mpieczara 25.09.06, 15:27 Witam. Ciekawy jestem czy wiecie która z kobiet w historii świata została obdarzona najpiękniejszą szyją.Mimo pozorów pytanie ściśle powiązane jest z tym Forum. Jasne jest że własne typy można też podawać. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mpieczara Re: Zagadka! 25.09.06, 16:42 Mnie raczej chodzi o takie piękności jak bohaterka filmu "Lecą żurawie"..... Kompletnie piękna dziewczyna.... A szyja?!!.... Kurcze, nie wiem jak się ta Szyja nazywa, może Wy podpowiecie? Odpowiedz Link
fanta-girl Re: Zagadka! 26.09.06, 11:11 ale chodzi o jakas wspolczesna osobe czy postac literacka lub historyczna?? jakas podpowiedz! z historycznych wg mnie odpadaja caryce - niektore w mlodosci moze i byly piekne, ale z wiekiem na porteretach to takie bardziej upasle matrony z ABS-em (absolutny brak szyi) obstawiam za postacia literacka albo muze miedzywojenną? blisko?? No chyba ze wspolczesnie, to tradycyjnie szarapowa, albo zona Abramowicza, bo ona taka wysoka blonda, chociaz juz nie nastolatka (a to po szyi widac niestety najpierw), ale maz pewnie na wyglad zony nie zaluje. Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Zagadka! 26.09.06, 13:53 Swego czasu krytycy filmowi (międzynarodowi) też uznali, że Tatiana Samojłowa jest nadzwyczaj piękna. Ale przede wszystkim ogromnie utalentowana. Tyle proposycji do Hollywood, co ona nie dostała zadna aktorka z demoludów. Ale to były czasy, kiedy (teraz możemy się śmiać i narzekać na głupotę czynowników od kultury - przecież i prestiż kraju by się podniósł!) "nie potrzebowaliśmy jałmużny od zgniłego Zachodu". Złamali karierę wielkiemu talentowi. Polecam też "Anne Kareninę" z Nią w roli głównej. Szkoda, że tu mało kto ma dostęp dokanałów satelitarnych (rosyjskich i ukraińskich) w szerokim asortymencie. Ostatnio na @-Filmie w soboty i niedziele nadają dokumentalny cykl audycji św.pamięci Leonida Fiłatowa "Żeby pamiętali..."(Cztoby pomnili) o złożonych losach ulubionych i znanych niegdyś aktorów (filmy te są dostępne na dyskach w rosyjskich sklepach z płytami lub w wysyłce - razem jest 105 odcinków razem z końcowym - pamięci samego Autora). A wracając do kwestii SZYI: najdłuższą szyję (z aktorek) ma aktorka Lubow Poliszczuk. Pozdrawiam. Natalia. Odpowiedz Link
viki2lav Re: Zagadka! 27.09.06, 10:16 czy ja wiem... news-back2.rin.ru:8080/pictures_sm/17/52029.jpg Odpowiedz Link
mpieczara Może przybliżę w czym rzecz. 27.09.06, 12:22 Szyja - część ciała oddzielającą głowę od tułowia. W linii pośrodkowej, poniżej brody da się wyczuć kość gnykową, poniżej której znajduje się wyniosłość chrząstki tarczowatej zwana jabłkiem Adama, zaznaczająca się lepiej u mężczyzn niż u kobiet. Jeszcze niżej wyczuwalna jest chrząstka pierścieniowata, a pomiędzy nią a wcięciem nadmostkowym może się uwypuklać tchawica i przesmyk gruczołu tarczowego. Na bocznej stronie szyi najbardziej charakterystyczny jest zarys mięśnia mostkowo-obojczykowo-sutkowego, który oddziela przedni trójkąt szyi od bocznego. W górnej części tego pierwszego zawiera się gruczoł podżuchwowy, który leży zaraz poniżej tylnej połowy trzonu żuchwy. Przebieg tętnicy szyjnej wewnętrznej i zewnętrznej można wyznaczyć przedłużając wypukłość mięśnia mostkowo-obojczykowo-sutkowego do kąta żuchwy Odpowiedz Link
metelica Re: Może przybliżę w czym rzecz. 27.09.06, 12:48 mpieczara napisał: > > > Szyja - część ciała oddzielającą głowę od tułowia. W linii pośrodkowej, poniżej > brody da się wyczuć kość gnykową, poniżej której znajduje się wyniosłość > chrząstki tarczowatej zwana jabłkiem Adama, zaznaczająca się lepiej u mężczyzn > niż u kobiet. Jeszcze niżej wyczuwalna jest chrząstka pierścieniowata, a > pomiędzy nią a wcięciem nadmostkowym może się uwypuklać tchawica i przesmyk > gruczołu tarczowego. Na bocznej stronie szyi najbardziej charakterystyczny jest > zarys mięśnia mostkowo-obojczykowo-sutkowego, który oddziela przedni trójkąt > szyi od bocznego. W górnej części tego pierwszego zawiera się gruczoł > podżuchwowy, który leży zaraz poniżej tylnej połowy trzonu żuchwy. Przebieg > tętnicy szyjnej wewnętrznej i zewnętrznej można wyznaczyć przedłużając wypukłoś > ć > mięśnia mostkowo-obojczykowo-sutkowego do kąta żuchwy Masz imponujaca wiedzę o szyji Tylko o co Ci chodzi z tym Twoim powyzszym wykladem i z ta zagadką? Dla jednych najpiękniesza szyja bedzie u zyrafy, dla drugich - u hipopotama. Odpowiedz Link
mpieczara 開始前にトレーナӦ 27.09.06, 12:30 <試合> 試合は18:30頃から経験の少ない選手の試合から順に始まり、メインイベントは21:00頃 から行われます。3分x5ラウンド 各ラウンドの間に2分間のブレークで1試合が構成され、 ノックアウト又はポイントによって判定が下されます。選手たちは幸運をもたらすとされ るヘッドバンドとお守りとしてアームバンドを身に付け、試合前に「ワイクルー」と呼ば れる舞いがリング上で披露されます。 これは選手が師匠に尊敬の念を表した踊りであると共に、選手自身のウォーミングアップ も兼ねています。ヘッドバンドは試合開始前にトレーナーによって外され、アームバンド は試合後に外します。 リングサイドのそばには笛、ドラム、シンバルのバンドコーナーがあり、リング内のマッ チに合わせ演奏され、試合が激しくなるにつれて音楽のテンポも早くなり会場の雰囲気を 盛り上げます。 Odpowiedz Link
qubraq Szyja 27.09.06, 21:02 Przepiękną i smukłą szyjkę ma niebieski kot rosyjski! ale mnie najbardziej sie podoba szyjka mojej jamniorki Tuby! A. Odpowiedz Link
demka Re: Zagadka! 12.01.07, 17:23 Zagadka Sedony została rozwiązana. Dla zwycięzców grog, dla frajerów dolary od Sierogi. A tu co? Odpowiedz Link
qubraq Re: Zagadka! 12.01.07, 18:26 demka napisała: > Zagadka Sedony została rozwiązana. Dla zwycięzców grog, dla frajerów dolary od > Sierogi. > A tu co? Ja głosuję na szyje Demki - jest piękna smukła zgrabna i na niej spoczywa piekna główka wcale nie "od parady"! Odpowiedz Link
jemiela Re: Zagadka! 13.01.07, 12:38 A ja czuję że najpiękniejsza jest szyja Metelicy!!! Tak czuję.... Odpowiedz Link
metelica Re: Zagadka! 13.01.07, 14:17 jemiela napisał: > A ja czuję że najpiękniejsza jest szyja Metelicy!!! Tak czuję.... Hmmmm.....Cos ta rozmowa o szyjach,a tym bardziej o mojej,nie podoba mi się....Chyba Yigor ma rację,wspominając o Transylwanii. Muszę powaznie i to bardzo powaznie się zastanowic, czy warto mi się wybierac na spotkanie,gdzie na mnie czeka ktoś o dziwnych upodobaniach...... Dobrze,ze Demka przypomniała ten wątek! Odpowiedz Link
yigor Re: szyje! 13.01.07, 13:26 Po tym watku to juz wiem, dlaczego mpieczara-jemiela nie dojechal na spotkanie. Naprawde ma daleko. Napewno mieszka w Transylwanii. Przynajmniej wewnetrznie Odpowiedz Link