Dodaj do ulubionych

Przygody z twórczością.

26.10.03, 10:55
Fajnie Syla, że rozpoczeła ten temat na stronie Marka swoimi grafikami.
Uważam, że są ciekawe. Ale takie prace najwięcej chyba znaczą dla autorów.
Ciekaw jestem czy więcej jest wśród nas takich twórców "do szuflady" z
najróżniejszych dziedzin. Ujawnijcie się proszę.
Ja mam na przykład takie dziwne hobby o którym prawie nikt nie wie. Uprawiam
je sam w garażu. Kiedyś żona widziała bo przyniosłem "czupurka" do domu ale
nie spodobał jej się. Według niej złe fluidy wydzielać musi takie straszydło.
Takie malutkie postacie, a z czego je robię będziecie zgadywać. Muszę trochę
podszykować do zdjęcia i wyślę Markowi.
Obserwuj wątek
    • lablafox Re: Przygody z twórczością. 26.10.03, 12:22
      Ja trochę rysuję , trochę piszę , ale wszystko to amatorszczyzna .
      Lx
      • wedrowiec2 Re: Przygody z twórczością. 26.10.03, 12:27
        Prawie nikt z nas nie jest zawodowcem w sztukach pieknych. Na stronie www mozna
        umieścic i rysunki i teksty literackie. Lablafox - czekamy
        • lablafox Re: Przygody z twórczością. 26.10.03, 12:39
          Jeszcze się na to nie odważę.
          Lx
          • bodzio49 Re: Przygody z twórczością. 26.10.03, 13:31
            Oczywiście, że prace amatorskie miałem na myśli i niekoniecznie czysto
            artystyczne. Oczywiście zawodowcy będą rodzynkami i wzorem smile
            Nadal mam nadzieję, że wielu z was też czymś takim się czasem bawi albo bawiło.
            Nie będą to przecież wieczne ekspozycje tylko na jakiś czas. Pozdrawiam.
            • wywrot53 Re: Przygody z twórczością. 26.10.03, 17:19
              Moim hobby dopóki nie siadły oczy, haftowanie krzyżykami różnych zwierząt,
              ptaków i wprawianie w ramki. Niestety nie należę do zbieraczy i wszystko
              rozdałam. Nie pozostał po moim hobby żaden ślad. Teraz żałuję.
              • syla63 Re: Przygody z twórczością. 27.10.03, 08:36
                Nie uważam się za artyste, ot czasem człowiek coś szkicuje, czasem złoży w
                jedną strofkę swoje myśli. Większość ludzi coś tam ma na sumieniu.
                Zobaczcie te moje graficzki to takie nic specjalnego, mam jednak nadzieję, że
                dodadzą odwagi innym
                • syla63 Re: Przygody z twórczością. 27.10.03, 09:43
                  Bodzio jak i gdzie udało ci się sfotografować taką piękną gromodkę druidów?
                  • bodzio49 Re: Przygody z twórczością. 27.10.03, 20:20
                    Więc to byli druidzi!! Nie jestem w tych sprawach ekspertem a fotki udało mi
                    się zrobić w pewnej dosyć często odwiedzanej jaskinii. Pewnie są tam na
                    etacie wink)
                    Pozdrowionka.
    • jej_maz Re: Przygody z twórczością. 28.10.03, 04:59
      bodzio49 napisał:

> Takie malutkie postacie, a z czego je robię będziecie zgadywać. Muszę trochę
      > podszykować do zdjęcia i wyślę Markowi.

Swietnie - czekam. Syla tez zaproponowala kacik prozy i poezji, jako ze chyba
      kazdy cos tam pisal do szuflady kilkadziesiat lat temu wink ...moze by odgrzebac?
      Mozna to zrobic anonimowo, jezeli brak odwagi...

Na stronie mamy ciekawe zdjecia Wderowca z Zakopianskiego cemntarza (i nie
      tylko) a Mammaja zaprasza na wycieczke po Krecie w podrozach europejskich.

Pozdrawiam - Mark
      • syla63 Re: Przygody z twórczością. 28.10.03, 08:31
        Marku miałeś odpoczywać!!!!

Bodzio, to ewidentnie Druidzi, dla których mam ogrony szacunek bo to wyższa
        klasa wszelkiej maści czarodzieji.
      • jej_maz Mammaja 29.10.03, 02:37
        Bardzo, ale to bardzo Cie przepraszam! Bylem tak zaaferowany tymi zdjeciami i
        czasem aby zdarzyc, ze pomimo iz przygotowalem tekst, to pochrzanilem linki i
        byl on niedostepny. Sorki.

Dorzucilem tez tekst Wedrowca o Halloween, jako kontynuacje jej opowiesci o
        obchodach swierta Wszystkich Swietych.
        • bodzio49 Marku!!! 01.11.03, 20:53
          A co z moimi bidulkami. Obiecałeś je pokazać. Już poczułem dreszczyk emocji...
          Bądź co bądź pierwszy publiczny występ, a teraz co?? Ech... biednemu to zawsze
          wiatr w oczy ....... i broda rośnie wink).
          • warum Re: Marku!!! 01.11.03, 22:28
            Spoko! Zobaczymy na pewno! tylko musi sie wyklarowac sytuacja ze stronka. A ja
            juz bije brawo za odwagesmile a jak zobacze to oczywiscie skomentujesmile
            • marialudwika Re: Marku!!! 01.11.03, 22:33
              i ja tez
              ml
              • jej_maz Bodzio! 02.11.03, 04:04
                Jakze bym mogl nie dotrzymac TAKIEGO slowa! Zajelo mi caly dzien aby
                przestudiowac te cholerne firewalls (sciana ognia; popularna nazwa na filtry
                sieci) ale udalo mi sie! Zapraszam do obejrzenia tych przemilych stworkow - na
                prawde szalenie orginalne!!
                • wedrowiec2 Re: Bodzio! 02.11.03, 10:54
                  Bodzio - piekne sa Twoje stworki. Robia mocne wrażenie przy powiększaniu -
                  widzimy stronę z niewielkimi obrazkami, jedno kliknięcie i cały ekran wybucha
                  rdzawoognistymi barwami. Mam nadzieję, że Mark poprawi, i trzeci stworek tez
                  będzie można obejrzeć w powiększeniu. POzdrawiam
                  • marialudwika Re: Bodzio! 02.11.03, 10:56
                    Twoje "stworki" wlasnie obejrzalam!!! Jestem pod wrazeniem i kolory,jakie
                    lubie
                    ml
                    • bodzio49 Re: Bodzio! 02.11.03, 11:41
                      Prawda, że sympatyczne. Wcale nie są wojownicze. Raczej, podobnie jak
                      ludzie,chowają się za kolcami kiedy się boją smile
                      • syla63 Re: Bodzio! 02.11.03, 14:18
                        Robią wrażenie!!! Są bajkowe.
                        • iremos Re: Bodzio! 02.11.03, 17:02
                          Czupurki są niesamowite. Masz ich wiecej, by nam pokazać? Z czego je robisz?
    • terem Re: Przygody z twórczością. 02.11.03, 17:12
      Czy czupurki są z wiórków?Bo wiórkowato wyglądają i wesoło.Poprawiły mi
      nastrój.Jak masz ich więcej,to pokaż.smile)
      • syla63 Re: Przygody z twórczością. 02.11.03, 17:57
        Mnie wyglądają na leśne stworzonka, wydobyte z kawałków drzewa. One sobie
        pewnie tam mieszkają, i tylko jak drzewo umiera wychodzą na poszukiwanie
        nowego domu a Bodzio pomaga im zaistnieć w nowym ludzkim świecie
        • lablafox Re: Przygody z twórczością. 02.11.03, 18:59
          • Re: www.40plus.ca
          lablafox 02.11.2003 11:46 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Wpadłam na stronę tylko po to by obejrzec Twoje stworki, są przedziwne. Z
          czego robione ? Z drewna ? Te kołtunki też? Dobrze mieć
          możliwość "wypowiedzenia sie" poprzez jakąkolwiek prace twórczą.
          Pozdrawiam , mniej rozczochrana ,lablafox

warum 02.11.2003 12:56 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Swietne okreslenie" koldunki", mnie skojarzylo sie z "pierzami"/ tez twor
          slownysmile/mam nadzieje Bodzio,ze to nie obraz mojej duszy widzianej przez
          ciebie
          telepatycznie?smile))A poza tym trafilam na stronce na "archiwum" roznych
          smiesnostek. Myslalam,ze tylko ja mam takiego bzika na punkcie absurdow.
          Pozdrawiam kolekcjonera/ kesmile))

bodzio49 02.11.2003 13:14 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Ja nazywam je "czupurki". Poza tym każdy ma swoje imię i przedstawia kogoś z
          moich znajomych. wink Nie, nie próbowałem wyobrażać sobie twojej duszy warum.
          Za mało, za krótko was znam.
          Z czego są? Są to owocnie leszczyny. Moja "twórczość" ogranicza się do wyboru
          ciekawych i przypominających mi kogoś egzemplarzy, wysuszeniu, dodaniu pary
          kolorów, wybraniu części orzeszków itp. Pozdrawiam.

lablafox 02.11.2003 13:39 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Niesamowite , owocnie leszczyny ? Są to więc takie małe stworki . Materiał
          też , okazuje się ,że wszystko zależy od naszej twórczej wyobraźni.
          Podziwiam , podziwiam Lx

alfredka1 02.11.2003 14:15 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Czupurek i Czupurzątko bardzo sympatyczni, chociaż trochę jakby przestraszeni,
          no ale nagle znależli się na Takim Forum...Pozdrawiam

• lablafox Re: Przygody z twórczością. 02.11.03, 19:00
            Pozwoliłam sobie przekopiowac , do kolekcji .
            Pozdrawiam Twórcę , lablafox
            • bodzio49 Re: Przygody z twórczością. 02.11.03, 19:34
              Bardzo mi miło, że tak się podobają. Obiecuję wysłać więcej choć pewnej młodej
              damie spodobały się wczoraj bardzo a mi wciąż brakuje asertywności w stosunku
              do dam wink więc kilka czupurków znalazło nowy dom. Ale mam jeszcze.
              Pozdrawiam.
              • bodzio49 Re: Przygody z twórczością. 17.11.03, 21:39
                Warto chyba odświeżyć wątek. Wiedziałem, że w szufladach znajdzie się coś
                ciekawego. Urocze wiersze lablafox z różyczkami (czy nie mają ze sobą coś
                wspólnego? wink), i gorące, wcześniejsze grafiki myszki. Hmmm.... A może to ja
                robię się jakiś monotematyczny?
                • jej_maz Re: Przygody z twórczością. 17.11.03, 23:06
                  Nie, nie robisz sie. Tez uwazam, ze wiersze sa sliczne, a roze musze zmienic -
                  dowalilem i wsadzilem nie te co nalezalo. Tutaj uwaga; jak cos jest nie tak jak
                  byc powinno, to prosze dac mi znac... np; orginalne roze od Lablafox gdzies sie
                  "zapodzialy" podczas przesylki.

Tak swoja droga, to zastanawia mnie reakcja, a raczej jej brak na te wiersze...
                  • marialudwika Re: Przygody z twórczością. 17.11.03, 23:19
                    Moze reakcja na wiersze jest tak samo "personalna", jak i same wiersze..?
                    ml
                    • lablafox Re: Przygody z twórczością. 17.11.03, 23:23
                      Hihihi .Wszystkie wiersze są zawsze "personalne".
                      Weszłam na stronę , przeczytałam i przyjrzałam się różom , są bardzo adekwatne
                      to tekstu . Proszę, Marku i em_emko ,już nic nie zmieniajcie .
                      Lx
                      • mysza63 Re: Przygody z twórczością. 18.11.03, 16:37
                        czasem brak komentarza jest wynikiem tzw. zatkania w niemyem zachwycie
                    • em_em Re: Przygody z twórczością. 18.11.03, 16:49
                      marialudwika napisała:

> Moze reakcja na wiersze jest tak samo "personalna", jak i same wiersze..?

nie po raz pierwszy "z ust mi to wyjęłaś" smile)))
                      im bardziej osobisty jest wiersz, tym trudniej go jakkolwiek komentować - to
                      się po prostu czuje albo nie
                      • omeri Re: Przygody z twórczością. 18.11.03, 19:21
                        Dołaczam si e do opinii ml i em_em.
                        • wedrowiec2 Re: Przygody z twórczością. 18.11.03, 20:01
                          Ja też.
                          • foxal Re: Przygody z twórczością. 19.11.03, 02:44
                            Czy ktos moglby mi odpowiedziec co sie dzieje z przeslanymi tekstami, w ktorych
                            brakuje polskich znakow? czy sa umieszczane jak przyslane, czy ktos poprawia na
                            poprawnosc ortograficzna? Tak z ciekawosci pytam?
                            • em_em Re: Przygody z twórczością. 19.11.03, 07:37
                              foxal napisał:

> Czy ktos moglby mi odpowiedziec co sie dzieje z przeslanymi tekstami, w
                              > ktorych brakuje polskich znakow? czy sa umieszczane jak przyslane, czy ktos
                              > poprawia na poprawnosc ortograficzna? Tak z ciekawosci pytam?

przysłanymi na stronę?
                              jeśli tak - to w kwestii polskich znaków jest odwrotnie, teksty są z nich
                              niestety kastrowane, co do ortografii mimo starań, napewno zdarzają się wpadki -
                              jeśli zauważyłeś - to nie kręć tylko napisz, poprawimy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka