hajota 07.01.05, 22:27 Czy ma ktoś może mp3 nowej piosenki Olega Gazmanowa "Ja sdiełan w SSSR"? Moocne... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hajota Re: Gazmanow 08.01.05, 11:35 Nie wiem. Wysluchałam tego wczoraj włączywszy przypadkiem RTR Planeta i mało z krzesła nie spadłam. Z Internetu dowiedziałam się tylko, że to piosenka z nowego albumu. Jej słów nie ma jeszcze nawet na stronie Gazmanowa. Wyczytałam też, że to utwór wtórny wobec znanej piosenki DDT o podobnym tytule oraz "Born in the U.S.A." Bruce'a Springsteena. Ponieważ kolekcjonuję rozmaity folklor polityczny, bardzo mi zależy na tej piosence. Odpowiedz Link
hajota Re: Gazmanow 08.01.05, 11:39 Dodam jeszcze, że refren brzmi "Ja rożdien w Sowietskom Sojuzie, ja sdiełan w SSSR". Gazmanow wykonał to na koncercie dla zasłużonych pracowników MWD, a sala ochoczo śpiewała wraz z nim. Odpowiedz Link
fanta-girl Re: Gazmanow 08.01.05, 13:52 no to mala poprawka mojego ostatniego posta, pomylilam piosenke - "born in the USA" z "Back to the USSR" - Jon-a Bon Jovi: www.negativebeats.com/b/bon_jovi/back_in_the_ussr.html A Gazmanova nie wiem gdzie szukac. Znalazlam tylko cos takiego, ale tam nie ma tego kawalka rosyjskiecd.republika.pl/cd25.html Odpowiedz Link
fanta-girl Re: Gazmanow 08.01.05, 13:57 lookam na tego Gazmonowa i on chyba duzo politycznych zrobil piosenkow: www.musiclib.ru/music.php?tree_id=38663822426&page_num=2 pesenki.ru/?band=gazmanov Odpowiedz Link
hajota Re: Gazmanow 08.01.05, 14:13 Zrobił, zrobił. Z "Oficerami" na czele. Popełnił też hymn celników - nie mogę się powstrzymać, żeby kawałka nie zacytować: С давних лет в Государстве Российском Чтоб свои рубежи охранять, Чтобы стала сильнее держава, Нужно крепко таможне стоять. День и ночь для любимой Отчизны Мы должны так надежно служить, Чтобы дети в конце нашей жизни Нас могли уважать и любить. Припев Таможня бережет добро, Чтобы Держава богатела. Таможня бережет добро, Чтоб торговать могли мы смело. Таможня бережет добро, И тем добро преумножает. И пусть об этом каждый знает - Таможня бережет добро. A jego oficjalna strona to gazmanov.nm.ru/ Odpowiedz Link
stefan4 Re: Gazmanow 08.01.05, 16:09 hajota: > A jego oficjalna strona to gazmanov.nm.ru/ Tam jest też jego wstrząsające zdjęcie z giwerą. Ale darowałbym mu wygląd zakapiora, gdyby umiał wiersze pisać... - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/Irak Odpowiedz Link
stefan4 Re: Gazmanow 08.01.05, 17:12 hajota: > Z toporem też jest... gazmanov.nm.ru/Foto/9.jpg No, tu przynajmniej widać, że jest przystojny... - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/Irak Odpowiedz Link
asiak44 Re: Gazmanow 09.01.05, 08:39 Włączyłam wczoraj ten kanał rosyjski, ale niestety nie było tej piosenki... Moze dzisiaj. Odpowiedz Link
fanta-girl Re: Gazmanow 09.01.05, 13:18 przystojny, jak przystojny... Ale topor ma fajny. Tez by mi sie taki do drewna zdal W leroyu takie sa Drogie zabawki... Odpowiedz Link
asiak44 Re: Gazmanow 11.01.05, 22:24 Dzisiaj też miałam włączony ten kanał ale piosenki nie było Odpowiedz Link
asiak44 Re: Gazmanow 13.01.05, 22:42 dzisiaj nie pilnowałam i mam nadzieje , że nie było... Odpowiedz Link
kol.3 Re: Gazmanow 15.01.05, 20:28 Poczytałam sobie prasę rosyjską, podsumowali go brzydko za wymachiwanie szabelką pod porażki polityki zagranicznej. Wygląda na to, że zrobił się szumek. Myślę, że za ostro wkracza do polityki, poprzednie piosenki były mniej nachalne. Odpowiedz Link
hajota Re: Gazmanow 23.02.05, 20:37 Nareszcie ją mam, nagrałam z TV i przerobiłam na mp3. Jakość może nienajlepsza, ale mogę Ci wysłać (prawie 4 MB). Odpowiedz Link
hajota Re: Gazmanow 24.02.05, 19:01 Jest w trakcie wysyłania na Twoją skrzynkę w Gazecie, tylko długo idzie. Odpowiedz Link
russkij_witjaz Re: Gazmanow 25.02.05, 21:12 Czy moglabys wyslac i mi? Bylbym bardzo, bardzo wdzieczny!!!!! Odpowiedz Link
hajota Re: Gazmanow 08.03.05, 17:13 Wysłałam Ci 24 lutego na adres skrytki w Gazecie. To co, wysłać jeszcze raz? Pisz na priva hajota@poczta.onet.pl albo hajota@gazeta.pl Odpowiedz Link
siwewlosy Re: Gazmanow 15.03.05, 15:19 Ja mam w dobrej wersji, ale to tylko demo, czyli fragment trwający 1:05 min. Gdyby ktos chcial posluchac to chetnie przesle, oraz prosze tez o przeslanie do mnie, jeśli ktos ma całą wersję i chcialby sie podzielić przebojem o minionej epoce siwewlosy@gazeta.pl pozdrawiam! Odpowiedz Link