netczukd 04.04.06, 17:14 Czy "Wczesne sprawy Poirota" wydanie Dolnoślaskie zawiera te same opowiadania co ksiazka pod tym samym tytulem ale z wydania HACHETTE ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
damian.pisula Re: Wczesne sprawy Poirota ... pytanie 04.04.06, 18:32 Hej! Jeśli chodzi o W. Dolnośląskie to w serii wydawniczej z 2005 r. w tomie "Wczesne sprawy Poirota" ukazały się opowiadania: - Wypadki na Balu Victory - Przygoda kucharki z Clapham - Kornwalijska tajemnica - Przygoda Johnniego Waverly - Podwójny dowód - Król trefl - Dziedzictwo Lemesurierów - Zagubiona kopalnia - Ekspres do Plymouth - Bombonierka - Projekt okrętu podwodnego - Mieszkanie na trzecim piętrze - Podwójna wina - Tajemnica Market Basing - Gniazdo os - Dama z woalką - Na pełnym morzu - Jak rosną kwiatki w pani ogródku? Niestety, ale wydanie Hachette mam w tej chwili pożyczone i nie mogę powiedzieć, czy opowiadania się zgadzają w obu seriach. Ale, o ile mnie pamięć nie myli opowiadania w obu wydawnictwach są te same. Jeżeli ma ktoś teraz wydanie Hachette to proszę o zweryfikowanie :) Pozdrawiam Damian Odpowiedz Link
fikmisio Re: Wczesne sprawy Poirota ... pytanie 05.04.06, 17:55 Jest to dokładnie to samo. Jest to publikacja wydana w porozumieniu z wydawnictwem Dolnośląskim Odpowiedz Link