jej_maz 02.11.03, 15:33 Przepraszam za ten linkowy problem na stworkach Bodzia - juz poprawiony. A tak swoja droga; czyz nie sa one sympatyczne? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lablafox Re: www.40plus.ca 02.11.03, 16:52 Na temat czupurków Bodzia wypowiadaliśmy się i na poprzednim www i na twórczości , są niesamowite. lx Odpowiedz Link
jej_maz Re: www.40plus.ca 02.11.03, 17:08 A czy zwrociliscie uwage na te graffiti na grobowcu ze zdjecia Bodzia? Ciekawe czy ktos to wyczyscil i zapalil chociaz jedna swieczke wczoraj... Bodzio? Odpowiedz Link
bodzio49 Re: www.40plus.ca 02.11.03, 19:06 Szczerze przyznam, że nie byłem tam ani wczoraj ani dzisiaj. Na pewno ktoś zapalił, tak jak ktoś tam wciąż oczyszcza teren z chwastów. Te grobowce znajdują się na bardzo starym żydowskim cmentarzu. Robią duże wrażenie. Zdaje się, że zostały zaliczone do zabytków miasta ale jak to u nas bywa brak funduszy na odpowiednie wyeksponowanie a nawet dopilnowanie. Dziwię się tylko, że tak słabo walczą o niego zainteresowani. Szkoda. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
jej_maz Re: www.40plus.ca 02.11.03, 20:36 bodzio49 napisał: > Szczerze przyznam, że nie byłem tam ani wczoraj ani dzisiaj. Na pewno ktoś > zapalił, tak jak ktoś tam wciąż oczyszcza teren z chwastów. Te grobowce > znajdują się na bardzo starym żydowskim cmentarzu. Robią duże wrażenie. Zdaje > się, że zostały zaliczone do zabytków miasta ale jak to u nas bywa brak > funduszy na odpowiednie wyeksponowanie a nawet dopilnowanie. Dziwię się tylko, > że tak słabo walczą o niego zainteresowani. Szkoda. > Pozdrawiam. Moze juz wszyscy wyjechali, moze nie ma do kogo zwrocic sie o pomoc, a moze bylo i dalej jest po prostu wygodniej i politycznie korekt takiej pomocy odmowic... Znacie Panstwo zdjecia zaduszkowe Em-Em z naszej strony. Niektore z nich sa zatytulowane jako z cmentarza hutniczego. Obiecywalem troche o tym napisac i mysle ze teraz jest okazaja. Otoz grupa ludzi, spotkanych przypadkowo na internecie tak jak my tutaj, zajela sie uporzadkowaniem starego cmentarza w Gliwicach. Nie byl on uzywany od kilkudziesieciu lat i przedstawial szczyt zaniedbania i zapomnienia. Ponad roczne plewienia i sprzatania tych zapalencow, zwrocily uwage wladz miejskich, ktore dolaczyly sie z pomoca sprzetem. Jest to przyklad na wiele rzeczy; znajomosci zawarte na forum, moga zaowocowac czyms wyjatkowym, nie zawsze robi sie cos dla korzysci (aczkolwiek wielu sie i w tym przypadku zastanawia co oni z tego maja), dobra wola obala mury wzajemnej niecheci religijnej, czy narodowosciowej i moze byc poczatkiem budowania wspolnej przyszlosci. Mysle jednak, ze nie ja jestem najlepsza osoba do zaprezentwowania tej grupy, z racji tego, ze przez przypadek na nasze forum zawital sam pomyslodawca, motor i szef calego przedsiewziecia. Em-Em - czekamy na wiecej szczegolow. Moze posluzy to za dobry przyklad jak byc pozytecznym i miec duzo przyjemnosci i satysfakcji. Ja w kazdym badz razie jestem pod wrazeniem. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 02.11.03, 20:48 Jeśli jest to cmentarz żydowski, to nie pal świeczek, a przynieś i połóż na grobie kamyk - symbol łączności z tymi, co odeszli Odpowiedz Link
jej_maz Re: www.40plus.ca 06.11.03, 22:06 Musze zmienic pare rzecz na stronie ze wzgledow czysto technicznych; te zbiory zdjec, prezentujace wszystkie fotografie w malym formacie... strasznie dlugo sie laduja i tym samym nie spelniaja swojej funkcji. Zastapiem je niebawem opisem takim samym jak pod lub nad zdjeciem, ale bedzie to w formie tekstowej... cos w rodzaju spisu tresci. Nasze zwierzaki przeniose na dzial "Zdjecia - My z forum", jako ze bardziej wlasnie tam pasuje. Rowniez informacja, a raczej potwierdzenie; zdjecia jeszcze nie opublikowane (a staram sie wrzucac wszystko) sa zabezpieczone i czekaja na wlasciwy moment lub temat. Prosilbym o przesylanie zdjec do Em-Em... Nie chodzi o wygode, ale ma ona doswiadczenie w ich "obrobce". Mam tu na mysli nie tylko wielkosc i proporcje - ja nie chce niczyich nog skracac przez prypadek z wlasnej niewiedzy - ale robi ona tez cuda z poprawieniem jakosci. Oczywiscie nie oznacza to, ze moj adres bedzie nieczynny! Zwlaszcza czekam z niecierpliwoscia na kazde "pianki"... chociazby tylko dla mnie ))) To wszystko jest oczywiscie propozycja i pytaniem o Panstwa zdanie. Odpowiedz Link
marialudwika Re: www.40plus.ca 06.11.03, 22:17 Ciekawe,co jego_zona na te pianki!!!! Oby kabelka nie przeciela,hm ml Odpowiedz Link
jej_maz Re: www.40plus.ca 08.11.03, 15:26 Nie wie o piankach, bo jej_maz pokazuje jej jedynie spaniele ) tak a propos wlasnie nad tym siedze. Odpowiedz Link
warum Re: www.40plus.ca 08.11.03, 15:37 Za Toba czekam na te spaniele, ale ... chyba to nie spaniele tylko inna rasa. cos gdzies zapodzialam, w ferworze dyskusji, ML - to o twoje zwierzaki chodzi- jaka to rasa? poki nie zobacze ? Odpowiedz Link
marialudwika Re: www.40plus.ca 08.11.03, 15:54 ANGIELSKIE COCKERSPANIELE !!!!! jEDEN NIE MA RODOWODU,ALE I JA GO NIE MAM,HI,HI POZDO ML Odpowiedz Link
jej_maz Re: www.40plus.ca 08.11.03, 21:20 Pozmienialem pare rzeczy; - wywalilem te zbiorcze strony z malymi zdjeciami, bo strasznie dlugo sie ladowaly. zastapilem to forma listy. Jest to latwe do nawigacji, a mozna dorzucac praktycznie w nieskonczonosc. - mamy trzy dodatkowe zdjecia na Krecie od Mammaji - mamy cos nowego od Warum; dwa reportazowe zdjecia pod "zdjecia - rozne". Mysle ze to poczatek, czy tak Warum? - mamy duzo nowych zwierzakow pod "zdjecia - my z forum" - mamy nowe nogi - mamy zapowedz podrozy samochodowej po Europie na jutro - mamy tez admina, co nie ma juz ochoty nawet patrzec na komputer a co dopiero w komputer... ) Zapraszam do zwiedzania i czekam na uwagi wszelakiej masci... Wybredna? ) Odpowiedz Link
mammaja Re: www.40plus.ca 08.11.03, 21:39 Jak sie jeszcze raz Wybredna odezwie, to proponuje z jej nicka wykasowac literki "yb". To co zostanie bardziej pasuje! Odpowiedz Link
lablafox Re: www.40plus.ca 08.11.03, 21:51 Zdjęcia em-emki kotów przecudne .Gra światła rewelacyjna . Kot oglądający TV przypomniał mi Lizetkę , podobieństwo ogromne , choć ona była jeszcze malutka. Psy Marii Ludwiki prześliczne , zadbane , zadowolone . Ciekawam czy Tofii chodzi do fryzjera robić sobie te loki.Z przyjemnością oglądałam te zdjęcia. Lx Odpowiedz Link
lablafox Re: www.40plus.ca 08.11.03, 21:53 Warum , tematy niezwykłe , bardzo zabawne spotkanie z krową, targ - samo życie , faktycznie daleku na nim do UE. Lx Odpowiedz Link
ewelina10 Re: www.40plus.ca 08.11.03, 21:52 W nawiązaniu do mammai - zabawna spostrzegawczość )))))))))))) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 08.11.03, 21:57 Obejrzałam stronę w nowym wydaniu - jej charakter staje się coraz bardziej widoczny. Pośrednio, ale coraz lepiej zaczynamy się poznawać poprzez nasze spostrzeżenia i zdjęcia. Jej_mezu - przyzwyczajaj się do komputera, sadzę, że zdjęcia i teksty zaczną napływać lawinowo Odpowiedz Link
jej_maz Re: www.40plus.ca 08.11.03, 22:06 Hmmm... lawinowo... ) Tu sie na prawde smieje, poniewaz spedzilem rowne siedem godzin aby wprowadzic te zmiany. Jest to najbardziej pracochlonny okres, gdzie ustala sie forme, czyli jak zorganizowac nawigacje. Pozniej wrzutki to znowu nie taki wielki problem, a wiec nie ma sprawy; jezeli ktos podobnie jak ja, mam radoche i przyjemnosc w byciu aktywnym (bez korzysci ) to zapraszam. Odpowiedz Link
lablafox Re: www.40plus.ca 08.11.03, 21:59 Osobny post poświęcam nogom Wędrowca i jej Rodziców. Widać na tych zdjęciach genetyczne uwarunkowanie , oj chciałabym takie , chciałabym , chciała. Męskie nogi przyciągające wzrok, mój , z przyjemnością . Lx Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 08.11.03, 22:17 No cóż geny działają) Dziękuję za miłe słowa Odpowiedz Link
jej_maz Re: www.40plus.ca 08.11.03, 22:00 Faktycznie duza bystrosc!! Przyznam jednak, ze nie mialem nic zlego na mysli pytajac wszystkich razem i Wybredna z osobna; ja ciagle pamietam jej zdanie o zaglaskanym kocie. Co do jej opinii o tresci, to jak widac staramy sie miec rowniez cos kontroweryjnego - tu mam na mysli zdjecia Warum, na ktorych temat mozna porozmawiac. Wlasnie; nie tak dawno widzialem zdjecia wsi Portugalskiej, a znam osobiscie amerykanska, wloska i kanadyjska... na prawde nie ma sie czego wstydzic. Smiem twierdzic, ze duzo gorzej wyglada na nie jednej tej juz w UE. Odpowiedz Link
lablafox Re: www.40plus.ca 08.11.03, 22:07 Jej_mężu czy 2 zdjęcia z lapidarium dotarły do Ciebie ? Lx Odpowiedz Link
jej_maz Re: www.40plus.ca 08.11.03, 22:10 Jak najbardziej. Temat bardzo ciekawy i czekam tylko na odpowiedni moment, aby zaczac rownoczesnie rozmowe. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: www.40plus.ca 08.11.03, 22:09 Dzieciaki w towarzystwie krowy - jest nadzieja, że piją zdrowsze mleko od tego w kartonikach Pozdrowienia dla maluchów. Pierwsze pojawiły się na stronie. A propos Unii - żebyście widzieli rachityczne krowy w głębi gór w Hiszpani i jak tam ludzie żyją !!! Wywalane śmiecie prosto za dom, które widać z daleka z trasy. O reszcie nie wspomnę. Na tle tych eleganckich na wybrzeżu hotelach - olbrzmia przepaść. Cóż, rdzenna ludność..... chyba się za dużo rozpisałam. Nie ten wątek Odpowiedz Link
marialudwika Re: www.40plus.ca 08.11.03, 23:41 A w Holandii co jak co ALE krowy sa piekne!!!!! ml Odpowiedz Link
jej_maz Re: www.40plus.ca 08.11.03, 22:45 Przepraszam ze jestem nachalny, ale materialu zaczyna byc tyle, ze jakies zmiany w przyszlosci beda praktycznie niemozliwe. A wiec; - czy wszystko jest w miare czytelnie i latwe w nawigacji - czy obecna szata graficzna jest kompromisem do zaakceptowania przez wszystkich - czy podzial na dzialy i pozniej na tematy jest czytelny - czy strony laduje sie z rozsadna predkoscia Mamy calkowicie wolne dzialy Kultury (no, prawie, bo jest galeria) i Rozne. Na Rozne, bylo juz kilka propozycji, ale cos cisza ze strony LX. Co do kultury, to Syla i Bodzio wpominali o "szufladowej" poezji... Mammaja jest szefowa tegoz calego kulturalnego interesu, a wiec konsultujmy sie. Odpowiedz Link
lablafox Re: www.40plus.ca 08.11.03, 22:52 Lx napisała , ale nie potrafi wysłać. Dla mnie łatwe i jasne. Poezję też do Mammajki ? Lx Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 08.11.03, 22:59 Mam wątpliwości dotyczące działu zdjęciowego. W zasadzie wszystkie zamieszczane zdjęcia są naszego autorstwa, więc można je podciągnąć pod "my z forum". Piekne zdjęcia z podróży można zamieścic też w dziale "dzieła natury" lub "dzieła człowieka". Podobnie zdjęcia zwierzaków - my z forum, czy różne (nie różne - dział główny, a różne-zdjęcia). Zastanawiałam się nad tym wysyłając zdjęcie mojego taty - mozna było jako: podróże (bo Mozambik), dzieła przyrody (bo kopce termitów) i stonoga (bo te geny..) itd. Nic mądrego nie wymysliłam, chyba, że zdjęcia umieszczać w kilku miejscach, ale to już zbyt duży kłopot dla Ciebie Marku, jako admina. Poza tym strona jest dobrze zorganizowana, nie przeładowana kolorystycznie, czytelna. Dział główny Rózne proponuje zostawić w obecnej, pustej, formie. Miejmy rezerwę, bo nie wiadomo co komu przyjdzie do głowy Odpowiedz Link
jej_maz Re: www.40plus.ca 08.11.03, 23:13 Rozumiem Twoje uwagi o zdjeciach. Tez o tym caly czas mysle, ale jak bedziemy wrzucac wszystko tylko pod zdjecia, zrobi sie z tego jedna wielka kasza... Moze ktos ma jakas idee? Ja podchodze do tego jako - podroz bo podrozowalismy. To ze tam na zdjeciu jest uczestnik tej podrozy, nie oznacza to, ze jest to najlepsze jego zdjecie na zaprezentowanie na "my z forum". Jutro wrzuce podroz Eweliny po Europie; przepiekne zdjecia natury, ale ja patrze na to jako na jej spojrzenie jako Eweliny i jej opowiesc o podrozy... ja moge widziec Mt Blanc inaczej... rozumiesz moj punkt widzenia? Nie mowie ze jest sluszny, ale gdzies musimy ta granice wytoczyc. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 08.11.03, 23:16 Własnie to miałam na myśli. Gradacja celów zawsze jest trudna. Sądzę, że Twoja koncepcja jest słuszna, wszak i tak wszyscy zaglądamy do każdego zakamarka strony) Odpowiedz Link
lablafox Re: www.40plus.ca 08.11.03, 23:16 Wydaje mi się ,iż słusznie myślisz , inaczej byłyby duble dubli , szkoda miejsca . Lx Odpowiedz Link
jej_maz Re: www.40plus.ca 08.11.03, 23:21 ...ale przyznam, ze nogi i termity to raczej rozdzierajacy dusze wybor ) Odpowiedz Link
lablafox Re: www.40plus.ca 08.11.03, 23:31 Na pewno znajdzie się inne zdjęcie z termitierami, albo umieści sie je jeszcze raz w wątku o podróży . Pozdrawiam lablafox Odpowiedz Link
felinecaline Re: www.40plus.ca 08.11.03, 23:48 marku, nie wiem, jakie masz mozliwosci manipulacji, do tej pory sie nie wypowiadalam, ale w "podrozy dolina Loary" chetnie widzialabym zdjecia razem z tekstem mniej wiecej odpowiednio umieszczone à propos fragmentutekstu, ktorego dotycza. Tak jak jest zmusza to do niezliczonych "skokow w bok" a po drodze traci sie watek. Ale powtarzam - nie wiem, czy technicznie jest to mozliwe? Odpowiedz Link
marialudwika Re: www.40plus.ca 09.11.03, 00:09 Milo mi bylo zobaczyc moje psiaczki. ml Odpowiedz Link
jej_maz Re: www.40plus.ca 09.11.03, 02:47 Wszystko jest mozliwe Potrzebuje dokladne instrucje co gdzie chcesz. Zrob cytat paragrafu, zaznacz miejsce i przesli emailem. Jakim znakiem zodiaku jestes? PS. Ksiezniczka jest juz na swoim miejscu Odpowiedz Link
marialudwika Re: www.40plus.ca 09.11.03, 09:54 Nie znalazlam fotki autorstwa Warum z targiem,krowa etc!!! Chyba ciemna masa ze mnie...A Toffy chadza razem z kolesiami do fryzjera,co 3-4 miesiace by poobcinac loczki/niestety/,byc wykapanym i wogole eleganckim chlopcem.Tym razem zostawie mu sliczna grzywke bo to jego "znak firmowy"... Pozdro ml P.S.Moze fajnie byloby umiescic na stronie fotki "naszych stron"-osiedla na ktorym sie mieszka,widoczku z okna..etc ???? Osobiscie chetnie bym zobaczyla fotki naszej kochanej W-wy!!!! Odpowiedz Link
warum Re: www.40plus.ca 09.11.03, 10:25 ML- to jednak telepatia bo i za mna chodza widoki z okna ew. sasiedniej okolicy do zaprezentowania - "swiatowcom". A krowa naprawde okazala i gdyby nie tlo to te Milky by zakasowala dojnoscia))))Tak sadze! a "loczki"Toffy'ego sa tak urocze,ze podpis MariaLudwika- idealnie pasuje do epoki)Bedzie jeszcze zywa koza z bliska- a co, niech zachod podziwia)) Odpowiedz Link
alfredka1 Re: www.40plus.ca 09.11.03, 10:45 obiegłam wszystkie pastwiska, aż trafiłam na właściwe,sympatyczne.Ale na targ nie wiem czy trafię...A zdjęcia naszych "żywiołek" śliczne i czuje się dobroć i miłość do nich..:}}. Poezja szufladowa - popieram pomysł i na początek przed św.Marcinem: "Punkt widzenia" Dziatwie kojarzy sie Marcin ze śniegiem jedynie.Aniołom z nędzarzami którym dawał podarki. Natomiast gęsi to blużnierczynie: im ten święty kojarzy się z nożem kucharki. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: www.40plus.ca Do marii ludwiki 09.11.03, 10:10 Wejście do krówek. www.40plus.ca/ZdjeciarozneWarum%201-1.htm Odpowiedz Link
lablafox Re: www.40plus.ca Do Marka 09.11.03, 10:17 uważam ,że zdjęcia z płytami nagrobnymi moga sie znależć w dziale różne pod zdjęciami z cmentarzy. Lx Odpowiedz Link
marialudwika Re: www.40plus.ca Do marii ludwiki 09.11.03, 10:22 Dziekuje! Krowke "spotkalam" jedna,ale sliczna i jaka czysciutka! pozdro ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: www.40plus.ca Do marii ludwiki 09.11.03, 11:12 Wyslalm nasze vice-Admince Em_EM fotki z "mojego" parku w szatach jesiennych,moge jeszcze doslac "moj" dom itp.Fajnie Warum,ze mamy telepatyczna wiez!!!! A ja w telepatie wierze swiecie i nie przejmuje sie,ze ktos nazwie mnie "koltunem",hi,hi!!!!!! Chyba dojda jeszcze nastepne "zywiolki" bo zdaje sie ma je wiekszosc z nas a inni je lubia i fotografuja..kotek em-em w przeciwienstwie do wlascicielki z zainteresowaniem oglada tv!!I jest sliczny,a raczej sliczna! ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 09.11.03, 11:12 Marku - ML zaproponowała umieszczanie zdjęć okolic naszych domostw - może dział "Widok z okna" umieścić w Róznych? Odpowiedz Link
em_em Re: www.40plus.ca 09.11.03, 12:07 myślę, że te widoki z "naszych" okien - to jak najbardziej "my z forum" - marzyło mi się, żeby dział "różne" - to były właśnie takie sytuacje "reportażowe" - jakieś zaskakujące, śmieszne, w ogóle ciekawe ujęcia trudne do zaszufladkowania Odpowiedz Link
em_em Re: www.40plus.ca 09.11.03, 12:10 a co do tych widoków - fajny pomysł - natychmiast pomknęłam do okna ) nawet dzisiejsza szarówka pasuje do tego co myślę o tym widoku Odpowiedz Link
ewelina10 Związki z Feng Shui 09.11.03, 16:54 Patrząc na niego jesteś bombardowany różnorodnymi rodzajami promieni, również i tymi rentgenowskimi. Promienie przeciekają z boku i z tyłu monitora. Skutkiem emitowania jonów dodatnich jest pieczenie oczów, bóle pleców i ramion. Laptopa nie należy trzymać na kolanach. Chyba forum oddałam już całą dziś energię )))))) Odpowiedz Link
mysza63 Re: Związki z Feng Shui 09.11.03, 17:44 Te widoki tak mnie zainspirowały, że już kilka fotek zeskanowałam. Niby nic specjalnego ale co tam. Zeskanowałam też fotki swoich zwierzaków ale chciałabym dopisać do tych zdjęć jakieś notki o futrzakach, jak do mnie trafiły, jakie mają usposobienie itp. Proponuję też aby ci, którzy już swoje zwierzaczki pokazali dodali do nich jakąś krótką notkę. Do kultury też się mogę jeszcze dołożyć tylko tą szufladę muszę przeszukać a na to ostatnio mam strasznie mało czasu. Ostatnio mam pracę w pracy i w domu też. Jak nie padnę na pyszczek to się dołożę bo strona podoba mi się coraz bardziej. Odpowiedz Link
jej_maz Re: Związki z Feng Shui 09.11.03, 19:42 Nic z nowosci dzisiaj nie bedzie (( GW loguje mnie na swoja poczte, ale nie jestem w stanie nic pobrac; mam blod mowiacy o tym, ze... jest jakis blad. Poczta GW ma niestety nie najlepsza opinie i przekonujemy sie o tym niemal codziennie. Potwierdzam (widzialem wczoraj), ze dostalem wszystkie zapowiedziane materialy. Lablafox; jak tylko bede mogl otworzyc poczte to Ci odpisze, jako ze nie bardzo rozumiem. Szuflady... nie ma sprawy. Pytanie tylko gdzie; jestem za osobnym rozdzialem "kultury"? Obok "naszych dziel"... w koncu to i kultura i nasze dziela Zgadzam sie z opisami o ktorych mowi Mysza. Jak widzicie, przy tytule zdjecia na stronie zbiorczej, jest troche wiecej miejsca niz na same imie. Prosze, nie piszcie duzo, ale to jedno czy dwa zdania prezentujace zwierzaka, byloby wskazanie. Nie dotyczy to tylko zwierzat, ale kazdego zdjecia. Tylko raz jeszcze uwaga; jak widac, jest tam miejsce na dwie... max trzy linijki tekstu... Swietny pomysl z tym tematem "widok z mojego okana" - hmmm, chyba na prawde musze kupic aparat ) Zgadzam sie z Em-Em; jest to cos o nas... z forum... Odpowiedz Link
lablafox Re: Związki z Feng Shui 09.11.03, 20:44 Marku moją pracę wysłałam , niechcąco hihihi (czyt. bezmyślnie) też kliknąwszy w jej-męża przy założycielu .Poszła , ale dokąd to już nie wiem. Lx Odpowiedz Link
jej_maz Re: www.40plus.ca 10.11.03, 05:16 Duzo ciekawych rzeczy - radze zaczac od pierwszej strony. Na najblizsza przyszlosc w dziale nowosci to szykuje sie zmiana mojego nicka z "jej_maz" na "ex_maz"... Odpowiedz Link
lablafox Re: www.40plus.ca 10.11.03, 07:49 Nie żartuj tak okrutnie . Nic nie jest warte tego by rodzine rozwalic , nawet to forum . Spróbuj tak trochę w myśl załozenia "co cesarskie cesarzowi , co boskie bogu". Wtedy będzie i wilk syty i owca cała . hahahahaha Pozdrawiam Lx Odpowiedz Link
lablafox Re: www.40plus.cado Eweliny 10.11.03, 08:20 Ewelino , jestem pod wrażeniem Twej podróży .Opis klarowny , znamionujęcy duszę reportera. Zdjęcia piękne. Dziękuję . Lablafox Odpowiedz Link
lablafox Re: www.40plus.cado Feline 10.11.03, 08:22 Świetny pomyśł na prezentowanie fradmentów zdjęć . Czy może być nasladowany ? Lx Odpowiedz Link
lablafox Re: www.40plus.cado Wszystkich 10.11.03, 08:26 " wystawców" zwierząt. Zdjęcia przepiękne bo widac na nich szczęśliwość i poczucie bezpieczeństawa naszych braci mniejszych. Balbina doskonale zdaje sobie sprawe ze swojego uroku. Dziękuje za poranną porcję przyjemności. Marku , jestem pełna uznania dla Twojej pracy. Lx Odpowiedz Link
warum Re: www.40plus.cado Wszystkich 10.11.03, 23:19 Zaczelam o barankach, to moze skoncze na stronie 40+ Jest coraz ciekawsza, coraz bardziej prywatna i...nasza? swietne zdjecia Em_em, gdyby nie podpisy naprawde trudno by mi bylo uwierzyc, ze to Slask. A opis podrozy Eweliny tez fajny/ wlasnie przez ten rys higieniczno-bytowyNo i fotki Monako i Francji / zawzse mnie zastanawialo- czy u nich wszyscy maja dusze artysty? bo kto rozsadny w centrum " marnuje" tyle miejsca na sztuke do podziwiania jak mozna by ten grunt "zabudowac biznesem" do nieba?/. Felic.tez dzieki za zdrowie Coraz intensywniej musza pracowac nasze orly techniczno-komputerowe, ale...)) Potomni na Was patrza!Po cichutku ocierac pot z czola i obrabiac, wklejac, przestawaic...Dzieki! Odpowiedz Link
felinecaline Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 09:22 A moje uczucia sa mieszane: bo albo tak doskonale Wam wytlumaczylam problemy z " meno", ze juz nie macie absolutnie zadnych watpliwosci, problemow, pytan, albo wrecz przeciwnie - moje wypociny absolutnie nie trafily "w sedno" (sadze, ze to raczej to drugie, problemy bowiem zawsze beda, co zreszta czasami daje sie odczuc i na tym forum). Mialam zamiar pisac dzis o "cukierkach", ale chyba spasuje, skoro nikogo to nie obchodzi. I wcale nie zamierzam zachowywac sie jak "urazona primadonna": to samo dotyczy praktycznie wszystkich opracowan, ktore pojawily sie na www. Jedynie nogi i "zoo" spotkaly sie z ogolnym odzewem. I zeby nikt nie mogl zarzucic mi, ze mnie tez nic nie interesuje to mam pytanie do Eweliny: z mapki wynika, ze jechalas z Paryza do Nantes, ciekawa jestem jaka trasa? sa bowiem mozliwe 3: autostrada A 11, "Nationalka N 20" i wlasnie trasa nad Loara, ta z moich "wypocion". Tak, czy owak MUSIALAS przejezdzac przez Angers, szkoda, ze zapewne wtedy sie jeszcze nie znalysmy - wyjasnilabym Ci w praktyce, na czym polega roznica miedzy "mulami" (malzami") a slimakami; moze nawet i jedne i drugie by ci posmakowaly. To wszystko oczywiscie z )) Odpowiedz Link
lablafox Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 09:30 Felino , przyznam się ,że na meno wogóle nie weszłąm , bo nie mam czasu .Co nie znaczy,że nie przeczytam . Na nogi i zwierzaki reagować łatwiej bo : - zdjęcia każdy , bez wysiłku intelektualnego widzi, - napisanie kilu słów nie wymaga czasu i zastanowienia się (tak sądzę) Obiecuję ,iż przeczytam , ale za kilka dni ,ze spokojem i zrozumieniem , hihihi. Teraz znów jestem "zalatana" Lx Odpowiedz Link
mammaja Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 10:13 Hej, stronka robi sie coraz bardziej atrakcyjna. Tez - przyznaje - nie mialam czasu przeczytac calego tekstu Feline - ale wiem ze jest, wiec w wolnej chwili i potrzebie zaraz do niego wroce. Natomiast podroze przyciagaja wzrok i nawet robiac cos innego zerkam na zdjecia z Europy. Zaraz zabiore sie do czytania. Dzieki, Ewelino. W ramach "naszego otoczenia" mam wielka ochote pokazac troche swojego ogrodu. Przygotowuje rowniez niespodzianke w dziale kultura - ale prosze jeszcze o troche cierpliwosci! Milego Swieta ! U nas bedzie dzis wieczorem koncert z tej okazji. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 10:07 felinecaline napisała: > do Eweliny: z mapki wynika, ze jechalas z Paryza do Nantes, ciekawa jestem >jaka trasa? sa bowiem mozliwe 3: autostrada A 11, "Nationalka N 20" i wlasnie >trasa nad Loara, ta z moich "wypocion". Tak, czy owak MUSIALAS przejezdzac >przez Angers, szkoda, ze zapewne wtedy sie jeszcze nie znalysmy - >wyjasnilabym Ci w praktyce, na czym polega roznica miedzy "mulami" (malzami") >a slimakami; moze nawet i jedne i drugie by ci posmakowaly. To wszystko >oczywiscie z )) Ja sama zauważyłaś z załączonej mapki trasa naszej podróży z Polski była troszkę nietypowa, nadłożyliśmy drogę omijając Niemcy - wydawały się nam niezbyt ciekawe. Masz rację, przejeżdżaliśmy przez Angers trasą A 11. Autostrada nasza wiodła Paryż, Le Mans, Angers i Nanstes. Nie pamiętamy widoków Loary. Naszym celem było jak najszybsze dotarcie do oceanu Ślimaki, które próbowałam, były zbierane po odpływie. prosto z oceanu się nie skusiłam, rodzina tylko próbowała. W swoim tekście o podróży nie wymieniłam szczegółowo nazewnictw miejscowości, które mijaliśmy, gdyż nie chciałam nikogo zanudzać, a raczej wskazać, że na formę spędzania urlopu. Miło mi, że chciało ci się przeczytać moje "wypociny" )) Odpowiedz Link
ewelina10 Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 10:10 Miało być: ślimaki próbowałam i nie smakowały mi, żaś na surowe małże nie skusiłam się.brrrrrrrr Odpowiedz Link
marialudwika Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 17:28 Malze jada sie gotowane w bialym winie i sa pyszne!!!!! Natomias zdaje sie i napewno surowe jada sie ostrygi..mnie nie smakuja,ale moze nie jestem koneserka lub byly niewlasciwie serwowane... ml Odpowiedz Link
ewelina10 Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 17:49 Moje zdolności kulinarne są mierne, a cóż dopiero w podróży. Gdybym miała szczęście do dobrego kucharza, to może polubiłabym takie przysmaki Francuzów. )) Widzisz ML, że ja nigdy nie biorę udziału w Waszych przepisach kulinarnych ) Odpowiedz Link
marialudwika Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 11:25 A ja zawsze myslalam,ze slimaki to sa winniczki a z oceanu sa mule!!!! W Holandii zwane mosselen. ml Odpowiedz Link
em_em Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 10:30 felinecaline napisała: > A moje uczucia sa mieszane: bo albo tak doskonale Wam wytlumaczylam problemy > z " meno", ze juz nie macie absolutnie zadnych watpliwosci, problemow, pytan, > albo wrecz przeciwnie - moje wypociny absolutnie nie trafily "w sedno" a ja byłam pewna, że jeszcze nie napisałaś - codziennie zaglądam do "zdrowia", zaglądam - a tam nic - choć faktycznie "grypy" też tam nie ma Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 10:38 Też pierwotnie szukałam w Zdrowiu, a potem zobaczyłam, że jest w aktualnościach. Trzeba zastanowić się w jaki sposób sygnowac nowe materiały. Wprawdzie jest napisane na głównej stronie co nowego, ale takie opracowania powinny być, chyba, równocześnie i w Aktualnościach i w Zdrowiu, do którego trezba też przenieść Grypę. Wysyłając mój tekst o wolnych rodnikach napiszę do MArka o przesunięciu tekstów medycznych. Odpowiedz Link
omeri Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 11:18 Drodzy aktywni twórcy strony, nie każdy ma tyle czasu i akurat ochotę, by czytać dłuższy tekst, tym bardziej, że jeśli to już ja np chciałabym zrobić to w spokoju i wnikliwie. Teksty pewne powinny być stale dostepne vide tematy zdrowotne. Trochę cierpliwości i wyrozumiałości dla reszty. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 11:53 Nareszcie zapoznałem się z pozostałymi podróżami na naszej stronce. Bardzo mi się podobają. Podróż Eweliny przywołała wiele wspomnień. Wiele miejsc na tych zdjęciach jest mi znajomych. Mi nie udało się nigdy namówić rodzinki na dłuższą włóczęgę niż kilka dni w drodze do wyznaczonego celu. Przez kilka lat spędzaliśmy wakacje w Hiszpanii. Najpierw dlatego, że słonka i ciepłej wody do woli a potem bo mieliśmy tam już przyjaciół. Daleko na południowym zachodzie. Okolice Alicante. Dla mnie jednak większą atrakcją była sama podróż niż pobyt na miejscu chociaż zawsze odwiedzaliśmy też ciekawe miejsca w okolicy. Trasę wybierałem tak żeby zwiedzić po drodze kilka przynajmniej ciekawych lub znanych przybytków. Nocowaliśmy na zmianę w małym namiocie i przydrożnych hotelikach. "Formuły" itp. W ten sposób zwiedziliśmy takie miejsca jak: Baden-Baden,Andora, Avignon Ffigueras i Muzeum Salvatore Dali. I oczywiście piękne hiszpańskie metropolie jak Barcelona gdzie np: nagraliśmy piękny nocny koncert fontann. Na dokładniejsze zwiedzanie z przewodnikiem w ręku nie było jednak czasu. Podróżowaiśmy tylko osobowym samochodem. Taka podróż busikiem jest jednak trochę męcząca. Podziwiam Ewelinę za wytrwałość i kondycję. I trochę zazdroszczę (w pozytywnym znaczeniu) Pozdrawiam Odpowiedz Link
ewelina10 Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 15:38 Byłam innym razem w Alicante i nawet pamiętam twarze grajków. A czy byłeś gdzieś dalej od wybrzeża i pięknych hoteli ? Chociażby w górach Sierra Nevada ? Nocą można mieć stracha. Wbrew pozorom w samochodzie miałam wszystko co mi niezbędne było do życia, na dzień łóżka po małych zabiegach służyły jako siedzenia przy stoliku !!! Miałam nawet zlew, kuchenka na butlę !!! )) Teraz bus jest troszkę większy, a ja i tak nie odczuwam różnicy Wiesz co jest najważniejsze ... samochód zapakowany i trasa, a już "gdzie" jest mniej ważne )) ___________________________________________________ >Nie bój się - mów to co myślisz< gg *4418139 Odpowiedz Link
bodzio49 Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 16:56 Cygańską masz duszę Ewelino Tak, robiliśmy wypady w góry wielokrotnie ale nie na wspinaczkę tylko na zwiedzanie ciekawych miejsc albo na coś w rodzaju pikniku. Nie miałem takich towarzyszy jak Ty czy Wędrowiec A góry są tam imponujące i bardzo surowe. Pamiętam, że mżonka nawet bała się patrzeć w bok. Są tam takie miejsca przystosowane do biwaków. Z ogromnymi paleniskami na których przyrządzają tzw. paellę. Na ogromniej patelni przyrządzają ryż (parę kilo), mnóstwo przypraw, części kurczaka, owoce morza, przygotowany wcześniej rosołek i jeszcze wiele dodatków. Mam zdjęcia takiej patelni robione jeszcze zwykłym aparatem, ale zeskanuję jedno. Może em_em gdzieś przyklei. Wygląda i smakuje znakomicie. Potem przy wielkim stole z winem i muzyką bawią się i konsumują. W dodatku po bokach tego wielkiego niby parkingu rosły gaiki z pomarańczami. Pamiętam jak raz obok bawiła się grupa cyganów. Przyjechali z instrumentami. Były tańce i śpiewy do wieczora. W taki sposób tubylcy spędzają często weekendy. A parkingi tam w górach są ogromne. Widziałe takie na których było 6-8 palenisk. Pozdrawiam . Odpowiedz Link
warum Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 11:48 A ja sie ustosunkuje powazniej w najblizsza niedziele jak bede miec wolne- bo blyskawiczne czytanie nie wplywa na "jakosc" moich wpisow((Mnie brakuje jeszcze kacika -obok tematu zdrowie- Pytania i sugestie - bo my tu dyskutujemy a tam czytamyPozdrawiam i znikam do wieczora(( Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 11:56 Poruszyłas ważny problem. Na forum musimy logowac sie, i przez to jesteśmy częściowo anonimowi, a częściowo znani (w forumowym światku). Pytania dotyczące zdrowia są często drażliwe, intymne i nie każdy chce publicznie je zadawać. Wyjścia są trzy: 1. miejsce do zadawania pytań na stronie www, ale nie wiem czy jest to technicznie możliwe, a poza tym każdy będzie mógł wpisac każdą bzdurę 2. wysyłanie pytań do Marka (np. z obcego adresu internetowego) 3. wysyłanie pytań do zaufanej osoby, a ta do MArka Może ktoś wyśli cos lepszego? Odpowiedz Link
marialudwika Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 13:42 Witajcie,moim zdaniem problemy "damskie" moga "isc na rece damskie" a "meskie" na meskie... ml Odpowiedz Link
mammaja Re: www.40plus.ca do Eweliny 11.11.03, 17:12 Ewelina swoja piekna podroz po Europie podsumowala dosc ironicznym potraktowaniem moich wakacji - tj.wyjazdu zorganizowanego przez biuro podrozy. Przykro mi sie zrobilo - bo jak wiadomo - kazdy woli byc piekny,mlody i bogaty, niz stary ,chory i biedny, - ale czasem kiedy ma sie jedyne 10 dni urlopu i nie mozna liczyc na obecnosc i wsparcie meza trudno ruszac w tour d' Europe . Myslalam ,ze mimo korzystania z wyjazdu zorganizowanego wybralam ciekawy sposob spedzenia czasu. No coz, moj syn ktory w tym czasie plywal 8-mio osobowym jachtem poza kregiem polarnym, moglby powiedzic ,ze nuda jest jezdzenie busem po Europie.Ale wszystko ma swoj czas i przyczny, droga Ewelino. Najwazniejsze ,zeby miec wlasna przyjemnosc i nie psuc jej innym.Bo to oswiadczenie nie bylo przeciez przypadkiem. Odpowiedz Link
lablafox Re: www.40plus.ca do Bodzia 11.11.03, 17:17 Pytanie - czy galeria Twych kwiatów to tylko 1 zdjęcie lilii tygrysiej czy więcej nie mogę , z jakiegoś powodu znaleźć? Lx Odpowiedz Link
em_em Re: www.40plus.ca do Bodzia 11.11.03, 17:30 kliknij strzałki na dole po prawej - w sumie są 4 zdjęcia Odpowiedz Link
lablafox Re: www.40plus.ca do Bodzia 11.11.03, 18:13 em_em napisała: > kliknij strzałki na dole po prawej - w sumie są 4 zdjęcia Dziękuję . Obejrzałam . Kwiaty piękne .Jeszcze raz widać jak ważne jest światło dla dobrej fotografii.Kto hoduje te kwiaty ? Małżonka , Ty , a może razem. Lx Odpowiedz Link
omeri Re: www.40plus.ca do Bodzia 11.11.03, 18:59 A ja w ogóle nie mogę obejrzeć!!!!!!!! Odpowiedz Link
marialudwika Re: www.40plus.ca do Eweliny 11.11.03, 17:30 Bedac osoba "wygodnicka" i starsza pania wole wyjazdy zorganizowane niz w kamperze/?/...I lubie dobre jedzenie i wygodne spanie... Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: www.40plus.ca do Eweliny 11.11.03, 17:41 Kiedyś plecak i podłoga w schronisku zaspokajała moje ambicje, teraz hotel (pensjonat) z łazienką i posiłkami podawanymi na życzenie. Wypraw zorganizowanych już nie toleruję - jako "tarotowy" pustelnik nie lubię, gdy ktoś organizuje mi życie. Autostopem też jeździłam i na sianie sypiałam Odpowiedz Link
marialudwika Re: www.40plus.ca do Eweliny 11.11.03, 18:13 Tez rozne rzeczy robilam,jak bylam piekna i mloda,hi,hi a teraz nie ten wzrok!!!!!!Jestem indywidualistka i pewnie dlatego tkwie w domu.. ml Odpowiedz Link
omeri Re: www.40plus.ca do Eweliny 11.11.03, 18:53 Podróż wielce ciekawa, tyle,że Niemcy są warte przejazdu, szczególnie Bawaria. Podziwiam kondycje i zapał. Dzisiaj wolę mały dobry hotel czy pensionat, czyli pokój z własną łazienką. Wyjazdy organizowane przez biura podróży też mają swoje zalety. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: www.40plus.ca do ML 11.11.03, 19:00 Ileż to człowiek z życiu popełnia błędów. Nie mam pojęcia co mnie wtedy napadało i dlaczego akurat porównanie z tymi bohterami lektury szkóly średniej ))))))))) Odpowiedz Link
marialudwika Re: www.40plus.ca do ML 11.11.03, 20:04 Moze wtedy "rzucalas palenie" ???? Bo ja w takich momentach nie recze za siebie,dlatego pale!!! To tylko taka sugestia ml Odpowiedz Link
ewelina10 Re: www.40plus.ca do ML 11.11.03, 20:07 Papierosy rzuciłam w styczniu, ale niepalenie ich wciąż daje o sobie skutki. Ja się uczyłam żyć w gronie forumowym )) Odpowiedz Link
marialudwika Re: www.40plus.ca do ML 11.11.03, 20:14 Rozumiem, ja tez to ciagle robie,ale nie zawsze mi "wychodzi" jak chce... ml Odpowiedz Link
ewelina10 Re: www.40plus.ca do mammai 11.11.03, 17:44 Skasowałam co pierwotnie napisałam. Nie chcę psuć uroku Twojej i mojej podróży. Jesteś w 100 % w błędzie. Pisząc swój reportaż byłam mocno tak pochłonięta swoimi wspomnieniami, że chwilami nawet o mojej pracy zapominałam, a cóż dopiero o jakiś przytykach wobec Ciebie. Cóż, nerwowa jest atmosfera na naszym forum i .... traktuję to jako pomyłkę w Twoich analizach myślowych.. Dosyć mam tego typu przepychanek i więcej na ten temat nie wspomnę. Jestem osobą kulturalną i jeśli Ciebie uraziłam w jakiś sposób to przepraszam. PS' Jak bardzo jesteś w błędzie niech świadczy o tym fakt, iż pod wpływem uroku wycieczki na Kretę i podróżą wzdłuż Loary zachęciłam się do strony www. Odpowiedz Link
mammaja Re: www.40plus.ca do mammai 11.11.03, 17:53 No to bardzo dziekuje i to wlasnie chcialam uslyszyc.Ze nie bylo Twoim zamiarem mi dopiekac.Bo rzeczywiscie od czasu kiedy zostalam nazwana dulszczyzna i swieta matrona troche sie robie przewrazliwiona. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: www.40plus.ca do mammai 11.11.03, 18:03 To nie Ciebie dotyczyło i nieważne jest teraz kogo. żałuję tych słów. Ja również wiele z pamięci wymazałam. Czasami się zdarza, że emocje biorą górę, ale to wcale nie znaczy, że takie emocje wiecznie trwają Gorzej jest, jeśli emocje cały czas trzymają. Ale dosyć. Może o czymś przyjemniejszym. )) Pozdrawiam. Odpowiedz Link
marialudwika Re: www.40plus.ca do mammai 11.11.03, 18:17 Ew to dotyczylo mnie!!!!Dawno juz o tym zapomnialam a teraz sobie przypomnialam!!!! A i Mm kto inny nazwal.....To tak dla porzadku ustalania kolejnosci faktow.Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
mammaja Re: www.40plus.ca do Eweliny 11.11.03, 19:03 Poniewaz bylo to wczoraj ,to jeszcze pamietam i absolutnie nie odnosilo sie do ciebie. Do jutra mam nadzieje - zapomne - i negatywane emocje opadna. Odpowiedz Link
marialudwika Re: www.40plus.ca do mammai 11.11.03, 19:04 c.d. i ja te emocje juz dawno z glowy wyrzucilam a fakt,ze pamietam wynika z mojej natury wzrokowca!!! Pozdro ml Odpowiedz Link
jej_maz Re: www.40plus.ca 12.11.03, 05:40 Przyznam sie, ze tez na dobra sprawe po raz pierwszy usiadlem na spokojnie (zony nie bylo w domu )) i przegladnalem strone z punktu widzenia czytelnika. Rzeczywiscie, robi sie z tego calkiem przyjemne miejsce. Mysle, ze najbardziej rzucajaca sie w oczy jest autenycznosc i ... spontanicznosc materialow. Patrzac na zdjecia zwierzat, czytajac podroze, podziwiajac (na prawde!) raz jeszcze prace Myszy i Bodzia a konczac na zdrowiu, odnioslem wrazenie ogromnego zaangazowania autorow. Mysle, ze osagnelismy nasz cel; stworzylismy strone jako ilustracje forum; jak ktos ma ochote na nauke o zamkach Loary, czy Monaco, niech idzie do ksiegarni - tu sa nasze opisy o naszych wrazeniach ilustrowane naszymi zdjeciami. Przeczytalem tez wpisy z ostatnich dwoch dni. Bylem juz po lekturze Feline zdrowotnego materialu i to na pewno pomoglo mi zrozumiec niektore reakcje ) Wiem; jestem zlosliwy ale mysle, ze widac, iz robie to w dobrej wierze i z duzym usmiechem na ustach. Tak a propos; dzieki Feline - mysle ze troche inaczej bede podchodzil do tych "baranich" wyskokow mojego szczescia malzenskiego. Nie sadze ze to juz, ale... Mam tez powazne pytania o andro, ale wlasnie... jak je zadac bez skrepowania? Przyznam, ze nie chce lamac zalozen, jakie postawilem stronie i nie chce robic zadnych kontaktow bezposrednio na niej (czat, foum, ksiega gosci, pytania)... poza tym i tak wszystko by wyladowalo przed moimi oczami. Wedrowiec przedstawil swoje propozycje... osobiscie dodam, ze dobrze by bylo, aby pytanie moglo najpierw ladowac na forum, do ogolnej dyskusji, a cale rozmowy ewentualnie jako opracowanie na stronie dla potomnych. Mam ostatnia uwage i jest ona zainspirowana moimi spostrzezeniami jak i odpowiedzia innych uczestnikow na komentarz Feline. Nie sadze, aby brak reakcji na taki czy inny material byl lekcewazeniem, czy mial swiadczyc o jego wartosci. Mysle, ze tempo rozwoju strony, troszeczke przekroczylo nasze mozliwosci absorbcyjne. W koncu chcemy rozmawiac na forum, tworzyc strone, a jeszcze musimy sprostac naszym obowiazkom zycia codziennego. Mysle, ze w tej sytuacji nawolanie osmeri o wyrozumialosc ma sens. Mysle, ze na prawde nie jest zle Odpowiedz Link
monia.i Re: www.40plus.ca 12.11.03, 21:00 Oj, jej_mezu, jej_mezu - chyba lepiej byłoby, gdybyś napisał krytycznie, że stronka ewidentnie jest nieudana )) Fatalna, niedopracowana no i w ogóle do kitu )) Odpowiedz Link
jej_maz Re: www.40plus.ca 12.11.03, 22:16 monia.i napisała: > Oj, jej_mezu, jej_mezu - chyba lepiej byłoby, gdybyś napisał krytycznie, że > stronka ewidentnie jest nieudana )) Fatalna, niedopracowana no i w ogóle do > kitu )) Jakzesz bym mogl tak klamac Poza tym nie pisalem stronce jako o konstrukcji ktora jest taka sobie, ale cieplo zalezy od wnetrza; to te fieranki i kwiatki w oknie, zdjecia bliskich i z podrozy na nocnym stoliku, figurki na polce no i duzo piany w lazience )) Na naszej stronie to wszystko jest i dlatego jest cieplo i milo a wierze, ze bedzie jeszcze lepiej... Odpowiedz Link
ewelina10 Re: www.40plus.ca 12.11.03, 17:23 Wróciłam z galerii i zaprząta moją głowę ... z czego Te przesympatyczne stworki Bodzia są wykonane ??? Może to są jakieś suszone wodorosty ? Odpowiedz Link
marialudwika Re: www.40plus.ca 12.11.03, 17:51 A ja z przyjemnoscia poczytalam ksiazke kucharska "retro". Niestety nasza sie chyba spalila w czasie PW.Pozniej byla tez jakas przedwojenna/z antykwariatu chyba/ niejakiej ...-owej.Byla bo nie wzielam jej tu i "poszla" do wnuni. Powstaly na tym tle pewne nieporozumienia rodzinne,co jest ironia poniewaz "zainteresowani" jedza przewaznie telepizze lub "menu krotkofalowka"!!! Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
wywrot53 Re: www.40plus.ca 12.11.03, 18:10 Bodzio, zdradził tajemnice Jego cudeńka są z kwiatostanu leszczyny Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 12.11.03, 18:26 A czy one nie są z tych łupinek, które otaczają orzechy laskowe (jak w kasztanach)? Odpowiedz Link
bodzio49 Re: www.40plus.ca 12.11.03, 20:42 Dokładnie tak wędrowcze. Kiedy dojrzeją to częsciowo wysypują się orzechy na drzewie ale większość spada razem z tymi łupinkami. Po wysuszeniu robią się takie nieziemskie Odpowiedz Link
lablafox Re: do Marka 13.11.03, 20:43 Marku , wysłałam Tobie 4 meile na adres gazety, z dusza na ramieniu , ale wyslalam. Pozdrawiam lablafox Odpowiedz Link
marialudwika Re: www.40plus.ca 13.11.03, 20:54 Czy ktos tu dzis pisal? Nie moge tego znalezc,choc oczy wypatruje!!! Pomozcie mi prosze! ml Odpowiedz Link