Dodaj do ulubionych

co jest z ozon.ru

12.12.05, 15:44
zamówiłem tam parę płty m.in. Arija a ostatnio dostałem e-mail o anulowaniu
zamówienia z informacją, że Причина аннулирования: Данный товар временно
доставляется только по России.
Przy próbie ponownego zamówienia wychodzi informacja:
Извините, в данное время не существует способов доставки для выбранных Вами
товаров по указанному Вами адресу
czyżby nie wysyłali już przesyłek do Polski ? zakaz eksportu do Polski
wprowadzili czy co ? może ktoś wie coś więcej.
Obserwuj wątek
    • hajota Re: co jest z ozon.ru 12.12.05, 17:31
      Zaglądałam tam jakieś dwa dni temu, bo chciałam rozeznać, jakie mają filmy.
      Niestety, przy wszystkich filmach i płytach jest adnotacja na czerwono, że
      dostarczają je tylko w granicach Rosji. (Przy książkach takiej adnotacji nie
      ma). Nie sądzę, żeby chodziło akurat o Polskę, tylko w ogóle o zagranicę. Może
      były jakieś pieriepałki z cłem, czy co?
      Przy okazji informuję, że mnóstwo ciekawych płyt w formacie mp3 można za
      niewielką opłatą (10 centów za utwór) ściągnąć z portalu www.mp3search.ru
      Płatność e-kartą mBanku dochodzi natychmiast, wypróbowałam i od 3 dni zasysam...
      • qwww_www Re: co jest z ozon.ru 12.12.05, 17:42
        ale u mnie nic czerwonego nie ma sad żadnej informacji nigdzie nie widzę aby nie
        wysyłali poza Rosję, zresztą rosyjskich CD by też nie wysyłali ? zrozumiałbym
        ewent. gdyby chodziło o jakieś licencyjne wydania ale rosyjskie ?
        • hajota Re: co jest z ozon.ru 12.12.05, 17:48
          No rzeczywiście, dziś nie ma tych dopisków! Ale dwa czy trzy dni temu były! I to
          właśnie przy rosyjskich DVD i CD, bo tylko takie sprawdzałam.
          Może im się odwidziało i trzeba znów spróbować?
    • stynka Re: co jest z ozon.ru 12.12.05, 18:29
      Mają opcję 'Обратная связь', może po prostu zapytaj.

www.ozon.ru/?context=mailmaster
      Kiedyś płyty bez problemu wysyłali za granicę, tylko ze względu na cła musiały
      być w oddzielnych paczkach niż książki (oczywiście za dodatkowe porto). Może
      przepisy celne się zmieniły.

st.

• qwww_www Re: co jest z ozon.ru 12.12.05, 22:25
        stynka napisała:

> Mają opcję 'Обратная с
        > 074;язь', może po prostu zapytaj.

ha, mój rosyjski aż tak dobry nie jest smile

> Kiedyś płyty bez problemu wysyłali za granicę, tylko ze względu na cła
        musiały
        > być w oddzielnych paczkach niż książki (oczywiście za dodatkowe porto). Może
        > przepisy celne się zmieniły.

właśnie wiem, że wysyłali bo nigdy problemu nie było, przepisy celne, watpię-że
        niby CD do PL nie wolno wysyłać ? może coś z prawami aut. aczkolwiek Rosja
        jakoś specjalnie wrażliwa na to nie była smile
    • eezee Re: co jest z ozon.ru 05.01.06, 11:45
      Czyli co? Kupowanie filmów się skończylo?
      • szut Re: co jest z ozon.ru 05.01.06, 14:41
        Ja do nich pisalem, bo to zauwazylem jakos w polowie grudnia - tzn. akurat skladalem zamowienie ksiazek, a w koszyku mialem tez CD i DVD, przy ktorych sie toto wyswietlilo.
        Odpisali mi, ze to tymczasowe bylo, ale nie podali przyczyny.
        A plyty juz mozna zamawiac.

Szkoda tylko, ze to chce zamowic (Aria, Mavrin i pare filmow) beda wysylac z opoznieniem 2-4 tygodni...
        • eezee Re: co jest z ozon.ru 05.01.06, 16:28
          Nie zrozumialem do konca. To znaczy ze CD juz mozna zamawiac a DVD narazie nie?
          • szut Re: co jest z ozon.ru 06.01.06, 08:51
            Mozna jedne i drugie juz zamawiac. Takze oprogramowanie.
            Nie wysylaja za granice jedynie sprzetu elektronicznego (ale tak bylo odkad
            pamietam).
            • szut Re: co jest z ozon.ru 06.01.06, 09:05
              Jesli zamawiacie ARIE, to polecam ostatnie DVD koncertowe Живой огонь
              (dwuczesciowe) - po prostu majstersztyk. Dawno nie ogladalem tak doskonalego
              koncertu. Dzwiek idealny (jest takze DTS), a i sam koncert swietny.
              Nie jest to wprawdzie to samo, co ARIA na zywo, ale naprawde warto ten koncert
              kupic.
              Na drugiej plycie jest takze film o organizacji koncertu.
              Podczas jednego utworu (Битваwink chcieli, by z sufitu hali na linach zjechal
              oddzial specnazu - ale organizatorzy w obawie przed panika nie dopuscil do
              takich "ekscesow" wink
            • eezee Re: co jest z ozon.ru 06.01.06, 09:59
              No to juz nie wiem. Wczoraj probowalem zamowic film i niestety nie udalo sie.
            • qwww_www Re: co jest z ozon.ru 07.01.06, 12:49
              szut napisał:

> Mozna jedne i drugie juz zamawiac. Takze oprogramowanie.
              > Nie wysylaja za granice jedynie sprzetu elektronicznego (ale tak bylo odkad
              > pamietam).

nie wiem, próbuję zamówić parę CD Arija, Kipiełow i dalej nic, wychodzi ten sam
              komunikat, co poprzednio - "czasowo nie ma sposobu dostawy do wybranego
              adresu" ?
              Czy oni się tacy troskliwi o prawa autorskie do CD zrobili nagle ? Że nawet
              rosyjskich wykonawców nie wysyłają do Polski ?
              Szkoda, bo ozon.ru miał najlepsze ceny i najprostszy sposób płatności (karta),
              tak to trzeba się męczyć z gotówką smile
              Są wprawdzie jeszcze inne sklepy, ale ceny wyższe:
              www.russiandvd.com (w USA, ceny amerykańskie, wysyłka z USA)
              www.allruscd.com (nie wiem czy to pewny sprzedawca, ceny niby niskie, płatność
              PayPal, raz przysłali, drugi raz czekam 2 miesiące i nic, wysyłka z Rosji)
              www.gemm.com (są sprzedawcy z Rosji(np. BestCD, StockCD etc., ceny wyższe,ale
              można dostać mniej komercyjne pozycje, których w ozon nie ma (heavy
              metal),wysyłka z Rosji, płatność kartą przez USA, gemm dolicz swoją prowizję
              circa 10%)
              Może ktoś zna jeszcze jakieś inne sklepy rosyjskie tego typu ?
              • eezee oto co mi ostatnio odpisali na moje zapytanie 09.01.06, 09:57
                In response to your request we inform you that some kinds of goods could not be
                delivered abroad. These are -DVD, -CD, -audio, -VHS goods and some books (with
                imprint date before 1956). This situation doesn't depend on our company's work,
                but we are sure it's quite temporary and you'll have an opportunity to make
                orders in the near future.
                We present our apologies and hope for your loyalty.

Sincerely yours,
                Ozon.ru

• fanta-girl Re: co jest z ozon.ru 08.02.06, 12:37
      wklejam linka do ostatniego topiku o ozonie:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12252&w=24513266&v=2&s=0
      jest tam kilka adresów, ale glownie ksiazki.

A czy przy zamawianiu z US nie dorzucaja przypadkiem mega cła?
      Pare reczy stamtad zamawialam (tzn. z US, a nie z tego sklepu z dvd) i doszlo i
      VAT i Clo - 22 i 15 % extra.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka