mala-muu 31.01.05, 09:50 No, jestem pod wrażeniem, mozna będzie zobaczyć "Bumera" w polskiej (niestety, płatnej) telewizji! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hajota Re: Bumer w Canal+ 31.01.05, 10:31 "Oligarcha" też będzie, ale jeszcze nie wiem, kiedy. Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Re: Bumer w Canal+ 05.02.05, 04:30 A w Rosji "Oligarch" sie nie bardzo spodobal. Troche jest sztuczny. Jak by zlozony z faktow, ale czesto nie grajacych medzy soba. Tez ja mysle, ze aktorzy nie bardzo graja. I na jakosc zdjec mam nosa. Odpowiedz Link
hajota Re: Bumer w Canal+ 05.02.05, 11:05 Mnie się podobał ALE jako ilustracja do książki. Myślę, że jak ktoś nie zna książki ("Bolszaja pajka"), to trudno mu się połapać w fabule filmu. A i tak książka lepsza. Chętnie bym ją przeczytała jeszcze raz, może ktoś ma na zbyciu, chętnie odkupię. Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Re: Bumer w Canal+ 07.02.05, 22:03 Napewno mozna znalezc w sklepach internetowych w Rosji. Odpowiedz Link
fanta-girl Re: Bumer w Canal+ 31.01.05, 13:55 qrcze, chyba sobie w koncu te cyfre sprawie Zawsze to jakas odmiana, po 3 kananalach... Odpowiedz Link
sasza04 Re: Bumer w Canal+ 06.02.05, 22:59 Ja mam na plytce. Prezent od kolezanki z Pitera. BTW tam na bmw nie mowi sie bumer a bomba Pocztaek filmu nie dosc, ze malo co lapalem - eh ten slang worowski to jeszcze wydawal mi sie dosc banalny. Ale gdy wyjechali z Moskwy na rosyjska glubinke to od razu film zrobil sie klassny. Ogolnie bardzo dobre wspoleczesne rosyjskie kino. Jakos sie nawet pieknie wiaze z "Brygada". A Wdowiczenkow zagral tez role majora w serialu "Kursanty", ktory lecial czas jakis temu na RTR-Planeta. Dobry aktor. Nie ma tego wdzieku co Bodrow, ale jest dobry. Sasza Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Re: Bumer w Canal+ 07.02.05, 05:34 A NTV w moskwie nadaje serial - klona "Brygady", nazywasie - "Parni iz Stali" Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Re: Bumer w Canal+ 09.02.05, 05:44 Jak Pani Buldakow w roli generala. Taki "gen. Lebed". Bardzo podobny. Zreszta tez mi sie podoba ze zebrali kilka swietnych aktorow do serialu. A z drugej strony chyba nie ma dynamiki... Odpowiedz Link
fanta-girl program tiwi 07.02.05, 21:37 koniec koncow zebralam zaskorniaki i zainstalowalam cyfre. Mam 3 RU kanaly: OPT, HTB, i cos tam jeszcze. Skad bierzecie program co tam graja? Jakos w necie jest? Odpowiedz Link
hajota Re: program tiwi 07.02.05, 21:47 NTV - www.ntvmir.ntv.ru można zaprenumerować i codziennie do skrzynki przysyłają. RTR Planeta - www.rtr-planeta.ru/ też przysyłają, ale raz w tygodniu. ORT nie mam, więc nie szukałam, ale na pewno gdzieś jest. Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Re: program tiwi 07.02.05, 22:12 ort jet w Rosji www.1tv.ru a na WPN - www.ort.ru Nie wiem jak sie nazywa co nadaja w Polsce. Ale jak Pani poszuka to napewno na tych stronach znajdzie gdzie patrzec. Odpowiedz Link
fanta-girl Re: program tiwi 07.02.05, 22:17 a grazie, grazie zaraz sobie poszukam btw. my tu tak sobie bez takich pan/pani kurtuazji siedzimy Odpowiedz Link
mala-muu Re: program tiwi 08.02.05, 09:42 OOO! Masz ORT???? Stara, to ja się do Ciebie przeprowadzam! A na serio: ort to najlepsza tiwi rosyjska, nadają KVN-y! Program rtr planeta: www.rtr-planeta.ru Odpowiedz Link
topotugin Re: program tiwi 08.02.05, 11:24 КВН - это круто у меня есть два на компе, может у кого тоже поменяемся, кстати о птичках скоро будет "Бумер 2", рекламки уже в И-нете Odpowiedz Link
sasza04 Re: program tiwi 08.02.05, 22:44 Aha. Ponoc bohater grany przez Wdowiczenkowa przezyl!! Ale szybko zginie ten grany przez Mierzlikina, ktoremu zgasl bumer w malo odpowiednim momencie Sasza Odpowiedz Link
fanta-girl Re: Bumer w Canal+ 09.02.05, 13:51 akurat trafilam na opinie z Newskiej Gazety, ktora sie ukazala, zaraz po premierze Bumera: www.nevskoevremya.spb.ru/cgi-bin/pl/nv.pl?searchform&art=154125991 Не успели мы отойти от романтических бандитских приключений героев сериала "Бригада", как родное отечественное кино подарило еще одну встречу с прекрасным и яростным миром молодых людей, которые не в ладах с законом.... Odpowiedz Link
fanta-girl piosenka z bumiera 18.03.05, 14:36 jako ze mam dzis duzo czasu, wykopie Wam jeszcze jednego topika Mialam ostatnio taki "case", ze nagrywalam plytki z ros.hitami (wedlug rankingu sciagalnosci mp3) i ukladalam do nich cwiczenia. I wlasnie tak sobie tego slucham i mam jedna bardzo fajna samochodowa piosenke. Zwie sie: "cziornyj bumier" i jest zupelnie przyjemna. I tak piosenke mozecie sciagnac stad: www.qsound.ru/dwnl.php?dwnl=324843 Strona jest safe, ja z niej duzo sciagnelelam i nie bylo problemow. moze byc opcja, ze ktos bedzie to sciagal wlasnie i wtedy Wam wywali komunikat, ze trzeba zaczekac bo jestescie 3, 7 czy ktorzys tam. Natomiast slowa Wam wkleilam do tego napredce utworzonego bloga: cziornyjbumier.blogspot.com niestety na wiekszosc polskich stron nie da sie wkleic ros alfabetu. Pod tekstem macie proste cwiczenie. Polecenie: Znajdz synonim do slow z piosenki - lewy slupek z prawym Odpowiedz Link
demka Re: piosenka z bumiera 18.03.05, 15:06 Ta piosenka nie jest z Bumera, ale z Antybumera. Wykonawca to Serega. A ja polecam w jego wykonaniu kawałek - Ryżyj parien Odpowiedz Link