Dodaj do ulubionych

www.40plus.ca

02.11.03, 15:33
Przepraszam za ten linkowy problem na stworkach Bodzia - juz poprawiony.
A tak swoja droga; czyz nie sa one sympatyczne?
Obserwuj wątek
    • lablafox Re: www.40plus.ca 02.11.03, 16:52
      Na temat czupurków Bodzia wypowiadaliśmy się i na poprzednim www i na
      twórczości , są niesamowite.
      lx
      • jej_maz Re: www.40plus.ca 02.11.03, 17:08
        A czy zwrociliscie uwage na te graffiti na grobowcu ze zdjecia Bodzia? Ciekawe
        czy ktos to wyczyscil i zapalil chociaz jedna swieczke wczoraj... Bodzio?
        • bodzio49 Re: www.40plus.ca 02.11.03, 19:06
          Szczerze przyznam, że nie byłem tam ani wczoraj ani dzisiaj. Na pewno ktoś
          zapalił, tak jak ktoś tam wciąż oczyszcza teren z chwastów. Te grobowce
          znajdują się na bardzo starym żydowskim cmentarzu. Robią duże wrażenie. Zdaje
          się, że zostały zaliczone do zabytków miasta ale jak to u nas bywa brak
          funduszy na odpowiednie wyeksponowanie a nawet dopilnowanie. Dziwię się tylko,
          że tak słabo walczą o niego zainteresowani. Szkoda.
          Pozdrawiam.
          • jej_maz Re: www.40plus.ca 02.11.03, 20:36
            bodzio49 napisał:

> Szczerze przyznam, że nie byłem tam ani wczoraj ani dzisiaj. Na pewno ktoś
            > zapalił, tak jak ktoś tam wciąż oczyszcza teren z chwastów. Te grobowce
            > znajdują się na bardzo starym żydowskim cmentarzu. Robią duże wrażenie. Zdaje
            > się, że zostały zaliczone do zabytków miasta ale jak to u nas bywa brak
            > funduszy na odpowiednie wyeksponowanie a nawet dopilnowanie. Dziwię się
            tylko,
            > że tak słabo walczą o niego zainteresowani. Szkoda.
            > Pozdrawiam.

Moze juz wszyscy wyjechali, moze nie ma do kogo zwrocic sie o pomoc, a moze
            bylo i dalej jest po prostu wygodniej i politycznie korekt takiej pomocy
            odmowic... Znacie Panstwo zdjecia zaduszkowe Em-Em z naszej strony. Niektore z
            nich sa zatytulowane jako z cmentarza hutniczego. Obiecywalem troche o tym
            napisac i mysle ze teraz jest okazaja. Otoz grupa ludzi, spotkanych przypadkowo
            na internecie tak jak my tutaj, zajela sie uporzadkowaniem starego cmentarza w
            Gliwicach. Nie byl on uzywany od kilkudziesieciu lat i przedstawial szczyt
            zaniedbania i zapomnienia. Ponad roczne plewienia i sprzatania tych zapalencow,
            zwrocily uwage wladz miejskich, ktore dolaczyly sie z pomoca sprzetem. Jest to
            przyklad na wiele rzeczy; znajomosci zawarte na forum, moga zaowocowac czyms
            wyjatkowym, nie zawsze robi sie cos dla korzysci (aczkolwiek wielu sie i w tym
            przypadku zastanawia co oni z tego maja), dobra wola obala mury wzajemnej
            niecheci religijnej, czy narodowosciowej i moze byc poczatkiem budowania
            wspolnej przyszlosci. Mysle jednak, ze nie ja jestem najlepsza osoba do
            zaprezentwowania tej grupy, z racji tego, ze przez przypadek na nasze forum
            zawital sam pomyslodawca, motor i szef calego przedsiewziecia. Em-Em - czekamy
            na wiecej szczegolow. Moze posluzy to za dobry przyklad jak byc pozytecznym i
            miec duzo przyjemnosci i satysfakcji. Ja w kazdym badz razie jestem pod
            wrazeniem.
          • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 02.11.03, 20:48
            Jeśli jest to cmentarz żydowski, to nie pal świeczek, a przynieś i połóż na
            grobie kamyk - symbol łączności z tymi, co odeszli
    • jej_maz Re: www.40plus.ca 06.11.03, 22:06
      Musze zmienic pare rzecz na stronie ze wzgledow czysto technicznych; te zbiory
      zdjec, prezentujace wszystkie fotografie w malym formacie... strasznie dlugo
      sie laduja i tym samym nie spelniaja swojej funkcji. Zastapiem je niebawem
      opisem takim samym jak pod lub nad zdjeciem, ale bedzie to w formie
      tekstowej... cos w rodzaju spisu tresci.
      Nasze zwierzaki przeniose na dzial "Zdjecia - My z forum", jako ze bardziej
      wlasnie tam pasuje. Rowniez informacja, a raczej potwierdzenie; zdjecia jeszcze
      nie opublikowane (a staram sie wrzucac wszystko) sa zabezpieczone i czekaja na
      wlasciwy moment lub temat.
      Prosilbym o przesylanie zdjec do Em-Em... Nie chodzi o wygode, ale ma ona
      doswiadczenie w ich "obrobce". Mam tu na mysli nie tylko wielkosc i proporcje -
      ja nie chce niczyich nog skracac przez prypadek z wlasnej niewiedzy - ale robi
      ona tez cuda z poprawieniem jakosci. Oczywiscie nie oznacza to, ze moj adres
      bedzie nieczynny! Zwlaszcza czekam z niecierpliwoscia na kazde "pianki"...
      chociazby tylko dla mnie wink)))

To wszystko jest oczywiscie propozycja i pytaniem o Panstwa zdanie.
      • marialudwika Re: www.40plus.ca 06.11.03, 22:17
        Ciekawe,co jego_zona na te pianki!!!! Oby kabelka nie przeciela,hm
        ml
        • jej_maz Re: www.40plus.ca 08.11.03, 15:26
          Nie wie o piankach, bo jej_maz pokazuje jej jedynie spaniele wink) tak a propos
          wlasnie nad tym siedze.
          • warum Re: www.40plus.ca 08.11.03, 15:37
            Za Toba czekam na te spaniele, ale ... chyba to nie spaniele tylko inna rasa.
            cos gdzies zapodzialam, w ferworze dyskusji, ML - to o twoje zwierzaki chodzi-
            jaka to rasa? poki nie zobacze ?
            • marialudwika Re: www.40plus.ca 08.11.03, 15:54
              ANGIELSKIE COCKERSPANIELE !!!!! jEDEN NIE MA RODOWODU,ALE I JA GO NIE MAM,HI,HI
              POZDO
              ML
    • jej_maz Re: www.40plus.ca 08.11.03, 21:20
      Pozmienialem pare rzeczy;
      - wywalilem te zbiorcze strony z malymi zdjeciami, bo strasznie dlugo sie
      ladowaly. zastapilem to forma listy. Jest to latwe do nawigacji, a mozna
      dorzucac praktycznie w nieskonczonosc.
      - mamy trzy dodatkowe zdjecia na Krecie od Mammaji
      - mamy cos nowego od Warum; dwa reportazowe zdjecia pod "zdjecia - rozne".
      Mysle ze to poczatek, czy tak Warum?
      - mamy duzo nowych zwierzakow pod "zdjecia - my z forum"
      - mamy nowe nogi
      - mamy zapowedz podrozy samochodowej po Europie na jutro
      - mamy tez admina, co nie ma juz ochoty nawet patrzec na komputer a co dopiero
      w komputer... wink)

Zapraszam do zwiedzania i czekam na uwagi wszelakiej masci... Wybredna? wink)
      • mammaja Re: www.40plus.ca 08.11.03, 21:39
        Jak sie jeszcze raz Wybredna odezwie, to proponuje z jej nicka wykasowac
        literki "yb". To co zostanie bardziej pasuje!
        • lablafox Re: www.40plus.ca 08.11.03, 21:51
          Zdjęcia em-emki kotów przecudne .Gra światła rewelacyjna . Kot oglądający TV
          przypomniał mi Lizetkę , podobieństwo ogromne , choć ona była jeszcze malutka.
          Psy Marii Ludwiki prześliczne , zadbane , zadowolone . Ciekawam czy Tofii
          chodzi do fryzjera robić sobie te loki.Z przyjemnością oglądałam te zdjęcia.
          Lx
          • lablafox Re: www.40plus.ca 08.11.03, 21:53
            Warum , tematy niezwykłe , bardzo zabawne spotkanie z krową, targ - samo
            życie , faktycznie daleku na nim do UE.
            Lx
        • ewelina10 Re: www.40plus.ca 08.11.03, 21:52
          W nawiązaniu do mammai - zabawna spostrzegawczość smile))))))))))))
          • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 08.11.03, 21:57
            Obejrzałam stronę w nowym wydaniu - jej charakter staje się coraz bardziej
            widoczny. Pośrednio, ale coraz lepiej zaczynamy się poznawać poprzez nasze
            spostrzeżenia i zdjęcia.
            Jej_mezu - przyzwyczajaj się do komputera, sadzę, że zdjęcia i teksty zaczną
            napływać lawinowosmile
            • jej_maz Re: www.40plus.ca 08.11.03, 22:06
              Hmmm... lawinowo... wink) Tu sie na prawde smieje, poniewaz spedzilem rowne
              siedem godzin aby wprowadzic te zmiany. Jest to najbardziej pracochlonny okres,
              gdzie ustala sie forme, czyli jak zorganizowac nawigacje. Pozniej wrzutki to
              znowu nie taki wielki problem, a wiec nie ma sprawy; jezeli ktos podobnie jak
              ja, mam radoche i przyjemnosc w byciu aktywnym (bez korzysci wink) to zapraszam.
          • lablafox Re: www.40plus.ca 08.11.03, 21:59
            Osobny post poświęcam nogom Wędrowca i jej Rodziców. Widać na tych zdjęciach
            genetyczne uwarunkowanie , oj chciałabym takie , chciałabym , chciała.
            Męskie nogi przyciągające wzrok, mój , z przyjemnością .
            Lx
            • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 08.11.03, 22:17
              No cóż geny działająwink) Dziękuję za miłe słowa
          • jej_maz Re: www.40plus.ca 08.11.03, 22:00
            Faktycznie duza bystrosc!! Przyznam jednak, ze nie mialem nic zlego na mysli
            pytajac wszystkich razem i Wybredna z osobna; ja ciagle pamietam jej zdanie o
            zaglaskanym kocie. Co do jej opinii o tresci, to jak widac staramy sie miec
            rowniez cos kontroweryjnego - tu mam na mysli zdjecia Warum, na ktorych temat
            mozna porozmawiac. Wlasnie; nie tak dawno widzialem zdjecia wsi Portugalskiej,
            a znam osobiscie amerykanska, wloska i kanadyjska... na prawde nie ma sie czego
            wstydzic. Smiem twierdzic, ze duzo gorzej wyglada na nie jednej tej juz w UE.
            • lablafox Re: www.40plus.ca 08.11.03, 22:07
              Jej_mężu czy 2 zdjęcia z lapidarium dotarły do Ciebie ?
              Lx
              • jej_maz Re: www.40plus.ca 08.11.03, 22:10
                Jak najbardziej. Temat bardzo ciekawy i czekam tylko na odpowiedni moment, aby
                zaczac rownoczesnie rozmowe.
    • ewelina10 Re: www.40plus.ca 08.11.03, 22:09
      Dzieciaki w towarzystwie krowy - jest nadzieja, że piją zdrowsze mleko od tego
      w kartonikach smile Pozdrowienia dla maluchów. Pierwsze pojawiły się na
      stronie. smile
      A propos Unii - żebyście widzieli rachityczne krowy w głębi gór w Hiszpani i
      jak tam ludzie żyją !!! Wywalane śmiecie prosto za dom, które widać z daleka z
      trasy. O reszcie nie wspomnę. Na tle tych eleganckich na wybrzeżu hotelach -
      olbrzmia przepaść. Cóż, rdzenna ludność..... chyba się za dużo rozpisałam. Nie
      ten wątek smile
      • marialudwika Re: www.40plus.ca 08.11.03, 23:41
        A w Holandii co jak co ALE krowy sa piekne!!!!!
        ml
    • jej_maz Re: www.40plus.ca 08.11.03, 22:45
      Przepraszam ze jestem nachalny, ale materialu zaczyna byc tyle, ze jakies
      zmiany w przyszlosci beda praktycznie niemozliwe. A wiec;
      - czy wszystko jest w miare czytelnie i latwe w nawigacji
      - czy obecna szata graficzna jest kompromisem do zaakceptowania przez wszystkich
      - czy podzial na dzialy i pozniej na tematy jest czytelny
      - czy strony laduje sie z rozsadna predkoscia

Mamy calkowicie wolne dzialy Kultury (no, prawie, bo jest galeria) i Rozne. Na
      Rozne, bylo juz kilka propozycji, ale cos cisza ze strony LX. Co do kultury, to
      Syla i Bodzio wpominali o "szufladowej" poezji... Mammaja jest szefowa tegoz
      calego kulturalnego interesu, a wiec konsultujmy sie.
      • lablafox Re: www.40plus.ca 08.11.03, 22:52
        Lx napisała , ale nie potrafi wysłać.
        Dla mnie łatwe i jasne. Poezję też do Mammajki ?
        Lx
      • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 08.11.03, 22:59
        Mam wątpliwości dotyczące działu zdjęciowego. W zasadzie wszystkie zamieszczane
        zdjęcia są naszego autorstwa, więc można je podciągnąć pod "my z forum". Piekne
        zdjęcia z podróży można zamieścic też w dziale "dzieła natury" lub "dzieła
        człowieka". Podobnie zdjęcia zwierzaków - my z forum, czy różne (nie różne -
        dział główny, a różne-zdjęcia). Zastanawiałam się nad tym wysyłając zdjęcie
        mojego taty - mozna było jako: podróże (bo Mozambik), dzieła przyrody (bo kopce
        termitów) i stonoga (bo te geny..) itd. Nic mądrego nie wymysliłam, chyba, że
        zdjęcia umieszczać w kilku miejscach, ale to już zbyt duży kłopot dla Ciebie
        Marku, jako admina.
        Poza tym strona jest dobrze zorganizowana, nie przeładowana kolorystycznie,
        czytelna. Dział główny Rózne proponuje zostawić w obecnej, pustej, formie.
        Miejmy rezerwę, bo nie wiadomo co komu przyjdzie do głowysmile
        • jej_maz Re: www.40plus.ca 08.11.03, 23:13
          Rozumiem Twoje uwagi o zdjeciach. Tez o tym caly czas mysle, ale jak bedziemy
          wrzucac wszystko tylko pod zdjecia, zrobi sie z tego jedna wielka kasza... Moze
          ktos ma jakas idee? Ja podchodze do tego jako - podroz bo podrozowalismy. To ze
          tam na zdjeciu jest uczestnik tej podrozy, nie oznacza to, ze jest to najlepsze
          jego zdjecie na zaprezentowanie na "my z forum". Jutro wrzuce podroz Eweliny po
          Europie; przepiekne zdjecia natury, ale ja patrze na to jako na jej spojrzenie
          jako Eweliny i jej opowiesc o podrozy... ja moge widziec Mt Blanc inaczej...
          rozumiesz moj punkt widzenia? Nie mowie ze jest sluszny, ale gdzies musimy ta
          granice wytoczyc.
          • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 08.11.03, 23:16
            Własnie to miałam na myśli. Gradacja celów zawsze jest trudna. Sądzę, że Twoja
            koncepcja jest słuszna, wszak i tak wszyscy zaglądamy do każdego zakamarka
            stronysmile)
          • lablafox Re: www.40plus.ca 08.11.03, 23:16
            Wydaje mi się ,iż słusznie myślisz , inaczej byłyby duble dubli , szkoda
            miejsca .
            Lx
            • jej_maz Re: www.40plus.ca 08.11.03, 23:21
              ...ale przyznam, ze nogi i termity to raczej rozdzierajacy dusze wybor smile)
              • lablafox Re: www.40plus.ca 08.11.03, 23:31
                Na pewno znajdzie się inne zdjęcie z termitierami, albo umieści sie je jeszcze
                raz w wątku o podróży .
                Pozdrawiam lablafox
                • felinecaline Re: www.40plus.ca 08.11.03, 23:48
                  marku, nie wiem, jakie masz mozliwosci manipulacji, do tej pory sie nie
                  wypowiadalam, ale w "podrozy dolina Loary" chetnie widzialabym zdjecia razem z
                  tekstem mniej wiecej odpowiednio umieszczone à propos fragmentutekstu, ktorego
                  dotycza. Tak jak jest zmusza to do niezliczonych "skokow w bok" a po drodze
                  traci sie watek. Ale powtarzam - nie wiem, czy technicznie jest to mozliwe?
                  • marialudwika Re: www.40plus.ca 09.11.03, 00:09
                    Milo mi bylo zobaczyc moje psiaczki.
                    ml
                  • jej_maz Re: www.40plus.ca 09.11.03, 02:47
                    Wszystko jest mozliwe smile Potrzebuje dokladne instrucje co gdzie chcesz. Zrob
                    cytat paragrafu, zaznacz miejsce i przesli emailem. Jakim znakiem zodiaku
                    jestes?

PS. Ksiezniczka jest juz na swoim miejscu wink
                    • marialudwika Re: www.40plus.ca 09.11.03, 09:54
                      Nie znalazlam fotki autorstwa Warum z targiem,krowa etc!!! Chyba ciemna masa
                      ze mnie...A Toffy chadza razem z kolesiami do fryzjera,co 3-4 miesiace by
                      poobcinac loczki/niestety/,byc wykapanym i wogole eleganckim chlopcem.Tym
                      razem zostawie mu sliczna grzywke bo to jego "znak firmowy"...
                      Pozdro
                      ml
                      P.S.Moze fajnie byloby umiescic na stronie fotki "naszych stron"-osiedla na
                      ktorym sie mieszka,widoczku z okna..etc ????
                      Osobiscie chetnie bym zobaczyla fotki naszej kochanej W-wy!!!!
                      • warum Re: www.40plus.ca 09.11.03, 10:25
                        ML- to jednak telepatiasmile bo i za mna chodza widoki z okna ew. sasiedniej
                        okolicy do zaprezentowania - "swiatowcom". A krowa naprawde okazala i gdyby nie
                        tlo to te Milky by zakasowala dojnosciasmile))))Tak sadze! a "loczki"Toffy'ego sa
                        tak urocze,ze podpis MariaLudwika- idealnie pasuje do epokismile)Bedzie jeszcze
                        zywa koza z bliska- a co, niech zachod podziwiasmile))
      • alfredka1 Re: www.40plus.ca 09.11.03, 10:45
        obiegłam wszystkie pastwiska, aż trafiłam na właściwe,sympatyczne.Ale na targ
        nie wiem czy trafię...A zdjęcia naszych "żywiołek" śliczne i czuje się dobroć i
        miłość do nich..:}}. Poezja szufladowa - popieram pomysł i na początek przed
        św.Marcinem: "Punkt widzenia" Dziatwie kojarzy sie Marcin ze śniegiem
        jedynie.Aniołom z nędzarzami którym dawał podarki. Natomiast gęsi to
        blużnierczynie: im ten święty kojarzy się z nożem kucharki.
    • ewelina10 Re: www.40plus.ca Do marii ludwiki 09.11.03, 10:10
      Wejście do krówek.

www.40plus.ca/ZdjeciarozneWarum%201-1.htm
      • lablafox Re: www.40plus.ca Do Marka 09.11.03, 10:17
        uważam ,że zdjęcia z płytami nagrobnymi moga sie znależć w dziale różne pod
        zdjęciami z cmentarzy.
        Lx
      • marialudwika Re: www.40plus.ca Do marii ludwiki 09.11.03, 10:22
        Dziekuje! Krowke "spotkalam" jedna,ale sliczna i jaka czysciutka!
        pozdro
        ml
        • marialudwika Re: www.40plus.ca Do marii ludwiki 09.11.03, 11:12
          Wyslalm nasze vice-Admince Em_EM fotki z "mojego" parku w szatach
          jesiennych,moge jeszcze doslac "moj" dom itp.Fajnie Warum,ze mamy telepatyczna
          wiez!!!! A ja w telepatie wierze swiecie i nie przejmuje sie,ze ktos nazwie
          mnie "koltunem",hi,hi!!!!!!
          Chyba dojda jeszcze nastepne "zywiolki" bo zdaje sie ma je wiekszosc z nas a
          inni je lubia i fotografuja..kotek em-em w przeciwienstwie do wlascicielki z
          zainteresowaniem oglada tv!!I jest sliczny,a raczej sliczna!
          ml
    • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 09.11.03, 11:12
      Marku - ML zaproponowała umieszczanie zdjęć okolic naszych domostw - może
      dział "Widok z okna" umieścić w Róznych?
      • em_em Re: www.40plus.ca 09.11.03, 12:07
        myślę, że te widoki z "naszych" okien - to jak najbardziej "my z forum" -
        marzyło mi się, żeby dział "różne" - to były właśnie takie
        sytuacje "reportażowe" - jakieś zaskakujące, śmieszne, w ogóle ciekawe ujęcia
        trudne do zaszufladkowania
        • em_em Re: www.40plus.ca 09.11.03, 12:10
          a co do tych widoków - fajny pomysł - natychmiast pomknęłam do okna smile)
          nawet dzisiejsza szarówka pasuje do tego co myślę o tym widoku wink
    • ewelina10 Związki z Feng Shui 09.11.03, 16:54
      Patrząc na niego jesteś bombardowany różnorodnymi rodzajami promieni, również i
      tymi rentgenowskimi. Promienie przeciekają z boku i z tyłu monitora. Skutkiem
      emitowania jonów dodatnich jest pieczenie oczów, bóle pleców i ramion.
      Laptopa nie należy trzymać na kolanach.

Chyba forum oddałam już całą dziś energię smile))))))
      • mysza63 Re: Związki z Feng Shui 09.11.03, 17:44
        Te widoki tak mnie zainspirowały, że już kilka fotek zeskanowałam. Niby nic
        specjalnego ale co tam.

Zeskanowałam też fotki swoich zwierzaków ale chciałabym dopisać do tych zdjęć
        jakieś notki o futrzakach, jak do mnie trafiły, jakie mają usposobienie itp.
        Proponuję też aby ci, którzy już swoje zwierzaczki pokazali dodali do nich
        jakąś krótką notkę.

Do kultury też się mogę jeszcze dołożyć tylko tą szufladę muszę przeszukać a
        na to ostatnio mam strasznie mało czasu. Ostatnio mam pracę w pracy i w domu
        też. Jak nie padnę na pyszczek to się dołożę bo strona podoba mi się coraz
        bardziej.
        • jej_maz Re: Związki z Feng Shui 09.11.03, 19:42
          Nic z nowosci dzisiaj nie bedzie sad(( GW loguje mnie na swoja poczte, ale nie
          jestem w stanie nic pobrac; mam blod mowiacy o tym, ze... jest jakis blad.
          Poczta GW ma niestety nie najlepsza opinie i przekonujemy sie o tym niemal
          codziennie.
          Potwierdzam (widzialem wczoraj), ze dostalem wszystkie zapowiedziane materialy.
          Lablafox; jak tylko bede mogl otworzyc poczte to Ci odpisze, jako ze nie bardzo
          rozumiem.
          Szuflady... nie ma sprawy. Pytanie tylko gdzie; jestem za osobnym rozdzialem
          "kultury"? Obok "naszych dziel"... w koncu to i kultura i nasze dziela smile
          Zgadzam sie z opisami o ktorych mowi Mysza. Jak widzicie, przy tytule zdjecia
          na stronie zbiorczej, jest troche wiecej miejsca niz na same imie. Prosze, nie
          piszcie duzo, ale to jedno czy dwa zdania prezentujace zwierzaka, byloby
          wskazanie. Nie dotyczy to tylko zwierzat, ale kazdego zdjecia. Tylko raz
          jeszcze uwaga; jak widac, jest tam miejsce na dwie... max trzy linijki tekstu...
          Swietny pomysl z tym tematem "widok z mojego okana" - hmmm, chyba na prawde
          musze kupic aparat wink) Zgadzam sie z Em-Em; jest to cos o nas... z forum...
          • lablafox Re: Związki z Feng Shui 09.11.03, 20:44
            Marku moją pracę wysłałam , niechcąco hihihi (czyt. bezmyślnie) też kliknąwszy
            w jej-męża przy założycielu .Poszła , ale dokąd to już nie wiem.
            Lx
    • jej_maz Re: www.40plus.ca 10.11.03, 05:16
      Duzo ciekawych rzeczy - radze zaczac od pierwszej strony. Na najblizsza
      przyszlosc w dziale nowosci to szykuje sie zmiana mojego nicka z "jej_maz"
      na "ex_maz"...
      • lablafox Re: www.40plus.ca 10.11.03, 07:49
        Nie żartuj tak okrutnie . Nic nie jest warte tego by rodzine rozwalic , nawet
        to forum . Spróbuj tak trochę w myśl załozenia "co cesarskie cesarzowi , co
        boskie bogu". Wtedy będzie i wilk syty i owca cała . hahahahaha
        Pozdrawiam Lx
        • lablafox Re: www.40plus.cado Eweliny 10.11.03, 08:20
          Ewelino , jestem pod wrażeniem Twej podróży .Opis klarowny , znamionujęcy
          duszę reportera. Zdjęcia piękne. Dziękuję .
          Lablafox
          • lablafox Re: www.40plus.cado Feline 10.11.03, 08:22
            Świetny pomyśł na prezentowanie fradmentów zdjęć . Czy może być nasladowany ?
            Lx
            • lablafox Re: www.40plus.cado Wszystkich 10.11.03, 08:26
              " wystawców" zwierząt. Zdjęcia przepiękne bo widac na nich szczęśliwość i
              poczucie bezpieczeństawa naszych braci mniejszych. Balbina doskonale zdaje
              sobie sprawe ze swojego uroku.
              Dziękuje za poranną porcję przyjemności.
              Marku , jestem pełna uznania dla Twojej pracy.
              Lx
              • warum Re: www.40plus.cado Wszystkich 10.11.03, 23:19
                Zaczelam o barankach, to moze skoncze na stronie 40+smile Jest coraz ciekawsza,
                coraz bardziej prywatna i...nasza? swietne zdjecia Em_em, gdyby nie podpisy
                naprawde trudno by mi bylo uwierzyc, ze to Slask. A opis podrozy Eweliny tez
                fajny/ wlasnie przez ten rys higieniczno-bytowysmileNo i fotki Monako i Francji /
                zawzse mnie zastanawialo- czy u nich wszyscy maja dusze artysty? bo kto
                rozsadny w centrum " marnuje" tyle miejsca na sztuke do podziwiania jak mozna
                by ten grunt "zabudowac biznesem" do nieba?/. Felic.tez dzieki za zdrowiesmile
                Coraz intensywniej musza pracowac nasze orly techniczno-komputerowe, ale...smile))
                Potomni na Was patrza!smilePo cichutku ocierac pot z czola i obrabiac, wklejac,
                przestawaic...Dzieki!
                • felinecaline Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 09:22
                  A moje uczucia sa mieszane: bo albo tak doskonale Wam wytlumaczylam problemy
                  z " meno", ze juz nie macie absolutnie zadnych watpliwosci, problemow, pytan,
                  albo wrecz przeciwnie - moje wypociny absolutnie nie trafily "w sedno" (sadze,
                  ze to raczej to drugie, problemy bowiem zawsze beda, co zreszta czasami daje
                  sie odczuc i na tym forum). Mialam zamiar pisac dzis o "cukierkach", ale chyba
                  spasuje, skoro nikogo to nie obchodzi.
                  I wcale nie zamierzam zachowywac sie jak "urazona primadonna": to samo dotyczy
                  praktycznie wszystkich opracowan, ktore pojawily sie na www. Jedynie nogi
                  i "zoo" spotkaly sie z ogolnym odzewem.
                  I zeby nikt nie mogl zarzucic mi, ze mnie tez nic nie interesuje to mam pytanie
                  do Eweliny: z mapki wynika, ze jechalas z Paryza do Nantes, ciekawa jestem jaka
                  trasa? sa bowiem mozliwe 3: autostrada A 11, "Nationalka N 20" i wlasnie trasa
                  nad Loara, ta z moich "wypocion". Tak, czy owak MUSIALAS przejezdzac przez
                  Angers, szkoda, ze zapewne wtedy sie jeszcze nie znalysmy - wyjasnilabym Ci w
                  praktyce, na czym polega roznica miedzy "mulami" (malzami") a slimakami; moze
                  nawet i jedne i drugie by ci posmakowaly. To wszystko oczywiscie z wink))
                  • lablafox Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 09:30
                    Felino , przyznam się ,że na meno wogóle nie weszłąm , bo nie mam czasu .Co
                    nie znaczy,że nie przeczytam .
                    Na nogi i zwierzaki reagować łatwiej bo :
                    - zdjęcia każdy , bez wysiłku intelektualnego widzi,
                    - napisanie kilu słów nie wymaga czasu i zastanowienia się (tak sądzę)
                    Obiecuję ,iż przeczytam , ale za kilka dni ,ze spokojem i zrozumieniem ,
                    hihihi. Teraz znów jestem "zalatana"
                    Lx
                    • mammaja Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 10:13
                      Hej, stronka robi sie coraz bardziej atrakcyjna. Tez -
                      przyznaje - nie mialam czasu przeczytac calego tekstu
                      Feline - ale wiem ze jest, wiec w wolnej chwili i
                      potrzebie zaraz do niego wroce. Natomiast podroze
                      przyciagaja wzrok i nawet robiac cos innego zerkam na
                      zdjecia z Europy. Zaraz zabiore sie do czytania. Dzieki,
                      Ewelino. W ramach "naszego otoczenia" mam wielka ochote
                      pokazac troche swojego ogrodu.
                      Przygotowuje rowniez niespodzianke w dziale kultura -
                      ale prosze jeszcze o troche cierpliwosci! Milego Swieta !
                      U nas bedzie dzis wieczorem koncert z tej okazji.
                  • ewelina10 Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 10:07
                    felinecaline napisała:
                    > do Eweliny: z mapki wynika, ze jechalas z Paryza do Nantes, ciekawa jestem
                    >jaka trasa? sa bowiem mozliwe 3: autostrada A 11, "Nationalka N 20" i wlasnie
                    >trasa nad Loara, ta z moich "wypocion". Tak, czy owak MUSIALAS przejezdzac
                    >przez Angers, szkoda, ze zapewne wtedy sie jeszcze nie znalysmy -
                    >wyjasnilabym Ci w praktyce, na czym polega roznica miedzy "mulami" (malzami")
                    >a slimakami; moze nawet i jedne i drugie by ci posmakowaly. To wszystko
                    >oczywiscie z wink))

Ja sama zauważyłaś z załączonej mapki trasa naszej podróży z Polski była
                    troszkę nietypowa, nadłożyliśmy drogę omijając Niemcy - wydawały się nam
                    niezbyt ciekawe.
                    Masz rację, przejeżdżaliśmy przez Angers trasą A 11. Autostrada nasza wiodła
                    Paryż, Le Mans, Angers i Nanstes. Nie pamiętamy widoków Loary. Naszym celem
                    było jak najszybsze dotarcie do oceanu smile
                    Ślimaki, które próbowałam, były zbierane po odpływie. prosto z oceanu się nie
                    skusiłam, rodzina tylko próbowała.
                    W swoim tekście o podróży nie wymieniłam szczegółowo nazewnictw miejscowości,
                    które mijaliśmy, gdyż nie chciałam nikogo zanudzać, a raczej wskazać, że na
                    formę spędzania urlopu.
                    Miło mi, że chciało ci się przeczytać moje "wypociny" smile))
                    • ewelina10 Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 10:10
                      Miało być: ślimaki próbowałam i nie smakowały mi, żaś na surowe małże nie
                      skusiłam się.brrrrrrrr
                      • marialudwika Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 17:28
                        Malze jada sie gotowane w bialym winie i sa pyszne!!!!!
                        Natomias zdaje sie i napewno surowe jada sie ostrygi..mnie nie smakuja,ale
                        moze nie jestem koneserka lub byly niewlasciwie serwowane...
                        ml
                        • ewelina10 Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 17:49
                          Moje zdolności kulinarne są mierne, a cóż dopiero w podróży. Gdybym miała
                          szczęście do dobrego kucharza, to może polubiłabym takie przysmaki
                          Francuzów. smile))
                          Widzisz ML, że ja nigdy nie biorę udziału w Waszych przepisach kulinarnych smile)
                    • marialudwika Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 11:25
                      A ja zawsze myslalam,ze slimaki to sa winniczki a z oceanu sa mule!!!! W
                      Holandii zwane mosselen.
                      ml
                  • em_em Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 10:30
                    felinecaline napisała:

> A moje uczucia sa mieszane: bo albo tak doskonale Wam wytlumaczylam problemy
                    > z " meno", ze juz nie macie absolutnie zadnych watpliwosci, problemow, pytan,
                    > albo wrecz przeciwnie - moje wypociny absolutnie nie trafily "w sedno"

a ja byłam pewna, że jeszcze nie napisałaś - codziennie zaglądam do "zdrowia",
                    zaglądam - a tam nic - choć faktycznie "grypy" też tam nie ma
                    • wedrowiec2 Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 10:38
                      Też pierwotnie szukałam w Zdrowiu, a potem zobaczyłam, że jest w
                      aktualnościach. Trzeba zastanowić się w jaki sposób sygnowac nowe materiały.
                      Wprawdzie jest napisane na głównej stronie co nowego, ale takie opracowania
                      powinny być, chyba, równocześnie i w Aktualnościach i w Zdrowiu, do którego
                      trezba też przenieść Grypę. Wysyłając mój tekst o wolnych rodnikach napiszę do
                      MArka o przesunięciu tekstów medycznych.
                      • omeri Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 11:18
                        Drodzy aktywni twórcy strony, nie każdy ma tyle czasu i akurat ochotę, by
                        czytać dłuższy tekst, tym bardziej, że jeśli to już ja np chciałabym zrobić to
                        w spokoju i wnikliwie. Teksty pewne powinny być stale dostepne vide tematy
                        zdrowotne. Trochę cierpliwości i wyrozumiałości dla reszty.
                        • bodzio49 Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 11:53
                          Nareszcie zapoznałem się z pozostałymi podróżami na naszej stronce. Bardzo mi
                          się podobają. Podróż Eweliny przywołała wiele wspomnień. Wiele miejsc na tych
                          zdjęciach jest mi znajomych. Mi nie udało się nigdy namówić rodzinki na dłuższą
                          włóczęgę niż kilka dni w drodze do wyznaczonego celu. Przez kilka lat
                          spędzaliśmy wakacje w Hiszpanii. Najpierw dlatego, że słonka i ciepłej wody do
                          woli a potem bo mieliśmy tam już przyjaciół. Daleko na południowym zachodzie.
                          Okolice Alicante.
                          Dla mnie jednak większą atrakcją była sama podróż niż pobyt na miejscu chociaż
                          zawsze odwiedzaliśmy też ciekawe miejsca w okolicy. Trasę wybierałem tak żeby
                          zwiedzić po drodze kilka przynajmniej ciekawych lub znanych przybytków.
                          Nocowaliśmy na zmianę w małym namiocie i przydrożnych hotelikach. "Formuły"
                          itp. W ten sposób zwiedziliśmy takie miejsca jak: Baden-Baden,Andora, Avignon
                          Ffigueras i Muzeum Salvatore Dali. I oczywiście piękne hiszpańskie metropolie
                          jak Barcelona gdzie np: nagraliśmy piękny nocny koncert fontann. Na
                          dokładniejsze zwiedzanie z przewodnikiem w ręku nie było jednak czasu.
                          Podróżowaiśmy tylko osobowym samochodem.
                          Taka podróż busikiem jest jednak trochę męcząca. Podziwiam Ewelinę za
                          wytrwałość i kondycję. I trochę zazdroszczę (w pozytywnym znaczeniu)
                          Pozdrawiam
                          • ewelina10 Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 15:38
                            Byłam innym razem w Alicante i nawet pamiętam twarze grajków. smile
                            A czy byłeś gdzieś dalej od wybrzeża i pięknych hoteli ? Chociażby w górach
                            Sierra Nevada ? Nocą można mieć stracha.
                            Wbrew pozorom w samochodzie miałam wszystko co mi niezbędne było do życia, na
                            dzień łóżka po małych zabiegach służyły jako siedzenia przy stoliku !!! Miałam
                            nawet zlew, kuchenka na butlę !!! smile)) Teraz bus jest troszkę większy, a ja i
                            tak nie odczuwam różnicy smile
                            Wiesz co jest najważniejsze ... samochód zapakowany i trasa, a już "gdzie" jest
                            mniej ważne smile))
                            • bodzio49 Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 16:56
                              Cygańską masz duszę Ewelinowink
                              Tak, robiliśmy wypady w góry wielokrotnie ale nie na wspinaczkę tylko na
                              zwiedzanie ciekawych miejsc albo na coś w rodzaju pikniku. Nie miałem takich
                              towarzyszy jak Ty czy Wędrowiec sad A góry są tam imponujące i bardzo surowe.
                              Pamiętam, że mżonka nawet bała się patrzeć w bok.
                              Są tam takie miejsca przystosowane do biwaków. Z ogromnymi paleniskami na
                              których przyrządzają tzw. paellę. Na ogromniej patelni przyrządzają ryż (parę
                              kilo), mnóstwo przypraw, części kurczaka, owoce morza, przygotowany wcześniej
                              rosołek i jeszcze wiele dodatków. Mam zdjęcia takiej patelni robione jeszcze
                              zwykłym aparatem, ale zeskanuję jedno. Może em_em gdzieś przyklei. Wygląda i
                              smakuje znakomicie. Potem przy wielkim stole z winem i muzyką bawią się i
                              konsumują. W dodatku po bokach tego wielkiego niby parkingu rosły gaiki z
                              pomarańczami. Pamiętam jak raz obok bawiła się grupa cyganów. Przyjechali z
                              instrumentami. Były tańce i śpiewy do wieczora.
                              W taki sposób tubylcy spędzają często weekendy. A parkingi tam w górach są
                              ogromne. Widziałe takie na których było 6-8 palenisk. Pozdrawiam .
                  • warum Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 11:48
                    A ja sie ustosunkuje powazniej w najblizsza niedziele jak bede miec wolne- bo
                    blyskawiczne czytanie nie wplywa na "jakosc" moich wpisowsad((Mnie brakuje
                    jeszcze kacika -obok tematu zdrowie- Pytania i sugestie - bo my tu dyskutujemy
                    a tam czytamysadPozdrawiam i znikam do wieczorasad((
                    • wedrowiec2 Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 11:56
                      Poruszyłas ważny problem. Na forum musimy logowac sie, i przez to jesteśmy
                      częściowo anonimowi, a częściowo znani (w forumowym światku). Pytania dotyczące
                      zdrowia są często drażliwe, intymne i nie każdy chce publicznie je zadawać.
                      Wyjścia są trzy:
                      1. miejsce do zadawania pytań na stronie www, ale nie wiem czy jest to
                      technicznie możliwe, a poza tym każdy będzie mógł wpisac każdą bzdurę
                      2. wysyłanie pytań do Marka (np. z obcego adresu internetowego)
                      3. wysyłanie pytań do zaufanej osoby, a ta do MArka
                      Może ktoś wyśli cos lepszego?
                      • marialudwika Re: www.40plus.cado Wszystkich 11.11.03, 13:42
                        Witajcie,moim zdaniem problemy "damskie" moga "isc na rece damskie" a "meskie"
                        na meskie...
                        ml
                        • mammaja Re: www.40plus.ca do Eweliny 11.11.03, 17:12
                          Ewelina swoja piekna podroz po Europie podsumowala dosc
                          ironicznym potraktowaniem moich wakacji - tj.wyjazdu
                          zorganizowanego przez biuro podrozy. Przykro mi sie
                          zrobilo - bo jak wiadomo - kazdy woli byc piekny,mlody i
                          bogaty, niz stary ,chory i biedny, - ale czasem kiedy ma
                          sie jedyne 10 dni urlopu i nie mozna liczyc na obecnosc i
                          wsparcie meza trudno ruszac w tour d' Europe . Myslalam ,ze
                          mimo korzystania z wyjazdu zorganizowanego wybralam
                          ciekawy sposob spedzenia czasu. No coz, moj syn ktory w
                          tym czasie plywal 8-mio osobowym jachtem poza kregiem
                          polarnym, moglby powiedzic ,ze nuda jest jezdzenie busem
                          po Europie.Ale wszystko ma swoj czas i przyczny, droga
                          Ewelino. Najwazniejsze ,zeby miec wlasna przyjemnosc i
                          nie psuc jej innym.Bo to oswiadczenie nie bylo przeciez
                          przypadkiem.
                          • lablafox Re: www.40plus.ca do Bodzia 11.11.03, 17:17
                            Pytanie - czy galeria Twych kwiatów to tylko 1 zdjęcie lilii tygrysiej czy
                            więcej nie mogę , z jakiegoś powodu znaleźć?
                            Lx
                            • em_em Re: www.40plus.ca do Bodzia 11.11.03, 17:30
                              kliknij strzałki na dole po prawej - w sumie są 4 zdjęcia
                              • lablafox Re: www.40plus.ca do Bodzia 11.11.03, 18:13
                                em_em napisała:

> kliknij strzałki na dole po prawej - w sumie są 4 zdjęcia

Dziękuję . Obejrzałam . Kwiaty piękne .Jeszcze raz widać jak ważne jest
                                światło dla dobrej fotografii.Kto hoduje te kwiaty ? Małżonka , Ty , a może
                                razem.
                                Lx
                                • omeri Re: www.40plus.ca do Bodzia 11.11.03, 18:59
                                  A ja w ogóle nie mogę obejrzeć!!!!!!!!
                          • marialudwika Re: www.40plus.ca do Eweliny 11.11.03, 17:30
                            Bedac osoba "wygodnicka" i starsza pania wole wyjazdy zorganizowane niz w
                            kamperze/?/...I lubie dobre jedzenie i wygodne spanie...
                            Pozdrawiam
                            ml
                            • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca do Eweliny 11.11.03, 17:41
                              Kiedyś plecak i podłoga w schronisku zaspokajała moje ambicje, teraz hotel
                              (pensjonat) z łazienką i posiłkami podawanymi na życzenie. Wypraw
                              zorganizowanych już nie toleruję - jako "tarotowy" pustelnik nie lubię, gdy
                              ktoś organizuje mi życie.
                              Autostopem też jeździłam i na sianie sypiałam
                              • marialudwika Re: www.40plus.ca do Eweliny 11.11.03, 18:13
                                Tez rozne rzeczy robilam,jak bylam piekna i mloda,hi,hi a teraz nie ten
                                wzrok!!!!!!Jestem indywidualistka i pewnie dlatego tkwie w domu..
                                ml
                                • omeri Re: www.40plus.ca do Eweliny 11.11.03, 18:53
                                  Podróż wielce ciekawa, tyle,że Niemcy są warte przejazdu, szczególnie Bawaria.
                                  Podziwiam kondycje i zapał. Dzisiaj wolę mały dobry hotel czy pensionat, czyli
                                  pokój z własną łazienką. Wyjazdy organizowane przez biura podróży też mają
                                  swoje zalety.
                                  • ewelina10 Re: www.40plus.ca do ML 11.11.03, 19:00
                                    Ileż to człowiek z życiu popełnia błędów. Nie mam pojęcia co mnie wtedy
                                    napadało i dlaczego akurat porównanie z tymi bohterami lektury szkóly średniej
                                    smile)))))))))
                                    • marialudwika Re: www.40plus.ca do ML 11.11.03, 20:04
                                      Moze wtedy "rzucalas palenie" ????
                                      Bo ja w takich momentach nie recze za siebie,dlatego pale!!!
                                      To tylko taka sugestia
                                      ml
                                      • ewelina10 Re: www.40plus.ca do ML 11.11.03, 20:07
                                        Papierosy rzuciłam w styczniu, ale niepalenie ich wciąż daje o sobie skutki. Ja
                                        się uczyłam żyć w gronie forumowym smile))
                                        • marialudwika Re: www.40plus.ca do ML 11.11.03, 20:14
                                          Rozumiem, ja tez to ciagle robie,ale nie zawsze mi "wychodzi" jak chce...
                                          ml
                          • ewelina10 Re: www.40plus.ca do mammai 11.11.03, 17:44
                            Skasowałam co pierwotnie napisałam. Nie chcę psuć uroku Twojej i mojej podróży.
                            Jesteś w 100 % w błędzie. Pisząc swój reportaż byłam mocno tak pochłonięta
                            swoimi wspomnieniami, że chwilami nawet o mojej pracy zapominałam, a cóż
                            dopiero o jakiś przytykach wobec Ciebie. Cóż, nerwowa jest atmosfera na naszym
                            forum i .... traktuję to jako pomyłkę w Twoich analizach myślowych.. Dosyć mam
                            tego typu przepychanek i więcej na ten temat nie wspomnę.
                            Jestem osobą kulturalną i jeśli Ciebie uraziłam w jakiś sposób to przepraszam.

PS' Jak bardzo jesteś w błędzie niech świadczy o tym fakt, iż pod wpływem uroku
                            wycieczki na Kretę i podróżą wzdłuż Loary zachęciłam się do strony www.
                            • mammaja Re: www.40plus.ca do mammai 11.11.03, 17:53
                              No to bardzo dziekuje i to wlasnie chcialam uslyszyc.Ze
                              nie bylo Twoim zamiarem mi dopiekac.Bo rzeczywiscie od
                              czasu kiedy zostalam nazwana dulszczyzna i swieta matrona
                              troche sie robie przewrazliwiona.
                              • ewelina10 Re: www.40plus.ca do mammai 11.11.03, 18:03
                                To nie Ciebie dotyczyło i nieważne jest teraz kogo. żałuję tych słów. Ja
                                również wiele z pamięci wymazałam. Czasami się zdarza, że emocje biorą górę,
                                ale to wcale nie znaczy, że takie emocje wiecznie trwająsmile Gorzej jest, jeśli
                                emocje cały czas trzymają. Ale dosyć. Może o czymś przyjemniejszym. smile))
                                Pozdrawiam.
                                • marialudwika Re: www.40plus.ca do mammai 11.11.03, 18:17
                                  Ew to dotyczylo mnie!!!!Dawno juz o tym zapomnialam a teraz sobie
                                  przypomnialam!!!! A i Mm kto inny nazwal.....To tak dla porzadku ustalania
                                  kolejnosci faktow.Pozdrawiam
                                  ml
                                  • mammaja Re: www.40plus.ca do Eweliny 11.11.03, 19:03
                                    Poniewaz bylo to wczoraj ,to jeszcze pamietam i
                                    absolutnie nie odnosilo sie do ciebie. Do jutra mam
                                    nadzieje - zapomne - i negatywane emocje opadna.
                                  • marialudwika Re: www.40plus.ca do mammai 11.11.03, 19:04
                                    c.d. i ja te emocje juz dawno z glowy wyrzucilam a fakt,ze pamietam wynika z
                                    mojej natury wzrokowca!!! Pozdro
                                    ml
    • jej_maz Re: www.40plus.ca 12.11.03, 05:40
      Przyznam sie, ze tez na dobra sprawe po raz pierwszy usiadlem na spokojnie
      (zony nie bylo w domu wink)) i przegladnalem strone z punktu widzenia czytelnika.
      Rzeczywiscie, robi sie z tego calkiem przyjemne miejsce. Mysle, ze najbardziej
      rzucajaca sie w oczy jest autenycznosc i ... spontanicznosc materialow. Patrzac
      na zdjecia zwierzat, czytajac podroze, podziwiajac (na prawde!) raz jeszcze
      prace Myszy i Bodzia a konczac na zdrowiu, odnioslem wrazenie ogromnego
      zaangazowania autorow. Mysle, ze osagnelismy nasz cel; stworzylismy strone jako
      ilustracje forum; jak ktos ma ochote na nauke o zamkach Loary, czy Monaco,
      niech idzie do ksiegarni - tu sa nasze opisy o naszych wrazeniach ilustrowane
      naszymi zdjeciami.

Przeczytalem tez wpisy z ostatnich dwoch dni. Bylem juz po lekturze Feline
      zdrowotnego materialu i to na pewno pomoglo mi zrozumiec niektore reakcje wink)
      Wiem; jestem zlosliwy ale mysle, ze widac, iz robie to w dobrej wierze i z
      duzym usmiechem na ustach. Tak a propos; dzieki Feline - mysle ze troche
      inaczej bede podchodzil do tych "baranich" wyskokow mojego szczescia
      malzenskiego. Nie sadze ze to juz, ale... wink Mam tez powazne pytania o andro,
      ale wlasnie... jak je zadac bez skrepowania? Przyznam, ze nie chce lamac
      zalozen, jakie postawilem stronie i nie chce robic zadnych kontaktow
      bezposrednio na niej (czat, foum, ksiega gosci, pytania)... poza tym i tak
      wszystko by wyladowalo przed moimi oczami. Wedrowiec przedstawil swoje
      propozycje... osobiscie dodam, ze dobrze by bylo, aby pytanie moglo najpierw
      ladowac na forum, do ogolnej dyskusji, a cale rozmowy ewentualnie jako
      opracowanie na stronie dla potomnych.

Mam ostatnia uwage i jest ona zainspirowana moimi spostrzezeniami jak i
      odpowiedzia innych uczestnikow na komentarz Feline. Nie sadze, aby brak reakcji
      na taki czy inny material byl lekcewazeniem, czy mial swiadczyc o jego
      wartosci. Mysle, ze tempo rozwoju strony, troszeczke przekroczylo nasze
      mozliwosci absorbcyjne. W koncu chcemy rozmawiac na forum, tworzyc strone, a
      jeszcze musimy sprostac naszym obowiazkom zycia codziennego. Mysle, ze w tej
      sytuacji nawolanie osmeri o wyrozumialosc ma sens.

Mysle, ze na prawde nie jest zle wink

• monia.i Re: www.40plus.ca 12.11.03, 21:00
        Oj, jej_mezu, jej_mezu - chyba lepiej byłoby, gdybyś napisał krytycznie, że
        stronka ewidentnie jest nieudana smile)) Fatalna, niedopracowana no i w ogóle do
        kitu smile))
        • jej_maz Re: www.40plus.ca 12.11.03, 22:16
          monia.i napisała:

> Oj, jej_mezu, jej_mezu - chyba lepiej byłoby, gdybyś napisał krytycznie, że
          > stronka ewidentnie jest nieudana smile)) Fatalna, niedopracowana no i w ogóle
          do
          > kitu smile))

Jakzesz bym mogl tak klamac wink Poza tym nie pisalem stronce jako o konstrukcji
          ktora jest taka sobie, ale cieplo zalezy od wnetrza; to te fieranki i kwiatki w
          oknie, zdjecia bliskich i z podrozy na nocnym stoliku, figurki na polce no i
          duzo piany w lazience smile)) Na naszej stronie to wszystko jest i dlatego jest
          cieplo i milo a wierze, ze bedzie jeszcze lepiej...
    • ewelina10 Re: www.40plus.ca 12.11.03, 17:23
      Wróciłam z galerii i zaprząta moją głowę ... z czego Te przesympatyczne stworki
      Bodzia są wykonane ???
      Może to są jakieś suszone wodorosty ? smile
      • marialudwika Re: www.40plus.ca 12.11.03, 17:51
        A ja z przyjemnoscia poczytalam ksiazke kucharska "retro". Niestety nasza sie
        chyba spalila w czasie PW.Pozniej byla tez jakas przedwojenna/z antykwariatu
        chyba/ niejakiej ...-owej.Byla bo nie wzielam jej tu i "poszla" do wnuni.
        Powstaly na tym tle pewne nieporozumienia rodzinne,co jest ironia
        poniewaz "zainteresowani" jedza przewaznie telepizze lub "menu
        krotkofalowka"!!!
        Pozdrawiam
        ml
      • wywrot53 Re: www.40plus.ca 12.11.03, 18:10
        Bodzio, zdradził tajemnice smile Jego cudeńka są z kwiatostanu leszczyny smile
        • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 12.11.03, 18:26
          A czy one nie są z tych łupinek, które otaczają orzechy laskowe (jak w
          kasztanach)?
          • bodzio49 Re: www.40plus.ca 12.11.03, 20:42
            Dokładnie tak wędrowcze. Kiedy dojrzeją to częsciowo wysypują się orzechy na
            drzewie ale większość spada razem z tymi łupinkami. Po wysuszeniu robią się
            takie nieziemskie smile
    • lablafox Re: do Marka 13.11.03, 20:43
      Marku , wysłałam Tobie 4 meile na adres gazety, z dusza na ramieniu , ale
      wyslalam.
      Pozdrawiam lablafox
    • marialudwika Re: www.40plus.ca 13.11.03, 20:54
      Czy ktos tu dzis pisal? Nie moge tego znalezc,choc oczy wypatruje!!! Pomozcie
      mi prosze!
      ml

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka