaczego Mt.Everest NIE jest najwyzszym szczytem na Ziemi - dowod a´la Mensa: Ziemia ma kszatl kulisty ale NIE jest KULA! - jest splaszczona! a wysokosc szczytow gorskich na Ziemi podajemy potocznie jako wysokosc PONAD poziomem morza!. Poziom morza na Biegunie Polnocnym jest o 21 kilometrow nizej niz na Rowniku! - wiec rzeczywista wysokosc szczytow powinnismy mierzyc od SRODKA Ziemi - nie od powierzchni morza! W ten sposob "najwyzszym szczytem" jest Cimborazo w Ekwadorze bo odleglosc jego od SRODKA Ziemi wynosi 27.645 m a Everestu tylko 25.502 m - co daje mu 6-te miejsce pod wzgledem absolutnej wysokosci -). To wlasnie jest przyklad "inteligentnego" myslenia u osobnikow z IQ powyzej 130. Nie zmienia to faktu iz Wy WSZYSTKIE - bez wzgledu na IQ - jestescie najmilsze znane mnie Dziewczyny. Buziak,- pE Odpowiedz Link
mammaja Re: Mile Panie 08.10.03, 20:15 Qrcze!A ja myslalam ,ze do Mensy przyjmuja od 150 i nie zapisalam sie ! Odpowiedz Link
popaye Re: Mile Panie - erata 08.10.03, 20:27 Dowodem na moje niskie IQ jest skrot myslowy ktorego uzylem - Promien Ziemi od srodka na Rowniku wynosi 6378388 m wiec chodzi w tym przykladzie nie o odleglosc od Srodka Ziemi - tylko absolutna wysokosc. Niechcacy "zmniejszylem" nasza planete do wielkosci "kieszonkowej" - sorry -. Reszta jest OK - pE Odpowiedz Link
olga55 Re: Mile Panie 08.10.03, 22:05 Ja tam mam stosunek do tych testów taki dość lekceważący. Ich standaryzacja jest co najmniej wątpliwa. przykład: w starszych testach (dla grupy młodzieży) był rysunek kapelusza męskiego. pytanie brzmiało(przytaczam z pamieci)"co jest nie tak w tym kapeluszu"? chodziło o to, że nie miał on tej wstążki nad rondem.A jak ktos sie wychował w srodowisku, gdzie nie nie noszono kapeluszy?? To już tracił punkty i wychodzil na głupka. Kształtuje nas środowisko w jakim żyjemy i zasób dostarczanej wiedzy z różnych źródeł. Podobno 90% dzieci we Francji wierzyła, że krowa jest fioletowa.Czy to świadczy, że są głupie??Nie wiem jaki mam IQ i wcale mnie to nie interesuje. Robiono nam taki test ( w ramach cwiczeń z psychologii na studiach), i WSZYSCY odmówili przyjęcia wyników, a były tam tęgie głowy.Niech się tym wypchają.Leczą sobie jakieś kompleksy.Nie ważę się, nie mierzę IQ!!!!!!!!! Odpowiedz Link
glodn-y Re: Mile Panie 08.10.03, 22:17 Racja ,racja ,racja. Lepiej mieć "50" ? hi.hi i jeżdzić BMW,niż miec 160 i chodzic w dziurawych butach. ps a najlepiej to 160 i BMW Odpowiedz Link
popaye Glodny - -:))) 08.10.03, 23:08 Jak Ciebie nie lubic? -) Ty nie zapomnisz tego faktu przytoczonego przeze mnie w chwili "raptownego spadku" mojego IQ ponizej 40-tu! - Masz racje - ta marka i ja ... pasowalo jak "piesc do oka" -). Nigdy wiecej nie kupie juz auta z tej wytworni i nawet szybko sie pogodzilem z jego strata tylko zal mnie teczki z dokumentami rodzinnymi, ksiazek i osobistych rzeczy ktore mialem w bagazniku. Ubezpieczenie zwrocilo mnie rownowartosc auta - tylko ja o tym fakcie pisalem w innym kontekscie - jakim PRAWEM spoleczny MET pozbawia mnie mojej wlasnosci za ktora (w jakims sensie) i Ty zaplaciles - wnoszac podwyzszone skladki ubezpieczeniowe na Twoje auto w zwiazku z duzym prawdopodobienstwem jego kradziezy. Mnie boli wlasnie ta filozofia - DOBRZE mu TAK i beztroska i obojetnosc na to choc posrednio to i TWOJE pieniadze oraz moralne "przyzwolenie" na powszechne juz przejawy bezprawia i chamstwa. pozdrowienia pE Odpowiedz Link
glodn-y Re: Popaye - -:))) 08.10.03, 23:38 Nie bierz wszystkich postów do siebie. Napisałem bmw ,tylko dlatego ,że ciężko tu błąd zrobić (np.Chrystlej) ps Myślisz,że ktoś uwierzy w twoje 50? 1-nka ci się gdzieś zapodziała ps2 Lubię czytać Twoje posty,a,że czasami mam inne zdanie na jakiś temat, to żle? Sam pisałeś,że jak we wszystkim będziemy się zgadzać to będzie, mało ciekawie. Pozdrawiam i trzymaj się.Raczej trzymajmy(co z "babami"będziemy trzymać?) Odpowiedz Link
popaye Glodny -:) 09.10.03, 00:00 Cale zycie podziwialem ludzi za ich ... pracowitosc. Caly hokus-pokus z tym IQ czy zmarnowane wrodzone "talenty" - znam na peczki. Jak kiedys "rozmawialismy" na tym forum o naszych doswiadczeniach szkolnych to uswiadomilem sobie iz "najdalej" w zyciu zaszli moi rowiesnicy - Ci ktorzy mieli najgorszy start (warunki w domu, zamoznosc itp.) i nadrabiali to pracowitoscia, uporem i szczera checia "udowodnienia" sobie i srodowisku iz Oni tez MOGA!. Jedyny luksus ktory mnie osobiscie imponuje to niezaleznosc od ukladow i okolicznosci czy sytuacji politycznej. Acha i ... kobietom "zazdrosze" ich ... kobiecosci . Chlopaki - przeciez nie placza pozdrowienia pE Odpowiedz Link
glodn-y Re: Glodny -:) 09.10.03, 20:23 popaye napisał: > > Jedyny luksus ktory mnie osobiscie imponuje to niezaleznosc od ukladow > i okolicznosci czy sytuacji politycznej. Czy zawsze musisz pisac to co ja chciałbym wystukać > Acha i ... kobietom "zazdrosze" ich ... kobiecosci . I nie tylko > Chlopaki - przeciez nie placza he.he.he! > pozdrowienia > pE > Pozdrowienia Odpowiedz Link
marialudwika Re: Mile Panie 09.10.03, 17:23 Ty masz jak zwykle racje Glodny!!!!! Ale najlepiej jest miec i jedno i drugie,hi,hi Pozdro ml Odpowiedz Link
glodn-y Re: Mile Panie 09.10.03, 20:52 Co z racji??? Jak się nie ma ani jednego,ani drugiego Odpowiedz Link
iremos Re: Mile Panie- do Popeya 08.10.03, 22:11 Przemiły Popeyu - wielkie dzięki za ten post i wszystkie inne. Kim jestes naprawde w realu? Pozdrawiam szczerze zachwycona. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Mile Panie- do Popeya 08.10.03, 22:22 Wiadomo, że Popey w realu jest kone-serem) Odpowiedz Link
marialudwika Re: Mile Panie 08.10.03, 22:46 Witam,jesli o mnie chodzi to nie musze byc inteligentna poniewaz moj mzonek jest czlonkiem MENSA i posiada IQ wg skali Catell:137 a wg skali Raven 172! Dwoje inteligentnych w domu jest statystycznie niemozliwe,hi,hi.Pozdro ml Odpowiedz Link
glodn-y Re: Mile Panie 08.10.03, 22:55 Możliwe jest. Ale tragedje najlepsze sa w teatrze Odpowiedz Link
iremos Re: IQ- test inteligencji 18.10.03, 22:31 Kto z nas jutro bedzie obserwował, czy też aktywnie brał udział/ Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: IQ- test inteligencji 18.10.03, 22:36 Chyba spróbuję, mimo że jeszcze nie zdążyłam zapoznać się z zasadami. Próbowałam rozwiązywać testy z Gazety Wyborczej. Z bardzo różnym skutkiem(( Nie wiem czy mozna ocenić ich wiarygodność, gdyż wyłapałam np. dwie możliwe odpowiedzi na to samo pytanie. Oczywiście właściwa odpowiedź (wg autora) utwierdziła mnie w przekonaniu, że jestem głąbem nad głąbami. Trudno, głąb też człowiek. Odpowiedz Link
wywrot53 Re: IQ- test inteligencji 19.10.03, 23:07 Nie powiem, ale jestem mile zaskoczona miejscem policjantów ))) Skąd się biorą te wszystkie kawały o nich przy takim IQ Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: IQ- test inteligencji 19.10.03, 23:13 Na innych forach też analizuja wyniki, cytuje fragment z Forum Zakopane (u nas pustki, a gdzieś trzeba niedzielny wieczór spędzić): • Re: Jedne pytanie roomtsays 19.10.2003 21:42 odpowiedz na list Co taka cisza? Test IQ rozwiazujecie, czy co? ;o))) • Re: Jedne pytanie hanys_hans 19.10.2003 21:58 odpowiedz na list roomtsays napisał: > Co taka cisza? Test IQ rozwiazujecie, czy co? ;o))) Prawie pokozali tyn test 1 miejsce STUDYNTY 2 miejsce POLICMAJSTRY 3 miejsce BLOONDYNKI 4 miejsce NAUCZYCIELE 5 miejsce ARTYSCI 6 miejsce GÒRALE 7 miejsce KULTURYSCI • Re: Jedne pytanie wedrowiec2 19.10.2003 22:03 odpowiedz na list tak, rozwiązywaliśmy • Re: Jedne pytanie roomtsays 19.10.2003 22:05 odpowiedz na list Ciekawe gdzie kulturystom to IQ sie zmiescilo? ;o))) • Re: Jedne pytanie wedrowiec2 19.10.2003 22:09 odpowiedz na list Może otrzymana wartość była suma wszystkich IQ z tej grupy? • Re: Jedne pytanie ciupazka 19.10.2003 22:12 odpowiedz na list ...hehehehe... złośliwcy! Górole przed ciężarowcami, pewnie tyz zsumowali, he? Hehehe... • Re: Jedne pytanie roomtsays 19.10.2003 22:14 odpowiedz na list hehehe... • Re: Jedne pytanie roomtsays 19.10.2003 22:17 odpowiedz na list Smialem sie z repliki Wedrowca. A ciekawe jakie IQ miala komisja sporzadzajaca powyzsza klasacje, ze jej tak wyszlo? Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: IQ- test inteligencji 19.10.03, 23:21 Na trzecim miejscu były te blondynki ze studia. W skali kraju, po względem koloru włosów: 1. Siwy 2. łysy 3. szatyn/szatynka 4. rudy 5. blondyn/blondynka 6. brunet/ brunetka Dobranoc) Odpowiedz Link
ada296 mammaja 20.10.03, 01:52 ja też mam tylko inteligencję emocjonalną i werbalną (to ostatnie pewnie znaczy "mocna w pysku"?) mam IQ 125 jestem palaczem i blondynką ) pozdrawiam Odpowiedz Link
wywrot53 Re:mniej niz zero :) 20.10.03, 02:26 Przez pół wieku nie robilam i dobrze mi z tym było I już nie zrobię Jeszcze bym się załamała Odpowiedz Link